TopplistanMat och DryckDetaljer för "Mat-ro"

Mat-ro

Mat-ro
Allt jag bakar och all mat jag lagar skriver jag in recepten på.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Dålig dag
2016-06-29 21:58:00
Jag har lite dåligt med inspiration och ork att laga middagar den här veckan. När jag kommer hem från jobbet är jag såå trött så jag orkar inte tänka på mat och se'n är det fullt upp hela kvällen så jag hinner inte hämta ny inspiration eller förbereda nån mat heller. Suck, hatar verkligen dessa dagar. Men det brukar bara hålla i sig i några dagar sen är jag full med inspiration igen. Bara jag får lite tid...
Balsamvinägermarinerad fläskfilé med sesamfrön
2016-06-29 08:43:00
På mina buffébord finns det oftast marinerat kött eller kyckling som serveras kallt. Det är ju så gott men framför allt så skönt att inte behöva laga mat när gästerna väl har dykt upp. Då är det bara att ta fram det marinerade köttet ur kylskåpet, lägga upp det, garnera och servera. Speciellt vid bufféer har man fullt upp med att duka fram allt, så då är ett hett tips att inte behöva tillaga så mycket precis på slutet. Förberedelser, förberedelser, förberedelser - är nyckeln till ett bra buffébord och lyckad fest.Balsamvinägermarinerad fläskfilé med sesamfrön1 fläskfilé eller fläskytterfilé0,5-1 tsk pepparmix2 msk sesamfrönMarinad0,5 dl oliv- eller rapsolja0,5 dl balsamvinäger0,75 msk soja2 msk färskriven ingefära1-2 krm pepparmixPutsa filén. Blanda pepparmix och sesamfrön. Gnid in köttet med blandningen. Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna.Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en termometer i den tjockaste delen.Stek i 150°C tills innertemperaturen är 70°C, det tar ca ...
Slö lyx
2016-06-28 22:11:00
Ibland orkar man bara inte laga mat. Men man vill ändå äta gott. Då finns det några snabbfixade favoriter jag brukar ta till. En av dem är - löjrom! Finns inte många saker som är godare eller känns lyxigare än löjrom. Enkelt och gott - bästa kombinationen :)Blanda löjrom med lite crčme fraîche och ät tillsammans med avokado!I dag känns det som att sommaren börjar på riktigt när både Allsång på Skansen och Morden i Midsomer har säsongspremiär. Synd bara att semestern inte har börjat. Men den som väntar på nå gott...
Örtkrämsfyllda ägghalvor
2016-06-27 22:13:00
Ett av mina bidrag till midsommarbuffébordet var dessa ägghalvor som jag hade fyllt med en god örtkräm. Tyvärr blev fyllningen lite lös och det var så varmt så det syns inte hur fint jag spritsade fyllningen i gropen efter gulan. Fyllningen flöt ut nästan på en gång, snyft. Men den var lika god ändå, en perfekt kombination till lax och sill.Örtkrämsfyllda ägghalvor6 ägg3 msk crčme fraiche2 msk majonnäs2 msk finhackade örtkryddor, t.ex. persilja, gräslök, dillsalt o pepparHårdkoka äggen. Låt de svalna och skala dem.Dela äggen och ta ut gulan försiktigt.Blanda gulan med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt o peppar.Spritsa fyllningen i gropen efter gulan och garnera med t.ex. persilja.Det här blev en riktigt god kombination och dessa fyllda ägg kommer jag göra fler gånger. Den här gången blev äggen lite för löskokta och därför blev fyllningen lite för rinnig. Det är alltså viktigt att koka äggen länge så att gulan är fast.Nästa gång kanske jag garnerar med löjrom och/eller räko...
Spenatpaj Lchf
2016-06-27 06:24:00
En intensiv helg med alldeles för lite bloggande är nu över och en ny arbetsvecka är här. En arbetsvecka med tidiga morgnar för att kunna sluta tidigt och åka hem till barnen som är ensamma hemma och jag hoppas även hinna njuta av solen några timmar. I går började vi röja i ena bodan på gården. Så mycket skrot! Nu är ena släpvagnen full med grejer som ska slängas dessutom har vi en hel del som ska säljas på blocket också, t.ex. grästrimmer, avloppsrör, släpvagn, barncykel och möbler till dockhus.Det var så gott med den italienska lchf-pajen så jag var tvungen göra en ny variant på paj/omelett förra veckan. Efter en titt i frysen bestämde jag mig för en spenatpaj ā la lchf, dvs utan pajbotten.Spenatpaj Lchf225 g fryst hackad spenat2 dl vispgrädde?4 ägg?salt och peppar?300 g riven smakrik ostTina spenaten och pressa ur det mesta av vätskan. Blanda spenaten med grädden.Rör ner äggen och smaksätt med salt och peppar. Blanda ner osten och häll allt i pajskalet.Tillaga i 225 gra...
Midsommarmiddag 2016
2016-06-25 22:25:00
Nu har jag njutit klart av solen och gått in efter en dag ute i värmen, så efterlängtad denna sol och värme var. Nu hoppas vi att sommaren är här på riktigt. Tänk om vi kan få en kanonsommar igen, som för två år sedan.Innan jag går och lägger mig tänkte jag passa på att skriva till er om gårdagens midsommar-middag.Midsommarmiddag 2016Det kallaflera olika sorter inlagd sillgubbröra på kavringgravad laxfyllda ägghalvorvästerbottens-skagenräktårtabalsamvinägermarinerad fläskfilé med sesamfrönfetaostkrämfärskpotatistomat- och löksalladsalladvattenmelon- och fetaostsalladDet varmaEftersom jag inte åt av det grillade har jag dålig koll på allt som fanns på den sidan. Men det här vet jag fanns i alla fall: :)kött och kycklingtzatzikipommes fritesugnsrostade rotsakervitlöksbaguetterTill efterrätt serverades detjordgubbargräddeglassmörk chokladVi grillar så himla ofta, i stort sett varje dag på sommaren, så jag åt inget av det varma igår utan när det var midsommar passade jag på att äta...
Midsommardagen
2016-06-25 16:09:00
Vilken härlig helg! Jag älskar när man får bonusdagar på helgerna. Det känns som söndag i dag och jag blir lika lycklig varje gång jag kommer på att det bara är lördag. Hade ni en bra midsommarafton? Vi hade en lugn och skön dag! Vi pysslade på med lite smått o gott i lugnt tempo hela da'n innan vi gick över till grannarna vid fyra-tiden där vi hade knytis med mycket godsaker. Vi bidrog med Västerbottens-skagen, gravad lax, fyllda ägghalvor, balsamvinägermarinerad kall fläskfilé och fetaostkräm.Så ni kan ju gissa vilken god frukost vi åt i dag ute på altanen. Jag tror faktiskt att det är premiär för frukost på altanen. Men jag kan ha fel, eventuellt hann vi med något altan-frukost under värmeböljan i maj.Vi var tvungna att skura bordet extra noga innan vi åt för det var fullt med aska på det. Tidigt i morse brann nämligen några k-märkta s.k tysk-magasin ner på andra sidan vattnet och det måste ha blåst åt vårt håll. De kallas för tysk-magasin för under andra världskriget använ...
Trocadero-drinken Åsnan
2016-06-23 08:11:00
På min mysiga drink-kväll i vintras då vi tjejer skulle fixa varsin drink bjöd Åsa på en god fräsch drink. Hon utgick från Trocadero som hon verkligen ville göra en drink på. Bra val! Sen provade hon sig fram till de övriga ingredienserna.Trocadero-drinken ÅsnanBlanda allt till en god Trocadero-drink:Xanté päronkonjakSourz AppleRamlösa päronTrocaderoFräsch, god och guldig drink och Trocadero är en favorit-läsk även för mig. Känns inte som den vanligaste drink-ingrediensen men det blev väldigt lyckat tillsammans med päronkonjak och äppellikör. För att det skulle se lite roligare ut pyntades drinken med små äppelbitar, men vi var nog eniga om att det kan man strunta i.Kanske något får midsommarafton?!
Kebabsallad
2016-06-22 21:23:00
Heja Sverige!Vi är laddade i tv-soffan och hoppas på en rolig kväll, nu vill vi se en massa mål och en vinst i detta fotbolls-EM. Skulle vara så tråkigt om Sverige har spelat klart redan.Det var svårt att slita sig från lounge-möbeln och altanen, nu när vi äntligen har en varm och solig kväll igen. Tänk vad lite sol och värme kan göra för humöret, jag blir så lycklig av detta väder och hoppas att det är här för att stanna.På sommaren varvar vi grillmat med sallader och jag tror inte vi är ensamma om det, eller? En familjefavorit är kebabsallad. De som vill kan fylla ett pitabröd med kebabkött och grönsaker istället för att äta det som en sallad.Kebabsalladsalladgurkatomatrödlökstekt kebabköttorientdressingBlanda godsaker på din tallrik, sätt dig ute och njut! 
Italiensk lchf-paj
2016-06-21 09:09:00
Planerar ni midsommarbuffén för fullt nu? Eller är det redan självklart vad som ska finnas där? Sill, lax, ägg och lite annat och sen jordgubbar till efterrätt, eller? I kväll ska jag grava laxen och på torsdag ska jag tillaga fläskfilén som ska serveras kall. Skagenröra, kall sås och fyllda ägghalvor blir pyssel för midsommaraftonens förmiddag. Se'n är det bara att hålla tummarna för att solen vill vara med ocksåTill fredagens go'middag med bl.a. lufttorkad skinka gjorde jag en italiensk lchf-paj eller omelett om ni hellre vill det. Men jag tycker att paj låter godare än omelett och eftersom det inte är något pajskal så kallar jag det för lchf-paj.Italiensk lchf-paj5 ägg4 dl vispgrädde1-3 msk pesto1 purjolök1 liten påse ruccolasalt, peppar3 dl riven parmesanVispa ihop ägg, grädde och pesto,  smaka av med salt och peppar.Strimla purjolöken  och stek den mjuk i smör på medelstark värme, det ska inte få färg.Lägg i den grovhackade ruccolan i slutet. Lägg i botten på e...
Loppi blogbag sommar 2016
2016-06-20 20:06:00
Nu har jag ännu en gång fått en Loppi blogbag full med roliga saker att prova. Den här gången innehöll den en del gamla favoriter och en del nyheter.Grumme tvättsåpa är nästan det enda tvättmedlet vi använder. När Ida var nyfödd hade hon känslig hud och jag valde tvättmedel med omsorg. Nu är hon inte lika känslig men jag fortsätter använda Grumme ändå.Barnen har alla tidigare filmer med Alvin & Gänget så det blir kul att utöka samlingen med ytterligare en bra film.Burt's Bee lip balm, originalsmaken, har vi använt tidigare. Ska bli kul att prova denna Pink Grapefruit Lip Balm.Nya tandborstar är alltid en höjdare och gör tandborstningen lite roligare för barnen...i några dagar. Få se vem som ska få denna från Jordan.Family Fresh är ett av de största varumärkena inom duschtvål i dagligvaruhandeln i Sverige och jag tror att de flesta nån gång har haft en Family-fresh-flaska i duschen.Ella's kitchens smoothies verkar populära hos småbarn nu för tiden, det fanns inte när mina barn ...
Aioli
2016-06-19 20:42:00
Efter gårdagens inlägg om ostbröden och räkmackorna har jag fått frågor om aioli. Och ni som undrar - det är jätteenkelt att göra och det är jättegott. Så det är helt klart värt att göra egen.Varje gång jag gör aioli så blir jag överraskad att det är så enkelt och blir så gott. Undra när jag ska lära mig att det är sååå enkelt :) Har ni provat göra egen? Om inte, så måste ni prova!Aioli2 äggulor2 tsk vitvinsvinäger2 tsk dijonsenapen gnutta salt1-2 vitlöksklyftor2 dl rapsoljaBlanda äggula, vinäger, senap, salt och pressad vitlök i en bunke.Vispa med elvisp och tillsätt oljan. Börja droppvis och häll sedan i en fin stråle.Vispa tills all olja är i och det har blivit en tjock majonnäs.Låt aiolin stå och dra i kylen en stund.Vill ni ha en lite lösare aioli kan man vispa i lite vatten (ca 1 msk).Jag vill ha en ganska fast aioli så jag tillsätter inte vatten på slutet. Vill ni inte ha aioli utan bara majonnäs så struntar ni i vitlöken men använder receptet i övrigt.Aioli är inte bara gott...
Kul med regn
2016-06-19 10:23:00
Regn, regn och åter regn!Nu är jag less detta regnande och vill ha strålande sol. Men enligt prognosen lär jag få vänta. Men man får väl försöka göra det bästa av situationen, som Ida gjorde i går. I värsta spöregnet tog hon på sig bikinibyxor och t-shirt och gick ut o hoppade på studsmattan. Hon hade hur kul som helst och var ute jättelänge. Det var länge se'n jag hörde henne skratta så mycket och ha så kul. Men se'n satt det bra med en varm dusch och lite varm o'boy.Kul med volter i regnetEn blöt studsmatta ger bättre studsAndra som vågade sig ut hade inte lika kul som Ida
Ostbröd
2016-06-18 10:36:00
Förra fredagen åt vi kanongoda räkmackor ā la lchf. Lycka! Det var så himla gott så jag var alldeles lyrisk. Som bröd använde vi Olivias ostbröd, mycket godare och med mer smak än "vanliga" tekakor som man brukar använda till räkmackor. Dessutom hade jag gjort egen aioli. Kan knappt bli bättre.Ostbröden kan man använda som tekakor och äta med vanlig pålägg, men tack vare den starka ostsmaken passade de perfekt till räkor.Ostbröd4 dl riven stark ost3 ägg1 msk fiberhusk1 tsk bakpulverVispa ihop allt.Klicka ut till sex runda ostbröd.Grädda 8-10 minuter i 200 grader.Låt svalna.Få ingredienser och kanonlätta att göra. Olivia har redan hunnit baka två omgångar åt oss och jag funderar vad de mer kan fungera till. Fast jag har svårt att tro att det kan bli godare än som räkmacka.Garnera ostbrödet med en massa gott t.ex. skagenröra eller aioli, avokado, gurka, tomat, paprika, äggskivor och handskalade räkor, så har du en god och mättande räkmacka att njuta av.
Skolavslutning 2016
2016-06-17 20:32:00
Nu har alla våra barn sommarlov och trots dagens ihållande spöregn så blev det en bra skolavslutningsdag med fina barn, två kyrkbesök, sommarpresenter och god fredagsmiddag.Fina och glada barnEfter dagens tidiga EM-fotbollsmatch mellan Sverige och Italien som tyvärr slutade med 1-0-förlust fixade jag lite snabbt ihop en god middag. Italiensk lchf-paj, lufttorkad skinka, melon, jordgubbar, pepparsalami, oliver och sallad. Svårare än så behöver det inte vara för att få en kanonmiddag.Till efterrätt åt vi jordgubbar och grädde - en riktig sommarefterrätt som vi lär äta även nästa helg då det är midsommar. Eller vad tror ni?Lufttorkad skinka, jordgubbar och melonItaliensk lchf-pajFörutom skolavslutningar, fotboll och god middag hann jag faktiskt med att jobba lite också. Men inte blev det många timmar. Fast jag var effektiv och hann med riktigt mycket trots allt, så det känns skönt. De kommande två åren lär jag ha semester på skolavslutningsdagen för nästa år går Isak ut nian och d...
Att sova eller inte
2016-06-16 21:36:00
I morgon är det dags även för våra barn att få sommarlov. I alla fall de två yngsta för Olivia har fått sommarlov redan i dag. Men eftersom hon går ut första året på gymnasiet så var det inte så mycket till skolavslutning. De fick inte ens något betygspapper, utan betygen finns på nätet :)Isak som går ut åttan har varnat att de inte kommer ha något speciellt på sin avslutning, så jag hade tänkt strunta i den. Men när jag nu i kväll har sett honom prova kläderna så inser jag att jag nog måste till kyrkan på deras avslutning. Isak ska ha vit skjorta, svarta byxor och fluga. Man vet aldrig när man får se honom så tjusig igen :)Det lär blir en stressig men rolig dag i morgon. Två skolavslutningar, deadline-dag på jobbet och EM-fotboll redan klockan tre. Vet inte riktigt hur jag ska få allt att gå ihop tidsmässigt - men det löser sig!Det var en lite busig tjej som la sig för att sova i dag. Hon låtsades sova (morfars specialitet) men kunde inte hålla sig så hon började gapskratta.
Romblåbär
2016-06-16 11:00:00
Solen skiner och det är riktig sommarkänsla ute. Perfekt för drinktorsdag! Jag ska njuta för fullt av solen i dag för sämre väder är på ingång enligt prognosen, tyvärr, för vi har skolavslutning i morgon. Det är ingen riktig skolavslutning om det inte är sol, eller hur? Och det brukar alltid vara sol, kommer knappt ihåg en skolavslutning med regn.Drinktorsdag på bloggen fortsätter men i dag är det inget tävlingsbidrag utan istället en drink här hemifrån. En superenkel drink att blanda ihop hemma. Inte alls lika avancerad och vacker som de drinkarna jag har presenterat de senaste veckorna. Fast då kanske det är fler som vågar sig på att prova den här.Romblåbär3 cl rom3 cl lime2 cl koncentrerad blåbärdryckRussianBlanda rom, pressad lime och blåbärsdryck.Fyll upp med Russian.Dekorera med några frysta blåbär.Den här drinken provade jag inför min drinkkväll. Fast jag bjöd aldrig på den utan istället bjöd jag på den fräscha Matros Pink Heaven. Den här var god men är nog mer en höst- ...
Grekisk kyckling i ugn
2016-06-15 10:12:00
Det blir mycket grillat nu och lär så bli i några månader till. Men ibland blir jag så less det och då är det gott att göra en gryta, gratäng eller liknande. Den här kycklingen som man inte behöver steka innan man tillagar den i ugnen kommer nog bli en återkommande vardagsrätt hos oss. Älskar när jag slipper stek-oset och älskar kyckling.Grekisk kyckling i ugn1 kg kycklingfilé2 dl vispgrädde2 dl creme fraiche2 msk kycklingfond2 msk tomatpuré0,5 pkt fetaostoliversoltorkade tomaterSkär kycklingen i bitar och lägg i en ugnssäker form.Lägg oliver och bitar av soltorkade tomater på kycklingen.Vispa ihop grädde och creme fraiche. Tillsätt sen fond och tomatpuré. Smula ner fetaosten. Häll såsen över kycklingen.Tillaga i 225 grader ca 20 minuter, lite beroende på hur stora kycklingbitar du har.Det kan vara bra att röra om i kycklingen efter halva tiden. Det här var en god vardagsrätt som klarar sig själv i ugnen - sån't gillar jag. En annan sak jag gillar det är att man slip...
Vardags-grill-sallad
2016-06-14 18:37:00
Så dags för piloterna att sluta strejka nu!Känner mig riktigt bitter i dag att vi inte fick vår Stockholmsresa som vi hade planerat. Det är inte billigt för en familj på fem personer att flyga till Stockholm och sen bo på hotell. De flesta hotellrum rymmer bara fyra personer så vi måste alltså ha två rum, suck. Ja, ja nu är det så det är och jag får acceptera det.Över till nå roligare - MAT :) I dag var det åter igen dags för grillat och i dag la vi familjefavoriten kyckling på grillen. Det verkar som att vi aldrig blir less att grilla och äta kyckling. Vi skulle kunna äta det flera gånger i veckan. Det har blivit mycket grillat och sallad den senaste tiden. Så enkelt och så perfekt när jag försöker undvika kolhydrater.Jag gör inga avancerade sallader till vardags utan blandar ihop det vi har hemma, tillsätter mozzarella eller fetaost och kryddar lite.Vardags-grill-salladsalladgurkatomatpaprikapurjolök eller rödlökfetaost eller mozzarellabasilika eller persiljahimalayasaltsvartpeppa...
Fläskpannkaka Lchf
2016-06-13 17:34:00
Istället för härliga dagar i Stockholm är vi hemma i vardagen och det på grund av välavlönade piloter som vill ha ännu mer pengar - "mycket vill ha mer". Tur att vardagen är helt ok den med. Jag har gjort en massa tråkiga saker på jobbet i dag och då har det varit svårt att inte tänka "Tänk om...."Perfekt vardagsmat är sånt som är lättfixat och klarar sig själv i ugnen ett tag så att man kan göra annat, t.ex duka. Fläskpannkaka är en perfekt vardagsmiddag och tänk så bra att man kan göra en mjölfri lchf-vänlig variant som smakar som vanlig fläskpannkaka.Fläskpannkaka Lchf3 paket bacon8 st ägg1,5 dl grädde250 gram keso150 gram fet och mild ost Finstrimla bacon och fördela i en långpanna.Stek i 225 grader tills baconet blivit krispigt. Vispa under tiden ägg med grädden lite lätt och rör sedan ner keson.  Strö den rivna osten på baconet och häll se'n äggstanningen över det. Grädda i ca 20 minuter i 225 grader tills pannkakan fått gyllebrun yta.Servera med lättsockrad/os...
Ostfyllda Beer Can Burgers
2016-06-12 08:40:00
Ursäkta frånvaron igår men jag hade fullt upp att följa pilotstrejkens utveckling och trösta en ledsen 8-åring. Vi hade planerat att åka till Stockholm i dag för att gå på Gröna Lund, shoppa, gå på restaurang och en del annat roligt. Men istället för några dagars semester blir det nu att gå i skolan nästa vecka. Ingen rolig ersättning tycker barnen :) Och ni får ursäkta men jag känner inte nån sympati för piloternas strejk, jag tycker det finns många andra yrkesgrupper som behöver bättre lön och villkor.Istället för hamburgare på Burger King får vi grilla hemma i dag och då har Olivia önskat dessa ostfyllda Beer Can Burgers som vi grillade förra helgen också.Ostfyllda Beer Can BurgersKöttfärsen500 g köttfärs3 msk vatten1 msk sambal oelek1 dl riven ost0,5 tsk salt1 pkt baconBlanda ihop alla ingredienser, utom bacon.Forma till ca 5 bollar.Tryck ner en burk i varje boll så att det blir en platt botten och ett hål för fyllningen.Linda bacon runt om köttfärsen.Ostfyllning1 mozzarell...
Fredagsmys med räkor och rosé
2016-06-10 21:13:00
Är det fler än vi som sitter bänkade framför tv:n för att se premiärmatchen i fotbolls-EM? Bra uppladdning inför Isaks match i morgon. Jag kommer väl se dagens match lite till och från samtidigt som jag gör annat, bland annat skriva till er. I dag har vi en riktig hemmakväll, alla är hemma och ingen verkar speciellt sugen på att åka i väg på nå'. Mina favoritkvällar!Vi invigde helgen med en riktig festmiddag - räkor och vin! Vi dukade fram lite smått och gott så var och en fick göra sin egna räkmacka. Allt var lchf-vänligt och sååå himla gott! Ibland är det synd att man blir mätt så snabbt.Gör din egna räkmacka med dessa ingrediensergurkapaprikasalladtomatavokad oäggostbrödräkoraioliskagenröraMums! Ett glas rosé-bubbel som pricken över i:et till en urgod kolhydratfattig räkmacka. En riktig fredagsmysmiddag enligt mig!
Svartvinbärssmoothie
2016-06-10 12:16:00
F.R.E.D.A.G!Trots att det bara har varit en fyradagarsvecka är denna fredag så otroligt välkommen. Men det är kanske på grund av fyradagarsveckan jag är så trött, man vill hinna lika mycket som en vanlig arbetsvecka men på en dag mindre. Men nu har vi några dagar ledigt igen och jag ska vila och ha roligt med familjen och inte tänka på jobbet och allt annat jag måste göra. Vila deluxe är det som hägrar!Igår kväll skulle Idas klass ha spelat brännboll och grillat men på grund av regnet och stormen var ingen speciellt sugen på att vara utomhus, så vi styrde snabbt om det till en inne-aktivitet. Alla fick ta med eget fika istället för att några få skulle baka till alla, och Ida valde att ta med en smoothie. Och trots all läsk, festis, kakor och bullar som flödade i klassrummet så ångrade hon inte sitt val. Duktig tjej!Svartvinbärssmoothie1 apelsin1 dl frysta svarta vinbär1 dl halvtinade jordgubbar1 dl turkisk yoghurtSkala apelsinnen och dela den i bitar.Lägg alla ingredienser i en mixe...
Drinken från Jara Kitchen & Bar i Kalix
2016-06-09 16:29:00
Åh vad jag älskar mina drinktorsdagar på bloggen. Så'n bra uppladdning inför helgen och fredagskänslan börjar infinna sig lite tidigare än vanligt. Nu är det dags för det tredje bidraget från drinklistan, drinktävlingen som DuoNöje anordnade, och veckans drink kommer från Jara Kitchen & Bar i Kalix.Alkoholhaltig drink som kallades Sinnesberusning4 cl Limoncello2 cl Giffard Elderflower4 cl Pressad Lime2 tsk finmalt pulver från ?poppande? godisklubba1 äggvitaBörja med att förbereda glaset som drinken ska serveras i. Använd en liten mängd rökessens (typ Liquid smoke) på utsidan av glaset. Tanken är att bara glaset ska lukta rök medans drinken smakar någonting annat.Tillsätt alla ingredienser i shaker. Skaka utan is (för att få till ett skum av äggvitan).Skaka sedan med is för att kyla. Om inte drinken ?poppar? ordentligt från pulvret, tillsätt mer!Servera i cocktailglas utan is och garnera med ett lakritspulver.Kommentar från Anton som gjorde drinken: Här ...
Smakbox Sommarfest
2016-06-08 20:49:00
Nu har äntligen min nya Smakbox kommit, Smakbox nr 2 och jag är lika nöjd den här gången som förra gången. Det är så spännande när man kommer hem och öppnar smakboxen. Vad är det i den? Kommer jag tycka om det? Har jag provat det förut? Båda gångerna har det varit wow-känsla när jag väl har sett produkterna som både är nyheter och en del gamla bekantingar. Den här boxen innehöll 17 produkter till ett värde av 470 kr, men det varierar en aning (men inte så mycket) mellan boxarna.Den nya smakboxen har passande nog Sommarfest-tema på produkterna. För trots att det är storm i dag hoppas och tror jag att sommaren snart är här på allvar och då ska jag ha en massa sommarfester på altanen.Visst kommer ni ihåg att jag har en rabattkod till er? Alla nya prenumeranter får 15% rabatt om ni använder koden MATRO på www.smakbox.se. Koden gäller t.o.m 30 juni, så missa inte den chansen.Ser ni så mycket roligt? Riesen-chokladen har jag redan gömt för de andra i familjen :)På www.smakbox.se teck...
Grillmarinad med balsamvinäger
2016-06-08 10:29:00
Nationaldagsmiddagen blev inte helt oväntat ytterligare en grillmiddag. Det är inte ofta vi inte grillar när det är sommar. I måndags blev det kyckling som vi la på grillen, alltid en storfavorit hos hela familjen. Istället för den vanliga marinaden med thaichilisås som jag nästan alltid har till kyckling, blandade jag ihop en marinad med balsamvinäger. En riktig höjdarmarinad med goda smaker.Grillmarinad med balsamvinäger0, 75 dl olivolja 0,5 dl balsamvinäger1-2 vitlöksklyftor finrivna1 msk soja1 msk sambal oelek2 krm nymald svartpeppar1 kg kycklingfiléBlanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål eller kanna. Lägg kycklingen i bitar i plastpåsar och häll över marinaden. Knyt ihop påsen och låt marinera i kylskåpet i minst 1 timma (gärna längre). Grilla.Jag älskar balsamvinäger och självklart är det gott även i marinader. Alla verkade tycka om detta för det var rensade fat när vi hade ätit färdigt, Så jag gick tyvärr miste om en god lunchlåda. Jag gjorde en blandsallad me...
Köksenergi
2016-06-07 17:55:00
Vilken energi och inspiration jag och Olivia fick i köket i går. Jag började morgonen med att baka lchf-tekakor. Se'n fortsatte jag kring lunch med att göra ett helt gäng omelettmackor som jag har fryst ner till senare. Perfekt att ha fyllt frysen med nyttiga snabbfixade mellanmål och luncher för att ha till dagar då tiden och/eller inspirationen inte finns. Efter middagen gjorde jag en omgång av min favoritmüsli, den kaneldoftande lchf-vänliga müslin full av frön.Eftersom vi gör mycket smoothies och våra svenskplockade hallon är slut i frysen var vi tvungna att köpa en påse utländska hallon i går. Så för att kunna ta upp och använda dem på en gång kokade vi dem och frös sen när dem på nytt. Visst vet ni att Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar alla utländska hallon? Och livsmedelsverket brukar inte gå ut med såna rekommendationer i onödan.Olivia hade sett ett recept på ostplättar som hon var sugen att prova, så medan jag höll på med lite annat i köket satte hon igång med d...
Mandelfria Lchf-Tekakor
2016-06-06 21:19:00
Jag har utvecklat mina mandelfria lågkolhydrat-tekakor en aning för att de inte skulle smaka lika mycket kokos. Jag har tillsatt både sesamfrön och krossade linfrön i smeten och det var verkligen det som saknades.Den här varianten blev jag riktigt nöjd med och det är nog det här receptet jag kommer använda i fortsättningen. Det flesta lchf-bröden innehåller mandelmjöl och det vill ju inte jag använda pga allergi, så jag är faktiskt lite extra nöjd med detta mandelfria goda bröd.Mandelfria Lchf-Tekakor1,5 dl keso3 ägg2 msk kokosmjöl2 msk sesamfrön2 msk krossade linfrön1 msk fiberhusk2 tsk bakpulver1 msk oljalite saltsesamfrön till garneringMixa keso o ägg med en stavmixer till en slät smet.Blanda ihop de torra ingredienserna.Rör ner i äggsmeten tillsammans med oljan.Rör tills du har en slät smet.Låt den stå och svälla i 2-4 minuter.Platta ut ca 6-8 tekakor på en plåt med bakplåtspapper.Strö över lite sesamfrön.Grädda i 200 grader i ca 13 minuter.Riktigt goda som de är och de pas...
Kesoplättar LC-kost
2016-06-05 21:38:00
Tänk att det redan är söndagkväll men inte en vanlig söndagkväll utan en söndagkväll som känns som lördagkväll. Ha ha, hängde ni med? Hela familjen njuter lite extra i kväll och nu är även familjen komplett och alla sover hemma. Me like! Det var en seg familj efter middagen då vi alla småslumrade såg film, fyra av oss var på fest i går och en har varit på festligheter i Halmstad hela helgen. Tur att vi är lediga i morgon!Tänkte ge er ett kolhydratfattigt och supergott frukosttips nu på kvällskanten så är ni redo imorgon när ni är hungriga och slipper fundera vad ni ska äta. Det här receptet kommer från 56kilo.se.Kesoplättar 1 portion ? 2-4 plättar1 ägg100 gram keso (en halv liten burk)0,75 msk fiberhuskEn nypa saltMixa alla ingredienser med stavmixer.Klicka ut 2-4 stycken i stekpanna med fett, gärna kokosfett. Stek på ganska svag värme en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.Vänd och stek klart på andra sidan. Servera med ...
Grillade beer can burgers
2016-06-05 08:47:00
Åh vilken skön känsla att vakna en söndag och veta att man har en extra dag ledigt i morgon. I dag är det hemmapyssel som gäller - tvätta, plantera, baka och mysa på. Så underbart!Igår grillade vi beer can burgers igen och den här gången blev det riktigt gott. Vilken tur att vi inte gav upp! I fjol blev jag lite besviken och tyckte det var torrt och lite småtråkigt, och kunde inte förstå att alla hyllade detta så mycket. Nog var det väl gott redan i fjol, men ingen wow-känsla. Men i går blev det kanon-wow-gott och jag längtar redan till nästa gång. Istället för att fylla dem med en grönsaksröra fyllde vi dem med tre sorters ostar.Till burgarna åt vi en tomat- och löksallad, blandsallad, grillad sparris och majs och en sambalsås. Underbart god middag!I dag kommer Isak hem efter en helg i Halmstad, ska bli kul att höra hur de har haft det för han har i vanlig ordning inte hört av sig allt för mycket. Men det är väl ett tecken på att de har roligt och fullt upp.
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33265 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss