TopplistanMat och DryckDetaljer för "Helena Ljunggren - A pro in my own way"

Helena Ljunggren - A pro in my own way

Helena Ljunggren - A pro in my own way
Laga mat, baka och fota är mina stora passioner. Mycket recept - egna och andras och mycket foton - egna.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

En update – Livet
2014-11-17 09:22:00
”Vilka som helst men inte ni!” Det är med foto ligger på hyllan sen ganska många veckor tillbaka. Det finns ingen lust, ingen vilja…. Ni som har följt med mig ett tag vet att vi för exakt ett år sedan förlorade vi det som skulle bli vårt barn och det som följde efter med IVF (första försöket och även det gick i stöpet) Det som inte fick hända har hänt. Det som vi absolut inte trodde kunde hända. Våra 18 år har varit så starka så fantastiska och underbara men vi har under den här IVF-resans gång tappat varandra och oss själva. Vi har slutat att skratta tillsammans och det är det som gör ondast! Så fruktansvärt ont! Vi kämpar på och försöker hitta vägar ut ur det här helvetet men det är så svårt. Vill vi, vill vi inte? Detta är något helt nytt för oss båda och vi vet inte alls hur vi ska reda ut det. Kärleken har förändrats och det skrämmer oss så till den milda grad att vi drar oss undan. Jag blir arg och sårar medan M blir ledsen och förtvivlad. Jag vill ju honom ...
ÄPPELSAFT MED KANEL.
2014-09-04 08:24:00
Godmorgon du sköna svala septembermorgon. Jag tycker om dig! Som många av er redan vet så går vi här i väntans tider, vi väntar på att få besked om det där lilla ägget har fäst. Igår var det en vecka sedan det sattes in i min kropp och det är en HEL vecka kvar tills vi vet om det påbörjats ett litet liv där inne. Denna eviga väntan. Det som är lite jobbigt är det positiva och det negativa som snurrar runt i huvudet. En del av mig tänker ”såklart att det har tagit sig” medan den andra försöker stoppa, och lyckas tämligen bra med ”hur kan du vara så dum att tro att det kommer ta sig på första försöket?! Tänk på att det är ytterst få som lyckas, om ens alls!” Såpass störande och såpass sorgligt. Jag orkar inte längre med solskenshistorier men jag orkar absolut inte med att höra det negativa eftersom det är andras ord som gör mig alldeles snurrig där inne i knoppen. Det är väl priset jag får betala för att jag från början har varit öppen om det och pratat både vi...
MAJS.
2014-08-26 11:56:00
  Här slår inte inläggen som spö i backen. Av förklarliga skäl. Känner ni för att läsa om det som jag/vi går igenom är det bara att klicka här – www.MatsLjunggren.com Jag är numera ganska trött till och från och foto/blogg är inte prio nummer ett. Just  i detta nu är hela processen igång i dom olika provören. Igår togs 13 ägg ut och jag hoppas av hela mitt hjärta att vi imorgon ska få ett riktigt fint embryo som inte vill annat är att växa till sig i min livmoder. 13.30 är det dags. Håll en tumme och jag tackar dig av hela mitt hjärta. Det är ju meningen att det ska vara en matfoto-blogg så då får det följa med majs. Överallt runt oss finns det majsfält och det är inte mycket som slår den färska varianten när den är perfekt kokt och har rejält med smör och salt på sig. Då vaknar även den tröttaste ”barntillverkaren” till liv. Ta hand om dig!
MARÄNGER. MARÄNGER. MARÄNGER. VÄRMESLAG.
2014-08-03 18:08:00
  Gällstad. 32 grader. Det får räcka så.
CITRONKAKA
2014-07-16 12:57:00
  Jag har fått nippran på att göra maränger och pga det så blir det ju en hel del äggulor över. I vanliga fall hade jag ju naturligtvis valt att göra glass av det men total avsaknad av plats i frys gör det hela omöjligt och då får det bli mjuka kakor av det. Som är, en citronkaka med glasscreme och vinbär. Smakade inte skit så att det störde. Alls. Glasscreme ska säkert, om man följer regelboken, endast användas till fyllning av tårtor men att följa den där boken är inget som jag känner för att göra! Den observante kan även se att det ligger ett fåtal krusbär på toppen! Detta ljuvliga bär. När det här husets köptes  så fanns det en enorm, ENORM, krusbärsbuske som gav mängder med bär men efter nåt år så hände något. Den började liksom vissna, slokna och det kom varken bär eller blad så det var med sorg i hjärtat som jag kapade ner den hela vägen ner. Nu efterhand är jag tacksam att jag var slö och behöll roten för nu har den börjat att ta fart igen. Det kan nog bli en lika gigan...
KOKOSGLASSEN
2014-07-15 16:42:00
Kokosglass - jag var länge skeptiskt men tillslut så fick jag till det. Efter att ha provat att ha med riven kokos i smeten kan jag råda till att ha inte det. Den här är helt UTAN. Det gör bara glassen grynig och just riven kokos är något som oftast bara växer i munnen och så ska det inte vara. Vill man ändå ha med det så är mitt tips att bara ha det som topping. Du har väl skaffat dig en glassmaskin? Här finns mängder med recept att prova på. Sätt sprätt på fantasin, kanske sitter du där med världens bästa glass inom kort! Bara gör det!  
EN BRÖLLOPSDAGSPRESENT.
2014-07-07 19:08:00
”Du får välja! Antingen får du den tatueringen du vill ha eller så får jag en!” , sa han med ett brett leende, nöjd över att ha kläckt en presentidé,  när han klev in genom dörren den 10 juni i år. Just 10 juni firade vi vår åttonde bröllopsdag och trots att vi inte sysslar med presenter och gåvor så vill min man ändå alltid göra nåt. (Jag är precis tvärtom, jag är inte noga med det där alls men jag övar – ibland) Nu blev det ju så att vi båda får. Jag får bara vänta till årsskiftet eftersom min är ett större jobb. Jag fick min tid i mitten av november men eftersom vi ska ut och resa i december så kände jag att det är tråkigt att behöva tänka på en färsk tatuering som sitter placerad mitt på ryggen. Att krångla med att skydda den från sol blir bara jobbigt så jag får dra ut på det lite till. Har jag väntat såpass länge som jag har gjort redan så kan jag vänta lite till. Nåväl, det är extrem hedrande att ha fått ta plats på min mans kropp. Pussmunnen är min och jag ...
JU FLER DESTO KLADDIGARE DESTO BÄTTRE.
2014-07-07 07:05:00
Måndag! Sommarlov och semester för många. Mycket tid att ”slå hjäl”. Plocka därför in barnen i köket och låt dom gå bananas. Fram med bunkar, vispar och slickepottar. Fast, först krävs sol, bad och fika ute. Jag undrar fortfarande vart det här vädret kom ifrån. Helt otroligt. Från 14 grader, regn och rusk till dryga 25 med sol och behaglig vind, bara på en dag. Jag önskar inget mer än att det får hålla i sig i några veckor (får dock gärna regna på nätterna). Älskade sommar!
HPNOTIQ
2014-07-06 18:21:00
Jag är ju som bekant inte mycket för alkohol men om någon ställer fram en flaska Hpnotiq är jag tämligen svårstoppad för det här ÄR GOTT! Ända sedan jag upptäckte den för nåt år sedan har det funnits en flaska i min kyl för vem vet när suget kommer krypandes. Det är så fruktigt att jag blir alldeles lycklig och alkoholsmaken (som jag vanligtvis avskyr) är mer eller mindre obefintlig – när den blandas rätt. Att den har ”min” färg gör ju inte smaken sämre. Det är ju nästan det bästa med alltihop. Man kan dricka den som den är med mängder av is eller använda den ihop med något annat sötsliskigt. Här är det smäckfullt med is, smultron och päroncider på ”toppen”. En perfekt godsak när termometern på huset visar nätta 29 grader. Vart kom den värmen ifrån?!
ÄPPELPAJ & VANILJSÅS
2014-07-06 07:39:00
Jag är gift med en man med dålig rygg och igår visade den onda ryggen upp sig med besked. Jag tror aldrig att jag haft en så tråkig lördag, någonsin. Med fint väder och varmt på utsidan satt jag inne och tråkade. Visst, jag kunde tagit mig för nånting men det var ju inte riktigt så jag hade tänkt mig dagen – att jag skulle göra det ensam. Hoppas på en betydligt mycket bättre dag idag om inte annat får jag baka något som mannen tycker om, något som kan få honom att röra sig lite (sakna ingredienser å så). Som här, äppelpaj. Jag var så sugen igår kväll men tyvärr saknade vi vaniljsås och just vaniljsås är ju ett måste vid paj. Eller hur? ”Jag tänkte baka äppelpaj men vi har ingen vaniljsås” Jag hann i stort sett inte säga klart meningen innan Mats satt i bilen på väg till Ica för att köpa vaniljsås. Nåja, han vankade likt en full pingvin men rörde på sig, det gjorde han! Alla sätt är bra sägs det. Höftad paj – äpple, kanel, socker, mjöl, smör, havregryn –...
FLÄDERSAFT.
2014-07-04 12:44:00
Vi har två fläderträd (fläderbuskar?) som varje år ger oss drivor med fina blomklasar som bara längtar efter att få bli saft. Tyvärr är jag en jag-gör-det-imorgon-människa och det har varit väldigt många år som jag missat och alla blommor har vissnat bort. Nu går det ju visserligen att göra fläderbärssaft också men det är ju inte samma sak för det ska man ha på hösten och inte nu. Var sak har sin tid, så att säga. I år var det i ”grevens tid” att jag fick tillräckligt med klasar för att slänga ihop en saft. Man måste ha några liter i kylen för att överleva sommaren som vi har i år. Det bara regnar och regnar och min kropp bara skriker efter sol och värme. Har jag turen och SMHI håller vad dom lovar så ska den där gule uppe på himlen titta fram redan i eftermiddag och imorgon ska det bli behagliga 25 grader. Det bådar för en dag på sjön. Nu ska jag försöka mig på att göra nån sylt med en skvätt av saften. Jag tänker jordgubbar, smultron, citron och fläder (den observante...
LAKRITSMARÄNGER MED CITRON.
2014-06-30 16:49:00
  När man sysslar med det där med glass blir det alltid en mängder av äggvita över och därför blir det väldigt ofta maränger av dess olika slag tillverkade i det här köket. Stora, små, korta, långa..allt efter humör och tid. Jag gillar dom där stora åbäkena, rejäla maränger smaksatta med kola eller choklad. Franska maränger.  Mina maränger är smaksatta med lakritspulver, lakritssirap och lemoncurd. En chansning som faktiskt föll väldigt väl ut. Båda smakerna är väldigt tydliga. Tror att kombinationen viol och lakrits är nästa par ut, det kan ju inte bli fel! Tex. glassen med viol och lakrits är en riktig höjdare. Om man har mycket äggvita över och inte alls känner för att göra maräng är det bara att sätta igång och spritsa – Gör ditt eget strössel!
PASTA. PESTO. KANTARELL. SPARRIS.
2014-06-29 20:21:00
  Vad ska vi ha till middag? Samma tråkiga fråga varje dag. Ett ännu tråkigare svar - Jag vet inte! En titt i kyl och frys gav ju inte någon inspiration precis. Tomt och trist. Skafferiet var lika innehållslöst. Det enda som fångade min uppmärksamhet var de gula små rackarna, dvs kantarellerna, som pappan min lämnade över i fredags. Jag kunde lätt ha ätit bara dom, smörstekta med salt men kände att något mer matigt var nog på sin plats. Pasta, något som alltid fungerar fick det bli. Problemet var bara att det enda som fanns var lasagneplattor. Okej då, jag bröt dom lite sådär slarvigt och kokade dom färdiga. Silade av vattnet och slängde in en sked pesto. Fixade sparrisen och blandade samman med kantarellerna. Vi fick bli mätta idag också och det krävdes ingen större ansträngning.  Tack för maten!
NEKTARINKAKA.
2014-06-29 12:42:00
  En mjuk kaka med nektarin och den citrongrässmakande vita chokladsåsen på toppen. En fin kombination men i efterhand önskar jag att jag hade gjort en frasig paj istället. Det hade om möjligt blivit ännu bättre. Lite salt som möter det söta, typ. Får göra om en annan dag. Idag är en sån där ligga-i-sängen-och-läsa-dag och det är precis vad jag gör. Lyckades ta mig ut på en långpromenad (7km) tidigare i morse i hopp om att trötta ut den lilla (hon är ju iofs inte speciellt fartfylld) men dom enda som tog helt slut var jag och dom två gamla jyckarna. Att gå den sträckan kanske inte är det optimala för en 14-veckorsvalp men det gick alldeles strålande. Hon hade fullt upp hela sträckan och glömde nog helt av att bli trött i benen. Väl hemma i trädgården fick hon sig en ny upplevelse, något som legat på gräsmattan sen hon kom hem men inte varit ett dugg intressant – tennisbollen! Tänk att en tennisboll kan vara så hjumlans rolig. Speciellt efter en promenad som borde ha knock...
SIRPA.
2014-06-29 07:13:00
Vår nya familjemedlem. Sirpa. Tydligen hade vi inte nog med djur i det här hushållet. Två hundar och tre katter räckte inte. Mitt undermedvetna skrek ”NÄÄEJ!” då jag är mycket väl medveten om vart vi står i livet med det här med att skaffa barn men jag kämpade emot.  Jag är inte på något sätt känd för att vara genomtänkt så jag misstänker att ingen är förvånad. Mats, mannen min, visste inget innan vi körde förbi hans jobb på vägen hem. Allt jag hade sagt var att jag skulle visa pappas nya vovva. Äh, han är van. Det är så här alla hundar vi haft, förutom Hjördis som han faktiskt visste om och även var med och hämtade, kommit hit. Han ovetande. Jag nervös för reaktion. Han älskar och har älskat dom alla! Sirpa var inte planerad på något vis, hon fanns där med sin syster och vi hade inte hjärta att lämna henne när min pappa – han förlorade ju sin gamla Pirre för en dryg vecka sedan och har varit väldigt ensam –  skulle ha en av dom. Så hon fick åka med mig hem o...
VITCOKLADSÅS MED SMAK AV CITRONGRÄS.
2014-06-28 10:58:00
  Det här fick bli premiären med citrongräs. En enkel gräddig sås att ha på kaka, glass eller bara på en sked. Smaken av citrongräset är alldeles lagom. En mild smak av det syrliga tillsammans med det söta i grädde och choklad. Jag serverade den på en nektarinkaka (recept och bilder kommer vi ett senare tillfälle) och det var inte en endaste som klagade. Såsen är enkel. För att inte säga löjligt enkel. Gör den till nästa paj eller kaka, vettja! Nya smaker mår man sällan dåligt av, så länge smakerna är goda. Såklart! 2+1 dl vispgrädde 3-4 citrongräs, grovt skuret och lite mosat 200 gram vit choklad. Lägg citrongräs i en kastrull och häll över grädden (2 dl) och låt det hettas upp. Ställ svalt och låt det dra över natten. Sila av citrongräs och hetta upp grädden återigen. Hacka chokladen och rör ner i grädden. Låt svalna. Vispa grädde (1 dl) och blanda sedan samman denna med vitchokladgrädden. Klart!
CITRONGRÄS
2014-06-25 18:37:00
Ibland slänger jag med saker i min kundvagn som jag inte vet vad jag ska göra med. Jag tänker enbart ”ah, kan gå att fota”. Här är det citrongräs som på något sätt fått följa med mig hem, helt utan någon som helst tanke. Vad kan man egentligen göra med citrongräs? Hela google är fullt med tips och recept men jag skulle vilja veta vad just DU gör med citrongräs? Är det gott? Smakar det mycket? Tacksam för allt!
CHAMPAGNE EN ONSDAG. ALEXANDRE BONNET.
2014-06-25 13:53:00
Jag hann precis plocka färdigt blommorna innan himlen öppnade sig. Från att ha varit klarblå himmel och varmt till jämngrått, regn och kallt på bara nån minut. Det är svensk sommar det men jag klagar inte. Jag har det ganska bra här under plåttaket på altanen. Champagne har jag dessutom druckit. Det finns ingen hejd på galenskaperna men vad gör en inte. Varför ens öppna en flaska på en onsdag och bara sippa yttepyttelite? Jo. Jag är i ”startgroparna” att lära mig det här med att tycka om vin (champagne/mousserat) och den här stod i kylen och bara väntade och eftersom suget att fotografera fanns där men inget ”objekt” i sikte var det bara att korka upp. Även om jag inte kommer att dricka upp den så vet jag en eller två som gladeligen ställer upp. I många år har jag ratat och tyckt att det smakar blöh men jag har alltid tyckt att det ser så förhjumlat gott ut. Nåväl, det här smakar vin/skumpa som jag är van vid. Jag har jättesvårt att bedöma om det smakar perfe...
BLOMMA. GE LIV.
2014-06-25 13:25:00
  När alla sätt är prövade får man tänka lite till. Det här är sista försöket innan det är dags för farbror doktorn att ta hand om mina ägg. Blommor i sovrummet, det måste ju bara fungera?
KOLAPOPCORN BY MATS.
2014-06-24 12:30:00
  När jag började med foto så var jag ensam om det här hemma. Intresset fanns inte alls hos min käre make men det skulle ändras. Han började så smått med min gamla kamera men köpte sig snabbt en egen och satte igång. Att han nu även börjar ge sig in på matfoto gör ju det nästan ännu bättre även om jag tycker att han är en bättre bröllopsfotograf så måste jag nog ändå medge att matfotona börjar hotta till sig riktigt ordentligt. (När matbilderna är för bra, som här, ska jag inte sticka under stolen med att avundsjukan sitter som en smäck) Kolapopcorn. Det livsfarligaste som finns. Det går INTE att sluta äta när man väl har börjat. Gällande bröllopsfoto så är han riktig duktig på att hitta detaljerna och jag är helkär i hans bilder, jag tycker att dom rör på sig. Dom säger mycket. Kika in hos honom, vettja…. www.MatsLjunggren.com
PIZZABULLAR MED KYCKLING OCH BRIE.
2014-06-23 19:03:00
  Eftersom vi båda två går här hemma som i ett töcken, nästan lite bakfyllekänsla (jag förkyld och grymt trött och maken bara tröttast),  idag fick middagen bestå av salta och lite flottiga pizzabullar pryda tallrikarna. . Dom är fyllda med grillad kyckling, riven brieost, mozzarella, ruccola och tomat. Gör en pizzadeg och kavla ut den på samma sätt som när du bakar kanelbullar och rulla ihop. Skär rejäla skivor och lägg i en muffinsform (halva gjorde jag bara på plåt med bakplåtspapper och det fungerade det också). Grädda och njut! en sats pizzadeg 1 grillad kyckling, rensad och fint skuren rejält med brie och mozzarella, riven 2-3 dl tomatsås salt & peppar ruccola Blanda samman allt och bred ut på pizzadegen. Rulla ihop och lägg i oljad form. Grädda på 225 grader i 10-15 minuter. Håll kollen så att det inte bränns. Ät dom som dom är eller lägg till lite sallad. Jag fick ut 12 rejäla bullar.
PLANTAN.
2014-06-23 17:25:00
  När jag fyllde år senast så fick jag en liten planta. Den var så liten och späd att mitt dåliga samvete över att den hamnade hos mig svämmade över. Jag? Ta hand om en planta? Jag tar död på det mesta tämligen omgående men eftersom jag nu fått den i en gåva så bestämde jag mig för att gå all in. Jag har vänt på den flera gånger om dagen, så att solen har nått alla sidor. Den har fått vatten i lagom mängder och jag har visat den mer ömhet än vad jag gör för min man. Å här är vi nu. Omplanterade i ny kruka, med ny fin och fräsch jord. Den har fått större yta och näring. DEN LEVER ÄN! Det är en chiliplanta och om allt går som det är tänkt ska den väl förhoppningsvis nån gång ge frukt. Jag tar det hela med ro. Den bor ju trots allt hos mig.
BLÅBÄRSBRÖD
2014-06-22 18:29:00
Hoppas att du haft en fin midsommarhelg trots den envetna kylan. Vi hade turen att det var uppehåll men gällande temperaturen var det ingen ordning alls. Sol och varmt ena stunden, mulet och svinkallt den andra men jag klagar inte. Det har varit en fin helg på alla sätt även om den har varit lite sorglig. (Min pappa förlorade sin gamla vovva i förra veckan och att se sin pappa så ledsen gör så fruktansvärt ont. Det har tagit hårt på honom denna gången.) Brödet som visas kan vara det godaste brödet jag har bakat och bara därför finns det såklart inget recept eftersom det är väldigt höftat men det är ett helt vanligt ljust bröd med blåbärssylt och torkade blåbär i degen. Innan andra jäsningen gjorde jag ett rejält snitt på toppan av båda bröden och precis innan det åkte in i ugnen så la jag på rejält med blåbärssylt. Det var inte bara fantastiskt gott, det var även behagligt att vila ögonen på. Ett bröd som passar till det mesta även om jag mer än gärna gjorde slut på det till frukost...
PIZZA. FIRAR FREDAG EN TORSDAG.
2014-06-12 21:09:00
Eftersom mannen min imorgon är ledig så passade vi på att fira in fredagen redan idag. Imorgon är det student för min kära lillasyster. Nu är dom alla vuxna, alla syskon. Helt otroligt att det ens är möjligt. Dom ska ju vara småknoddar fortfarande. Fredag betyder pizza, eller betydde i alla fall. Det var något som vi ofta åt just när helgen skulle börja. Numera är det inte alls ofta men ibland så åker stenen in i ugnen och en deg sätts. Jag smaksatte degen med en flingsalt från Maldon (vitlök & rosmarin) och jag strödde över lite precis innan servering. En alldeles lagom sälta och smak. Använd dig av den pizzadegen som du själv känner dig trygg med och gå sedan bananas med toppingen. Då vi är helfrälsta i ostbricka så är det väldig ofta som vi har småslattar av alla möjliga ostar i kylen och det är perfekt att blanda och ge när det är pizza på gång. Toppingen på dom här rackarna är: tomatsås ruccola salladslök färska champinjoner mozzarella brie parmesan lättkokta sparrisar En p...
KÖRSBÄRSSAFT MED DRUVA & VANILJ
2014-06-12 12:44:00
Körsbär, inga svensktalande men dock väldigt goda. Vår lilla butik säljer 500 gram för 25 spänn och jag som är körsbärsfreak kan ju bara inte låta bli. Som alltid när det är i plastbyttor blir jag en gnutta skeptisk. Hur ska dom smaka? Smaklösa? Sura? osv osv osv Dom var inte alls smaklösa men visst, det går inte att jämföra med dom rara rackarna som kommer på träden i trädgården om någon månad, men dom var svåra att sluta äta vilket är ett bra betyg. 1 kg fanns kvar i kylen och jag kände väl att det fick vara nog med tuggandet och bestämde mig för att istället dricka det. Sagt och gjort fram med grytan och urkärnaren. Vet ni förresten hur ont det gör att ha fingret mellan när man kärnar ur körsbär? Jag vet! Här är en körsbärssaft (& vindruvor 500 gram) som blivit smaksatt med en liten gnutta vanilj. En somrig saft på alla sätt. Den röda färgen och den söta smaken. Blanda den med massor av is och det kommer att släcka vilken törst som helst (nästan). 1 kg körsbär, urkärnade 500...
ETT KALAS I ETT GARAGE.
2014-06-07 09:59:00
Ytterligare en födelsedag har passerat och jag lägger till en siffra efter trean. Det närmar sig fyran med stormsteg. Det här med att tiden går fortare och fortare ju äldre man blir stämmer verkligen. Jag tycker inte att jag riktigt hänger med. Vips! så är det nytt år och allt börjar om igen. Det finns inget tillhörande uterum till vårt hus, visst vi har en altan men den har gjorts om till ett tillhåll för djuren som vi delar lya med. Vi bor på landet, i skogen och har innekatter. ”Jättekonstigt” säger någon. ”Dumt” säger en annan. ”Stackars djur” säger en tredje. osv osv osv… 1. Nej, inte jättekonstigt. För mig och min man helt normalt. 2. Jo, det må vara hänt men jag är alldeles förälskad i mina katter. Jag är rädd för att dom ska bli påkörda (vi bor vid en grusväg där det verkar råda fri fart) inte för att dom ska dö (jag vill såklart inte att dom ska dö) utan för att dom ska bli skadade vid en påkörning och att jag då hamnar i en sits d...
STRÖSSLAT
2014-06-04 09:33:00
Man kan ju tro att jag har lärt mig från tidigare ”strösseltillverkning” och att jag insett att fyra äggvitor eller mer blir typ en miljard ”strösselsträngar” att spritsa. Så är inte fallet. Jag tror inte att jag är en sån som lär sig av sina misstag. Jag arbetar tydligen inte så och det resulterade i ett kök i kaos. Strössel både högt och lågt. Kletigt är det dessutom och när man börjar bli lite trött i spritsarmen går det inte längre att ansvara för sina handlingar men när allt är färdigt och strösslet ligger i sin burk är det värt allt besvär. Det här smakar så mycket mer än köpevarianten. (hallon, blåbär, citron och mango) Vill du prova är mitt tips att börja med en äggvita och blanda den med såpass mycket florsocker att det är en trögflytande smet. Smaksätt och färga efter tycke och smak. Läs mer här.
GETTERÖN. PÅ TUR MED MIG SJÄLV.
2014-05-22 15:26:00
    Med allting som snurrar i huvudet numera var det väldigt skönt att sitta på en klippa, äta jordgubbar och läsa. Det gjorde mig mer gott än vad jag först trodde.
SALT VALNÖTSGLASS
2014-05-19 19:35:00
Äntligen har jag kickat igång glassmaskinen igen. Det känns ju som att säsongen närmar sig med stormsteg och frysen gapar tom och varje frys kräver ju sin glass! Blir det för mycket så är det inte frysens storlek som är problemet utan då äter man på tok för lite! Det här är en ganska simpel glass (vanilj – recept finns här men uteslut citron) men dom sötsalta valnötterna gör hela upplevelsen komplett. I efterhand grämer jag mig lite att jag inte ”hottade” till den ytterligare med en salt karamellsås. För mycket sött? OJA! Som det ska vara! Kanderade valnötter – Gör som Ernst men piffa till det hela med en nypa flingsalt precis innan nötterna hamnar i ugnen istället för att tillsätta saltet i början. Krossa grovt och blanda i glassmeten i slutet innan den ska in i frysen.  
ÄLSKADE VÅR
2014-05-19 14:33:00
När själar mår bra. (jag har gjort glass igen – KORS I TAKET – jag ska bara lyckas komma på hur jag vill få dom att posera på bild)
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33561 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss