TopplistanBildbloggarDetaljer för "Simonpixel"

Simonpixel

Simonpixel
19 årig kille från Kalmar som älskar fotografering, filmning och illustrationer och jag delar med mig av mycket tips!
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Insekter
2012-05-31 20:06:00
Idag hann jag ut en sväng med macroobjektivet så det blev en del blombilder men jag försökte mig på även att fotografera lite insekter men det var inte speciellt lätt asså. Antingen så rörde insekterna på sig eller så skakad bladen av vindarna. Jag tror inte att jag har sett någon av de insekterna som jag såg idag men det är väl för att man inte har lagt märke på dem när man inte hade en macroglugg. :)
Lille Hacke
2012-05-30 19:45:00
Det är många hackspettar ute nu för tiden, lite konstigt att jag valde att skriva rubriken som jag gjorde "lille hacke" med tanke på att den här arten heter "Större hackspett" men det gjorde jag bara för att den hackspetten på första bilden var väldigt liten. Det kanske inte ser ut så på bilden men den var nog den minsta större hackspetten som jag har sett haha.
Mer om: Djur
Ni glömmer väl inte 1 juni?
2012-05-29 19:50:00
Exakt! Ni glömmer väl inte att musikvideon till låten "Vart tog pengarna vägen" släpps den första juni för då kommer ni att få se/höra något som förmodligen kommer att bli årets sommarplåga. Medan ni väntar så kan ni ju ta och kika in på Robins youtubekanal som ni hittar här!
Nightflower
2012-05-28 20:23:00
Canon 7D + Tamron 90mm Jag har haft turen med mig att få till allt fler bilder i det rätta ljuset, det vill säga när det är solnedgång. :)
Mer om: Natur
Så vi möts igen
2012-05-27 19:57:00
Vad är oddsen att man får se ekorrarna dricka vatten igen och den här gången hade jag lite bättre förutsättningar för en bra bild, förra gången var det mycket mer problematiskt men det var inte lätt för det. Det var tur att jag fick två chanser för den första sprang iväg direkt men den andra var också tvungen att dricka lite, konstigt nog så är det alltid vid just det trädet som de går ner för att dricka.
Mer om: Djur
Light by nature
2012-05-25 20:32:00
Blev att jag skrev inlägget lite senare än vanligt för jag var precis ute en stund och försökte fånga lite härligt ljus innan solen gick ner, den har ju förstås inte gått ner ännu men på vissa ställen som i skog och liknade så är det bara några minuter som man har på sig för att fotografera ljusstrimmor till exempel. Det blir väldigt vackert eller vad tycker ni?
Mer om: Natur
Filmtips - Mousehunt
2012-05-24 20:03:00
Det var bra länge sedan som jag gjorde ett filmtips-inlägg så nu tänkte jag tipsa om en gammal film som jag alltid såg på när jag var liten men så för några dagar sedan så kom jag på den filmen och såg den igen. Den är riktigt rolig och som ni förstår så handlar det om en mus och den här musen låter sig inte överge sitt hem i första taget. Filmen är alltså en komedi som handlar om två bröder som ärver ett stort hus av sin far och som visar sig vara ett mycket värdefullt hus som de sedan ska försöka sälja på auktion för 20 miljoner. Men huset har redan en inneboende där, "the mouse". Bilden för övrigt är egentligen ingen mus utan en av råttbebisarna hehe så ni inte stör er på det sen.
Mer om: Filmtips
Vågat sig ut i det fria
2012-05-23 19:52:00
Nu har andungarna vågat sig ut och komma nämre mig när jag är ute och fotografera fast givetvis bara om deras mamma är med och detta kanske bara var en engångsföreteelse då de väldigt hastigt rusade förbi mig. Inte allt för lätt att få några bra bilder på dessa små rackare då mamman skyddar dem till varje pris men det är ju förståeligt också.
Mer om: Djur
Små & blå
2012-05-22 19:56:00
Vissa blommor är märkliga, de kan vara allt ifrån rosa-vita till blå-lila. Det blir ju liksom lite svårt att definiera dem då, mycket lättare och säga att man är färgblind istället haha, fast nu är man ju inte det. Det var ju ett litet tag sedan som jag utlovade att jag skulle göra ett inlägg om att fotografera djur eftersom jag har fått så många frågor om det men nu är det så att jag har väldigt mycket i skolan nu så jag kommer att få skjuta fram det lite grann, men det kommer så småningom.
Slemmigt men mättande
2012-05-21 19:09:00
Ingen idé att ta fram macroobjektivet och försöka fotografera insekter för då är det alltid en fågel där och käkar upp den haha och när man istället fotograferar fåglar så får man aldrig en bild utan att dem käkar på något smarrigt. Nu blev jag själv hungrig bara för det, så ska ta och laga till något gott nu. :)
Mer om: Djur
BTS - Musikvideo
2012-05-20 20:01:00
Nu har man gett sig in i ett nytt projekt. En ny musikvideo till Robinholta, Justin och Myrans låt "Pankbanken". Det kommer förmodligen bli awesome i alla fall med det materialet vi har fått ihop nu. Det är lite kvar på videon och den kommer att släppas den 1 juni, håll utkik!
Katten & filminspelning
2012-05-19 11:04:00
Mycket märkligt att man fick sen en katt i träsket men det finns väl antagligen gott om möss där, vem vet. Det blir nog inte så mycket bloggande i helgen faktiskt för jag kommer vara borta hela helgen och göra en ny musikvideo, det kommer nog bli gött med poolparty och allt hehe! :)
Mer om: Djur
Andfamiljen
2012-05-18 19:30:00
Nu föds de nya idividerna ute i naturen. För några dagar sedan så upptäckte jag den här lilla andfamiljen i träsket men det var svårt att fotografera dem, då mamma and inte ville att jag skulle vara för nära dem. Får ta och se om jag kan få bättre bilder längre fram.
Mer om: Djur
Finalist i vårtävling!
2012-05-16 19:45:00
Ni får jättegärna rösta på min bild om ni tycker om den, den finns här! Nu är jag en av finalisterna i Tvspelsweb's nya tävling och temat är "vår". Ni får ju givetvis rösta på någon annan om ni tycker att deras bild är finare. En intressant sak med är att jag var den enda som vågade ta ut svängarna och belysa våren utan att ta en klassisk blombild.
Mer om: Tävlingar
Bird love
2012-05-15 20:01:00
Oj oj då, ja man kan se mycket när man är utomhus haha...
Mer om: Djur
Canon/Nikon kriget! - så tröttsamt eller?
2012-05-14 20:00:00
Är det bara jag som verkligen är trött på människor som är inne i Canon/Nikon kriget? Att företagen är inne i det är ju självklart efter som de är konkurrenter allt annat vore jo konstigt men vad är det för fel på privatpersonerna? Jag vet inte hur många hemsidor/forum och andra kanaler som jag har läst hur många kommentarer som helst där det står till exempel: - Canon är bäst! - Nej Nikon är bäst! - Bara proffs använder Canon! - Bara amatörer använder Canon så kast! och såhär fortsätter kommentarer över hela internet, sida upp och sida ner. Alltså hur svårt kan det vara att förstå att det inte spelar någon roll vilket kameramärke man använder, Sony/Canon/Nikon/Pentax med mera! Alla använder sin kamerautrustning för att man tycker den är bra och man gillar den men det betyder inte att de andra märkena är sämre och det finns inget svar på, vilken kamera är bäst? Vilket märke är bäst? Det beror ju hela tiden på vilket syfte man har. Detta fenomen finns faktiskt bland Mac/PC också ...
Real beauty
2012-05-13 19:52:00
Det är verkligen svårt att få till bra bilder på blommor, eller ja det är inte så svårt med tanke på att de är naturligt vackra men det är dock svårt att få några unika bilder på blommor. Husdjur och blommor är nämligen bland de vanligaste motiven som finns på internet, med eftersom de är väldigt enkla att fotografera, de finns alltid nära till hands och de är oftast väldigt fina. Vet inte riktigt hur man ska få till speciella bilder på blommor men idag försökte jag mig på att försöka få en kall känsla och en varm känsla genom att välja passande bakgrunder och vänta in rätt ljus och jag tyckte det blev rätt så bra resultat.
Små vita blommor
2012-05-12 19:53:00
Dessa små blommor har väl knappast undgått någon då det är vårmodet i fotovärlden att fotografera både dessa vita men även de körsbärsrosa blommorna. Fast de är ju vackra så varför inte fotografera dem.
Mer om: Natur
Fråga - ljus
2012-05-11 20:02:00
När jag är ute och fotografera runt kvällstid så hamnar jag alltid i ett val om hur jag ska behärska ljuset. Som ni ser på bilderna så är det ju stor skillnad på bilderna men det är bara några centimeter skillnad på kameravinkeln. Båda bilderna kan ju vara fina i sig det beror ju helt på vad man själv gillar. Första bilden är ju lite mer motljus i och den andra bilden blir mer "verklighetstroget". Vilken är finast?
Testade enbensstativet
2012-05-10 20:06:00
Igår så testade jag ju som sagt mitt enbensstativ för första gången och det var helt okej som jag skrev igår och de här bilderna som ni ser ovan kom jag hem med igår. Kan ju inte påstå att ett enbensstativ gör skillnad på bilderna men visst var det lite stadigare än att fota på frihand, dock är man ju mer rörlig på frihand.
Mer om: Djur
Hämtade ut vinsten idag
2012-05-09 19:58:00
Jag är med på bild, min kamera är med så vad är det som är nytt? Jo enbentsstativet eller "monopod" om man nu vill kalla det så. Jag kunde ju inte hålla mig länge idag tills jag provade det och det var hyfsat bra faktiskt trots att det var det billigaste som fanns, så det kommer nog upp några bilder imon som jag tog med stativet. Tack till alla som röstade på mig föresten, bilden jag vann med kan ni se här!
Alix & Samo
2012-05-07 20:02:00
Hundarna tycker också om det soliga vädret som är ute och de vill vara ute mest hela tiden tycker jag, dem försöker alltid smita med när man ska gå ut i alla fall. Jag måste testa nån gång att använda den guldiga sidan på reflexskärmen på Alix någon gång jag tror att han kommer att se ut som den hunden i filmen "Red dog" om nu någon har sätt den?
Mer om: Djur
It's not knott it's mygg
2012-05-06 20:06:00
Haha ja den rubriken kan ju vara ett stort frågetecken för de flesta tror jag, kan bero på att det är lite internskämt inom min vänkrets. Var nyligen ute en sväng med kamera och det var sjukt mycket knott ute men det är väl det som är nackdelen med sommaren, myggen och knotten asså.
Mer om: Natur
Pf#22 Storskrake
2012-05-05 20:04:00
Den var ett bra tag sen jag tog den här bilden men den är lite speciell för ja som ni ser så är det väldigt många ungar och om ni tänker efter så brukar ju inte en fågel få så många ungar men sen läste jag mig till att Storskrake kan faktiskt gå ihop flera familjer och ta han om varandras ungar. Jag tror det är cirka 20 stycken på bilden men jag har för mig att det var ytterligare några till som jag tyävrr inte fick med på bild, men det blev ganska många på den här bilden ändå.
Mer om: Fåglar
Strong sunlight
2012-05-04 20:07:00
Canon 7D + Tamron 90mm 2.8 Jag var bara tvungen att passa på att fotografera den härliga ljuset som var igår precis innan solen skulle gå ner och även fast det är en aning överexponerat så blev det ganska effektfullt, tycker jag iallafall.
Mer om: Natur
Tips - Bryt mot reglerna
2012-05-03 20:08:00
Precis som rybriken lyder! Vilka regler då, kanske några tänker och jag menar förstås alla de fotoregler som man kan läsa om överallt. Jag läser väldigt mycket fotoböcker, tidningar och på internet och jag har lärt mig väldigt mycket av det men jag har alltid varit lite skeptisk mot regeler då jag tycker att det kan bero väldigt mycket situationen. De bilderna som jag har som exempel här ovan fotade jag idag och jag vet att i "regel" ska man inte fotografera blommor ovanifrån men jag tyckte det blev väldigt mycket bättre än att fota dem sidleds, detta kan givetvis bero mycket på vilket objektiv man använder vid tillfället. Men som jag har säkert har skrivit många gånger förut och som jag säkert kommer skriva flera gånger igen bryt mot reglerna! Experimentera dig fram jag lovar att du nån gång kommer få ett par bilder som du aldrig trodde att du skulle fått genom att testa dig fram.
Mer om: Fotografering
I'm flying
2012-05-02 20:05:00
Tidigare idag så försökte jag mig på att fotografera humlor med makroobjektivet för första gången och det kan jag säga, att det var inte allt för lätt asså men det är väl en fråga om tålamod och övning. Det är i varje fall lite behagligare att fota humlor än getingar faktiskt sen att de egentligen inte ska kunna flyga är ju roligt bara det.
Pink & white
2012-05-01 19:57:00
Lite fler makromotiv har börjat dyka upp här och där, inte helt fel med andra ord. Men nu är det slut på ledigheten eller ja helgen och två dagar ledighet är ju inte så mycket egentligen och jag har pluggat ganska mycket men imorgon är det skola igen, ska dock bli roligt att se alla andras Multimedia-projekt, redovisning nämligen.
Painting
2012-04-30 20:05:00
Nu så var man klar med ansökningsprovet, men jag må säga att det provet var ganska märkligt men jaja, nu är det klart iallafall. Nu är det bara skolsaker kvar men imorogn ska jag nog ut och fota mer än att plugga faktiskt, jag har gjort tillräckligt de senaste dagarna tycker jag hehe.
#7 Vem ska det föreställa?
2012-04-29 20:04:00
Som vanligt när jag har alldeles för mycket att göra så jag inte hinner att fotografera så mycket som jag egentligen vill så tar jag mig ändå tiden att sitta en del i Photoshop, det är ju bara ett måste haha. Men om någon eller några dagar så hoppas jag att jag har betat av det mesta. :) Vem ska detta föreställa då?
Mer om: Illustrationer
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33651 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss