TopplistanLitteraturDetaljer för "En annan sida"

En annan sida

En annan sida
En bok om böcker och litteratur - en bokdjävuls liv och lustar!
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Den här bloggen har flyttats
2010-04-23 01:54:00
Den här bloggen finns nu på http://enannansidabok.blogspot.com/. Du omdirigeras automatiskt om 30 sekunder, eller så kan du klicka här. Om du är feedprenumerant uppdaterar du prenumerationen till http://enannansidabok.blogspot.com/feeds/posts/default.
Efter Valborg...
2010-04-23 01:54:00
Jag har något att förtälja. Jag har tänkt på det länge. Våndats lite men beslutet känns rätt. Jag lägger ner En annan sida som bokblogg efter 30 april. Jo. Så är det. Hugget i sten faktiskt.
Litterary Tattoos
2010-04-23 01:54:00
Jag ligger i startgroparna för att göra en tatuering så jag har ägnat en del av helgen åt att kolla på alla bilderna på bloggen Contrariwise, en blogg med bara tatueringar med literära referenser. Just nu är det Alice i Underlandet-tema. Kolla in själva. Det finns så mycket snyggt.
Framtiden har redan...
2010-04-23 01:54:00
....journalistantologin, Framtiden har redan varit här, jag varit redaktör för nämns i veckans DJ-TV!Där diskuterar man bland annat varför samma människor figurerar i de olika antologierna om framtid och samtid som ges ut och jag är ju givetvis skyldig. Bland annat Andreas Ekström som skrivit om upphovsrätt figurerar också i antologin Gratis och antologin Noll noll-talet. I vårt fall handlade det om att Andreas Ekström är en av dom som har mycket intressanta åsikter och funderingar kring upphovsrätt som var det ämnet vi bad honom skriva om.Och ja, vi betalade enligt frilansrekommendationen, men jag tror de flesta skribenter i vår bok faktiskt la ner mer tid än de två dagars jobb de fick betalt för.
Journalister i litteraturen
2010-04-23 01:54:00
Eva på En full bokhylla skriver och frågar vad vi tycker om journalister i litteraturen? Ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag älskar att läsa om journalister och inte bara de uppenbara i deckarna som Annika Bengtzon, Amanda Rönn eller Mikael Blomkvist utan också Arvid Stjärnblom, August Falk eller varför inte Tin-Tin. Min personliga favorit är Robin Hudson i Sparkle Hayters böcker. Robin är en eldig rödhårig kvinnlig reporter som jobbar på ett tv-program där inga metoder att avslöja och få fram nyheter är för kontroversiella. Hon wallraffar, filmar med hemlig kamera, klär ut sig och nästlar in sig på alla sätt som går och hamnar ofelbart alltid i knipa.Två andra favoriter är Helen Fieldings karaktärer. Den mesta kända Bridget Jones som man kanske inte alltid tänker på som journalist men hon jobbar ju faktiskt på en tv-station men också Olivia Joules som finns i den inte lika kända uppföljaren Olivia Joules fria fantasier. Eller varför inte Lotta i Lotta-böckerna? I de senar...
Mymlans boktema
2010-04-23 01:54:00
Min intention var faktiskt att hinna delta i Mymlans veckotema förra veckan som var boken, men en Kirunaresa kom emellan och rätt mycket jobb så det inte förrän nu jag har hunnit sätta mig ner och fundera och läsa alla bra blogginlägg som strömmat in om boken med stort B. Läs själva!För mig då?Vill gå hem skapade en tioårig lång passion till Jonas Gardell. Jag skrev uppsats om honom, följde hans show med Kim Hedås (100 år sen) drev en sida på internet om honom, läste allt tills han blev jättejättekänd och när jag sett hans show för sjuttioelfte gången (samma skämt från sent 80-tal fortfarande) så orkade jag inte mer och la ner. Men betytt mycket för mig har han gjort.Euripides Medea har också betytt mycket för mig. Jag har stött på den pjäsen överallt i mitt liv. Jag gjorde mitt första regiassistent jobb åt en regissör till den pjäsen och när jag gick på teaterlinjen som regi-elev så fick jag regissera Medeas Barn av Per Lysander och Suzanne Osten. Båda de arbetena har gjort att jag...
Det här med rec-ex...
2010-04-23 01:54:00
Hör rykten om att Skatteverket nu ska granska bloggare och se till att det skattas för alla gratisgåvor som skickas ut. Ryktet om dessa gratisgåvor måste jag säga är högst överskattat och jag undrar om alla tidningar, tidskrifter och etermedier tar upp sina recensionsexemplar i sin bokföring?Jag får en del recensionsexemplar av böcker, det kan jag inte hymla med, men om det uppgår till skattemässiga belopp det vet i tusan. Vi snackar kanske fem - sex böcker per år (jag läser runt 50) och flera av de som skickas till mig spontant har jag använt i utlottningar med mera.Bra Böcker har mig på en sändlista. Jag får ett par böcker om året av dem - helt oombett. Jag recenserar i den mån boken intresserar mig, annars ger jag bort den eller lottar ut den i bloggen. Jag får ibland också en del utskick via Förlagssystem också, men det är ändå mer sällan. Annars får jag oftast mail först från någon PR-byrå och brukar tacka nej om det inte är en bok som intresserar mig mycket.Några gånger har ja...
Osa!
2010-04-23 01:54:00
Om en vecka är det dags för första träffen i frukostbokklubben Breakfast Book Club Sthlm. Osa vill jag att ni gör senast idag, fredag 16e, så jag hinner förbereda Vetekatten på hur många vi kommer.Goodiebags till de första tio som osar och dyker upp!Vi ses väl? Osa gärna här i Facebookeventet. Har du inte Facebook kan du maila mig på enannansida@gmail.com.Välkommen!
Beslutsångest
2010-04-23 01:54:00
Har lite svårt att bestämma mig för vad jag ska läsa ikväll!
Sista dag att ansöka till högskolan
2010-04-23 01:54:00
Hörni! Det finns jättemycket kul att söka till universitet och högskola i höst. Både på deltid och via distans. Det märks liksom vad som varit på tapeten det senaste året.Vad sägs om Vampyrer i litteratur och film, Varulvar, vampyrer och väsen - Skräck i litteratur och andra media från antiken till idag eller varför inte Öars betydelse i litteratur.Själv har jag nu slängt iväg några ansökningar till grundkurser i litteraturvetenskap på distans och ska försöka få in betygen i tid i år vilket jag misslyckades med förra året!
Hej!
2010-04-23 01:54:00
Jag har inte glömt bloggen. Jag har bara varit i Kiruna på minisemester. Återkommer strax med vampyrbokstävling och lite recensioner.
Vinnare av Mord i Roslagen
2010-04-23 01:54:00
Och så tillslut....Birgitta Wahlstrand är sista vinnaren i påskekrimsveckan som drog ut lite över på denna vecka också.Birgitta visste att Mord i Roslagen kom ut redan 1992 och hennes favoritsemesterresmål är norra Öland när alla turister lämnat ön!Grattis Birgitta! Boken kommer på posten.Och tack igen alla förlag som skänkt böcker och alla ni som var med och tävlade.I nästa vecka blir det en vampyrbokstävling!
Karin Boye i Huddinge
2010-04-23 01:54:00
Visst är hon fin? Karin Boye-statyn i Huddinge Centrum.
Två och en halv vecka kvar!
2010-04-23 01:54:00
Två och en halv vecka kvar till första frukostträffen med Breakfast Book Club.Du kommer väl 23 april? Har fina presenter till de 10 första som osar på Facebook och kommer till Vetekatten.
Ännu en påskekrimsbonus!
2010-04-23 01:54:00
Oj! Råkade hitta ett ex av Mord i Roslagen som blev över i påskekrimsutlottningen. Den är skriven av Stig O Blomberg och ges ut av Semic förlag."Efter att Olle Villners gamle vän Tom Sahlin ? docent och framstående forskare ? inte dyker upp till lunchen på Grand Hotel sker en rad mystiska händelser. Mysteriet utvecklas till en brottshärva med förgreningar i internationell genforskning. Tillsammans med den trogne vännen, polisen Kent Alm, och med fara för eget liv söker Villner outtröttligt svaren på gåtorna kring ?Dödens ö?. "För att vinna ska du i kommentarerna, eller till enannansida@gmail.com, svara på två frågor:1. Vilket år kom Mord i Roslagen ut för första gången?2. Vilket är ditt favoritsemesterställe?En enväldig jury bestående av mig, väljer sedan ut en vinnare!
Vinnare av Bara betydelsefulla dör
2010-04-23 01:54:00
Äntligen! Har legat däckad av sjukdom några dagar och inte pallat att uppdatera men nu så. Vinnaren av Varg Gyllanders Bara betydelsefulla dör blir Helena Hansson! Varg Gyllander jobbar på rikskriminalpolisen och Helenas bästa vårtecken är alla uteserveringar som öppnar nu.Grattis Helena! Maila mig din adress så skickar jag boken.Nu är påskekrimsutlottningarna klara för i år. Tack till alla som var med och tävlade! Om ni inte får boken på posten inom kort så hör av er!
Vinnare av Svinajakten
2010-04-23 01:54:00
Vinnaren av Svinajakten blir Theresan som har Theresans bokblogg. Hon visste att Anna Bovaller föddes i Trollhättan och tipsar om en god påskomelette!Grattis Theresan, skicka mig din adress så kommer boken på posten!Idag är sista utlottningen och det är av Varg Gyllanders deckare Bara betydelsefulla dör.
Påskekrimsbonus - annandagsutlottning
2010-04-23 01:54:00
Idag på Annandagen avslutar vi påskekrimsveckan med att lotta ut Bara betydelsefulla dör av Varg Gyllander."Vinterhimlen färgas orange av tusen facklor. Under bedövande tystnad marscherar unga män i korta, glansiga jackor genom det lilla samhället som en gång om året förvandlas till skådeplats för den nynazistiska rörelsens viktigaste manifestation. Men i skogen väntar en man med ett uppdrag, och innan kvällen är över är en av nazisterna död. "För att vinna ska du i kommentarerna, eller till enannansida@gmail.com, svara på två frågor:1. Var jobbar Varg Gyllander idag?2. Vilket är ditt favoritvårtecken?En enväldig jury bestående av mig, väljer sedan ut en vinnare!Och ett stort tack till alla ni som varit med och deltagit i påskekrimsveckans utlottningar och till alla förlag som varit med och skänkt böcker, Piratförlaget, Norstedts, Bra böcker, Ordfront, Alfabeta, Kalla kulor, Forum och Normal förlag.
Påskekrimsveckan - sjunde utlottningen
2010-04-23 01:54:00
På sjunde dagen lottar vi ut Svinajakten av Anna Bovaller. Den kom tidigt i höstas från Norstedts förlag.Petra Wester är advokat i Stockholm och har ett sommarhus på Österlen. Malmökontoret anlitar henne för att ta hand om en boutredning efter godsägaren och affärsmannen Sten Backman, som skjutits till döds vid en vildsvinsjakt. Backman har dessutom testamenterat alla tillgångar till en okänd bröstarvinge och det ingår i Petras uppdrag att ta reda på vem det är. Den döde hade många fiender. Petra inleder sina egna farliga efterforskningar. ".För att vinna ska du i kommentarerna, eller till enannansida@gmail.com, svara på två frågor:1. Var föddes Anna Bovaller?2. Vilken är din favoritmat på påsken?En enväldig jury bestående av mig, väljer sedan ut en vinnare!Ny chans imorgon igen med ny deckare! Lycka till
Vinnare av Dödsmässa
2010-04-23 01:54:00
Kristin Allardh vinner Reginald Hills nya deckare Dödsmässa för att hon visste att Reginald Hill fått Crime Writers Associations Cartier Diamond Dagger for Lifetime Achievement (ingen dålig titel) och för att hennes favoritscoop skulle vara att hitta den felfria metoden för att minska trotsen hos små barn. Något som många fler skulle uppskatta!Grattis Kristin! Boken kommer på posten.Imorgon lottar vi ut Svinajakten av Anna Bovaller och på annandagen kommer en liten bonusutlottning.
Hurra jag vann!
2010-04-23 01:54:00
Mitt i min egen påskekrimstävlingsfiesta så vinner jag ungdomsboken Ibland bara måste man hos Tekoppens tankar. Hurra!
Vad är grejjen med påskekrim egentligen?
2010-04-23 01:54:00
Här kan du höra författaren Anne Holt berätta om den norska påskekrimstraditionen.
Vinnare av Ut kom vargarna
2010-04-23 01:54:00
Gårdagens vinnare blir Jennie K Larsson som visste att Rancid är en film som Jesper Ersgård skrivit manus till och hennes favoritfilmer är Lord of the Rings-triologin.Grattis Jennie! Boken kommer på posten!Och idag lottas Reginald Hill ut.
Sjätte utlottningen av Påskekrim
2010-04-23 01:54:00
Idag lottar vi ut Reginald Hills deckare Dödsmässa som kom 1 mars i år från Forum förlag.Gina Wolfe kommer till Mid-Yorkshire i sökandet efter sin försvunne make som antas vara död. Hon vänder sig till Andy Dalziel för att få hjälp. Ingen kan ana att något som sattes i rullning för länge sedan därmed kommer att få sin våldsamma upplösning under denna soliga höstdag. En journalist anar att det scoop han i flera år drömt om har landat i hans knä. En kvinnlig assistent till en parlamentsledamot misstänker att hennes chef döljer skelett i garderoben. En hänsynslös affärsman gör allt för att se till att hemligheter i det förgångna fortsätter vara dolda.För att vinna ska du i kommentarerna, eller till enannansida@gmail.com, svara på två frågor:1. Vilket pris tilldelades Reginald Hill 1995?2. Vilket är ditt drömscoop om du var journalist?En enväldig jury bestående av mig, väljer sedan ut en vinnare!Ny chans imorgon igen med ny deckare! Lycka till.
Julkalendern - en bok på 140 tecken: 20
2009-12-21 11:33:00
20 december.En munk, en albino och en forskare spelar stora roller i den här gåtfulla berättelsen.140 tecken-litteratur. Gissa i kommentarerna! Fint bokpris utlovas till de tre som gissat rätt flest gånger under de 24 dagarna fram till jul.
Julkalendern - en bok på 140 tecken: 19
2009-12-21 11:33:00
19 december. Idag är det bokens berättarjag som twittrar.Här bor vi som har föräldrar som super och skriker. Vi som inte åker på semester och inte äter biff med lök till middag.140 tecken-litteratur. Gissa i kommentarerna! Fint bokpris utlovas till de tre som gissat rätt flest gånger under de 24 dagarna fram till jul.
Julkalendern - en bok på 140 tecken: 18
2009-12-21 11:33:00
18 december. En kluring.- Du får inte vara alltför besviken, min älskling, om du inte hittar det du letar efter därunder pappret.140 tecken-litteratur. Gissa i kommentarerna! Fint bokpris utlovas till de tre som gissat rätt flest gånger under de 24 dagarna fram till jul.UPPDATERAT: En ledtråd: Salt. Glupsk. Fager.UPPDATERAT 2: Den här fixade ingen. Jag tyckte inte det var så svårt. Rätt svar är Kalle och Chokladfabriken och tweeten hänvisar till Kalles mamma som säger orden innan Kalle ska öppna sin chokladkaka för att se om han har en biljett under pappret.
Svåra ord
2009-12-21 11:33:00
Jag får ofta massa juridiska texter, beslut, remissvar etc som är fyllda av internt språk och svåra ord som sen ska skrivas om och göras små fina nyheter till av. Oftast går det ganska lätt, men det här, som jag ska göra en notis på nu, är bland det värsta jag sett. Vilken rappakalja! Jag får läsa fjorton gånger innan jag förstår.Läs den här meningen:"...tillkalla en särskild utredare med uppdrag att se över behovet av och möjligheterna att införa styrmedel på arbetsmiljöområdet som innebär att arbetsmiljöns potential för ökad konkurrenskraft tas till vara genom att lyfta fram och förstärka de verksamhetsmässiga och ekonomiska drivkrafterna av en god arbetsmiljö." Arbetsmiljöns potential för ökad konkurrenskraft? Hej!
Julkalendern - en bok på 140 tecken: 17
2009-12-21 11:33:00
17 december. Hoppas inte det här är för svårt.En sluten värld fylld av blasé brottas hon med kärlek och utanförskap, popularitet och klass. Vem är det viktigast att vara vän med? 140 tecken-litteratur. Gissa i kommentarerna! Fint bokpris utlovas till de tre som gissat rätt flest gånger under de 24 dagarna fram till jul.UPPDATERAT: Curtis Sittenfelds fantastiska I en klass för sig, eller Prep som den heter på engelska.
Julkalendern - en bok på 140 tecken: 16
2009-12-21 11:33:00
16 december.Dotter, mor och mormor tecknar drygt 150 års svensk historia. Rimmar.140 tecken-litteratur. Gissa i kommentarerna! Fint bokpris utlovas till de tre som gissat rätt flest gånger under de 24 dagarna fram till jul.UPPDATERAT: Såklart det var Anna, Hanna och Johanna av Marianne Fredriksson.
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33637 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss