TopplistanMat och DryckDetaljer för "Mat-ro"

Mat-ro

Mat-ro
Allt jag bakar och all mat jag lagar skriver jag in recepten på.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Krämig citronkyckling
2017-09-18 17:26:00
Måndagen startade på bästa sätt!Jag hjälpte två kunder som blev så otroligt glada över min hjälp och deras lycka smittade av sig så jag har känt mig glad och på topp hela da'n. Hoppas hela veckan fortsätter på samma sätt ?Igår åt vi en supergod kycklingrätt med smak av citron och den var minst lika god i dagens matlåda.Krämig citronkyckling1 zucchini4 soltorkade tomater1 kg kycklingfilécitronsås3,5 dl grädde2 dl crème fraiche2 msk kycklingfond1 citron, skal o saftpersiljacitrontimjansalt o pepparriven ostStek zucchinin i bitar. Lägg i en ugnsform tillsammans med bitar av soltorkade tomater.Stek kycklingfiléerna i bitar, lägg i ugnsformen.Koka ihop ingredienserna till citronsåsen. Häll den i ugnsformen.Strö riven ost överst.Tillaga i 225 grader ca 20 minuter.Mums så gott det blev. Ida kallar det för kyckling i fisksås och det är kanske inte så konstigt för oftast är det nog till fisk som jag använder så mycket citron. Det smakar riktigt mycket citron och det var supergott.Jag åt ste...
Matsedel v.38 september 2017
2017-09-17 10:41:00
Sista dagen på helgen är här och vi har hunnit med lite av allt - lite vila, lite jobb, lite besök, lite kalasplanering, lite blocket-försäljning.... En bra helg alltså och hela söndagen är kvar dessutom. Lovely!Jag har t.o.m hunnit göra en matsedel för kommande vecka till er. När jag har publicerat den här ska jag sätta mig och planera min egna matsedel som kommer innebära några gamla favoriter och några nyheter.Matsedel v.38 september 2017måndagVi börjar veckan med en köttfri måndag och äter lite pasta med grönsaker och svamp.Vegetarisk pasta med bl.a. zucchini och svamptisdagEn av mina lchf-vardagsfavoriter, en ugnsomelett smaksatt som pizza. Yummi.Pizzalåda med skinkaonsdagLax är en perfekt vardagsmat, går riktigt fort att tillaga och kan varieras oändligt och enkelt.Lax med italiensk salladskryddatorsdagDet viktigaste när man tillagar hel kyckling är att krydda ordentligt och sen klarar den sig själv i ugnen tills den är färdig och man har en god middag framför sig.Helstekt cit...
Bloppis - Billiga leksaker, pussel, spel och böcker
2017-09-16 19:01:00
Vi städar och röjer för fullt i källaren och inser då att vi har alldeles för mycket leksaker som ingen leker med numera. Jag har lagt ut dem på en köp-och-sälj-sida på Facebook men tänkte lägga upp här också för har jag tur så är nån av mina läsare intresserad.Bud från 20 kr på de olika sakerna! Hämtas hemma hos mig eller så står köparen för frakten.Är du intresserad? Mejla mig på mat-ro@hotmail.se och skriv Bloppis i ämnesraden.Ett litet hus som man kan öppna och där döljer sig........en lekplats för små bebisar och små ponnys.Ett My little Pony-café......som man kan öppna upp. Hästarna är dock inte äkta My Little PonyTvå hus/askar med varsin tjejdocka, om man öppnar husen så......blir det ett badrum och en bil i djungeln.Massa små hundar och katter med ställning.Äkta och oäkta Littlest Pet ShopZelfsLego-pirater........jag tror o hoppas att de flesta bitarna är med.Kassaapparat och mobiltelefonByggdelar från IkeaGoGo. Lekar nån med dem nu?Ungdomsböcker SpelPussel
Jag klarade det
2017-09-15 06:41:00
Det har verkligen varit en fullproppad vecka med mycket att göra både på jobbet och på kvällstid. Men jag klarade det! Nu är det fredag och helgen väntar om några timmar.Jag vill inte ha många såna här veckor, det klarar inte mitt humör ? Det viktigaste för mig är att få äta ordentlig middag och sen ta en kopp te i lugn o ro. OM jag väl hinner med det då får jag energi och blir effektiv och kan göra en massa saker på kvällstid. Men den här veckan har det blivit lite si o så med middagarna och något te i lugn o ro har det inte varit tal om. Det har snarare varit en (lchf)macka i farten tillsammans med en termosmugg te.Jag har inga stora planer för helgen utan ska bara försöka vara hemma så mycket som möjligt. Sova och äta ikapp det jag har missat under veckan ? Det verkar som att det mest blir jag och Ida som är hemma i helgen, så i morgon ska en kompis till Ida sova över och då har jag planerat en taco-kväll. Går alltid hem hos alla!Nu ska jag åka till jobbet och "göra bor...
Sötpotatispommes
2017-09-13 12:00:00
Har ni provat fritera sötpotatis i en fritös? Det är så himla gott och blir mycket godare än om man ugnssteker den. Fast det blir ju även vanlig potatis, så det är kanske inte så konstigt ?SötpotatispommesSkär sötpotatisen i stavar.Fritera i 12-14 minuter, lite beroende på storleken på stavarna.När de är gyllenbruna ta upp, rinn av och salta.Det här är ju såå gott. Jag älskar sötpotatis i alla former men pommes är nog favoriten ändå. Det viktigaste är att den friteras ordentligt så att den inte är mjuk och tråkig inuti.Fritösen använder vi mest på sommaren eftersom jag helst vill ha den utomhus, både för all lukt men även för att vi får fritera i så många omgångar och då är det mysigare att sitta ute och njuta av sommaren samtidigt som man väntar på en ny omgång nyfriterat.Nu har hösten rivstartat och det är inte många minuter jag får vara hemma den här veckan. Jag som älskar att vara hemma. Igår var det en massa skjutsningar och även ett föräldramöte för Isak på gymnasiet. Det var ...
Tacosåskyckling
2017-09-11 18:25:00
I dag bjuder jag på en barnvänlig kycklinggryta med goda milda men ändå smakrika smaker. Jag åt den lchf-vänligt tillsammans med sallad och barnen åt den tillsammans med pasta. Vi blev alla nöjda ?Tacosåskyckling1 pkt bacon1 kg kycklingfiléer1 liten burk champinjoner1 liten burk taco sås medium2 dl crème fraiche2 dl gräddeSalt o pepparStek bacon krispigt, antingen i panna eller ugn. Spara till garnering.Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem, krydda med salt och peppar.Tillsätt tacosås, crème fraîche och grädde. Låt puttra tills kycklingen är genomstekt och såsen tagit smak ordentligt. Smaka av. Garnera med baconbitarna.Servera till pasta, ris eller bara en stor o god sallad.Det här var verkligen en barnvänlig variant av kycklinggryta. De flesta barn gillar taco-smaker och mina barn gillar burk-champinjoner bättre än färska så jag använde det den här gången. Vill man ha mer styrka väljer man en het tacosås istället.Varken jag eller barnen tycker så mycket om bacon i g...
Matsedel v.37 september 2017
2017-09-10 11:55:00
Usch vilket väder, kraftig blåst och värsta regnandet. Som min morfar sa "Mitt i det det regnar kommer det en skur". Har ni samma oväder hos er? Men behöver man inte ut så är det ju faktiskt ganska mysigt också, just nu sitter jag vid köksbordet med tända ljus och skriver till dig.Sitter här och planerar en varierande veckomatsedel till dig samtidigt som jag funderar vad vi ska äta hemma hos oss. Jag måste ju hitta på lite nya recept som jag kan dela med mig av.Matsedel v.37 september 2017måndagVi börjar med en köttfri måndag och äter en spenatpaj, med eller pajdeg. Här har jag en massa olika varianter på pajdeg.SpenatpajtisdagEn av mina favoritlax-recept, så fräsch o så god.Italiensk lax med fetaostkrämonsdagÄlskar när man kan tillaga allt i en o samma form som dessutom tillagas i ugnen. Perfekt vardagsmat.Ugnsstekt korv med broccoli och blomkål i krämig tomatsåstorsdagDet finns många goda varianter på lasagne och det här receptet kommer från Per Morberg.Lasagne på Per Morbergs vis...
Kyckling- och broccoligratäng
2017-09-08 18:06:00
Nu ska ni få ett riktigt kanonrecept!Det här är det godaste jag har ätit på länge, ni måste prova. Det går ju knappt att misslyckas med broccoli, kyckling och parmesanost, eller hur? Jag tycker ni ska planera in det här redan i morgon för det är en perfekt lördagsmiddag.Kyckling- och broccoligratängBroccoli och kyckling1 kg färsk broccoli  (eller samma mängd fryst)1 kg kycklingfilésalt, pepparRensa broccolin. Skär loss buketterna och dela de som är stora. Putsa broccolistammen och skär i mindre bitar men låt även den koka med.Koka broccolin i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet och broccolin i durkslag och låt ånga av.Om du använder fryst tinar du den enligt förpackningens instruktioner.Skär kycklingfiléerna i bitar (liknande storlek som broccolin). Stek tills de fått färg, salta o peppra.Parmesanostsås1 gul lök1 vitlöksklyfta5 dl vispgrädde125 g naturell färskost1 tsk italiensk salladskryddasalt, svartpeppar3 dl riven parmesanFinhacka lök och vitlök och fräs ...
Ta-hand-om-mig-själv-dag
2017-09-08 09:03:00
Härligt att få vakna upp till fredag och känna sig hyfsat bra, det kan nog blir lite fredagsmys ändå. Igår när jag vaknade med feber var jag inte lika munter, men nu är febern borta och det är "bara" de övriga förkylningssymptom som är kvar. I dag ska jag ta hand om mig själv och började redan till frukost. Istället för en kopp te framför datorn vid barbordet dukade jag fram ingefärashotröd graperostat lc-bröd (nya favoritbrödet) med äggstor kopp te som jag satt o åt i lugn o ro. Härlig start på denna ta-hand-om-mig-själv-dag som jag nu ska fortsätta i soffan med att slumra lite samtidigt som Nyhetsmorgon står på med låg ljudnivå, innan jag ska fundera på kvällens fredagsmys. En förkylning ska inte få sätta stopp för att få njuta av veckans bästa kväll - fredagskvällen. Jag skulle ha varit på After Work med jobbet i kväll men förkylningen satte stopp för det, så nu blir det en skön hemmakväll förhoppningsvis med något gott att äta. Har ni några tips på ...
Marinerade räkor till tacos
2017-09-07 08:43:00
Är det dags att variera fredagstacon? Då tycker jag att ni ska prova räktacos med dessa marinerad räkor. Perfekt fredagsmat! Tycker ni inte om koriander kan ni byta det mot persilja.Marinerade räkor till tacos1 kilo räkor med skal eller 3-4 hg färdigskalade1 liten rödlök1 röd chilifrukt0,5 kruka med koriander2 msk olivoljapressad citronflingsaltSkala räkorna. Finhacka rödlök, chilifrukt och koriander och rör ihop med olivolja och citronsaft.Häll marinaden över räkorna och rör om.Smaka av med flingsalt och ev. mer citron.Låt stå i kylen nån timme och dra åt sig av alla smaker.Servera med taco-tillbehör.Jag tog genvägen med färdigskalade räkor och det var ändå gott men om man skalar räkorna själv är jag övertygad om att det blir dubbelt så gott. Det är sällan jag använder färdigskalade räkor just för att det är så stor smakskillnad men ibland räcker inte tiden till (trots att jag har en egen räkskalare här hemma).Goda tillbehör är t.ex. mjuka tortillabröd, sallad, gurka, paprika ...
Grillade lövbiffspett
2017-09-05 20:33:00
På fredagens grillfest hade vi med oss lövbiffspett som vi grillade några minuter och det blev verkligen supergott. Har ni grillat lövbiff nångång? Om inte, så har ni fortfarande tid för grillsäsongen är inte över än.Grillade lövbiffspett800 g lövbiff4 msk japansk soja4 msk sweet chilisås2 msk olja1 tsk sesamoljasalt och svartpepparSkär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.Grilla dem 2-3 min per sida. Mört, gott och snabbgrillat. När man är många som ska samsas om grillen är det skönt att ha med sig något snabbgrillat så man inte behöver ockupera grillen hela kvällen.Trots ganska vanliga ingredienser i marinaden så blev det lite extra gott. Konstigt det där men rätt kombination kan göra en helt ny rätt.Receptet hittade jag hos Matplatsen som hade hittat det hos Allt om Mat och det är verklige...
Matsedel v.36 september 2017
2017-09-04 07:00:00
Bättre sent än aldrig kommer här veckans middagstips. Mitt mål är att publicera veckans matsedel på söndagarna men igår hade jag fullt upp med källarrenoveringen, eller inte själva renoveringen utan städandet och röjandet som följer med renoveringen så jag skippade datortiden.Men nu har jag knåpat ihop en matsedel till er som jag hoppas kan inspirera er till veckans matlagning. Den är ganska lik hur vår egna matsedel ser ut, men inte riktigt...Matsedel v.36 september 2017MåndagKebab, pitabröd och dressingTisdagThaichililax med pressad potatisOnsdagÖrt- och balsamvinäger kyckling med pastaTorsdagKöttfärsfyllda paprikorFredagMarinerade ugnsstekta kotletter i god sås och risVeckans godsakCookies & Cream Oreoglass
Förlänger helgen
2017-09-02 09:11:00
Man blir lite gladare när man får vakna till sol, eller hur? Känns som att det kan bli en bra lördag det här.I går var vi bortbjudna på grillknytis till några grannar och fick en trevlig kväll med god mat o dryck. Det var lite småstressigt att hinna i tid (och det gjorde vi inte heller) då vi jobbade hyfsat sent, behövde fixa lite hemma, packa ner vår mat och gå iväg. Tur att det var nära! När vi väl kom på plats och jag sjönk ner i ute-soffan med en drink i handen - då kunde jag börja njuta av kvällen.Fördrinken kunde vi dricka utomhus och det var faktiskt riktigt skönt.Grillade lövbiffspett, ugnsstekt blomkål, sallad och chili-bearnaise.Vaniljglass och varma hallon avslutade kvällen.Ofta är man lite extra trött på fredagkväll och det kan vara småstressigt och kännas jobbigt att göra något annat än att småslumra hemma i soffan. Men om man väl tar sig för att göra något på fredagkväll så känns det som man förlänger helgen en aning och så himla skönt att vakna upp nästa morgon o...
Life is good...
2017-09-01 14:00:00
Nu är det inte många timmar kvar på jobbet innan det är h-e-l-g!Fredagskänsla! Så underbart.Den här helgen ska jag försöka tillbringa så många timmar som möjligt hemma utan rännande på affärer och aktiviteter. Få se om jag lyckas!Fast jag ska inte sitta i soffan utan jag hoppas att renoveringen är så pass färdig så att jag kan börja rensa, möblera om och organisera upp i källaren. Som jag har längtat!Vad har ni för planer? Berätta gärna.Ikväll ska vi bort på middag och det är nog lika bra det för annars hade risken varit stor att jag hade somnat tidigt i soffan. Vi förlänger helgen lite med en fredagsgrillmiddag hos grannarna.
Smakbox
2017-09-01 07:00:00
I samarbete med SmakboxNu har augustis Smakbox kommit fullproppad med produkter. En del nyheter blandat med en del gamla bekantingar. En nyhet ska jag testa direkt jag kommer till jobbet - Te med ingefära och citron. Låter ju hur gott som helst en mulen dag som denna.Om ni också vill börja prenumerera måste ni komma ihåg min rabattkod MATRO som ger er 15% rabatt på er första box. Här kan du läsa mer om Smakbox och börja din prenumeration.Vilken är din favorit?
Amazin' kväll
2017-08-31 06:29:00
I går var det en bättre onsdag!Det var äntligen dags för en tjejsnackskväll med god mat o vin och en massa surr. Vardagslyx deluxe! Vi jobbade hyfsat sent allihop så när vi träffades hjälptes vi åt att slutföra maten för att se'n sätta oss o njuta av en trerättersmiddag. Så gott, så mysigt och så energipåfyllande. Laga mat tillsammans är så underskattat.Zinfandel är alltid lättdrucket och gott, ett bra "laga-mat-vin", dvs smutta på lite vin samtidigt som man lagar mat. Det är bland det bästa jag vet och det är då vinet är som godast.Vi började med en supergod räkpaj där pajskalet är fullt med Västerbottensost så det blir krispigt med så god smak. När pajskalet har svalnat fyller man det med en crème-fraiche-röra, räkor och gurka. Jag har gjort något liknande för flera flera år sedan och tyckte det var supergott redan då. Känner att det är dags att göra om det snart. Ska nog prova göra en lchf-modifierad variant.Varmrätten var fylld fläskfilé som hade fått koka, se'n har den legat ...
Jobbiga höst
2017-08-29 19:27:00
Det är mycket nu!Det är alltid så mycket och så stressigt när skolorna drar igång så jag borde ha lärt mig och vara mer förberedd. Men icke!Förutom att allt drar igång på jobb och i skolor så drar även alla kvällsaktiviteter igång och det är möten var o varannan kväll. Dessutom ska man försöka slutföra alla projekt som man dragit igång under sommarledigheten, i år är det en bauta-renovering i källaren som vi kämpar med ska bli klar.I går hade jag ingen minut för mig själv hemma med en god kopp te så jag kompenserar det i dag med gott te och en lyxmacka med massa gott - gravad lax, ägg och räkor. Mums, bara lite löjrom som saknas. Får ta igen det till helgen.Skönt med en liten paus på hemmaplan i några minuter, men snart ska jag ta tag i tvättberget som växt sig så stort se'n vi kom hem från Stockholm. Men tvättandet är nog den hushållssyssla jag tycker bäst om, kanske för jag har så fin tvättstuga som jag tycker om att "hänga i". Det värsta jag vet är att dammsuga, det lever om, ja...
Matsedel sista aug-veckan 2017
2017-08-27 10:35:00
Tänk, på fredag är det redan 1 september. Jag som fortfarande väntar på sommaren och värmen...Efter ett långt uppehåll är jag nu tillbaka med veckomatsedlar. Det är ganska mycket jobb, mer än man kan tro, med dessa veckomatsedlar för jag vill ju att de ska vara varierande och bra. Men nu kör vi på ett tag igen, så länge jag orkar och tycker det är kul. Hoppas ni uppskattar dem och får inspiration till era middagar.Matsedel sista aug-veckan 2017måndagchiliburgareÄn behöver inte grillsäsongen vara över så vi grillar lite enkla och snabba burgare. Det här receptet är vår storfavorit för det är så enkelt men blir så smakrikt. Ibland kryddar vi lite annorlunda men använder ofta det här som ett basrecept.tisdagkorv stroganoffEn enkel och god vardagsfavorit men som inte alla i familjen tycker om, men det fixar jag genom att ta undan lite stekt korv innan jag blandar ner övriga ingredienser.onsdagköttbullsalladDen här barn-varianten på sallad är mina barns storfavorit och det säger bara slu...
Nytt och fräscht
2017-08-26 10:32:00
Äntligen är den här efterlängtade helgen här. Första veckan med jobb och skola startade med en rivstart så några timmars vila är så efterlängtat och välbehövligt. Nu när vardagen är igång på allvar är vi även på allvar igång med att äta nyttigare igen. På sommaren när man är långledig är det lätt att det blir fest mest varje dag med god mat, goda efterrätter och gott vin lite nu o då.Så nu är jag så sugen på att äta goda fräscha rätter med mycket sallad och grönsaker och jag tror inte jag är ensam om det. Visst är ni fler där ute som är redo för en nystart?Tänkte inspirera med några goda och enkla sallader.Täck ett fat med sallad, fyll på med körsbärstomater, paprikabitar, nektariner och rödlök så har du en färgglad och supergod sallad att ställa på bordet.Blanda babyspenat, basilika, gurka, salladslök, tomater och mozzarella på ett fat, toppa eventuellt med balsamico-kräm. Underbara smaker!Lite mer matigt och höstinspirerat är klyftade kokta rödbetor och fetaost. För mer färg ...
Citronmuffins med frosting
2017-08-24 07:24:00
Dags för lite godsaker igen!Inte för mig men för er kanske. Nu när vi är tillbaka i vardagen ska jag ha sockeravvänjning, jag började igår. Den här sommaren har det varit många kalas och fester som även inneburit att jag ätit alldeles för mycket socker och kolhydrater. Men nu ska jag back-on-track igen.Men eftersom jag har detta recept och dessa bilder liggande måste jag ju ge er chansen att få prova dessa söta godsaker. Minimuffins med godaste frostingen.Citronmuffins med frostingCitronmuffins150 g mjukt smör2 dl socker2 ägg3 dl mjöl1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver1 citron, skalet0,25 dl saft av en citron0,75 dl mjölkVispa smör och socker pösigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och rör ner i smeten. Rör ner citronskal, citronsaft och mjölk. Fördela i minimuffinsformar och grädda i 225 grader i ca 11 minuter.Citronfrosting75 g smör1 dl florsocker150 g färskost75 g vit choklad1 citron, skaletev. färgRör smör och florsocker fluffigt, till...
Höstens första veckomatsedel
2017-08-23 22:25:00
Nu har jag landat i soffan efter att ha förberett resten av veckan så att den ska flyta på så bra som möjligt, en vecka med skolstart, kvällsmöten och renoveringsbestyr och beslut. En viktig sak för att veckan ska flyta på bra är att ha middagarna färdigplanerade så att man inte kommer hem hungrig o trött och ska försöka ha inspiration till matlagning.Jag har även hunnit storhandla och fixat morgondagens köttfärssås men tvättberget efter semestern är orörd. Men det kommer fler kvällar....Höstens första veckomatsedelTi: KycklingwokOn: Spagetti o köttfärssåsTo: KorvomelettFr: Bortbjudna på grillfest (årets sista?)Lö: TacosSö: Lax, potatis och blomkålsmos
Ledigt igen
2017-08-22 06:00:00
Nu är vi hemma i vardagen igen efter underbara dagar i Stockholm där vi har hunnit med lite allt möjligt. Vi har ätit o fikat gott, shoppat, turistat, varit på konsert men även tagit det lugnt tillsammans. Vi har verkligen haft det bra, barnen har till och med varit vänner och visat hänsyn nästan hela tiden ?Men det bästa av allt var nog vädret - Vi hade sommar! Solen sken mest varje dag, vi satt på uteserveringar, använde solglasögon, klagade lite över värmen och allt det där som man knappt gjort i sommar.Hur bra dagar vi än har haft så nog stämmer det att man skulle behöva lite semester efter semestern. Det skulle ha suttit rätt bra med en semesterdag i dag för att vara hemma o packa upp, tvätta, fylla på kylskåpet och komma i ordning. Men det blir kommande dagars kvällsjobb istället.Men det första jag ska göra i kväll är att skriva en matlista för resten av veckan och sen åka o storhandla för nu ska vi tillbaka till jobb, skola och kvällsaktiviteter och då är planering det bästa ...
Blåbärsmousse
2017-08-20 09:45:00
Har du plockat några blåbär i år? Det verkar finnas gott om dem om...säger de som vet för jag har inte varit ut i skogen. Jag älskar blåbär men tycker bäst om att bara plocka upp dem från frysen ?Den här goda moussen använde jag som tårtfyllning på min födelsedag, men den är även supergod att äta bara som den är. Fyll ett glas och servera som efterrätt!Blåbärsmousse200 gram blåbär0,5 dl gelésocker50 g cream cheese2 dl vispgräddeKoka upp blåbären och mosa dem med en ballongvisp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig (30 sekunder till en minut). Låt svalna.Rör ner cream cheesen i blåbärsblandningen.Vispa grädden och rör ned blåbärsblandningen i grädden. Låt stå i kylen ett tag innan användning.Det här är såå gott och bästa sättet att göra bärmousse, enligt mig. Servera bara som det är eller med en lite chokladbit eller kaka. Choklad och blåbär är supergott ihop. Finns det något som inte passar till choklad?Solen skiner här i Stockholm men vi tar en lugn morgon innan ...
Bröllopsfrukost
2017-08-18 10:24:00
Efter en underbar första semesterdag i Stockholm där vi bl.a. hann med god lunch på en uteservering, shopping och en superlyckad middag på Pinchos är vi nu redo för dag nummer 2 som även är min och Leifs bröllopsdag.Dukade fram en massa gott på frukostbordet som vi även hade pyntat med fina röda rosor inköpta på hötorget.  Dessutom lyxade jag till det med en Mimosa, dvs apelsinjuice och mousserande vin. Jag har länge drömt om en Mimosa-frukost men det är ju inget man gör hemma precis. Men nu när det både är semester och bröllopsdag passar det perfekt.Olika sorters bröd, charkuterier och ostar dukades fram tillsammans med ägg, kaviar och yoghurt. Dessutom fanns det en massa olika kalla o varma drycker, grönsaker och hallon. Hela familjen åt frukost tillsammans men tonåringarna var se'n snabbt tillbaka i sina sängar och somnade om. Tror det är dags att väcka dem en andra gång nu så att vi tar oss i väg. I dag står shopping på Mall of Scandinavia på programmet.Ha en bra fred...
Krustader med brieost o hjortronsylt
2017-08-17 22:15:00
Nu var det ju faktiskt några veckor sedan ni fick ett krustad-recept, så nu är det väl dags igen för ytterligare ett enkelt och gott drinktilltugg. Det liknar ädelostkrustaderna men blir lite mildare i smaken tack vare brieost istället för ädelost. Perfekt att lyxa till med lite krustader så här mitt i veckan.Krustader med brieost o hjortronsyltkrustaderbrieost i bitarhjortronsyltFyll krustaderna med brieost.Tillaga i 200 grader ca 7 minuter, tills osten smält.Klicka lite hjortronsylt i varje krustad.Servera.Det är perfekt att ha ett paket krustader hemma för att kunna bjuda på nå gott utan planering. De går att variera i smak beroende på vad man har hemma, de kan serveras varma eller kalla och alla älskar det.Wohoo nu kör vi sista dagen innan långhelg och minisemester med familjen. Ska bli så mysigt o skönt med en helg i Stockholm. Det jag önskar mest av allt är att vi alla håller oss friska nu, men efter den här sjukdoms-sommaren vågar jag inte hoppas för mycket.
Svårt att välja
2017-08-15 06:00:00
Första hela arbetsdagen är avklarad och snart är det dags för ännu en. Det gick riktigt bra att jobba i går men nog hade jag hellre suttit på altanen och druckit lite iskallt rosévin i solen. Jag känner mig inte helt klar med sommar, sol och ledighet. Gör ni det?Vi har några stressiga dagar nu innan vi åker till Stockholm, förutom att vi jobbar och det ska packas så måste vi även hinna klart bygget i källaren och dessutom välja väggfärg. För medan vi är borta ska målaren göra sitt. Alltså det finns ju alldeles för många färger. Jag har beslutsångest deluxe. Jag vill ha en beige-aktig ljus färg men det får inte bli för vitt och jag vill inte att det går åt det gulaktiga hållet. Jag tycker att de lite mörkare färgerna är snyggare, men eftersom det är ett källarrum utan fönster är jag rädd att det blir för mörkt. Ja, ni hör - beslutsångest deluxe var det.Nu ska jag plugga in hörlurarna, slå på ljudboken och cykla i väg till jobbet - i solsken. Jippie!
Inspirationstävling
2017-08-14 12:00:00
Nu är det dags för lite inspiration inför hösten och vi tar hjälp av Smakbox.Denna fullproppade box som aldrig har gjort mig besviken. På Instagram tävlar jag ut en smakbox med tema inspiration som skickas i slutet av augusti. Sök upp smakbox-bilden och tävlingen på Instagram där jag heter Matro_Saraoch ta chansen att vinna en smakbox full med överraskningar.Tävlingen är enkel så missa inte detta tillfälle!Det är alltid lika spännande att öppna smakboxen och se alla produkter.Hela familjen är lika ivriga.Om du vill vara säker på att få nästa Smakbox kan du istället för att försöka vinna enbörja en prenumeration utan köpkrav.Jag har en rabattkod som ger dig 15% på din första box,om du anger MATRO vid din prenumerations-beställning så aktiveras rabattkoden på en gång.Och som jag skrev så är det inget ytterligare köpkrav efter din första box.Fast risken är stor att du blir så nöjd så att du inte vill sluta.
Revbensspjäll med äppelglaze
2017-08-13 20:21:00
Grillsäsongen är långt ifrån över trots att det är lite höstkänsla i luften mest varje dag. I dag grillade vi kyckling men tidigare i veckan grillade vi tjocka revbensspjäll för första gången i år och vi smaksatte med äpple.Revbensspjäll med äppelglaze1 kg tjocka revbensspjällLag1 gul lök5 svartpepparkorn2 kryddpepparkorn1 lagerblad1 msk saltÄppelglaze2 msk koncentrerad äppeljuice2 msk äppeljuice1 msk flytande honung1 msk honung1 msk senap1 tsk salt1 krm svartpepparLagenSkala och dela löken i fyra delar.Koka upp så mycket vatten så att det täcker köttet.Lägg i samtliga ingredienser till lagen.Lägg ner köttet och låt koka i ca 45 minuter, koka tills benen nästan lossnar.Ta upp revbenen ur lagen och lägg åt sidan en stund.Dela revbenen i bitar.GlazenBlanda ihop alla ingredienser till glazen.Grilla revbenen tills de är gyllene. Lägg dem med bensidan nedåt och pensla med glazen ett par gånger.Revbenen ska få smak och färg av glazen.Jag som inte tycker om senap var lite skeptisk til...
Småplocksmiddag
2017-08-12 21:31:00
Lördag och jag tyckte det var dags att få lite härlig helgkänsla. Är så less den här sjukstugan så vi dukade lite fint, korkade upp en god flaska rosévin och satt länge o åt allt gott vi hade dukat fram till vår småplocksmiddag. På så sätt lyckades vi glömma alla förkylningar och bara njöt av middagen. Skönt att fokusera på något annat.Ida som pga sjukdom missade vårt småplock när vi firade mormor i tisdag var den som önskade det till dagens middag. Så himla bra val! Dessutom var hon mästerkocken själv och hjälpte mig med det mesta - hon skalade alla räkor helt själv och framför allt gjorde hon quesadillas helt på egen hand. Jag är faktiskt lite imponerad (och stolt). Dessutom la hon upp på tallrikar, dukade fram och var allmänt hjälpsam.Småplocksmiddagquesadillas med skinka o ostostomelettcharktallrik med serrano, chorizo o lomogrillad kycklingräkorgravad laxtacochips, salsa o smältostbaguettersallad, tomat, paprika och gurkaKänner mig faktiskt lite bättre så nu...
Sötpotatissallad
2017-08-11 08:01:00
Vi äter rätt ofta sötpotatis, för det mesta ugnssteker vi den men nu har jag även provat att göra en fräsch sötpotatissallad. Så himla gott det var och med ingredienser jag nog inte skulle ha kommit på själv att blanda.Sötpotatissallad3-4 sötpotatisar1 liten påse babyspenat1-2 krukor bladpersilja4 msk solrosfrön1 granatäpple (eller några matskedar frysta tinade)saltsvartpepparolivolja2 tsk pressad citronSkär sötpotatisarna i avlånga stavar.Ugnsstek dem tillsammans med olja o salt, i 225 grader ca 20 minuter, beroende på stavarnas tjocklek.Blanda ihop spenat, bladpersilja, solrosfrön och granatäppelkärnor.Blanda försiktigt ner sötpotatisen.Ringla över lite olivolja o pressad citron och salta o peppra.Så gott med mycket persilja, ofta använder jag bara lite som krydda mer än som sallad. Men nu blir det ändring på det. Jag orkade inte börja kärna ur ett granatäpple så jag använde de frysta som finns och det fungerade jättebra i den här salladen och så himla mycket tid jag sparade. Så s...
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33552 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss