TopplistanMat och DryckDetaljer för "Mat-ro"

Mat-ro

Mat-ro
Allt jag bakar och all mat jag lagar skriver jag in recepten på.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Ägglåda med räkor
2016-12-08 21:19:00
Nu tänkte jag ge er ännu ett gott tips till julbordet!Vi, framför allt jag, äter mycket ägg numera och försöker variera det en hel del. Den här ägglådan kom jag på när vi hade ägg som var lite väl hårdkokta. De är så torra och tråkiga när man har råkat koka dem för länge, men då får man fixa till lite godsaker runt omkring som gör att de blir goda trots överkokningen.Ägglåda med räkor4 (hård)kokta ägg1 dl grädde0,5 dl crčme fraiche 1,5 tsk dill1 tsk persiljasalt o peppar1,5 dl riven osträkorDela de kokta äggen och lägg i en ugnsform.Blanda ihop grädde, crčme fraîche, dill, persilja, salt o peppar.Häll blandningen över äggen.Strö över riven ost.Gratinera i 250 grader i ca 10 minuter.Garnera med handskalade räkor.Det här var ett perfekt sätt att göra äggen både godare och festligare och jag kommer servera denna ägglåda snart igen. Kanske en variant på fyllda ägghalvor som man ofta serverar till jul och påsk.Dagen efter hade jag med mig två ägghalvor i matlådan som jag åt kalla oc...
Vitkålsjanssons
2016-12-07 19:45:00
Ibland blir man lite gladare! Alltså om nån skulle säga åt mig att Janssons frestelse med vitkål istället för potatis är supergott och att man inte saknar potatis det minsta lilla, så skulle jag nog vara lite skeptisk. Nog kan det var gott men såå gott, skulle jag nog tänka. Men nu har jag provat och det var precis såå gott och jag saknade inte potatis det minsta lilla.Vitkålsjanssons0,25-0,5 vitkålshuvud1 gul lök0,75 dl vispgrädde150 g färskost1 burk Grebbestad Ansjovis á 125 gsalt, pepparriven ostsesamfrönStrimla vitkålen och löken. Stek löken mjuk i smör och blanda sedan ner vitkålen. Låt fräsa i några minuter. Stäng av plattan och blanda ner grädde, färskost och ansjovisspad. Smaka av med salt och peppar. Häll upp hälften i en form och fördela hälften av ansjovisen över. Upprepa. Fördela lite riven ost ovanpå, strö sesamfrön överst.Sätt in i ugnen i 200 grader ca 50-60 minuter. Täck formen efter ca 30 minuter.Är så glad att jag nu kan ha den här sup...
Chokladhus
2016-12-06 20:09:00
Brukar ni göra pepparkakshus? Inte vi! Men i fjol gjorde vi ett chokladhus och jag är lite sugen på att göra det igen. Det känns nästan som att jag som älskar, verkligen älskar, choklad måste ha ett hus gjort av choklad, eller hur? Men vårt chokladhus får absolut inte stå framme för länge o samla damm för självklart vill vi äta upp den goda chokladen se'n också.Bilderna är från i fjol när vi byggde ihop ett chokladhus under mellandagarna. Men jag glömde visst ta kort på det färdigpyntade huset. Så kan det gå! Snart har jag kanske ett nytt hus att fota....och då ska jag försöka komma ihåg att fota det färdiga resultatet.Redo att pyntas. Älskar choklad!En tjej redo att pynta!ChokladpysselSmält choklad är klister och sen pyntas det med non stop och mini-marshmallowsDelar av pyntet
Julklappstips: BookBeat
2016-12-05 18:55:00
Hur går det med julklappsinköpen för er? Handlar ni mycket i fysiska affärer eller blir det mest nätshopping för er?I år blir det nog mer nätshopping för mig. Jag har inte riktigt tiden att springa i affärer i år, istället sitter jag och surfar runt på nätet på kvällarna när jag har lite tid över. Nu när det är ljust endast ett fåtal timmar per dag är det såå viktigt för mig att gå på lunchpromenader, istället för att springa i affärer. Inte bara för motionens skull utan framför allt för ljusets skull. Så skönt att plugga in hörlurarna och sen ut o njuta av ljuset tillsammans med en bra bok.Jag har ju tidigare skrivit om BookBeat och alla bra böcker jag hittar där både till barnen och mig själv. Snart är det dags att börja lyssna på Sofie Sarenbrants Tiggaren. Längtar! Sofie är en favoritförfattare som aldrig har gjort mig besviken, hennes böcker brukar vara spännande, och svåra att lägga i från sig, redan från första sidan.Nu lagom till jul lanserar BookBeat prenumerationspres...
Redan
2016-12-05 07:04:00
Oj vad trött jag var i morse när alarmet ringde. Men så fort som dagarna går så är det snart kväll och jag får sova igen. Det har varit en bra helg då vi har hunnit med mycket roligt men med lite för lite sömn o vila och det får jag lida för nu. Men det är det värt! Men visst skulle det vara skönt med fyra vardagar och tre dagar helg?I dag är det bara utvecklingssamtal för Olivia som står på efter-jobbet-agendan i övrigt är det en ledig måndagkväll som gäller. Så jag tror det blir en sitta-i-soffan-kväll, för det har inte blivit många minuters soffhäng i helgen. Soffan, tända ljus och flera koppar te låter som en perfekt plan för kvällen, eller hur?Men först är det några timmars jobb som gäller!
Mini-julbord
2016-12-04 20:17:00
Nu kunde jag verkligen inte vänta längre på att få äta lite julbordsgodsaker. På dagens julagenda stod att julköttbullarna skulle fixas och då passade det perfekt att äta julbord till middag då köttbullarna var varma och nygjorda. Många av mina favoriter fanns med i dag men det absolut godaste, gravad lax, saknade jag men snart är det dags att grava o njuta av olika sorters gravlax.Mini-julbordvitkålsjanssonsjulköttbullarjulski nkaugnsomelettägglåda med räkorsvampsåsäppelmosädeloströdbetssallad potatishalvorgurkstavarromanticatomaterva ttenmelonbitarLeksandshjärtanPolarbröds julhjärtanFinn CrispDet här var årets andra och hittills godaste julbord, det första åt jag på jobbets julfest (fast där fanns det dock gravad lax ?). Få se om det blir något mer julbord innan julafton eller om det bara blir enstaka godsaker då och då, t.ex köttbullar och rödbetssallad.Hoppas ni har haft en bra andra advent. Jag har haft en bra och mysig dag som det nu är dags att runda av med lite soffhäng och te.
Firar familjen
2016-12-03 09:24:00
Vilken härlig kväll vi hade i går, en sån man lever länge på.Jag hade planerat en trerättersmiddag, med goda viner och god mat, för att fira att hela familjen var hemma tillsammans en helg. Det hör inte till vanligheterna numera känns det som. Vi bjöd även in goda grannar som det var alldeles för länge sedan vi träffade.Vi började med lite snittar och prosecco medan maten blev klar i ugnen. Dels hade jag gjort de goda kantarellkrustaderna igen, men i miniformat den här gången, och dels en snabbvariant på skagensnittar.Till varmrätt blev det älgrostbiff, potatishalvor, italiensk zucchini- och mozzarellagratäng, sallad, chili-crčme fraîche och ostsås. Som vanligt tillagade vi rostbiffen på låg temperatur och den blev så mör och god som den alltid blir. Ett kanonrecept. Ni måste prova!Efterrätten blev lite julinspirerad då vi bjöd på mjukpepparkaka i minimuffinsformat med lingonfrosting och toppad med en pepparkaksstjärna. Smaker helt i min smak.Det var lite kul när jag upptäckte att P...
Pestokyckling
2016-12-01 19:02:00
Vill ni ha ett snabbfixat kycklingrecept så här i advents- och jultider då man gör så mycket annat och kanske inte vill lägga ner så mycket tid på vardagsmiddagar. Istället fixar man med julklappar, julbakar, gör julgodis, planerar julfester och julbord och i bästa fall även myser med nära och kära.Röd pesto, utan nötter, är en favorit hemma hos oss. Jag tror faktiskt att hela familjen älskar när maten smakar pesto och alla älskar även kyckling så det här blev populärt här hemma.Pestokyckling1 kg kyckling3 msk röd pesto (Icas nötfria)1 dl crčme fraiche2 dl gräddeDela kycklingen i mindre bitar, stek, salta o peppra.Blanda ner pesto, crčme fraîche och grädde.Låt koka ihop några minuter.Servera till broccoli och/eller pasta.Jag serverade broccoli på sidan om eftersom det inte är en favorit för alla i familjen. Annars funkar det lika bra att sätta ner den i kastrullen tillsammans med kycklingen. Du kan även tillsätta andra grönsaker t.ex. paprika eller soltorkade tomater för att förstär...
Chili-pulled-pork-sallad
2016-11-29 07:58:00
Vi äter pulled pork rätt ofta så jag trodde att barnen började bli less det, men det blev höga glädjetjut när jag berättade vad vi skulle äta. Det är ju så himla gott och så himla enkelt att göra! Jag gör alltid min pulled pork i en crock pot där den får ligga och tillagas på låg temperatur hela da'n medan jag är på jobbet. Har man ingen crock pot går det att tillaga pulled pork i ugnen.Absolut godaste sättet att äta pulled pork är till sallad, enligt mig, men jag serverar oftast även pitabröd och tacochips tillsammans med alla grönsaker och köttet.Chili-pulled-pork-sallad1 kg fläskkarré eller fläskytterfilé0,5 dl vattenmarinad/sås1 dl chilisås0,5 dl olja1-2 tsk mald spiskummin0,5-1 tsk chilipeppar0,5 tsk saltnymald svartpepparservera medgrönsaker, crčme fraîche, chilisåsRör ihop alla ingredienser till marinaden/såsen och gnid in köttet med detta.Lägg i köttet i Crock Poten och häll i vattnet. Sätt köttet på 9 timmar på Låg effekt i ?pottan?.När köttet är färdigt ska det ...
Måndagsmys
2016-11-28 21:57:00
Lite kvällsmys med tända ljus, paprika, pepparkakor och ädelost förvandlar en vab-måndag till en mys-måndag. Jag har varit så sugen på ädelost och pepparkakor ett bra tag och nu äntligen fick jag njuta av denna goda jul-kombo. Egentligen var det ädelost som jag var riktigt sugen på så för att göra det lite mer lchf-vänligt serverade jag även paprika till ädelosten. Även det är en perfekt kombination, den lite starka, salta ädelosten och den fräscha, friska paprikan.Nu ska jag stänga ner datorn och gå ner o lägga mig och hoppas att jag får sova en hel natt. I natt vaknade jag mitt i natten och låg vaken i nån timme. Inte roligt! Det är rätt ovanligt att jag är vaken på nätterna, tack o lov, för det är inte kul att ligga vaken och tänka "jag måste sova, jag måste sova". Se'n när man väl somnar då ringer väckarklockan och det är dags att stiga upp, hur trött man än är.God natt!
Middag när tiden är knapp
2016-11-27 13:24:00
Tänkte slänga in ett middagstips så här mitt i adventsmyset. Om ni har ont om tid när det är dags för middag så kan ni göra som jag gjorde i går - laga tomatcurrykyckling. En supergod maträtt där man inte behöver steka kycklingen först, utan allt slängs ihop i en form och tillagas i ugnen. Det här är en perfekt maträtt för mig som hatar stekos och älskar mat som tillagas i ugnen så man under tiden kan duka, fixa sallad och annat småfix som behövs till middagen. Här hittar ni receptet.Nu ska jag gå och stryka lite juldukar och fundera på vad vi ska äta till middag denna första advent. Dessutom ska jag försöka få ihop logistiken till i morgon för det lutar åt att Ida måste vara hemma från skolan så som hon hostar. Det blir nog Olivia som får ta morgonpasset eftersom hon har sovmorgon. Himla tur att de har så få lektioner på gymnasiet nu för tiden så att Olivia ofta är hemma och kan hjälpa till.
Första ljuset
2016-11-27 10:36:00
Första advent är här och vi har tänt första ljuset!Jag och Ida har myst ner oss i soffan och tittar på Mysteriet på Greveholm, julkalendern från 1996, och får lite extra julkänsla. Älskar dessa gamla julkalendrar, ja de flesta i alla fall för det finns några sämre årgångar också.Dagens adventsplaner är att vara inne och ta det lugnt med mycket vila. Ida har blivit förkyld med hemsk hosta och har sovit oroligt hela natten så både hon och jag är sega o trötta i dag. Vad har ni för planer?Trevlig advent!
Eksta pepparkakor
2016-11-26 10:51:00
I morgon är det äntligen första advent, jag har tjuvstartat en del men snart är det advent på riktigt och jag behöver inte smyga med allt firande ? Eftersom årets jul går under temat "Varför vänta? Gör saker i tid" så har vi redan bakat lite pepparkakor. Vi har pepparkaksdeg kvar i kylskåpet så det kommer bli mer pepparkaksbak framöver. Bra att dela upp bakandet för då får man njuta av den underbara lukten flera gånger.Jag har några olika pepparkaksrecept som jag varierar mellan, alla är goda på sitt sätt. I år använde jag det här receptet som det var jättelänge sedan jag använde senast.Eksta pepparkakorKoka upp4 dl socker2 dl ljus sirap2 dl vattenLyft bort kastrullen från värmen.Skiva ner i en bunke250 g margarin eller smörTillsätt alla kryddorna i bunken2 msk mald kanel1 msk mald kardemumma1 msk malda kryddnejlikor1 msk ingefäraHäll den heta sockerblandningen över smör och kryddor i bunken.Låt stå tills matfettet smält. Rör om då och då.När blandningen svalnat tillsätt13 dl vetemj...
God Helg med Smakbox
2016-11-25 15:25:00
Ni får inte missa min tävling på Instagram där du har chans att vinna en Smakbox till en vän som är värd en julklapp. Sök upp matro_sara på Instagram så hittar du allt om tävlingen där.Om du vill vara säker på att din vän får en Smakbox så kan du ge bort en prenumeration i julklapp. Du väljer själv hur många boxar du vill ge bort i följd, 1 till 6 st (6 st = årsprenumeration) och vilket datum första leverans ska ske. Det finns nog många som skulle uppskatta Smakboxar som julklapp, födelsedagspresent eller ett tack för att de finns. Du kan läsa mer på Smakbox.seFoto av Annelie på www.blomsterochbakverk.seKänns ganska naturligt att nästa tema är God Helg eftersom Smakboxen börjar skickas ut 30 november. Det är många med mig som tycker att advent, jul och nyår är årets smakhögtider. I denna Smakbox bjuds det på produkter, inspiration och recept för både mat och bak till advent och jul och även många festliga produkter till nyårsfirandet. Smakbox God Helg innehåller 18 produkter till et...
Chokladkaka med kokosmjöl lchf
2016-11-24 08:23:00
Till helgerna lyxar jag gärna till det med lite efterrätt. Så gott och mysigt med en kopp te på maten med nå gott till. Dessutom blir middagen lite längre eftersom man då sitter kvar vid bordet en extra stund.Chokladkaka med kokosmjöl lchf175 g smör125 g mörk choklad 86%0,5-1 dl stevia-sötning4 ägg0,75 dl kokosmjöl0,75 dl kakao0,5 tsk saltSmält smöret tillsammans med choklad på låg värme. Låt svalna lite.Blanda alla torra ingredienser i en liten skål.Vispa ägg och sötning vitt och fluffigt.Häll i den smälta chokladen och smöret i äggblandningen under omrörning.Rör ner de torra ingredienserna i smeten.Smöra en form och "bröa" med kokosflingor.Häll i smeten och grädda i 15-20 min i 175 grader.Låt kakan svalna i formen något innan du tar upp den eller vänder upp den.Jag hade inne min kaka lite för länge så den blev lite torrare än jag hade tänkt mig, men det var ändå riktigt gott med en chokladkaka till teet. Jag har ätit den både som den är utan tillbehör och med grädde o bär till eft...
Julklappstips - Tidningsprenumeration
2016-11-23 12:18:00
Hur går det med era julklappsinköp? Jag har börjat köpa en del och har en plan med resten så jag tror att jag är klar om nån vecka. Så skönt! Fast vi har ju inte sett än att jag lyckas med det ?Här kommer ett tips på julklapp till någon vän eller till er själv. Jag älskar de stunder då jag sätter mig i soffan och bläddrar i en mattidning som har kommit med posten. Vardagslyx deluxe! Om du börjar prenumerera på Allt om mat nu får du dessutom de fina champagneglasen från Iittala, som jag själv har och älskar. Halva grejen med tidningsprenumerationer är de fina sakerna man får, eller hur? Klicka här för att komma till erbjudandet. Du kan behålla tidningsprenumerationen själv men ge bort glasen i present, eller tvärtom behåll glasen och ge bort en prenumeration. Eller behåll allt själv ?Eller du är kanske mer intresserad av inredning och då passar ju andra tidningar bättre, kanske är då Allt i hemmet tidningen för dig. Där man nu får två härliga handdukar och en ljuslykta...
Första advent på gång
2016-11-23 10:17:00
Känner ni er redo för första advent?Nu är det inte många dagar kvar tills vi tänder första ljuset och årets mysigaste månad sätter igång på allvar. Ikväll har jag tänkt städa så att huset är redo att pyntas för fullt till helgen, utegranen står redo det är bara att sätta i kontakten, både lussekatter och pepparkakor är bakade. Så jag har en bra känsla inför helgen.På fredagkväll har vi julfest med jobbet så jag förmodar att det då även är dags för årets första julbord. Hoppas de har alla mina julfavoriter. Undra vad jag ska hitta på för julinspirerad mat på söndag för att fira att första advent är här. Vi brukar ju äta julmustkyckling på första advent, men det har vi ju redan ätit eftersom den här julen gå under temat "var ute i god tid" ?
Lax med zucchinitopping
2016-11-22 20:44:00
Plötsligt händer det!Det är inte ofta vi äter fisk nu för tiden. Jag skulle gärna äta det oftare men det blir så mycket gnäll när det serveras fisk och det orkar jag inte med. Så istället lagar jag annat för att alla ska vara glada och trevliga. Men i kväll när Ida och Isak åt tidigare passade jag på att laga lax till mig, Leif och Olivia. Så gott och så efterlängtat.Lax med zucchinitopping 600 g lax1 medelstor zucchini 1 gul lök salt och peppar 2 dl crčme fraicheRiv zucchini på rivjärnets grova sida.Skala och finhacka den gula löken och fräs den mjuk i olja.Tillsätt den rivna zucchinin och stek ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll upp blandningen i ett durkslag så att vätskan rinner av och zucchini svalnar.Blanda sedan med crčme fraiche i en bunke.Lägg laxen i en smord ugnsform, salta. Bred zucchiniblandningen över laxen. Tillaga i ugnen i 175°C i 20-30 min.Det här var gott men inte så där jättespeciellt, det smakade för lite zucchi...
Glöggmarinerat kött i ugn
2016-11-21 15:17:00
Åh vilken god mat vi åt i går, hade nästan velat ha en sked för att få upp all sås. Och det bästa av allt den skötte sig själv i ugnen. Finns det nå bättre?! Det här glöggdoftande köttet kommer nog bli årets bjudmat i december hemma hos oss. Så ni som tror att ni kanske blir bjudna hem till oss kan strunta i att läsa receptet och vänta tills ni kommer på middag hos oss ?Glöggmarinerat kött i ugnca 1 kg kött2 dl glögg till marinadsås2 dl crčme fraiche2,5 dl grädde1 dl rödvinsglögg1 tsk sambal1 tsk soja1 msk fondSkär köttet i cm-tjocka skivor och lägg det i en påse med ca 2 dl glögg.Låt marinera i några timmar.Ta sedan upp köttet från marinaden och lägg i en ugnsform.Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över köttet.Ställ in i ugnen, 175° i ca 1 timme.Servera med kokt potatis eller ris, eller bara kokt broccoli som vi åt till köttet och såsen.Det här sättet att tillaga kött på är en gammal favorit, det nya är att jag smaksatte med glögg och det blev lika lyckat. Här hittar ni...
Räksalladens hemlighet
2016-11-20 09:50:00
Vet ni vad hemligheten med en god räksallad är?Handskalade räkor! Om man skalar sina räkor själv blir det så mycket godare. Färdigskalade räkor, frysta eller i lag, är inte på långa vägar lika gott. Tyvärr, för det är ju så mycket enklare att använda såna räkor.Om man använder handskalade räkor är det övriga i salladen inte lika viktigt för det blir ändå supergott. Jag använder ofta ägg och/eller avokado för att den ska bli lite matigare så jag håller mig mätt längre, sen har jag lite vanliga grönsaker som sallad, gurka, tomater och paprika. Vad är era måsten i en god räksallad?Nu sitter jag och myser i soffan med Nyhetsmorgon på tv:n - bästa morgnarna. En extra bonus är att hela familjen är hemma, känns som en ovanlighet nu för tiden. Jag ska snart förbereda (ta upp från frysen ?) lite försenat födelsedagsfika till i eftermiddag i övrigt har jag inte bestämt något för dagen.Jag tror faktiskt att jag ska ta fram lite adventssaker så att allt är på plats nästa helg då det är för...
Julen är på väg...
2016-11-18 07:06:00
Den lilla snön vi har haft har regnat bort så nu är det så mörkt och tråkigt ute. Det var ju så mysigt med det lilla snötäcket som lyste upp så fint. Men trots det tråkiga vädret så vet vi att julen är på väg och i år ska jag vara ute i god tid med allt så jag får njuta extra länge och inte bara en månad.Julbaket började jag med redan förra helgen och kanske fortsätter jag nu i helgen eftersom det var så avkopplande att få baka. Jag är inte speciellt bra på återhämtning och i min stressade vardag är återhämtning jätteviktigt så jag måste blir bättre på att göra saker som är roligt och ger mig energi. För många andra kan bakning vara stressigt och jobbigt, men jag kände så tydligt hur mycket jag har saknat det och hur roligt det var.Eftersom jag i år ska göra allt lite tidigare blir det nog julmustkyckling till middag i dag istället för nästa helg som det brukar vara. Traditionen är att vi äter den goda jul-kycklingen till första advent, men traditioner kan brytas.... Tror även att j...
Vip-dagarna 2016
2016-11-17 18:48:00
Eter två bra dagar, eller 1,5 bra dag och en halv mindre bra dag, i Stockholm är det nu Back to work som gäller. Tyvärr började det med en stressig dag med mycket jobb att ta igen och det lär nog bli likadant i morgon.Men i morgon är det fredag och sen helg! Jag sov dåligt och steg sedan upp redan halv fem i tisdag för att hinna med flygtaxin och det kändes väldigt tydligt i morse när klockan ringde att jag inte har hunnit sova i kapp de förlorade sov-timmarna.Tisdagskvällen på konferensen bjöd på överraskande god mat och trevlig underhållning. Mat till så många brukar kunna bli tråkig och kall, men de hade lyckats. Det började med en skagentoast och löjrom - alltid supergott, sedan blev det potatismos och majskycklingbröstfilé. Kycklingen var riktigt saftig och god, så den hade de lyckats med trots så många tallrikar som skulle serveras. Efterrätten däremot var ingen höjdare, bakat äpple med lite vaniljsås och tråkiga smulor. Synd på en i övrigt god middag.Ser ni artister...
Popcorn-soppa - veckans raket
2016-11-15 11:11:00
Tänk vilken genomslagskraft ett tv-program kan ha. Fast det är ju inte vilket tv-program som helst utan det är mysprogrammet Så mycket bättre jag pratar om. I lördagens avsnitt bjöd Little Jinder på popcorn-soppa till lunch. Och gissa vilket inlägg som åkte som en raket upp till första-platsen på min topplista? Precis, receptet på popcorn-soppa. Ganska fascinerande att ett 6 år gammalt bortglömt recept på bloggen plötsligt blir "hot stuff". Och här hittar ni receptet om ni blir nyfikna.
Saffransdeg ā la Roy Fares
2016-11-14 20:37:00
Jul, jul, jul, åh vad jag älskar jul. I lördags bakade jag lussekatter och saffransbullar med härlig vaniljfyllning och ni kan ju tänka er hur gott det luktade i huset. I år testade jag Roy Fares recept på saffransdeg och det här receptet kommer jag nog fortsätta att använda mig av. Det blev kanongoda bullar och degen var jättesmidig att jobba med. Degar som är lättjobbade är nog bland det bästa som finns. Kärlek ? Dessutom innehöll inte degen ägg, ytterligare pluspoäng för det.Saffransdeg ā la Roy FaresFördeg5 dl mjölk50 g jäst1 g saffran (2 påsar)520 g vetemjöl, (8,5 dl)Deg150 g smör, rumstempererat170 g strösocker, (2 dl)2 g salt, (2 krm)320 g vetemjöl, (5,5 dl)FördegSmula sönder jästen i en bunke.Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen med den.Blanda ner vetemjölet, knåda ordentligt till en fin deg. Använd köksassistenten i 5 minuter.Låt ligga kvar med en duk över och vila i 15-20 min.DegBlanda i de resterande ingredienserna (smör, socker, salt och ...
Superkraft
2016-11-14 07:03:00
Då var denna härliga helg över och det är dags för en ny vecka.En vecka som innebär minutiös planering för att fungera. Vilken tur att jag är bäst på planering!Jag vaknade alldeles alldeles för tidigt i morse. Undra om det beror på all planering eller nattens Supermåne? Det lär bli extra många koppar te i dag känner jag redan nu och vilken tur att jag har planerat för att sluta en timme tidigare just i dag.Nu är det dags att väcka Ida och se till att vi gör oss klara så att vi tar oss i väg i tid. Vi hörs senare och då hoppas jag att jag kan ge er receptet på de urgoda saffransbullarna jag bakade i lördags. Så saftiga och goda, ett riktigt kanonrecept fick jag till i år.
Lampa - smycke
2016-11-13 18:07:00
Nu är det en mysig tid vi har framför oss med många tända ljus men man vill även har fina lampor att tända. Jag är så himla nöjd med vår lampa över köksbordet, min egna discokula. Men jag är på jakt efter en fin lampa att hänga över matbordet i vardagsrummet också.Har ni något tips på en lampa som är vacker både när den är tänd och släckt? Som en prydnad, ett smycke, i rummet.Kristallkronor är så fina och det blir så vackert när solen skiner på dess prismor och fyller rummet med regnbågsdroppar. Jag hittade sidan Lyster.se där de hade en massa olika kristallkronor. Det fanns plafonder, små kronor, stora kronor, gammal stil, modernare stil, ja lite allt möjligt faktiskt. Så kul att titta runt blanda alla kristallkronor och fundera vilken som skulle passa just hos oss.Inte visste jag att man kunde köpa kristallkronor på nätet. Men varför inte - man kan ju köpa allt på nätet.
Det ska börjas i tid
2016-11-13 08:19:00
Den här julen har jag tänkt börja i tid med allt roligt som hör till min favorithögtid, jag ska inte vänta till sista sekunden med allt så att det bara blir stressigt och jobbigt istället för mysigt och roligt. Så därför bakade jag både jullimpor, lussekatter och saffransbullar i går.Vet ni hur gott det var att tjuvsmaka?! Både jullimpan och bullarna blev såå goda och bästa julkänslan fick jag. Nu är jag i full gång med julförberedelserna och det känns så himla bra. Till veckan ska jag börja med julklappsinköpen på allvar också, bara alla kan bli klara med sina önskelistor.Vi har ingen far att fira i det här huset i dag utan får vänta till nästa vecka med det och då blir det både födelsedag och fars dag som ska firas. Istället går vi ner till min pappa i dag och firar honom på fars dag med tacolunch.
Festmiddag på några minuter
2016-11-12 20:09:00
Har ni en lugn och skön lördagkväll? Vi har precis sjunkit ner i tv-soffan efter att ha dukat bort kvällens snabbfixade goda festmiddag. Än en gång kan jag säga Den som spar han har.... Inför Olivias födelsedag balsamvinägermarinerade jag fläskfilé och gjorde då lite extra för att ha till något senare tillfälle. Och det tillfället blev i dag. Jag har satt igång med julbaket i dag så det var skönt att middagen i stort sett var färdig och bara behövde lite småfix innan det var dags att äta.Fläskfilén garnerade jag med soltorkade tomater, basilika, körsbärstomater och oliver och till den serverade jag lite krämig pestopasta, sallad caprese och sallad. Dessutom hade tjejerna gjort varsin kall sås, nämligen fetaostkräm och sambalkräm.Oj nu börjar Så mycket bättre, vilken tur att jag i stort sett var klar med det här blogginlägget så att jag kan lägga bort datorn och fortsätta mysa i soffan. I första pausen får jag fixa en kopp te så blir det här en kanonkväll. 
Bästa köket
2016-11-12 08:41:00
I torsdags hade jag en mysig och välbehövlig tjejmiddag och som vanligt efter bra fester och middagar så är inte köket en trevlig syn. För vem vill slösa viktig tid med vänner till att röja i köket? Inte jag i all fall, utan det fixar jag när gästerna har åkt. Men i torsdags orkade jag inte utan istället prioriterade jag några minuter med de stora barnen innan jag gick och la mig för att orka upp till jobbet på fredagmorgon.Planen var att städa köket när jag kom hem från jobbet på fredag. Men vet ni vad?! Det behövde jag inte, för Olivia hann före. Bästa köksstädaren! Hon är helt otrolig på att få fint i köket. Jag fick så underbara före- och efter-bilder skickade till mig på jobbet. Underbar present!Före-och-efter-bilder!KöksbänkenKöksbänken, diskmaskinen och barbordetKöksbordet
Fylla på energi
2016-11-11 18:08:00
Vilken mysig kväll vi fick igår. Så härligt att äta o dricka gott, surra en massa och bara mysa. Bästa kvällarna! Tidigare har vi varit rätt duktiga på att träffas utan för långt uppehåll men nu kom livet emellan och det har blivit glesare mellan träffarna. Men nu är vi på gång igen....hoppas jag. Jag älskar att bjuda på en massa gott när jag har gäster, gärna 3-rättersmiddagar, men nu räckte inte tiden till och det viktigaste var ju faktiskt att hinna träffas. Så det blev ingen förrätt utan vi högg in på varmrätten på en gång. Jag bjöd på en fläskfilégratäng med många favoritsmaker, mozzarella, soltorkade tomater och basilika, toppad med ruccola och körsbärstomater, till det bjöd jag på svarta oliver, tagliatelle och broccoli. Fick så mycket beröm för maten så jag blev nästan generad (de skulle bara veta hur enkel den var att göra).Jag hade sett ut en smarrig efterrätt med choklad, blåbär och grädde men insåg att jag inte skulle hinna/orka få den klar i tid så istället bj...
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33380 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss