TopplistanHusdjurDetaljer för "Angelica fyrbarnsmamman"

Angelica fyrbarnsmamman


Angelica fyrbarnsmamman
En blogg om min vardag. Handlar väldigt mycket om våra djur, reptiler av olika slag. Våra kaniner, hamstrar och marsvin syns även de då och då. Handlar om min och mina fyra barns vardag.

Artiklar

Tanken var
2010-10-27 01:04:00
Tanken var att vi skulle ha 2 års kalas i helgen som var. Vi skickade ut ett gäng inbjudningar och inväntade svar. Resultatet blev dock att kalaset blev inställt eftersom INGEN kom till kalaset. De som ville kunde inte ta sig ut då de inte hade tillgång till bil och de övriga jobbade, hade fullt upp med sin egen familj eller så var de bakis.Så istället för kalaset drog familjen in till stan i söndags och gick på ytterligare en stor loppis. Fröken Angelica shoppade en bunt med gamla hederliga barn sagoböcker. De med riktigt bra story i och en liten moral visa på slutet. Svårt att hitta den typen av sago böcker idag så jag slog till på en gång då jag hittade de gamla barnböckerna. Antagligen en blivande julklapp till Freja.Efter loppisen så drog vi iväg på barnenshus och köpte två stycken presenter åt Tyr tills på tisdag då han fyller år. Ska bli spännande och se vad han säger på lilla familje kalaset imorgon kväll.
låtit mina ögon få njuta
2010-10-27 01:04:00
 Som hos så många andra så har även vi fått snö hit under helgen. Det är så otroligt fint med ny snö ute i naturen, kan inte alls förstå allas suckar och gnäll om ngt så vackert och fint. Vi i Sverige är otroligt lyckligt lottade som får uppleva den underbara årstiden vintern då den är som vackrast. Jag har passat på och låtit mina ögon få njuta av det vackra i vår natur under helgen medans barnen har fått leka.Underbar utsikt från huset ner mot älvenoch minst lika vacker gatavantar som blir minst dubbelt så tjocka pga snön som fastnar Över snöade leksakerSom snarast måste befrias från snön av TyrFreja mest bara älskar att äta på snön.
Min Kära Lilla Ponny
2010-10-27 01:04:00
Freja älskar fortfarande sin 5 kronors häst som hon fick förra loppis besöket. Idag hittade jag Freja åkandes runt på golvet fram och tillbaka på det här viset. Min söta lilla Freja.På fyra ben går den som jag gillar allra bäst,gillar, gillar, gillar allra bäst.Jag sitter på hans rygg för han är min lilla häst,är min lilla häst.Vad du är söt min kära lilla ponny.Vad du är snäll min kära lilla häst.Du säger ingenting min kära lilla ponny,men du är den jag gillar bäst.Se pälsen den är svart liksom kappan på en präst,kappan, kappan, kappan på en präst.En mule mjuk som sammet det har min lilla häst,har min lilla häst.Vad du är söt......Av allting här i världen jag önskar allra mest,önskar, önskar, önskar allra mestatt aldrig jag skall skiljas ifrån min lilla häst,från min lilla häst.Vad du är söt......
barnloppis
2010-10-27 01:04:00
Idag så har vi varit på stor barnloppis inne i Umeå. Tänkte att det var perfekt tajming så här just dagarna före Tyrs 2 årsdag och jultider. Hittade: bra kavat vinterskor till Tyr, 40 krVarsin polokrage till Tyr och Freja, 30 krEn stor mjuk drake till Tyr, 25 kr (antagligen present till hans 2 årsdag)Ett Mad brädspel, 20 krEn vinterhjälm till Tyr, 40 krSå inga direkta fynd till presenter eller julklappar gjorde vi inte men Tyr fick sig några nya bra saker som vinterskor och hjälm.?
fina små plast djur
2010-10-27 01:04:00
När barnen är hos läkaren så brukar de få så fina små plast djur. Vi har hunnit få ihop ett par stycken nu och här så leker Freja med den nyaste som kom hem till oss från Tyrs läkar besök.
en liten operation
2010-10-27 01:04:00
Så har jag hört via telefonen med gubben att Tyr ska få åka in på en liten operation där han ska sövas lite lätt och klippa upp tungsträngen. Tiden kommer att komma om ca 3 månader enligt läkaren.
Här vabbar man fortfarande
2010-10-27 01:04:00
Här vabbar man fortfarande. Frejas öga ser dock relativt fint ut nu så blir nog jobb imorgon igen.Idag så har Tyr läkar tid på näsa, mun och hals avdelningen (eller vad det hette) ska bli skoj och få höra hur det har gått där senare.Igår så hade Alexander utvecklingsamtal men jag tog mig inte till stan nu då jag vabbar så min föredetting (Alexanders och Alicas far) fick ta det samtalet själv. Synd att det vart på det viset för deras far brukar ju gnälla så fort jag inte är på de där samtalen. Lite förståelse från hans sida att man har två barn till.Sedan under tisdagen så var gubben hos läkaren, minst en träff till hos just den läkaren för han, så får man se om dom kommer fram till ngt.
Gissa om barnen var trötta?
2010-10-27 01:04:00
Gissa om barnen var trötta igår kväll då vi kom hem?Helt slut körda barn. En somnar med hamburgaren i handen den andre hinner inte ens ta sig upp i soffan innan han somnar. Mina stackars små trötta små älsklingar.
Salamandern som öppnar dörrarna för en helt ny värld
2010-10-27 01:04:00
Salamandern har alltid varit känd för sin otroligt häftiga kunskap för att kunna få nya kroppsdelar att växa ut igen efter en förlust av kroppsdelen. Men nu har forskare hittat en än mycket häftigare sak med just en salamndern.Det är den gulfläckiga salamandern som har öppnat upp en helt ny värld för forskarna. Det har sedan tidigare varit känt att salamanderns ägg, med de små embryona­, levde nära alger. Algerna försåg de små blivande salamandrarna med extra syre, och kunde samtidigt få extra kväve från äggen. Men det som har upptäckts nyligen av Ryan Kernie vid universitetet i kanadensiska Halifax är att den gulfläckiga salamandern lever i symbios med en alg, i så nära samarbete att algen finns i salamanderns celler och producerar där syre och energi med hjälp av solljus. Det här upptäckte nyligen Ryan Kernie vid universitetet i kanadensiska Halifax.   med hjälp av ett transmissionselektronmikroskop upptäckte Kernie att algerna faktiskt tog sig in i salamanderns cel...
Jag och Freja siktar på
2010-10-27 01:04:00
Jaha så va man hemma då och vabbar. Freja har åkt på ögoninflammation så snart har man säkert åkt på det själv dessutom.Jag och Freja siktar på en lugn och skön dag tillsammans
Måndagen fixad snart
2010-10-27 01:04:00
Måndagen fixad snart. Alexander har haft fotbollsträning så han stannade inne i stan tills gubben for iväg för att hämta upp han. På vägen ner till stan så körde han tydligen på ett rådjur så bilen som man var orolig för att den ska börja falla sönder för tidigare är man ännu mer orolig för att den ska göra det nu. Jämnt ska det då vara ngt, suck!En ny fullmatad vecka som väntar på att bli gjord så bara att andas och vila de sekunder man hinner.Tre bilder från igår kväll:Freja och Tyr kramasFreja dansar runtJa visst var dom skrattiga igår
skolkorten
2010-10-27 01:04:00
Skolkorten är nu beställda och inväntas på att komma. Nu för tiden så får man ju en tjuvtitt redan på mobilen om man beställer från internet så jag tänkte visa korten som jag fick på mobilen. Freja och Tyr har inte hunnit ta sina kort ännu utan de kommer att ta först nästa månad.Alicia klass 2Alexander klass 7Och nej det är inte jag som tagit korten men lagt dit bloggnamnet pga att jag inte vill att någon snor dom.
energi för tio gånger så många barn
2010-10-27 01:04:00
Idag så har de tre yngsta barnen haft energi för tio gånger så många barn. Resultatet av det blev ett par gånger utskickade för att skratta och skrika av sig.Alicia, Freja ochTyr är de skyldiga.
Hemma på vår gård
2010-10-27 01:04:00
Hemma på vår gårdDär står en gammal FordUtan hjul och utan däckOch motorn den är väck Den går på terpentinOch gammalt margarinOch tittar man där förar´n sattSå ser man ingen ratt Den for som en raketIn i Petterssons staketOch då kom sura gubben utOch bad oss veta hut Vi spruta på'n med slangOch slängde den och sprangOch vi vill inte veta hutOch nu är visan slutngn som är sugen på en gammal reservdels bil utan motor?Hemma på vår gårdDär står en gammal ToyotaUtan hjul och utan däckOch motorn den är väck Den går på terpentinOch gammalt margarinOch tittar man där förar´n sattSå ser man ingen ratt Den for som en raketIn i Petterssons staketOch då kom sura gubben utOch bad oss veta hut Vi spruta på'n med slangOch slängde den och sprangOch vi vill inte veta hutOch nu är visan slut
Wish You Were Here
2010-10-27 01:04:00
Pink Floyd - Wish You Were HereSo, so you think you can tell Heaven from Hell, Blue skys from pain. Can you tell a green field From a cold steel rail? A smile from a veil? Do you think you can tell? And did they get you to trade Your heros for ghosts? Hot ashes for trees? Hot air for a cool breeze? Cold comfort for change? And did you exchange A walk on part in the war For a lead role in a cage? How I wish, how I wish you were here. We're just two lost souls Swimming in a fish bowl, Year after year, Running over the same old ground. What have we found? The same old fears. Wish you were here.
Frukt i stora lass
2010-10-27 01:04:00
Lördagen ägnade vi åt att vara på stan och dragonhallen som vanligt. Alicia hade konståkningsträning och vi andra tittade fashinerat på då hon tränade varvat med att jaga småttingar som inte alls känner för att sitta stilla, inte ens i lek rummet där på ishallen.Kvällen blev en smått repris av förra lördagskvällen med frukt i stora lass. Vilket uppskattaders av alla förutom Alexander som smet upp i sitt rum istället med en godispåse.Man kan ha mycket skoj med frukt det kan Freja intyga och....Alicia med för den delen.Tyr satt mer bara och vräkte i sig. Vindruvorna var nog godast enligt Tyr för dom stog han bara och tryckte i sig tills de vara slut.
Grottgecko juvenilerna
2010-10-27 01:04:00
De två yngsta grottisbebisarna. Ser ni hur fruktansvärt starkt markerade ögon den längsbak har? Riktigt stiliga ögon har den fåttNu har vi sett tre av fyra äta. Bara hoppas på att även den fjärde äter så det bara är att vi inte ser det. Den som inte ätit ännu är den yngsta grottgecko juvenilen. Juvenil säger man åt unga ödlor som inte är vuxna ännu.
Kvällen i bilder
2010-10-27 01:04:00
Efter att vi kommit hem idag så for Alicia och Tyr ut i snön för att passa på och leka ett tag i snönTyr hittar trevliga gräs märken under sina leksaker som legat ute. Alicia gör snöänglar och Tyr får sig en lektion i hur man gör dom.. du måste göra så här med benen, säger AliciaTänk så mycket ljusare och roligare det blir med lite snö på backen
vinter i minst 6 månader framåt.
2010-10-27 01:04:00
Igår så var vi inne i Umeå och hängde exaxt hela dagen igen. Alexander hadde fysträning så vi andra passade på att åka och shoppa lite vinter kläder åt Alicia. Långkalsonger, sockar, fingervantar och täckisar köptes det åt henne. Sedan slank det ner några underställ i flees åt Tyr och Freja oxå, ja inte slank ner som i snatta men det förstog ni nog..For en sväng förbi Biltema och spanade in den nya affären som de gjort i Umeå. (ja det har ju funnits ett tag men vi som varit sekiga på att åka dit)Hittade kanon snygga trehjulingar som jag föll pladdask för. En med en krok och snöre där bak och en med tippbar "låda" där bak. Skit söta var dom och inte för dyra heller. 199 kr för den med kroken. Dock inhandlade inte vi ngn för nu kommer det ju vara vinter i minst 6 månader framåt.Klockan 20.30 var vi hemma igen och då var det bara att gå ut i snön och dra in ved och elda. Gubben bytte till vinterdäcken vilket var i senaste laget i år nu då snön redan ligger som ett vitt täcke här på mar...
Inte för att jag var piggolino
2010-10-27 01:04:00
Här vaknade jag 20 minuter före veckarn ringde idag. Inte för att jag var piggolino utan för att jag låg och kliade fingrarna för fullt. Handeksemet är tillbaka för fullt och de är typ dubbelt så så stora som de brukar vara. Vätskande och ömmande för tillfället. Tur att det finns kortison salvor, måste på apoteket och inhandla en tub känner jag. Synd bara att kortiosonet tunnar ut huden så att man får så tunn hud på fingrarna.
utvecklingsamtal för både Freja och Tyr
2010-10-27 01:04:00
I går så var det dax för utvecklingsamtal för både Freja och Tyr på dagis. En halvtimme var det inbokat på de vardera och det var tur det för vi satt tiden ut. Allt ser ut att fungera bra och vara som det sig bör.En ny tid för Freja är dock inbokad i december för att följa upp hennes talsvårigheter osv. Innan dess så hoppas jag oxå på att hon ska ha hunnit få komma in på barnmottagningen och träffat logopeden. Läkaren hade sagt till gubben att det kunde ta allt från två veckor till.. (3 månader antar jag då vårdgarantin säger att man ska ha fått komma in innan dess efter att en remiss är skickad)Det har redan nu gått 2 veckor så bara hålla tummarna nu då för att en tid dimper ner i brevlådan snart.
Vem ska bort
2010-10-27 01:04:00
Naturskyddsföreningens och Miljöaktuellt konferens "Vem ska bort" den 12 november i Aula Magna, Stockholmsuniversitet.Den biologiska mångfalden fortsätter att utarmas. Det är en utveckling som hotar grunden för hela vår existens: Jordens ekosystemtjänster som förser oss med mat och vatten. När antalet arter minskar, drabbas ekosystemens motståndskraft. De blir känsligare mot förändringar. Flera av jordens ekosystem har redan rasat ihop. Naturskyddsföreningen och Miljöaktuellts konferens "Vem ska bort" den 12 november är en i en serie liknande konferenser världen över som fokuserar på lösningar. Nu mobiliserar världen för att stoppa utvecklingen. Men innan krafttag kan tas måste det fastslås vem som faktiskt äger den biologiska mångfalden? Vem som är ansvarig? Och vem ska göra vad, hur? Eftersom vi inte kan rädda alla arter - så måste vi nog tyvärr besluta om vilka som ska offras? Den 12:e november går vi igenom kommande årens agenda kring biologisk mångfald i Sverige. Vi riktar oss ...
Hur gör ni?
2010-10-27 01:04:00
Tydligen så kan man inte längre vabba då dagis är stängt för planering. Då både Alexander och Alicia var små så gick det att vabba utan problem.Hur gör man idag då dagiset har stängt? Chillar och tar en obetald dag så de med lite pengar får ännu mindre? Tar ut förädrapenning om man har turen att ha några dagar kvar? tar semester från jobbet? eller finns det ngn annan enkel lösning idag då man inte får vabba?Hur gör ni?
Fröken Angelica tipsar
2010-10-27 01:04:00
Fröken Angelica tipsar om några nya tävlingar som MinBebis har för tillfället.Just nu kan du bl.a tävla om 1000 kronor i presentkort hos Greatestmom.se, En bebisbok att fylla i barnets första år i och höstens snyggaste gravidkappa i kashmir. Tävlingarna hittar du här: minbebis
Känns rätt drygt
2010-10-27 01:04:00
Hemma igen efter en lång dag i stan. Tidig morgon mot jobb sedan skräpmat och vänta in Alicias konståkningsträning. Känns rätt drygt att dagarna blir så långa utan att kunna ta sig hem imellan. Börjar fundera på hur man kan fixa vanlig mat dessa dagar så man slipper feta sliskiga hamburgare med dallriga strips till? Skulle vara så skönt med riktig mat istället, Umeå är dock en stad där det knappt går att få tag på sådan köp mat.Måste även berätta att det helt klart var värt varenda krona som de nya "hårda" konståknings skridskorna kostade. För gisses vilken skillnad på hur hon åker nu. Alicia är ju riktigt super duktig i de nya skridskorna. Hejja Alicia...
33637 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss