TopplistanAffärsverksamhetDetaljer för "Självkunskap.se"

Självkunskap.se

Självkunskap.se
Detta är ett försök att bidra med mina insikter och kunskaper. Personlig utveckling är mitt stora intresse. Min blogg har ibland anknytning till aktuella saker men oftast så finns det ingen koppling i tid.
Artiklar: 1-30, 31-60

Artiklar

# 141 – PH-kalk
2011-10-24 19:29:00
Bild på den PH-kalk som jag äter.
#140 – PH mätare
2011-10-24 19:29:00
Här är en bild den PH-mätare som jag använder för att mäta väskors PH-värde. Det som är så skrämmande är att jag inte har hittat någon dryck med PH 7 eller mer. Vissa undantag finns som jag återkommer till. Vad som är förvånande för mig är att kolsyrat mineralvatten har surt PH-värde. De ligger på PH 5 och lägre. Tänk att du dagligen dricker det med tron att det är nyttigt och så försurar du din inre sjö. PH mätare Klipp som visar PH-värdet i drycker Click here to view the embedded video. Click here to view the embedded video.
#139 – Dr Young på CNN om surt PH-värde i kroppen
2011-10-24 19:29:00
Dr Young är framgångsrik på att marknadsföra insikter och kunskaper om vikten av att inte skapa ett surt PH-värde i vår kropp. Click here to view the embedded video.
#138 – PH balansen i kroppen
2011-10-24 19:29:00
Redan 1996 när jag gick kursen ”Möt dig själv” på Mullingstorp hos läkaren Bengt Stern så såg jag med egna ögon vad det innebar ur hälsosynpunkt att neutralisera en sur kropp. Jag var där för jag valde att hantera ilska och sorg efter min skilsmässa men med på kursen var det flera deltagare med sjukdomar.  Det var med en kvinna med reumatism. Bengt Sterns menade att ett surt PH-värde i kroppen plus ett känslomässigt sår och en låsning i något energicentrum (chackra) var grunden för sjukdomar i kroppen. När jag såg kvinnan med reumatisk få full rörlighet i sina leder efter sju dagars terapi och basisk föda var som ett mirakel för mig. Jag har inte ätit kött sedan den dagen eftersom nedbrytningsprocessen i kroppen skapar ett surt PH-värde. Sedan för ca 10 år sedan så besökte jag Hälsoterapeuten Maths Blomqvist med anledning av att jag hade en bihåleinfektion som inte gav med sig trots att jag åt flera kurer med penicillin. Maths jobbar på liknande sätt som Bengt och bidrog...
#137 – Italien
2011-10-24 19:29:00
Just nu genomför jag kurser som bygger på min förståelse av Nonviolent Communication i Italien. En förra helgen i Neapel och kommande helg i närheten av Bologna. Kurserna översätts från engelska till italienska. Jag hoppas detta är en start på en internationell karriär.
#136 – Film på Youtube
2011-10-24 19:29:00
Min förståelse av av Nonviolent Communication filmat januari 2008 Click here to view the embedded video.
#135 – Kurs i Sundsvall
2011-10-24 19:29:00
Den 25 – 26 november så finns möjlighet att lära dig att leva i kontakt med dina behov.
#134 – Bilder från föreläsning
2011-10-24 19:29:00
Bilder från min föreläsning på Sundsvall 42 Communicate Your Needs Sundsvall42
# 133 – Kommunicera tankar som känslor
2011-10-24 19:29:00
Ett av de vanligaste fallgroparna när det gäller att skapa kontakt är att uttrycka tankar som känslor. Eftersom det går att argumentera rätt/fel om tankar så blir det sällan eller aldrig kontakt. Jag har skrivit om det i post # 48 Här är några exempel ut Mona Sahlins 1:a majtal ”I dag känns det såhär: Vi vill inte vänta längre” är en tanke som döljer både en känsla och ett behov. Undrar om Mona Sahlin har en aning om vad hon känner och behöver? Inte heller ”Det räcker nu. Nu räcker det” är någon känsla. Mona Sahlin är inte ensam. Nästa samtliga politiker uttrycker sig på detta sättet och givetvis hamnar de i rätt/fel-tävlingen. Tänk att detta ordkrig om vem som har rätt kommer att pågå till 19 september 2010. Detta är ett våldsamt språk.
# 132 – Våld mot barn
2011-10-24 19:29:00
Just nu går en dokumentär i SVT som heter ”Hon ville inte lyda!” och beskriver hur det är mer ok för vuxna att utöva våld mot barn än tvärt om. Jag rekommenderar dig att titta på den och samtidigt fundera över hur det fungerar i ett dominationssamhälle. Marshall påpekar att vi lär oss ett våldsamt språk så att vi tom kan bli våldsamma mot våra barn. Läs gärna Marshalls artikel här
# 108 – Uppskattning
2009-09-22 17:52:00
Uppskattning är inget behov vilket jag skrev om i post # 57. (vilket vi blir tränade att tro och gör att det blir lite överkurs och svårt att ta till sig) Däremot så är det vårt yttre feedbacksystem som talar om i fall vi har gjort en handling som berikat någon annans liv. Att lyssna empatiskt är ett sätt att ge en annan människa en stor gåva. Kolla in detta blogginlägg som beskriver en händelse ur mitt liv i förra veckan som är feedback på att jag bidragit endast genom att lyssna.
# 110 – Uppskattning till mig själv – Giraffjuice
2009-09-22 13:47:00
I gårdagens workshop med deltagarna i kursen så gick vi igenom avsnittet att ge uppskattning. Läs gärna tidigare poster om uppskattning. Vad som jag önskar komplettera är att ge sig själv uppskattning till sig själv. Marshall B. Rosenberg säger att vi inte behöver leta uppskattning från utsidan utan kan fylla på vår energi själva genom s.k. Giraffjuice. Detta hjälper oss att leva i en värld full av Jante och massa kritik. Hur ger jag då mig själv uppskattning med hjälp av Nonviolent Communication? Varje kväll eller morgon fundera igenom eller skriv ner följande: Tänk på en sak från gårdagen som jag vill celebrera: 1. Vad jag gjorde? 2. Vad jag känner (Här & Nu)? 3. Vilket behov tillfredsställdes? Du kanske behöver ta hjälp av behovslistan i början för att kunna hitta behovet. Detta är även en form av Självempati vilket hjälper dig att få kontakt med livsenergin. I början så skrev jag i min Giraffbok ner saker och det kunde se ut enligt följande: 1) Jag ringde min g...
# 109 – Ny kurs i Härnösand
2009-09-22 11:34:00
Nu finns möjligheten att gå en kvällskurs i Härnösand med start 12 oktober. Information finns på NBV:s Härnösandssida. Produktbladet finns här.
# 107 – Konflikthantering
2009-09-21 12:35:00
Jag kommer att skriva om min förståelse om konflikthantering och medling som jag samlat på mig sedan jag mötte Marshall B. Rosenberg 2004. Här finns en tidigare post om detta. Så länge så håll till godo med John och Ike som var kursledare på min senaste kurs i Nonviolent Communication. Post om detta här. Click here to view the embedded video.
# 106 – Anti-Jantelagen
2009-09-21 12:35:00
Veckans tema på Bloggvärldsbloggen är Jantelagen. För flera år sedan så kom jag i kontakt med Erling Förlands Anti-Jantelagen som du ser här till höger. I min värld så oavsett om du tänker positivt eller negativt så är du ändå fast i att vara dina tankar. Om du låter dina tankar, inre vargar, styra ditt liv så skapar det bara elände. På samma sätt som om vi är våra tankar blir effekten om vi är våra känslor. I min förståelse så är det viktiga att genom Självempati få kontakt med mitt behov Här & Nu. Att se att jag inte är mina tankar eller känslor utan komma i kontakt med min livsenergi. Varje tanke som jag har om mig själv döljer ett behov som finns levande i nu:et. Svårigheten ligger i att använda hjärnan när vi behöver den men lära oss att koppla bort den när den inte behövs. Vägen dit är att hitta en meditationsteknik som fungerar för dig och som är en träning att släppa ”mindet”. Precis som med alla fysisk träning så räcker det inte att göra det en gång och tro ...
# 105 – Egen kurs i medling
2009-09-21 12:35:00
Har nu kommit hem efter tre dagars kurs med John Kinyon och Ike Lasater. Är på fylld med nya insikter och lärdomar som jag hoppas kunna förmedla i olika sammanhang. Det som gladde mig mest är nog att de påtalade vikten av närvaro och att öva det genom meditation. Det möte mitt behov av TILLIT och hopp. ”The only way out is in”. Här är länkarna till deras sidor: John B.Kinyon  johnkinyon.com Ike Lasater wordsthatwork.us Bay Area Nonviolent Communication baynvc.org Center for Nonviolent Communication cnvc.org The translation is especially for John and Ike: Has now come home after a three day course with John Kinyon and Ike Lasater. Is filled with new insights and knowledge that I hope to convey in different contexts. What pleased me most is probably that the alleged importance of presence and practicing it through meditation. The meeting my need for trust and hope. ”The only way out is in”.
# 104 – Skilja tankar från känslor
2009-09-21 12:35:00
Jag skrev en kommentar på Malin Berghagens blogg i tidningen Leva som handlade om min förståelse i konsten att skilja på när vi ”känner känslor” och när vi ”känner tankar”. Med andra ord den svåra konsten att skilja känslor från tankar. Det är ju inte något fel att tänka tankar men det är värdefullt att veta när vi gör det. . . För er som vill veta mer om detta så finns det beskrivet i post # 48 som du hittar här. Om du sedan är intresserad av att förstå hela processen att uttrycka din livsenergi så rekommenderar jag denna post ”Sammanställning av grunderna i Nonviolet Communication” NVC är det vi ofta i Sverige kallar Giraffspråket och är ett sätt att kommunicera vår livsenergi.
# 103 – Depression
2009-09-21 12:35:00
I Dagens Industri lördagen den 5 september hittade jag denna artikel: Först gången jag mötte Marshall B Rosenberg var 2004 på en kurs på Ängsbacka och då sa han: - Depression är inåtvänd ilska. Jag blev alldeles stum. Jag kommer ihåg hur jag antecknade i min lilla bok och ritade en bild. Aldrig tidigare hade någon förklarat för mig hur det kommer sig att vi skapar depression på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Det handlar om våra ”Inre vargar” som leder till att ilskan vänds inåt. Det är ju glädjande att se att Socialstyrelsen börjar få upp ögonen för detta och rekommenderar terapi framför medicinering. Det finns kanske hopp ändå. Läs gärna mina inlägg om depression.
# 102 – Självkunskap.se i mobilen
2009-09-21 12:35:00
I dag så gick jag igenom nya tillägg till Wordpress.org och fann en applikation som gör det möjligt att läsa sidan i mobiltelefonen och  iPhone med en specialdesign. Jag installerade tillägget omedelbart och det ser ut att fungera. Uppskattar verkligen Wordpress och att allt är fritt. Gillar att det går att bygga en hemsida/blogg med teman, tillägg och widgets som är gratis. Hela denna sidan har jag byggt själv med Wordpress utan kostnad. Det är så härligt att se att det är möjligt att givarens hand aldrig blir tom.
# 100 – Sammanställning av grunderna i NVC
2009-09-04 11:46:00
Inlägg # 100 blir en sammanfattning speciellt för dig som går kursen i Härnösand men kan säkert vara givande för andra läsare också. Tyvärr så fungerade det ju inte med att spela in teorierna som jag hade tänkt men jag återkommer med det längre fram när jag lånat utrustning som fungerar. Däremot så har jag länkar längre ner till tre filmer med Marshall B Rosenberg. Första passet i kursen handlar om att se över sin människosyn och att kunna använda Nonviolent Communication genom Självempati att komma i kontakt med mina känslor och behov i varje stund i livet. Dessutom att använda de ”sekundära känslorna” ilska, skuld och skam för att komma i kontakt med mina behov och därmed en sann känsla. Med andra ord att använda ilskan för att få kontakt med mig själv i stället för att lägga ut det på andra människor. De fyra komponenterna i Nonviolent Communication tydliggörs i denna post Att skilja känslor från tankar finns på följande sida Självempati-processen beskrivs här Dessuto...
# 101 – Feedback
2009-09-04 11:39:00
Hur ger du feedback? I den gamla skolan så lär man ut att feedback skall ges för att den andra människan skall förändra sig även om det i bland uttrycks att det är en gåva. Syftet är med andra ord att ge den andra feedback på vad de gör bra och vad de skall ändra på. Problemet med den typen av feedback är att jag sätter mig över den andra personen och som domare har rätt att avgöra vad som är bra respektive dåligt. Det blir en situation av dominans och makt över. I den omgjorda UGL-kursen (UGL 2008) så använder man sig t.ex. av den gamla 80-tals modellen när det gäller feedback som ser ut så här: Med tanke på din fortsatta utveckling önskar jag att du börjar med ? att du slutar med ? att du fortsätter med ? Som du ser så ligger fokus på den andra personen och DU som domare avgör vad DU saknar, vad DU tycker illa om och slutligen vad DU uppskattar. Det finns en energi av att vilja förändra den andra personen och dessutom att DU är står över den andra personen. Sedan finns det ju a...
# 99 – Kvällskurs i Härnösand
2009-08-31 11:17:00
I kväll startar en kvällskurs i Härnösand som bygger på min förståelse av Marshall B Rosenbergs livsverk Nonviolent Communication. Kursen omfattar fem kvällar och vänder sig till privatpersoner i alla åldrar. Det som ni bloggläsare kommer att få vinster av är att jag kommer att göra ett försök att filma alla teorier och lägga ut på bloggen. Det kan bidra till att det blir mer värdefullt att följa inläggen. Vi får se om jag lyckas med det. Intentionen finns i alla fall. Göran
# 98 – Att se möjligheter
2009-08-28 07:54:00
Blev berörd när jag såg den här filmen som jag fick tips om av Jivan Wells på Facebook och vill så gärna dela den med dig. Tänk vilken vilja och kraft. Fler filmer finns på Youtube. Önskar dig en underbar helg/Göran Nick Vujicic: Motivator speaks at St. Mary’s High School Click here to view the embedded video. Tweet This Post
# 97 – Konsten att säga NEJ
2009-08-27 12:00:00
Förutsättningen för att ett JA från dig betyder ett JA är att människor kan lita på att det inte finns någon tvekan om att du säger det för att det tillgodoser ett behov i dig av t. ex att bidra. Om du säger JA för att du inte vågar säga NEJ så skapar det förvirring. Till slut kan man inte lita på ditt JA. Därför är det viktigt att kunna säga NEJ för då blir också ett JA tydligt. När du väljer att säga NEJ så använd dig då inte av följande sätt (enligt Marshall B Rosenberg) Nej! Jag kan inte. Jag vill inte. Jag har inte tid. Det är inte möjligt. När jag säger Nej med ”Giraff ” så uttrycker jag vilket behov i mig som hindrar mig från att säga JA. Det finns alltid ett behov som ligger bakom ett NEJ och som hindrar mig från att säga JA. Jag har placerat min blogg i Härnösand på bloggkartan.se! Tweet This Post
# 96 – Acceptera dig själv
2009-08-25 10:30:00
Att acceptera dig själv är förutsättningen för att kunna acceptera andra. Att acceptera dig själv är förutsättningen för att kunna vara kärleksfull. I post nr 8 (You can´t fall in love – you can only be love) så finns fler funderingar kring kärlek och att det är något du sprider omkring dig och är aldrig riktad till en specifik människa. Love (kärlek) är ett behov vi alla delar och inte en känsla. Click here to view the embedded video. Jag har placerat min blogg i Härnösand på bloggkartan.se! Tweet This Post
# 95 – Homer Simpson har sina kloka stunder
2009-08-21 12:58:00
Homer Simpson svara Marge när hon påstår att han är sur: - Jag mår fint. Det är mina känslor som är sura! Homer har fattat att vi inte ÄR våra känslor utan att känslor signalerar om behov är tillgodosedda eller inte. I min utbildning så använder jag röda känslor när behov inte är tillgodosedda eller hotade och gröna när behoven är tillgodosedda. Självempati är ett sätt att börja få kontakt med sina behov och inte stanna med känslan. För om jag stannar i känslan och inte se vad den signalerar så får jag inte kontakt med min livsenergi (behovet). Läs gärna mer om Självempati och de 4 komponenterna i NVC Marge är klok när hon säger till Homer: Marge: You should listen to your heart, and not the voices in your head. Jag har placerat min blogg i Härnösand på bloggkartan.se! Tweet This Post
# 94 – Pengar
2009-08-20 13:52:00
Veckans bloggtema i Bloggvärldsbloggen i Aftonbladet är pengar. I Nonviolent Communication så är pengar inte ett behov trots att vi får lära oss att så är fallet. Dessutom så används pengar ofta som en belöning och visar på vår status i samhället. I NVC så definierar Marshall B Rosenberg pengar som en STRATEGI för att tillgodose en mängd behov. Behov är det som vi delar med alla andra människor vilket du kan läsa mer om på i behovslistan. Hur gör jag då för att börja tänka i andra banor, när hela samhället är uppbyggt på att pengar är ett behov. I min värld så försöker jag se pengar som en strategi för min trygghet men också för att få andra behov tillgodosedda som glädje, nöje, välbefinnande osv. Vid ett tillfälle när jag åkte på en ordentlig infektion så insåg jag att det hade inte spelat någon roll hur mycket pengar jag hade haft eftersom hälsan inte tillät mig att flytta mig från sängen. Det viktigaste behovet i mitt liv är att ha en fungerande kropp och att vara frisk. Det ble...
# 93 – Feedback Tool Online
2009-08-19 13:59:00
Det finns ett verktyg som jag kallar Feedback Tool Online på Feel Your Needs hemsida för att träna självempati samt en möjlighet hur du kan uttrycka dig ärligt. Dessutom kan du skicka detta via mail men jag rekommenderar dig att kanske börja med att träna självempati. Dessutom kan det vara listigt att först läsa igenom komponenterna i NVC genom att läsa post nr 92. Testa gärna Feedback Tool Online genom att klicka här. Tweet This Post
# 92 – De fyra komponenterna i NVC
2009-08-18 10:05:00
De fyra komponenterna Vi använder vår hjärna till att bedöma, tolka och värdera vår omvärld. Naturligtvis så är det hjärnans styrka och funktion att tolka och värdera. Vi kan inte gå över gatan om vi inte tolkar situationen och bedömer det som säkert att gå. Men i mötet med människor så ställer vår hjärnas split i två delar till det. Eftersom det hela tiden finns två sidor så är det våra tankar (som Marshall B Rosenberg kallar Vargen inom oss) som skapar situationer där vi inte får kontakt med andra. Om vi dessutom ställer krav och/eller hotar våra medmänniskor så upphör definitivt möjligheten till kontakt. Intention bakom NVC är att du inte vill ha något av den andra personen än att bli förstådd eller kan också uttryckas som att du önskar kontakt. I NVC så finns det fyra komponenter som skall underlätta kontakten med dig själv och andra. 1.    Observation 2.    Känsla 3.    Behov 4.    Önskemål En observation är fri från våra tolkningar och beskriver endast fakta dvs. vad du ser el...
# 90 – FUCK
2009-08-17 14:01:00
Om du inte har lyssnat på filmen jag rekommenderade i post nr 34 så tipsar jag om den igen. Det är värt 6 minuter av ditt liv. Nu har över 1 000 000 personer lyssnat till förklaringen om hur ordet Fuck är det mest värdefulla ordet i engelska språket. Klicka här så kommer du till filmen. Jag har placerat min blogg i Härnösand på bloggkartan.se! Tweet This Post
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60
33651 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss