TopplistanLitteraturDetaljer för "Bokhora"

Bokhora


Bokhora
Fem sthlmskor skriver om böcker de läser, boklådor de besöker och allt annat som på minsta sätt kan relateras till litteratur, favoritförfattare eller texter i största allmänhet.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

?I?ll meet you there? ? Heather Demetrios
2017-06-28 09:00:00
Jag tror att jag har blivit tipsad om ”I’ll meet you there” i ett inlägg här på Bokhora, men hittar inte var. Iallafall, måste ju vara Läsekoftan som tipsade? Tack för det! Så himla bra och så typiskt typisk amerikansk YA när den är som bäst. Pluttig småstad ute i ingenstans, en hjältinna, Skylar, somLäs mer!
Mer om: Recensioner
Den hajpade läsningen fortsätter
2017-06-27 08:00:00
Igår Graham Swifts ”Mödrarnas söndag”, idag Linn Ullmanns ”De oroliga”. Det här är veckan när jag tar mig an hajpade romaner men inte hajpar tillbaka lika mycket själv. Linn Ullmann har jag dels fått personliga och pålitliga tips om, dels hört om från folk vars smak jag delar, och till sist läst hundra reccar. AllaLäs mer!
Mer om: Läsning
?Mördarnas söndag? eller hur var det?
2017-06-26 10:06:00
”MÖDRARNAS söndag”! Har hört / läst om flera personer som gör en felsägning på boken av Graham Swift. Vi hade den som sista val innan sommaruppehållet i min bokcirkel, och jag tror att vi alla var ganska överens: så bra skriven, jätteskickligt hantverk, men i det stora hela är det just det som är problemet.Läs mer!
Mer om: Recensioner
??Alltför adlig, alltför rik, alltför lättjefull? : Jacques d?Adelswärd Fer
2017-06-23 17:26:00
Det finns facklitteratur som är värd att att tipsa om pga allmänbildningen den ger, och den här boken är verkligen en sån, men den är framför allt så otroligt njutbar att läsa. Jag läste den i vintras en första gång och ville därefter inreda om min lägenhet i röd sammet och skriva dikter för hand. NuLäs mer!
Mer om: Recensioner
Marie-Louise Ekman-utställningen på Moderna Museet
2017-06-21 11:30:00
Igår var jag och min kompis Lisa och tittade på Marie-Louise Ekman-utställningen på Moderna. Lisa håller på att läsa biografin ”Marie-Louise Ekmans två liv” as we speak, och kunde därför droppa lite info om den och den tavlan. Jag tänkte mest ‘hur kan jag inte komma ihåg det här?!’ om det mesta hon sa. Nåväl,Läs mer!
Mer om: Läsning
In och ut ur Amerika.
2017-06-18 21:07:00
I tisdags när vi skulle checka in på flyget från LA till Stockholm visade det sig att min man Magnus pass hade gått ut dagen innan. Han var tvungen att åka hem igen och följande morgon svänga förbi konsulatet för ett nytt pass. Otroligt frustrerande för alla inblandade (=jag). Stämningen var ej varm, om viLäs mer!
Frukost enligt ?Bitterfittan 2?
2017-06-18 14:40:00
Nu har jag lagat mat efter en bok igen. Eller egentligen, handlat mat. I ”Bitterfittan 2″ är frukost en ganska stor måltid, såna återkommer i olika skepnader. Misslyckade som i stressiga och bråkiga med barnen på vardagsmorgnar, mot lyxiga, långsamma och fridfulla på helgerna. Då kan man tex äta gott bröd med manchego och fikonmarmeladLäs mer!
Mer om: Läsning
Jag läser ?Bitterfittan 2?
2017-06-16 11:16:00
Kritiken mot Maria Svelands ”Bitterfittan 2″ var ju inte nådig. Den blev mer eller mindre sågad överallt, tror jag. Jag fick hämta min bibloreservation igår, och efter att ha börjat läsa tycker jag inte alls den är sååå dålig. Alltså, Svelands huvudpoäng har väl aldrig varit litterärt finlir och fantastisk gestaltning. Hon vill få framLäs mer!
Mer om: Läsning
Fina Ulf Stark
2017-06-16 10:56:00
Ulf Stark gick bort i veckan efter en kort tids sjukdom, och det känns så här: alldeles alldeles alldeles för tidigt. Det finns en massa bra texter om hans författargärning och storhet, vilka böcker man ska läsa, men om ni vill lyssna på ett samtal så medverkade han i Bladen brinner avsnitt 12 och iLäs mer!
Mer om: Efterlysningar
Bokogram
2017-06-14 21:32:00
Det är fint att skicka en blomma till någon som man vill fira eller någon man tycker om, men det är ju också löjligt enkelt att skicka en bok som present. Och kanske ännu finare? Idag ville jag tacka en omtänksam kollega, så jag köpte Jag hör till de få som kan leva eftersom hen ärLäs mer!
Mer om: shopping
Scener & Samtal
2017-06-12 19:09:00
            Såg precis att Scener & Samtal släppt sitt program idag, hemsidan är dessutom väldigt snygg. Hade varit superbra med ankarlänkar till de olika programpunkterna dock så att jag kunnat direktlänka men det kanske kommer. De jag spontant blir sugen på att gå och se är följande: DET VILDA HUSETLäs mer!
?Den röda vargen?-känslan
2017-06-12 09:02:00
Det känns som att jag har varit på solsemester vid Medelhavet eller så i helgen, men jag har i själva verket varit i Luleå. Så varmt! Så soligt! Så somrigt! Inte ett moln i sikte! Helt perfekt väder. Igår tog jag en lång och planlös cykeltur i värmen och hamnade så småningom på en litenLäs mer!
Mer om: Läsning
Vad stör ni er på och vad stör ni er på att folk stör sig på?
2017-06-10 19:45:00
Jag håller just nu på och redigerar min debutbok och är nog därför extra känslig just nu. Det är svårt och självförtroendet går ner till Mariannegravendjup när det är som värst och sen knappt upp över ytan igen när det är som bäst. Det är roligt såklart att skriva men framför allt så tar detLäs mer!
Mer om: Läsning
Det rustika köksbordet, tack!
2017-06-09 09:50:00
I ”Utan dina andetag” ser Evelyn ett annat svenskt par på stranden i Indien. Mamma, pappa och två söner. Alla fyra är snygga och blonda, och Evelyn spinner genast iväg hur de bor i en gammal skola i Skåne. De är arkitekter båda två. Har skapat ett vackert hem åt sig. All rekvisita är rätt.Läs mer!
Mer om: Läsning
?Utan dina andetag? ? Karin Aspenström
2017-06-08 09:29:00
Karin Aspenström har kommit med nytt! Blev så glad när jag upptäckte det. Hennes förra, ”To my Love”, var en oväntad överraskning där jag lånade utan att veta något och föll pladask. Den nya heter ”Utan dina andetag ” (yes, det är efter Kent-låten) och den är mindre i både sidomfång och berättelse. Svenska paretLäs mer!
Mer om: Recensioner
Jag läser Per Hagman
2017-06-06 11:16:00
Och det kan vara för första gången. Är inte säker. Jag har eventuellt läst någon av hans tidiga, kanske”Cigarett”, men det vete tusan. Iallafall, nu när ”Allas älskare, ingens älskling” kom och han var med överallt i tidningar och teve reserverade jag på bibblan. Döm om min förvåning efter läsning: jag gillade den bara medelmycket.Läs mer!
Mer om: Läsning
?Det var det fräckaste? ? Werner Holzwarth
2017-06-03 13:29:00
Det samtalas om bajs hemma. Inte fnissigt, men fascinerat. ”Hästens bajs” blev någonting som det ofta refereras till hemma efter en skogstur då just detta beskådades.  Vilken tur att vi har Werner Holzwarths ”Det var det fräckaste” att bläddra i hemma. Illustrationerna har ALMA-vinnaren Wolf Erlbruch gjort (det är ingen slump att boken plockas uppLäs mer!
Mer om: Läsning
Sista rycket Bladen brinner!
2017-06-01 10:11:00
Idag kommer vårens sista avsnitt av Bladen brinner. Det innehåller Sara Lundberg som berättar om sin bok ”Fågeln i mig flyger vart den vill”, Jenny Jägerfeld om trans och sin bok ”Brorsan är kung”, och så pratar jag och Lisa om vår idol Elin Nilsson som är aktuell med novellsamlingen ”Anrop från inre rymden”. IdagLäs mer!
Mer om: Efterlysningar
Tre dagar kvar på Bladen brinner-kickstartern
2017-05-29 09:26:00
… så om du har lyssnat, gillat och tänkt att du ska stötta för fler avsnitt, nu är det dags! Vi har cirka 10 000 kr kvar till 1.5 säsonger (alltså hel höst + halv vår). Som tack för stöttning får man podd + tygpåse, fest, bokpaket, med mera. Kolla här.
Mer om: Efterlysningar
Biblioteket har lite att lära Skam
2017-05-28 11:50:00
Succéserien Skam släpps scenvis på Nrk:s Skam-sida, tex torsdag 12.21. Veckans scener blir sedan veckans avsnitt som brukar vara omkring en halvtimme. På Skams hemsida finns även en del extramaterial i form av tex facebookchattar.  Jag kom att tänka på Kelly Links novell ”Magi för nybörjare” som delvis handlar om en tv-serie som heter Biblioteket.Läs mer!
Mer om: Läsning
Maria Sveland ?Bitterfittan 2?
2017-05-27 23:56:00
År 2007 kom Maria Svelands debutroman ”Bitterfittan” ut och jag älskade den. Jag skulle själv bli mor först tre år senare, men jag kände ändå igen mig i huvudpersonen Sara tankar kring moderskap och patriarkat. Eller kände mindre igen mig och fick mer mina farhågor besannade. Sveland skrev om hur det praktiskt taget var omöjligtLäs mer!
Mer om: Recensioner , Läsning
Favorithandling: Knausgård röjer upp i ett kök
2017-05-24 21:00:00
Ganska ofta när jag gör författarbesök på skolor får jag frågor om vad jag gillar för böcker, vilka mina favoriter är. Brukar säga att jag gillar såna om helt vanliga människor som gör helt vanliga grejer. Går till skolan, jobbet, pratar med lite folk, kommer hem, tänker lite. Jag älskar ju ”tråkiga” böcker där ”inget”Läs mer!
Mer om: Läsning
Böcker i nya säsongen av Twin Peaks
2017-05-24 20:12:00
De mest prominenta medlemmarna i Bookhouse Boys upplever inte sina bästa dagar direkt. Men det betyder inte att böcker inte förekommer i Twin Peaks. Varning för spoilers, och otäcka stillbilder ur första avsnittet av Twin Peaks: The Return. Konsthögen I andra hälften av avsnittet får vi besöka Buckhorn South Dakota. Två poliser kliver, efter mycket mödaLäs mer!
?Palimpset? ? Lisa Wool-Rim Sjöblom
2017-05-22 11:22:00
Jag läste ”Palimpset” av Lisa Wool-Rim Sjöblom. Jag läser mest serieromaner just nu, för jag tycker att det är lätt att läsa några sidor då och då, att komma in i handlingen snabbt och att bli lite småstörd när jag läser. Det betyder inte att serieromaner är lättviktiga på något sätt. Det betyder kanske baraLäs mer!
Mer om: Recensioner
SF-kongress i Uppsala
2017-05-22 09:35:00
Den 26-28 maj är det dags för årets Swecon i Uppsala, i år går den under namnet Kontur och efter att ha kollat programmet gör det ont i mig att jag missar den. Årets hedersgäster är Kameron Hurley (?We Have Always Fought: Challenging the ?Women, Cattle and Slaves? Narrative?), Ann Leckie (”Ancillary Justice”) och Siri PettersenLäs mer!
I morgon ska jag organisera mitt kylskåp!
2017-05-20 17:57:00
Det var någon som fotograferade sin hall och skrev att hon inspirerats av en person som hon kallade ”Förvaringsdrottningen”. Det var då också en talang! tänkte jag och kollade upp vem den här personen som var extra skillad att förvara saker var. Jag hittade Paulina Draganjas blogg Förvaringsdrottningen. Jag såg att hon hade gjort en bok (nu ärLäs mer!
Mer om: Läsning
Bladen brinner #16: Gå i viking
2017-05-20 09:17:00
I det sextonde avsnittet handlar det om vikingar med Elisabeth Östnäs (författare till Turid-trilogin), om Alma-priset med Mats Kempe som sitter i den juryn, och så har jag och Lisa läst ”Dumplin” av Julie Murphy. Huvudpersonen i den är en överviktig tjej, och det är väldigt ovanligt i litteraturen. Skitmärkligt med tanke på hur mycketLäs mer!
Mer om: Efterlysningar
Det är den 17e maj och jag läser en roman på norska
2017-05-17 11:31:00
I helgen förberedde jag Norges nationaldag genom att läsa ”Elskere” av Mattis Øybø. Så förutseende, va? Nej, ärligt, var det mer så att jag var ledig, och inget signalerar ledighet och kravlöshet som att läsa en roman på norska. Så här beskrivs ”Elskere”: ”I en seng på et hotellrom i Oslo ligger Mikkel og venterLäs mer!
Mer om: Recensioner , Läsning
15 dagar kvar på kickstarterkampanjen för Bladen brinner
2017-05-17 07:00:00
Bladen brinner-kickstartern håller på till den 1 juni, så om du har lyssnat på och gillat podden finns det fortfarande tid om du vill stötta vårt andra år. Man kan gå in med helt valfri summa, men här är några exempel på vad man kan få: Tygpåse för 250 kr. Bokfest med quiz, författarsamtal, mingelLäs mer!
Mer om: Efterlysningar
Tjänarinnans scientologi
2017-05-16 00:46:00
Margaret Atwoods ”Tjänarinnans berättelse” är en av de där böckerna som stannat kvar i mig sedan jag läste den för minst femton år sedan. När Hulu kom ut med den första trailern för tv-serien beslöt jag mig ändå för att inte se den, den verkade för hemsk. Sedan kunde jag ändå inte hålla mig ochLäs mer!
Mer om: Läsning
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33527 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss