TopplistanMat och DryckDetaljer för "Millas Mat"

Millas Mat

Millas Mat
Kom in och låt dig inspireras! Här hittar du läckra recept med härliga bilder. Kosten är LCHF inspirerad men kan med några få ändringar även passa dig som äter kolhydrater. Jag har nu nått min målvikt och mår bättre än någonsin!
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120

Artiklar

Besöksstatistik till din blogg
2011-07-27 21:09:00
Vi har nu aktiverat en enkel funktion för att mäta besöksstatistik på alla bloggar, du finner den under menyalternativet ”Panel -> besöksstatstik”. Du kan ändra inställningarna hur den mäter besökare till din blogg under ”Inställningar -> statistikinställningar”. Den mäter endast besök till sidan och presenterar det per dag och vecka med jämförelse från tidigare period. I sitt standardutförande så mäts alla anonyma besök till din blogg, den registrerar inte dig själv om du är inloggad. Om besökaren går in flera gånger på din blogg så registreras besöket endast som 1 besök under förutsättning att det inte gått över 30 minuter sedan senaste klicket eller att webbläsaren inte startats om. Om du vill ha mer avancerad besöksstatistik så finns det åtminstone två andra alternativ som är förberedda hos Metrobloggen.se och det är Google Analytics samt WordPress egna system. Google Analytics är redan installerad i din blogg så det enda du behöver göra är att re...
Ostgratinerade crêpes med svampstuvning
2011-04-24 15:52:00
Jag älskar crêpes! I det här receptet är de fyllda med underbar svampstuvning. ca 6st Crêpes 2 Ägg 4dl Grädde 2msk Fiberhusk Lite salt Stuvning: 2-3dl hackad Svamp av eget val 2 Scharlottenlökar, finhackade 3dl Grädde 0,5dl Creme Fraiche Salt … Läs mer →
Hemlig lax med bacon och färskost
2011-04-24 15:52:00
Den här laxen är vacker både för öga och gom. En lättlagad rätt som passar lika bra till vardag som till fest! Per laxfilé: 2-3msk Färskost, naturell eller med smak 2-4st Baconskivor, beroende på laxfiléns storlek Salt & Peppar Börja med … Läs mer →
Lyxig LCHF-våffla
2011-04-24 15:52:00
Jag älskar att börja mina söndagar med en lyxig och frestande frukost! Här har du receptet på en smaskig våffla som du toppar med det du tycker är allra godast. 4st Våfflor 2 Ägg 30g Kokosfett 1dl Vatten 1dl Mandelmjöl … Läs mer →
Mina underbara läsare!
2011-04-24 15:52:00
Ni både läser och kommenterar trots att jag inte uppdaterat på länge, länge. Ni anar inte hur mycket det värmer! Anledningen till att jag inte skrivit på så länge beror delvis på brist på inspiration, men det har till störst … Läs mer →
Kyckling och kantarellpaj
2011-04-24 15:52:00
Kyckling och nyplockade kantareller i en härlig kombination. ca 4 port 4 Ägg 1dl Grädde En rejäl klick smör 3st Kycklingfiléer 1 liter Kantareller i bitar 1dl Grädde 0,5dl Creme fraiche 2dl smakrik riven Ost (jag använde västerbottenost) Börja med … Läs mer →
Ostcremé
2011-04-24 15:52:00
Få, simpla ingredienser som tillsammans skapar en alldeles underbar ostcremé. 3dl finriven, smakrik Ost, förslagsvis Västerbotten 2dl Creme fraiche Nymalen Peppar Salt Serveringstips! Cremén är mycket användbar och fungerar som dressing, dippsås eller tillbehör till valfri rätt!
Omelett med tomat, vitlök, basilika och fetost
2011-04-24 15:52:00
Fylld med en smakrik och supergod röra placerar denna omelett sig högt, högt på min lista. 2 Omeletter 5 Ägg 1dl Grädde 1dl Fjällbrynt Kycklingost med Tomat, Vitlök och Basilika 0,5dl Creme fraiche 50g Fetaost Vispa samman ägg och grädde. … Läs mer →
Maries Morotskaka alá LCHF
2011-04-24 15:52:00
Denna superläckra och delikata morotskaka hittade jag inne hos Marie. Delas kakan i tio bitar innehåller var bit endast fem gram kolhydrater! Absolut överkomligt tycker jag. 3 Ägg 3dl Mandelmjöl 1dl Turkisk Yoghurt 2tsk Kanel 0,5tsk Ingefära 1tsk Ekologiskt Vaniljpulver … Läs mer →
Zuccinipasta med soltorkade tomater och bacon
2011-04-24 15:52:00
Mycket god ‘pastasås’! De soltorkade tomaterna ger såsen en riktig kick. 4 port 2 paket Bacon á 140g 3dl Creme fraiche 1dl Grädde ca 8 Soltorkade tomater 1-2st Zuccini Skär baconet i bitar. Stek så att de får lite färg. … Läs mer →
Västerbottenpaj
2011-04-24 15:52:00
Västerbottenost är ostarnas ost, så pajen kan ju inte bli annat än underbar. Avnjut den som förrätt, varmrätt eller tillsammans med kräftorna. ca 4 port 400g Västerbottenost 4 Ägg 1dl Grädde En rejäl klick smör 1dl Grädde 1dl Creme fraiche … Läs mer →
Ta kontrollen över din design
2011-04-14 08:33:00
Här på nya Metrobloggen används ”teman” för att få sin blogg i olika design, och det finns massor av teman att välja mellan. Du hittar dessa teman under menyalternativet ”Utseende” när du väl loggat in. Några av dessa teman kan du dessutom på ett enkelt sätt anpassa med färdiga funktioner såsom eget sidhuvud eller struktur. Ett av dessa teman heter Coraline (http://theme.wordpress.com/themes/coraline/) och där kan du på ett enkelt sätt göra din blogg personlig. Bl.a. finns inbyggda funktioner för att: Välja strukturen, två eller tre kolumner m.m. Ändra bakgrundsbild eller färg Anpassa sidhuvudet med text, välja en färdig bild eller ladda upp en egen Coraline stödjer även sidor och menyer förutom de vanliga widgets (funktioner du lägger till sidokolumnen såsom arkiv, etikettmoln, länkar, texter etc). För de som vill ha fullständig kontroll över sin layout kan gå rakt in i hjärtat och göra tillägg i själva stilmallen (CSS), det kräver dock en del kunskap om w...
Problem med din blogg?
2011-04-10 13:36:00
Det har visat sig att när vi tog över driften så kom en del bloggar inte över till vårt nya bloggsystem, trots att vi har jobbat mycket med att få korrekta listor. Samtidigt har det smugit in en del fel som gjort att vissa bloggar inte har importerats rätt och en del inlägg fattas. Du som inte fått över din blogg eller vet att det finns fler inlägg och kommentarer som inte kommit över korrekt till din nya blogg kan behöva göra följande: Gå in på denna länk Ange din bloggadress och klicka på ”Hämta blogg”. Vi har många förfrågningar just nu så svar på supporten (metrobloggen@virtuellmedia.se) kan dröja en del, men vi jobbar på så fort vi kan.
Ostgratinerade crêpes med svampstuvning
2011-02-16 15:18:00
Jag älskar crêpes! I det här receptet är de fyllda med underbar svampstuvning. ca 6st Crêpes 2 Ägg 4dl Grädde 2msk Fiberhusk Lite salt Stuvning: 2-3dl hackad Svamp av eget val 2 Scharlottenlökar, finhackade 3dl Grädde 0,5dl Creme Fraiche Salt & Peppar Ev. lite Soja Ca 2dl riven Ost till gratinering Vispa ihop ingredienserna till crêpesen. Låt svälla några minuter. Ta cirka 1dl smet/crêpes, stek i rikligt med smör på medelvärme. Börja med att steka svampen i smör, gärna i en gryta eller liknande. Tillsätt löken när svampen börjat få lite färg. Ha i mer smör om det behövs. Salta och peppra. Häll sedan i grädden, låt koka ihop.  Creme fraichen tillsätts mot slutet. Smaka av med lite soja om så behövs. Stuvningen ska bli tjock och krämig. Fördela stuvningen p&ar...
Hemlig lax med bacon och färskost
2011-02-03 21:18:00
Den här laxen är vacker både för öga och gom. En lättlagad rätt som passar lika bra till vardag som till fest! Per laxfilé: 2-3msk Färskost, naturell eller med smak 2-4st Baconskivor, beroende på laxfiléns storlek Salt & Peppar Börja med att salta och peppra laxfilén. Bre ut färskosten i ett jämt lager över filén. Linda baconskivorna fint runt laxen så att den döljs. Grädda i ugn, 200 grader i cirka 12-15 minuter. Matlagningstips! Den här rätten varierar du enkelt genom att byta smak på färskosten. Serveringstips! På bilden serveras laxen på en salladsbädd tillsammans med hallonvinäger och rostade solrosfrön. Smakerna passar mycket bra till den här rätten.
Lyxig LCHF-våffla
2011-01-30 22:53:00
Jag älskar att börja mina söndagar med en lyxig och frestande frukost! Här har du receptet på en smaskig våffla som du toppar med det du tycker är allra godast. 4st Våfflor 2 Ägg 30g Kokosfett 1dl Vatten 1dl Mandelmjöl 2tsk Fiberhusk 1tsk Bakpulver Salt Smält kokosfettet. Vispa samman kokosfett, ägg och vatten, ha sedan i övriga ingredienser i smeten. Låt stå och svälla en liten stund innan du gräddar våfflorna. Ta cirka 1dl smet/våffla. Matlagningstips! Du kan variera våfflan genom att tillsätta olika smaker i smeten. För en söt våffla: lite sukrin, kokos, ekologiskt vaniljpulver eller kardemumma. För en icke-söt våffla: ost, pressad vitlök, timjan, strimlad skinka etcetera. Serveringstips! Du toppar våfflan med det du själv önskar! Grädde och bär eller mer matiga alternativ. Jag &aum...
Mina underbara läsare!
2011-01-23 22:25:00
Ni både läser och kommenterar trots att jag inte uppdaterat på länge, länge. Ni anar inte hur mycket det värmer! Anledningen till att jag inte skrivit på så länge beror delvis på brist på inspiration, men det har till störst del berott på stor skolstress. I höstas skrev jag mitt examensarbete och läste den sista terminen på min utbildning, både intressant och roligt men mycket tidskrävande och stressande.  Ingen är gladare än jag att inspirationen och orken börjar återfinna sig! Jag har några recept på lager som jag snart kommer dela med mig av till er. Så håll utkik! Jag har även besvarat alla era kommentarer, bättre sent än aldrig. Ni ska veta att de både värmde och har gjort mig ännu mer inspirerad! Ta hand om er, bästa läsare!
Kyckling och kantarellpaj
2010-10-26 22:48:00
Kyckling och nyplockade kantareller i en härlig kombination. ca 4 port 4 Ägg 1dl Grädde En rejäl klick smör 3st Kycklingfiléer 1 liter Kantareller i bitar 1dl Grädde 0,5dl Creme fraiche 2dl smakrik riven Ost (jag använde västerbottenost) Börja med pajskalet. Smält smöret i pajformen i ugnen. Vispa under tiden samman ägg och grädde. Häll detta över det smälta smöret i pajformen, ställ därefter in den i ugnen igen. Grädda i 225 grader tills pajskalet fått en fin, torr yta med mycket färg. Stek kantarellerna, salta och peppra. Lägg åt sidan. Strimla kycklingen fint. Stek den i rejält med smör, gärna i samma panna som svampen, salta och peppra. Fördela kycklingen i pajskalet. Strö över kantarellerna. Salta och peppra. Blanda grädde och creme fraiche, häll sedan blandningen över innehållet i pajen. Toppa pajen ...
Ostcremé
2010-10-26 22:48:00
Få, simpla ingredienser som tillsammans skapar en alldeles underbar ostcremé. 3dl finriven, smakrik Ost, förslagsvis Västerbotten 2dl Creme fraiche Nymalen Peppar Salt Serveringstips! Cremén är mycket användbar och fungerar som dressing, dippsås eller tillbehör till valfri rätt!
Omelett med tomat, vitlök, basilika och fetost
2010-10-26 22:48:00
Fylld med en smakrik och supergod röra placerar denna omelett sig högt, högt på min lista. 2 Omeletter 5 Ägg 1dl Grädde 1dl Fjällbrynt Kycklingost med Tomat, Vitlök och Basilika 0,5dl Creme fraiche 50g Fetaost Vispa samman ägg och grädde. Stek i rikligt med smör på medelvärme. Blanda kycklingost med creme fraiche.  När omeletten ’stannat’ på ovansidan brer du ut röran på halva omeletten (eftersom det är två omeletter som ska stekas delas röran på två). Smula över fetaosten. Vik omeletten innan den läggs på tallrik. Serveringstips! Servera omeletten med en god sallad.
Maries Morotskaka alá LCHF
2010-10-26 22:48:00
Denna superläckra och delikata morotskaka hittade jag inne hos Marie. Delas kakan i tio bitar innehåller var bit endast fem gram kolhydrater! Absolut överkomligt tycker jag. 3 Ägg 3dl Mandelmjöl 1dl Turkisk Yoghurt 2tsk Kanel 0,5tsk Ingefära 1tsk Ekologiskt Vaniljpulver 1,5tsk Bakpulver 2,5 dl finrivna Morötter 50g smält Smör Ev. sötningsmedel om man så vill Smält smöret och ställ det åt sidan medan du vispar ihop övriga ingredienser till en smet. Tillsätt det smälta smöret sist. Klä botten av en springform med smörpapper och häll i smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen, 175 grader i 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Innan formen lossas kan det vara en idé att skära med kniv runt kanten, detta för att kakan inte ska gå sönder. När kakan kallnat gör du frostingen: 200g Färskost, till exempel philadelphi...
Zuccinipasta med soltorkade tomater och bacon
2010-10-26 22:48:00
Mycket god 'pastasås'! De soltorkade tomaterna ger såsen en riktig kick. 4 port 2 paket Bacon á 140g 3dl Creme fraiche 1dl Grädde ca 8 Soltorkade tomater 1-2st Zuccini Skär baconet i bitar. Stek så att de får lite färg. Blanda i creme fraiche och grädde. Låt koka upp. Strimla under tiden de soltorkade tomaterna. Ha i dessa i såsen. Låt puttra ett slag. Koka upp en kastrull med vatten och en nypa salt. Använd en potatisskalare för att skära zuccinin i tunna, tagliatelle-liknande strimlor. Häll zuccinpastan i det kokande vattnet, koka cirka en minut. Matlagningstips! Vattnet till zuccinipastan bör inte stormkoka då zuccinin lätt kan koka sönder.
Västerbottenpaj
2010-10-26 22:48:00
Västerbottenost är ostarnas ost, så pajen kan ju inte bli annat än underbar. Avnjut den som förrätt, varmrätt eller tillsammans med kräftorna. ca 4 port 400g Västerbottenost 4 Ägg 1dl Grädde En rejäl klick smör 1dl Grädde 1dl Creme fraiche Salt & Peppar Lägg en bit smör i en pajform. Ställ in den i ugnen, 225 grader. Ta ut formen när smöret smält. Vispa samman ägg och 1dl grädde. Häll i pajformen och ställ tillbaka den i ugnen. Grädda tills pajskalet fått rejält med färg och en torr yta. Riv västerbottenosten och fördela den i pajskalet. Vispa ihop 1dl grädde och creme fraiche. Salta och peppra. Häll blandningen över osten. Grädda i ugn, 225 grader, cirka 15 minuter, eller tills pajen fått fin färg. Matlagningstips! Pajen tillagas med fördel dagen innan. Det är bra om den får st&arin...
Flygande kassler
2010-10-26 22:48:00
Som namnet antyder är detta kasslerversionen av den traditionella Flygande Jakob. Du finner några ändringar, fetaost får till exempel bidra med det lilla extra. 4 port ca 500g Kassler 3dl Grädde 1dl Creme fraiche 1dl Chilisås eller 0,5dl tomatpuré 100g Fetaost 1dl Cashew eller jordnötter Peppar Skär kasslern i skivor och lägg dessa i en ugnsform. De ska ligga var för sig. Blanda grädde och creme fraiche och smaka av med chilisåsen/tomatpurén. Peppra. Häll blandningen över kasslern. Smula över fetaosten och strö över nötterna. Grädda cirka 15 minuter i 175 graders värme. Matlagningstips! Gillar du inte gris? Här hittar du recept på Flygande Jakob med kyckling.
Lax med limehollandaise
2010-10-26 22:48:00
Limehollandaisen lockar fram de goda smakerna i laxen. Var inte rädd att göra egna smörsåser, här får du tipsen för att lyckas! 4 port 4 portionsbitar Lax 150g Smör 2 Äggulor 2msk Vatten 1st Lime Vitpeppar Salt Smält smöret på låg värme, det får inte brynas. Riv skalet av limen. Blanda äggulor, vatten, det rivna skalet och även saft från halva limen i en bunke som tål värme. Placera bunken i ett vattenbad, tänk på att vattnet ska vara mycket varmt men det ska inte koka. Vispa blandningen snabbt och utförligt tills såsen tjocknar. Tillsätt det smälta smöret, lite åt gången. Vispa rejält under denna procedur. Undvik att få med den ’grumliga’ bottensatsen av smöret. Smaka av med resterande av limen, vitpeppar samt salt.  Stek eller ugnsbaka laxen. Matlagningstips! För att vara s&a...
Frukosttips!
2010-10-26 22:48:00
Ägg kan bli väldigt tröttsamt i längden. Här kommer en variation som garanterat gör frukosten lite roligare. 2 port 4 Ägg 1 burk Tonfisk 3msk Majonäs 3msk Creme fraiche 2msk finhackad Purjolök Salt & Peppar Stek äggen i rejält med smör, så att de får härligt knapriga kanter. Blanda tonfisk, majonäs, creme fraiche och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran på två ägg, lägg de andra två som lock. Matlagningstips! Dill eller gräslök passar bra i röran. Purjolöken kan bytas ut mot rödlök. Serveringstips! Servera äggen på en salladsbädd. Varför inte byta ut denna röra mot Kyckling & Curryröra eller Tonfisk & Oströra ?
Kyckling och Curryröra
2010-10-26 22:48:00
Röror får jag aldrig nog av! Kyckling och curry är alltid en klockren kombination. Perfekt när du får lite kyckling över. 2,5dl (hackad) Grillad Kyckling 1,5dl Creme fraiche 0,5-1,5msk Curry 0,5msk Lökpulver En skvätt citron Salt Blanda den hackade kycklingen med creme fraiche. Börja smaka av med curryn, så att röran får den styrka du önskar. Fortsätt därefter med lökpulver, citron och salt.  
Dijonbakad kyckling
2010-03-31 16:06:00
Dijon är fortfarande en favorit. Här gör den sig fin tillsammans med kyckling. 4 port 3-4 Kycklingfiléer 1,5dl Grädde (vispbar) 1-1,5...
Fläskfilé lemon
2010-03-28 17:43:00
Citrusfräsch fläskfilé. Passar fint till påskmiddagen. 4 port 1 Fläskfilé eller fläskinnerfilé 3msk Creme fraich...
En förklaring
2010-03-28 16:48:00
En badrumsrenovering samt tentaskrivande ligger till grund för den senaste tidens usla uppdatering. Hoppas tidigare recept kommit väl tillhands under...
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120
33469 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss