TopplistanBildbloggarDetaljer för "Annies Fotoblogg"

Annies Fotoblogg

Annies Fotoblogg
En blogg med mycket bilder och en del text. Bloggen drivs av en kreativ, glad och nyfiken tjej som har eget företag som fotograf och jobbar även som lågstadielärare.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Inför terminsslut
2012-06-01 19:16:00
Tänk att jag snart har gått klart första året här vid Linköpings universitet, tiden har gått så fort, nästan för fort. Jag trivs fortfarande superbra och har väl lite halvt ångest för att det är så kort tid kvar på terminen, samtidigt så längtar jag till sommarlovet också. Det tråkigaste blir ju att så många åker hem/bort över sommaren (så även jag till viss del), alla som man är van att träffa varje dag  eller vecka kommer man inte träffa på länge. Våren har varit relativt lugn, även om jag flängt en del fram och tillbaka en del. Nu är det slutspurt, med en hel del att göra, nästan för mycket, men det ska nog gå då allting är så roligt.För det första är det ju det där med körkortet, riskettan har jag gått nu och risktvåan (halkan) är inbokad. Kört har jag gjort sju gånger här i Linköping och jag har en gång kvar innan sommaren. Det känns riktigt kul och bra. I sommar blir det nog lite körning med pappa och kanske lite här i Linköping när jag ändå ska vara här och jobba. I helgen ha...
Mer om: Vardag
Panasonic Lumix DMC-FS7
2012-06-01 15:57:00
Min andra kompaktkamera fick jag i julklapp, 2009, av mamma och pappa. Det var en rosa liten sak, de var först oroliga att jag inte ville ha en rosa men jag blev jätteglad. Syftet med kameran var inte att den skulle vara proffsig (jag har ju systemkamerorna) utan jag ville ha en kamera som jag alltid kunde ha med och då har den här fungerat utmärkt. Det har blivit mycket "privata" bilder, på kompisar och släkt, en hel del filmklipp har det också blivit med den. Det är även en kamera som jag har lånat ut till kompisar för att de ska kunna ta "behind-the-scenes-bilder" på mig.  Några bilder som jag tagit med kameran:  Bilder som andra tagit (på mig) med kameran:Foto: Brorsan, Vickan och jag (med självutlösare)
Mer om: Info
Tillbaka i tiden
2012-05-31 19:34:00
Att promenera i Gamla Linköping känns ibland som om man vridit tillbaka tiden (i alla fall så som man föreställde sig dåtiden), helmysigt är det.
Mer om: Foto
Mysig stad - del 3 av 4
2012-05-30 22:11:00
Söderköping har inte bara Göta Kanal som flyter genom staden, utan det flyter även en å genom staden. Hur mysigt som helst. I denna delen av Söderköpingsinläggen visar jag just de bilderna som jag tog kring Söderköpingsån (även kallad Storån).
Mer om: Foto
Blomstertid i Trädgårdsföreningen
2012-05-30 14:50:00
2012-05-20
Mer om: Foto , Linköping
Pentax K100D
2012-05-30 06:36:00
När jag skulle köpa min första systemkamera åkte jag runt i flera butiker med pappa, kände på flera olika märken och modeller. Till sist stod det mellan en Canon och Pentax K100D. Jag fastnade till slut för Pentaxen, dels för att den kändes bäst i min hand och dels för att den var tusenlappen billigare än Canon (hade behövt vänta en månad för att ha råd med Canon-kameran). Pentax-kameran kom jag riktigt bra överrens med och jag tycker att det var en jättebra nybörjarkamera för mig. Jag med min Pentax K100D - Foto: Netasha  Bilder tagna av mig med Pentax K100D:
Mer om: Info
Tinnerö
2012-05-29 17:17:00
Två bilder från promenaden vid Tinnerö eklandskap.
Mer om: Foto , Natur
FujiFinePix A205S
2012-05-29 10:23:00
Min första digitalkamera blev en FujiFinePix A205S, året var 2004 och då visste jag ingenting om kameror. Anledningen till detta kameraköp bottnar i att vi hade inbrott på försommaren 2004, min analoga kamera blev stulen och jag skulle få en ny kamera. Jag var nästan på väg att köpa en analog (igen) istället för en digital, hade jag gjort det så hade mitt fotograferande kanske inte varit där det är idag. Den här kameran är i dagens mått inte alls så bra, men jag var väldigt nöjd då. Det var min enda kamera mellan 2004-2006 (innan jag köpte min första systemkamera). Här kommer några bilder från de åren tagna med den kameran: Helt oredigerat från FujiFinePix A205s - tagna mellan 2004-2006
Mer om: Info
Mysig stad - del 2 av 4
2012-05-28 19:15:00
Nedanför Ramunderberget ligger Göta Kanal, del två i inläggsserien med Söderköpingsbilder blir därför bilder tagna vid just Göta Kanal.
Mer om: Foto
Eurovision och cirkusdjur
2012-05-28 08:16:00
Eurovision är väl ett ämne alla bloggare borde blogga om, så då gör väl jag det också, jag kan ju inte vara sämre. Egentligen hade jag inte alls tänkt titta på tävlingen, brukar tycka att det är rätt meningslöst men i lördags hade några av mina korridorsgrannar bjudit över några kompisar på Eurovision-kväll, syftet var väl egentligen att sitta och klaga på de dåliga låtarna och ha trevlig tillsammans. Trevligt hade vi, och Sverige gick ju och vann. Trots att jag egentligen inte bryr mig så blev jag glad att Sverige vann, det var roligt. I söndags cyklade jag för första gången sen november, det gick att cykla hela vägen till Campus (förmodligen längre också) utan att pumpa den, där stannade jag och pumpade cykeln med en automatisk cykelpump (intresseklubben antecknar?). Efter det cyklade jag hem till min moster där jag blev varmt välkomnad av lillkusinen. Vi busade en massa, cyklade och kikade på cirkusdjur utanför en cirkus som är i här i stan nu. Sedan lunch och fika hemma hos most...
Mer om: Vardag
Mysig stad - del 1 av 4
2012-05-26 15:05:00
Söderköping är av de mysigaste städerna jag har varit i, fotade en hel del när vi var där över dagen. I staden fanns det också trevliga människor som hejade när de cyklade eller gick förbi, det är man inte van vid, men man blir glad av det. Älskar småstadskänslan man fick där. Hur som helst, här kommer ett bildkollage med stadsbilder från Söderköping, del 1 av 4. Vi början med utsikten över staden från Ramunderberget.
Mer om: Foto
Nytt på blogg och hemsida
2012-05-26 08:25:00
Sommarvärmen är här och jag kände att det var dags att byta ut vårbilderna i headern på både bloggen och hemsidan. Vad tycker ni om det?Bloggen Hemsidan Bilden på mig i headern är tagen av Therese, sommaren 2010Bilderna på mig som finns på hemsidan är tagna av Josefina, 2011
Mer om: Vardag
Josefina
2012-05-25 20:23:00
Kungsträdgården, 29/4-2012
Mer om: Foto , Människor
Sommardag
2012-05-24 23:32:00
Det var en riktigt härlig sommardag idag. Plugg ute i solen i några timmar med Anna. Både lite körteori och politik. På kvällskvisten blev det en långpromenad med Josefine, två timmar var vi ute och strosade. Jättehärligt, skönt att naturen finns så nära staden. Bilder från dagen med min kompaktkamera
Mer om: Vardag
Mysig dag
2012-05-23 20:16:00
Roadtrip vid halv elva mot Söderköping med Anna och Fabian. Väl framme i Söderköping gick vi upp för Ramunderberget och tittade på utsikten, såg en snok som snabbt smet iväg in i skogen också. Efter bergsbestigningen blev det bergsnedstigning och vi gick ner över Göta kanal igen. Där stannade vi och glassade på Smultronstället. Efter de stora och goda glassarna gick vi runt i Söderköping, det är verkligen en helmysig stad. När vi senare var på väg hem igen åkte vi förbi Ekenäs slott och kikade runt lite där också. Fabian släppte vi av hemma innan Anna och jag åkte iväg för att shoppa lite. Två par byxor kom jag hem med, vilket verkligen behövdes, skönt då jag tycker att det är så trist att köpa byxor. Lite seg och lite röd är man, efter en helmysig dag i solen, och runt 130 bilder har jag nu att kolla igenom. Glassar på Smultronstället (mobilbild) - Anna och Fabian på Ramunderberget vid Söderköping.
Mer om: Vardag
Trut
2012-05-23 09:39:00
Trut i Norrköping
Mer om: Foto
Exkursionsdag
2012-05-22 21:39:00
Det var bara att bege sig ut i åskvädret imorse, en promenad till campusområdet där en buss väntade på oss för att vi skulle ut på exkursion. Första stoppet blev Trädgårdsföreningen här i Linköping, där blev det lite regn och lite information om stenar och om själva Trädgårdsföreningen. En timme senare satt vi på bussen igen, regnet hade slutat och vi var på väg mot Johannelund där vi fick gå runt och kika på Linköpings första förort. Lunch vid campus och solen började kika fram. Efter lunchen åkte vi ut mot Härna by, där min grupp höll vår redovisning, och sedan vidare till Ljungs sockerbruk. Dagen avslutades sedan vid universitetet igen. Därifrån fick jag skjuts hem av en kompis, jättesnällt. Snabbt tagen kompaktkamerabild från det som är kvar av Ljungs sockerbruk.
Mer om: Vardag
Promenad och maffiga moln
2012-05-21 23:27:00
Det blev en promenad ute vid Tinnerö eklandskap idag (igen). Anna och jag tog bilen dit, stannade först vid Coop och köpte en varsin glass innan vi parkerade bilen vid naturreservatet och började vår promenad. Riktigt härligt var det, trots att det var lite för varmt. Molnen på himlen var jätteläckra och kameran fick föreviga några ögonblick under promenaden (fler bilder kommer senare, en kommer längre ner i inlägget). Efter promenaden åkte vi till universitetet där jag skulle träffa en kurskompis och Anna skulle hämta ut en bibla-bok. Fick sällskap av min kurskompis halva vägen hem sen. Väl hemma blev det filmmys i soffan med grannarna. Nu har klockan återigen blivit på tok för mycket och jag borde sova. Imorgon ska jag ut på exkursion med geografi-kursen som egentligen avslutades för någon månad sedan. Lite halvsegt men det är skönt att få det gjort.
Mer om: Vardag
Fri
2012-05-21 13:12:00
Flyg till friheten. Flyg hem.
Mer om: Foto , Skärgård
Långhelgen
2012-05-20 20:40:00
Långhelgen gick väldigt snabbt. Tog sovmorgon på torsdagen, därefter blev det en spontan utflykt till Tinnerö eklandskap med några från korridoren, när vi kom hem därifrån fixade vi en gemensam tacos-middag. Det skrev jag om här.Fredagen och lördagen bestod av jobb vilket var superkul. Skönt att få jobba lite mitt i allt. På lördagkvällen tittade jag (tro det eller ej) på hela Champions league-finalen med Anna i köket. Jag som egentligen är totalt ointresserad av fotboll tyckte att det var helt okej, nästan spännande. Tänk vad gott sällskap kan göra. Insåg dessutom att det måste vara svårt att vara fotbollsspelare, jag menar, tänk att hålla koll på bollen, på sig själv, på alla andra, på vilket håll man ska springa. Sen måste de även se snygga ut då det är sjukt mycket sportfotografer som vill få bra bilder. Det kan inte vara helt lätt att vara fotbollsspelare med andra ord... ;-)Idag träffade jag Shora, vi fikade och pratade. Sen blev det en lång promenad genom Trädgårdsföreningen ...
Mer om: Vardag
Ur arkivet: 2010
2012-05-19 19:00:00
Sommaren 2010 häckade ett måspar på bryggan vid vårt landställe. Ett ägg kläcktes och jag hade turen att få vara där ute och se den lilla dunbollen. Närmade mig långsamt och försiktigt med min telezoom och tog några snabba bilder. Vad tycker ni om bilden? Pentax K20D + Sigma 70-300mm1/180s  |  F/5,6  |  ISO-100
Mer om: Foto
Rosa i Trädgårdsföreningen
2012-05-18 20:17:00
Rosa små blommor i Trädgårdsföreningen
Mer om: Foto , Växter
Utflykt igen
2012-05-17 20:49:00
Det blev en liten utflykt idag igen. Denna gång var det A, F, K och jag som åkte till Tinnerö eklandskap, satt ute och picknickade tills regnet kom. Då åkte vi och handlade kvällsmat, det blev tacos som vi fyra och H kalasade på. Jag är så glad att det bor så fina människor i min korridor, det är verkligen superkul att umgås med dem. Trodde aldrig att jag skulle känna mig så hemma i ett korridorsrum, men jag trivs verkligen.  
Mer om: Vardag
Tips - konstutställning i Stockholm
2012-05-17 11:45:00
Till er som befinner er i Stockholm i helgen så kan jag tipsa om en konstutställning i Gamla Stan. Min ena kusin ställer ut där 18-24maj. Datum: 18-24 majTid: Fre 16-20, Lör 13-20, Mån-Tor 13-18Plats: Konsthallen, Köpmanbrinken 2, Gamla StanKika gärna in på hans hemsida..
Norrköping
2012-05-16 19:40:00
2012-05-14
Mer om: Foto
Rosa blommor
2012-05-15 20:28:00
Älskar kontrasten mellan de rosa blommorna och den blåa himlen, det är vår. Kungsträdgården 29/4-2012
Mer om: Foto , Växter
Utflykt
2012-05-15 17:01:00
Efter övningskörningen idag begav jag mig till universitetet för att träffa gruppen som jag pluggar med just nu. Vi pratade lite och sen åkte vi ut på utflykt till Härna. Vi ska nämligen hålla i en exkursion där nästa vecka så vi skulle reka lite precis innan. Det är lite svårt då vi började med detta arbete i mars och har egentligen inte jobbat någonting med det sen dess då vi egentligen har avslutat den kursen, men det ska nog gå. Hade med mig min nya kompaktkamera och fotade lite med den. Bilder kommer i ett annat inlägg och jag tänkte även skriva lite mer utförligt om kameran då jag har hunnit testa den lite sedan jag köpte den.
Mer om: Vardag
Norrköpingsföreläsning
2012-05-14 23:10:00
Föreläsning i Norrköping idag igen, blev promenad (och lite fotograferande), fika och shopping med Josefine efteråt. Kom med sista campusbussen och kom hem vid 18.30. Åt middag och hängde ute i korridoren en stund. Bilder från promenaden kommer en annan dag.
Mer om: Foto
Gyllene lönnblad
2012-05-13 22:06:00
Pentax K-5 + 17-70mm1/60s  |  F/4  |  ISO-400
Mer om: Foto , Växter
Glassat på stan
2012-05-13 17:59:00
Solen skiner ute idag och jag har bara gjort roliga saker idag (förutom att betala fakturor). Imorse kom Josefine hit och fikade lite te och chokladmuffins (fick ett ryck att baka igårkväll), vi pratade om allt mellan himmel och jord. Sen lånade hon med sig två böcker. Precis när hon gått hörde Anna av sig och frågade om jag ville ta en promenad. Promenaden slutade i stan där vi mötte upp Matilda och Maria, sedan satt vi vid domkyrkan och glassade. Riktigt härligt. Nu ska jag ta och skicka in hemtentan och plugga lite, sen blir det söndagsfika. Hoppas ni alla haft en underbar helg.
Mer om: Vardag
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33637 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss