TopplistanMat och DryckDetaljer för "Mat-ro"

Mat-ro

Mat-ro
Allt jag bakar och all mat jag lagar skriver jag in recepten på.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Jordgubbshjärtan
2017-05-17 06:48:00
Vilken dag det var i går! Vi hade möte med systemleverantören hela da'n så det blev övertid i två timmar och sen hem o slänga i sig lite mat innan det var dags för städning. Vi har haft så mycket att göra en längre tid och då har vi en tendens att lämna saker framme överallt känns det som. Efter några timmars springande med saker fram o tillbaka kraschade jag i soffan halv tio.Ska bli underbart att komma hem normal tid idag (peppar, peppar....) till ett nystädat hem.Har ni tänkt på att jordgubbar ser ut som hjärtan? Perfekt att garnera efterrätter med. Blir så snyggt på lite glass eller mousse. Vem blir inte glad av hjärtan och lite kärlek?Uppdaterat: Gårdagens stressiga dag och kväll verkar fortsätta... Det började inte speciellt bra i dag, men jag hoppas att det vänder snart. Vi hade ingen lunch som jag kunde ta med vilket innebär att jag måste slösa både tid o pengar på att gå ut o äta. När jag väl kommer till jobbet så inser jag att jag har glömt ta med mig mina frukostägg...
Sojapenslade kycklinglår
2017-05-15 21:22:00
Passa på att köpa kycklinglår då det är billigt (som det ofta är) och få till riktigt billiga middagar. Kom ihåg att krydda kyckling med skinn lite extra så att det får ordentlig smak. När man tror att man har kryddat lagom då kan man krydda lite till så brukar det bli bra.Sojapenslade kycklinglår2 kg kycklinglår0,5 citron0,5 dl smält smörsalt, pepparkinesisk sojaTill grytan0,5 gul lök, i klyftor1 st morot, i bitar2 dl vatten1 msk kycklingfondGnid in kycklinglåren med citronhalvan. Blanda smöret med kryddor och soja och pensla runt om kycklinglåren. Lägg lök, morötter, vatten och fond i en botten på Crock pot-grytan. Lägg kycklinglåren ovanpå.Tillaga på låg effekt i 5 timmar.Kontrollera att kycklingen är klar genom att se att skära ett snitt för att se att vätskan är klar och köttet vitt.Det blev god smak på kycklingen med den här kryddningen så den kommer jag använda mig av fler gånger. Har ni ingen Crock pot kan ni tillaga kycklingen i ugnen så klart. Men jag älskar...
Tapaskväll
2017-05-14 11:36:00
Vilken fullproppad helg med roligheter vi har haft och det känns att jag ligger minus på sömnkontot, men det får jag ta igen nån annan gång för snart ska vi iväg på årets första fotbollsmatch för Isak och hans lag. Träningsmatch mot ett topplag och risken är nog stor att det inte slutar så muntert. Men det är kanske i år Isaks lag ska vinna!Igår hade vi tapaskväll med vänner där vi alla tog med lite smått o gott så det slutade med ett enormt buffébord med en massa goda tapasrätter. Vi åt o drack i flera timmar och hade en kanontrevlig kväll som det var svårt att slita sig ifrån.Ingen tapaskväll utan Sangria, så jag blandade ihop en tillbringare och hade med mig. Det kan nog bli några fler sangriaglas i sommar bara vi får lite värme.Söta och supergoda Sliders (minihamburgare), charkuterier, räkor, vitlökschampinjoner och heta chiliräkor med saffran fanns också på tapas-bordet.Jag hade med mig chili-pulled pork som hade tillagats i min crock pot hela dagen, tacochips och Rhode Island-...
Färska kryddor på tub
2017-05-13 11:39:00
Missa inte min tävling på Instagram (@matro_sara) där du kan vinna färska kryddor på tub från Santa Maria. Så smidigt att ha vitlöken färdigpressad, oregano färdighackad, ingefäran färdigriven osv. Jag är fast och kommer fortsätta köpa detta, allt man sparar in tid på utan att smaken tar stryk blir storfavoriter hos mig.Kryddkitet du kan vinna består av 7 tuber i fem olika smaker. Så ta nu chansen att få hem ett kryddkit som underlättar matlagningen, men skynda dig för sista dag att tävla är redan i morgon. Snabba ryck!Jag har redan hunnit använda vitlöken flera gånger till min caesardressing som nu har blivit superenkel att blanda ihop tack vare att jag slipper skala och pressa vitlök.
Chokladpavlova
2017-05-12 12:09:00
Det här kan vara det godaste jag vet. En massa choklad tillsammans med grädde och bär. Ja ni hör - kan det blir bättre! Låt er inte skrämmas av det långa receptet för det är inte så krångligt som man kan tro. Och det bästa av allt man kan förbereda!Chokladpavlova med chokladkrämMarängbottnar5 äggvitor2 dl socker0,5 dl kakao1 msk majsstärkelse1 tsk vitvinsvinägerVispa äggvitor till hårt skum.Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills det blir en blank och hård maräng.Sikta ner kakao och majsstärkelse.Tillsätt vinäger och vänd försiktigt runt med en slickepott tills allt är blandat.Rita upp två rundlar på bakplåtspapper, 20 cm i diameter.Bred ut smeten i rundlarna.Grädda 1 timme i 150 grader.Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt.Låt bottnarna stå kvar i ugnen till den är kall.Chokladkräm0,75 dl strösocker3 msk majsstärkelse3 äggulor1 tsk vaniljsocker3,5 dl mjölk100 g mörk choklad25 g smörBlanda socker och majsstärkelse i en skål.Rör ner äggulor och vaniljsocker.Koka up...
Äggkräm med räkor
2017-05-11 15:15:00
Jag ska alldeles strax i väg på Idas dans-genrep inför kommande föreställningar, i morgon är det för skolor då bl.a. Idas egna klass ska titta och på lördagar är det en offentlig föreställning då bl.a. vi i familjen ska dit.Men innan det är dags för genrep tänkte jag ge er ett kanonrecept på en god förrätt. Passa på att göra den redan imorgon. Varför vänta?Äggkräm med löjrom o räkor3 ägg3 msk majonäs3 msk crème fraiche3 msk dillSalt och svartpepparGarnering:RäkorgurkacitronKoka äggen mellankokta, mer åt löskokta än hårdkokta så blir det krämigare. Skala och mosa äggen med en gaffelRör ihop med resten av ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Häll upp i fyra fina förrättsglas eller skålar.Garnera!Det här är verkligen en favorit-förrätt just nu. Så krämigt och gott! Vill man lyxa till det lite extra klickar man dit löjrom också.
Äggmuffins och räksallad
2017-05-09 18:26:00
Trots att det är snart är kväll tänkte jag tipsa om en god  och snabbfixad lunch. Perfekt när man är på språng. Jag har nästan alltid en massa äggmuffins i kylskåpet, de är så goda och användbara. På vardagar tar jag med två stycken till jobbet och äter som de är till frukost. Men till lunch då man kanske vill ha lite mer eller roligare kan man använda dem som ett tillbehör. Som här med räksallad och grönsaker. Supergott!ÄggmuffinsSmörj en muffinsform. Knäck ett ägg per hål. Salta o ev. peppra lite. Rör om gulan lite.Strö ev. lite riven ost påTillaga i 200 grader i 10 minuter. De stelnar lite på eftervärme så gör inget om de är lite lösa när du tar ut dem från ugnen.Det smakar som en blandning av stekta ägg och omelett men det går ju så mycket fortare att göra många när man kan göra dem samtidigt i ugn. Det bästa av allt - man slipper stekoset.Ät som de är eller med goda tillbehör, t.ex. räksallad, skagenröra, bacon, skinka och/eller grönsaker.Räksallad...
Kyckling- och zucchinigratäng
2017-05-08 22:12:00
Igår var vi duktiga och stekte kycklingfiléer i småbitar för att underlätta matlagningen till dagens middag när vi kommer hem trötta och hungriga. Till dagens gratäng utgick från kyckling- och zucchinilasagnen som jag har lagat tidigare men i dag struntade jag i lasagneplattorna.Kyckling- och zucchinigratäng5 hg kycklingfilé2 zucchini3 msk röd pestosalt o peppar1 förpackning Kelda tomatsoppariven ostDela kycklingfilén i småbitar. Skiva zucchinin.Stek kycklingen, salta o peppra, blanda med pesto.Stek zucchinin, salta o peppra.Häll lite tomatsoppa i en ugnsform.Varva zucchini, kyckling och tomatsoppa.Strö på riven ost.Tillaga i 225 grader i ca 20 minuter.Det här var verkligen i min smak. Jag älskar zucchini och tycker det blir så himla gott i gratänger och passar superbra ihop med tomat. Det blir en mustig o god smak tack vare tomatsoppan som är färdigkryddad.Det har varit en hel del fix och planering hela kvällen men nu tar jag paus och fortsätter med det i morgonkväll istället. Nu s...
Sallad och rosé
2017-05-08 10:00:00
Sallad och ett glas rosé stod på programmet i går.För nu längtar jag efter sol, sommar och värme och när vädret vägrar att ge oss det får vi fixa sommarkänsla själv. Och då passar sallad och rosé perfekt. Jag och två tjejkompisar träffades och lagade middag ihop samtidigt som vi drack rosé och surrade. En bättre söndag helt enkelt!När vi skulle bestämma mat föreslog jag favoriten Caesarsallad med kyckling och de andra tyckte om min idé. Så goood sallad framför allt med den underbara caesardressingen. Här hittar ni receptet. Antingen serverar man allt på ett stort fat och avslutar med att ringla dressingen över eller så serverar man allt i separata skålar så var o en får plocka ihop sina egna favoriter. Vi valde det senare!I morse var det minusgrader när jag vaknade så vilken tur att jag fixade lite sommarkänsla i går som jag kan tänka tillbaka på i dag när jag fryser. Vi är redan en vecka in i maj och ingen värme i sikte enligt prognosen. Som varmast de tio komma...
Taverna Gusto - Nyhet
2017-05-07 16:22:00
Torsdagkväll förra veckan var jag inbjuden till smygpremiären av Luleås nya italienska restaurang Taverna Gusto, med pizza, pasta, bruschetta, gelato och annat gott. Perfekt för mig som älskar italienska smaker. Vi fick smakprover från deras meny och jag blev inte besviken trots höga förväntningar. Nu längtar jag tills jag ska dit igen och få äta av allt gott, problemet lär bli vad jag ska välja. Jag förmodar att vi beställer in lite olika och se'n äter alla av allt för de har alldeles för mycket gott för att kunna välja bara en sak.Smart (och snyggt) att ha pizzameny på väggen i pizzabaren!Svårt att missa att det är en italiensk restaurang.I tavernan, till vänster, är det bordsbokning som gäller och man kan välja allt från menyn. De har inte öppet varje dag som pizzabaren till höger har där det är pizza som gäller (i alla fall de dagar tavernan har stängt om jag har förstått det hela rätt). I pizzabaren kan man inte boka bord, skönt de gånger man vill vara lite spontan.De serverar...
Chokladfondant Lchf
2017-05-06 11:31:00
Att jag älskar choklad i alla former är ingen hemlighet. Det kan vara det bästa som finns faktiskt. Vilken tur att jag älskar mörk choklad eftersom den innehåller färre kolhydrater. Den är god som den är men det blir lite godare och lyxigare att få avsluta en middag med en supersmarrig chokladfondant med mycket chokladsmak och krämigt innandöme.Detta var godaste lchf-efterrätten på länge och jag längtar tills jag ska göra den igen.Chokladfondant Lchf150 g mörk choklad minst 70%100 g smör2 äggulor1 helt äggSmält smöret med chokladen på låg värme. När chokladen smält, ta bort från plattan.Vispa ägget och gulorna riktigt pösigt.Rör ner chokladsmöret.Häll upp i små formar.Grädda i 200 grader ca 7-9 minuter. Känn med sticka, kanten ska ha stelnat men den ska vara riktigt kladdig i mitten. Ta hellre ut lite för tidigt än för sent.Servera direkt!Oj så gått det här var, jag blir helt lyrisk när jag tänker på den. Den är supergod att servera med lchf-hallonglass men det är lika gott att...
Hallonglass Lchf
2017-05-05 16:00:00
Trots att jag försöker undvika/dra ner på kolhydrater så äter jag gärna en efterrätt då o då. Speciellt efter en festmiddag som blir lite festligare med ett gott avslut.Den här hallonglassen gör jag ibland eftersom den är både god o enkel, den är god bara som den är men även som tillbehör till kladdkaka eller något annat chokladigt.Hallonglass LchfMixa i en mixer eller med en stavmixer lika delar avfrysta hallon ochcrème fraicheGarnera eventuellt, servera så fort som möjligt!Det blir lite mjukglasskonsistens och en god hallonsmak. Hela familjen tyckte om detta, trots att den inte innehåller något tillsatt socker. Me like!Hallonglass och jordgubbshjärtaLite choklad är alltid gott till hallonSolen skiner och det är helt underbart ute. Hade gärna satt mig på altanen med ett glas rosé i väntan på en grillmiddag. Men så är inte planen för denna fredagkväll. Istället ska jag snart åka in till sta'n för styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen. Vi köper dit mat som vi äter samti...
Rabarberbubbel
2017-05-04 18:19:00
Nu tycker jag det är dags för en drinktorsdag igen med tips till morgondagens fredagsdrink. Solen skiner och helgen är på gång - det kan ju inte bli bättre. I södra Sverige verkar ni ju även ha fått kanonvarmt, här har vi varmt men inte är det nån sommarvärme precis.Om man vill ha lite extra vår- eller sommarfeeling passar detta rabarberbubbel perfekt och chansen är nog stor att jag tar ett glas även denna helg. Så god och så enkel!Rabarberbubbelkoncentrerad rabarbersafttorrt mousserande vinjordgubbarcitronHäll rabarbersaft i ett glas.Dela jordgubbarna och citronen. Lägg jordgubbar och citron i glasen.Fyll på med mousserande vin precis före servering.Rabarbersaft har jag gott om i frysen och om nån månad kan jag göra en ny omgång, perfekt. Det är detta recept jag använder. Men har ni inte tillgång till rabarber eller hemmagjord rabarbersaft så finns det rabarbersaft att köpa har jag sett.Jag gjorde alkoholfria drinkar också till barnen och då bytte jag ut det mousserande vinet mot b...
Vardagsgryta med fläskytterfilé
2017-05-03 20:52:00
Oj vad den här da'n gick fort, tycker att jag precis klev upp. Jag har städat mest hela dagen, tog en paus vid lunch för att förbereda middagen genom att steka köttet, dvs det absolut tråkigaste när det gäller matlagning. Se'n tog jag även en paus för att styra upp lite olika möten och arrangemang, känns skönt att ha det planerat och klart.Trots att jag har varit hemma så blev det oväntat lite tid inför middagen så då var det skönt med lite "snabbmat" och en vardagsgryta med fläskytterfilé kryddad med bl.a. balsamvinäger blev en perfekt middag.Vardagsgryta med fläskytterfilé1 kg fläskfilé4 dl crème fraiche1 dl grädde200 gram philadelphiaost2 msk tomatpuré1 msk oxfond1 msk balsamvinäger0,5 msk sojasalt o pepparPutsa filéen och skär i skivor. Stek, salta o peppra. Lägg i en ugnsform.Koka ihop crème fraiche, grädde, philadelphiaost, tomatpuré, fond, balsamvinäger och soja. Smaka av med lite salt och peppar. Häll såsen över köttet i ugnsformen.Tillaga i 200 grader till kött ...
Potatisbakelser av potatismos
2017-05-03 08:32:00
Får man kvar mycket kokt potatis är det perfekt att göra potatismos till nästa dags middag. Men vad gör man sedan då om man får kvar av potatismoset? Jo då gör man enkla potatisbakelser. Jag älskar ta hand om rester och gärna göra lite roligare saker av maten som blir över. Det här är ett bra exempel på det - tre olika potatisrätter av samma ursprungskastrull med potatis.Potatisbakelserpotatismosev. äggostKlicka ut potatismos på en plåt.Eventuellt kan du knäcka i ett ägg i moset först för att få till en bättre konsistens men det struntar vi i pga ägg-allergi.Lägg en skiva ost på varje potatishög.Gratinera i 200 grader tills potatisbakelsen är varm och osten har fått fin färg.Superenkelt att göra och vill man så kan man krydda på moset med lite örtkryddor, grillkrydda, chili eller andra favoritkryddor som passar till det man ska äta.Nästa gång gör jag nog potatisbakelserna i små formar att servera och äta direkt ur. Dels är det vackert och roligt att få sin egna lilla skål, dess...
Jamaican jerk taco
2017-05-02 17:47:00
Nu är vardagen igång igen och då kan det behövas lite genvägar ibland. Santa Maria har släppt en ny serie med Street Food-mat som jag har fått prova. Först ut var Jamaican Jerk Tacos, som består av kokostortillas, Jamaican jerk-krydda till kyckling och mangosås. Dessutom serverade jag grönsaker, mango och crème fraîche i småskålar precis på samma sätt som till "vanliga" tacos.Tog nog lite för mycket och lyckades inte riktigt att vika ihop tortillabrödet med smak av kokos.Enkelt att tillaga. Blanda kryddan med kycklingbitar och tillaga i ugn, ingen stekpanna behövs.Efter ca 20 minuter är kyckling färdig att äta.Servera med god mangosås.Kokos- och svartpeppartortillasRedo att ätas.Halvfabrikat är perfekt att ta till när tiden och knapp och jag älskar att tillaga mat i ugn utan stekos. Men vanliga tacos eller vår kyckling-kebab är så mycket godare än den här varianten så jag är tveksam till att vi kommer prova det här igen. Mangosåsen däremot tror jag nog att vi kommer köpa som tillbeh...
Rödvinssås sockerfri
2017-05-01 10:50:00
Visst är det härligt med lediga vardagar? Man njuter lite extra de dagarna eftersom det är bonusledigt.  I går när vi åt ren- och älgfilé var jag sugen på min supergoda balsamicosås men jag hade inget farinsocker hemma och det var väl lika bra eftersom jag försöker undvika socker. Istället gjorde jag en rödvinssås utan socker och den blev faktiskt riktigt god.Om ni tänker äta kött i kväll tycker jag att ni ska prova den här såsen. Koka den nu och värm på den till middag. Ni har kanske kvar lite rödvin från i går att använda.Rödvinssås sockerfri1 msk olivolja1 liten gul lök1 vitlöksklyfta0,5 chili2,5 dl rödvin4 dl vatten2 msk kalvfond0,5 msk balsamvinäger1 tsk majsstärkelse0,5 dl kallt vatten Skala och hacka lök och vitlök. Hacka chili.Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt.Tillsätt rödvin, vatten, fond och vinäger.Reducera (koka ner) till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil.Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade rödvinssåsen....
Valborgsmässoafton
2017-04-30 21:08:00
Har ni haft en bra valborgsmässoafton? Vi har haft en supermysig middag här hemma. Vi skippade majbrasor och utevistelse pga vädret som hela da'n har varit grått, snöigt och supertråkigt. Istället har vi varit inne o hemma och lagat en supergod trerättersmiddag. En middag som innehöll många favoriter såsom räkor, både älgfilé och renfilé, goda såser och choklad så klart, men vi började med en fördrink.Fördrink: RabarberbubbelFörrätt: Äggkräm med handskalade räkorVarmrätt: Älgfilé, renfilé, kantarellostsås, rödvinssås, sötpotatis och salladEfterrätt: Chokladfondant lchf, hallonglass lchf och chai-te
Blodgrapedrink Zero Sugar
2017-04-30 11:20:00
Snön vräker ner utanför fönstret, men inte ger vi upp valborgsfirandet för det. Istället för att vara ute vid nån majbrasa är vi inne o myser istället. Och vad passar bättre att fira in våren med än en vårig och fräsch drink som gör att man kan drömma sig bort till sol o värme.Blodgrapedrink Zero Sugar4 cl BacardiFanta Pink grapefruit Zero SugariscitronLägg is och citronskivor i ett glas.Häll i lite Bacardi.Fyll upp med FantaFå ingredienser och ingen sockerlag eller pressande av citrusfrukter gör att det går fort att blanda ihop drinken. Jag tycker ju om alkohol-svaga drinkar så jag tar rätt mycket Fanta i mina drinkar men proportionerna kan du avgöra och smaka av själv.Få ingredienser till vårdrinken.Älskar mitt glasDenna nyhet använde jag i drinken, så fräsch o god.Receptet hittade jag hos en av mina stora inspiratörer Matplatsen.net.
Bellini Float
2017-04-29 21:45:00
Snart är det maj, svårt att tro med tanke på kylan utomhus. Men först sista april - Valborgsmässoafton och ännu ett tillfälle att äta o dricka gott....och kanske se nån majbrasa.Vill ni ha en god efterrättsdrink till valborsmässoafton? Den här fräschingen tycker jag passar perfekt efter en god middag. Drink och efterrätt - allt i ett!Bellini Float ca 8 portioner1 stor burk persikor med lag4 msk pressad citronhallonsorbetmousserande vin eller Fruktsoda/Sprite/7upMixa persikorna med sin sockerlag och pressad citron.Lägg ca 1 dl persikomos i botten på ett glas.Lägg 1-2 kulor hallonsorbet i glaset.Häll på lite mousserande vin eller läsk.Servera genast.Mycket gott samlat i ett och samma glas! Jag brukar servera den här efter maten i väntan på den "riktiga" efterrätten. Sorbet är ju en klassiker att äta mellan rätter och här har jag gjort den lite roligare än "bara" sorbet.Vackert o gottHittade nån snygg flaska som jag var tvungen att köpa. Den lär bli populär under alla pridefestiva...
Igår italienskt, idag spanskt
2017-04-28 17:57:00
Min plan var att skriva ett inlägg om gårdagens smygpremiär av Luleås nya restaurang - Taverna Gusto med pizza, pasta, bruschetta och annat gott. Men tiden räcker inte riktigt till, jag väljer att dricka lite bubbel istället. Just nu är jag på dejt med min man i Umeå och snart ska vi prova Pinchos för första gången. Ni har väl hört talas om app-restaurangen? Ska bli så spännande att prova lite tapas, är rätt bortskämda med en bra tapasrestaurang i Luleå så det ska bli kul att testa andra tapas-rätter och kockar.Jag och Olivia hade en supermysig kväll igår och vi åt så mycket gott. Jag är helt frälst och längtar tills jag ska äta där igen. Kan nog vara bra att jag väntar nån dag extra med min "recension" för jag är helt lyrisk just nu och inlägget skulle nog verka köpt om jag skrev det just nu ? (och det är det inte).Olivia lyckades fånga mig på bild i deras mysiga pizzabar.
SM-GULD
2017-04-27 08:13:00
Vilken kväll! Vilken match! Vilken vändning!Jag tror inte att det var många som trodde på SM-guld för Luleå basket efter halva matchen. De låg under med över 10 poäng och det kändes som att de missade allt. Men i tredje perioden kom de ut som ett helt nytt lag och vände o vann ganska överlägset. Jag undrar vad de sa i omklädningsrummet!Finalmotståndarna Udominate har vunnit fem raka matcher mot Luleå i serien och var obesegrade den här säsongen fram till semifinalen där de förlorade en av matcherna. Men det gäller att vara bäst i slutet av säsongen och det var Luleå Basket och därmed vann de fjärde raka guldet. Woho!Vår baskettjej Ida var ut på golvet och firade med sina hjältar!Finalomgångens MVP Allis Nyström är basketfostrad i Idas klubblag, BK Vråken.Katie Bussey, skadade sig i slutminuten hoppas det inte är så farligt.Kapten Anna Barthold lärde Ida hur man gör efter man har vunnit - man klipper lös nätet!Jelena Antics guldhatt passade bra på IdaDet var en härlig kväll med under...
Bamsedryck
2017-04-26 12:21:00
Vi fick mysigt besök av Bamse till påsk som lämnade lite dryck till Ida ?Kiviks Musteri lanserar nu tre Bamse-fruktdrycker med sugrör i smakerna äpple, päron och jordgubb. Självklart är drycken gjord på naturliga råvaror. Jag bad Ida berätta vilken smak som var godast, men det kunde hon inte för alla var lika goda. Och jag håller med henne! Jag har faktiskt provsmakat lite och de kändes inte lika söta eller starka som andra liknande drycker. Det i kombination med de supersnygga förpackningarna gör att detta kommer bli favoritdrycken i sommar.Vem gillar inte Bamse och hans vänner?Jag blir så lycklig när jag ser dessa förpackningar, absolut snyggaste jag sett i barnväg. Ida som inte tycker om "bubblor" (kolsyra) älskar dessa fruktdrycker....och Bamse.Men det kan bli svårt för barnen att välja. Ska man välja favoritsmaken eller favoritfiguren?Vilken skulle du välja?
Biscotti med mörk choklad
2017-04-25 20:37:00
Jag sa precis till barnen vilken lugn o skön kväll vi har haft och jag menar det verkligen. Sån underbar känsla en vanlig tisdag. Ofta är det bara stress, stress, stress på vardagar, men inte i dag så den här känslan ska jag leva länge på. Jag har till och med hunnit baka lite - en gå-bort-present som jag hoppas blir uppskattad. Vi älskar denna kaka/skorpa som inte ser mycket ut för världen och smakmässigt är det ingen wow-känsla men det är ändå nånting som gör det så svårt att bara ta en.Biscotti med mörk choklad100 g rumsvarmt smör2 dl socker1 tsk vaniljsocker3 ägg2 tsk bakpulver7 dl vetemjöl100 g mörk chokladVispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Vispa ner ett ägg i taget. Hacka chokladen.Blanda mjöl, bakpulver och choklad separat och rör ner i smeten. Knåda lätt och forma till tre längder. Lägg dem på en plåt och platta till lätt.Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Skär genast i sneda två-centimeters-bitar.Vänd snittytan uppåt och ställ in i ugn...
Varma grillade bönmackor
2017-04-25 11:34:00
Snart dags för lunch och jag har med mig en matlåda med min goda lchf-lasagne som jag ska sitta i lunchrummet på jobbet o äta. Nog hade det varit mysigare och därmed godare att sitta hemma ute på altanen och äta nygrillade mackor. Jag drömmer mig tillbaka till påskhelgen då solen sken och Leif fixade lunch på vår firebox (portabel fiffig grill).Mitt nya favoritbröd är Fazers bönkaka, osötat och med mindre mjöl. Tycker om den runda formen och dessutom blir det inte så tjocka som när man använder sig av vanligt rostbröd. Supergott trots en vanlig fyllning av skinka och ost. Krångligare behöver det inte vara!Favoritlunchen på vårvintern då solen skiner!Goda mackor i mackjärnet och sen några minuter på elden.Älskar vår Firebox, så fiffig och så användbar.Mer fakta: Bönkaka är ett osötat ljust portionsbröd som innehåller 33 % grönt och mindre vetemjöl. Av dessa 33% är 14 % kidneybönor och 19 % palsternacka. Brödet har en hög proteinhalt och är dessutom mjölkfritt.
Mazarinmuffins
2017-04-24 07:53:00
I dag är en spännande dag då vi ska till sjukhuset och Ida ska provoceras mot mandel. Vi hoppas att det går lika bra som med soja som hon inte alls reagerade mot. Jag kan inte äta rå mandel utan jättekli i halsen, men i tillagad form går det hur bra som helst. Det beror på att det mest troligt inte är en äkta allergi utan en korsallergi, dvs jag är pollenallergiker och eftersom björkpollen och mandel är så nära besläktade så känner jag även av mandel.Om det är likadant för Ida, dvs det går bra med mandel i bakverk, så vill jag att hon testas mot det och inte bara rå mandel så därför bakade jag dessa mazarinmuffins med mandelmassa som vi tar med oss till sjukhuset.Mazarinmuffins 100 g rumstempererat smör1 dl socker1 ägg0,5 msk vaniljsocker100 g riven mandelmassa1,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulver0,75 dl kall mjölkVispa smör och socker poröst. Vispa ner ägget och den rivna mandelmassan.Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det. Rör ner mjölken.Fördela i 10-12...
Cookies & Cream - Oreoglass
2017-04-22 16:09:00
Första gången jag smakade Häagen Dazs Cookies & Cream var jag i glasshimlen. Det var den godaste glassen jag hade smakat. GBs gräddglass med GB Sandwich-bitar som fanns för något år sedan var nästan lika god. Förstår inte varför de har slutat med den.Nu har jag lyckats göra lika goda glass själv - utan glassmaskin och utan ägg.Cookies & Cream - Oreoglass5 dl vispgrädde1 burk kondenserad mjölk1 paket oreoKrossa kakorna, enklast är det att sätta dem i en plastpåse och krossa med händerna. Det ska inte vara för små smulor utan lite olika storlekar blir godast.Vispa grädden ganska fast. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.Blanda ner kaksmulorna i gräddblandningen.Häll glassmeten i t.ex. en glasslåda på 2 liter.Sätt på locket och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst.Ta fram glassen en stund före servering. Oj, oj, oj den här måste ni prova! Jag är ju egentligen ingen stor glass-älskare så det är kanske därför jag...
God glass tack vare Kökets box
2017-04-21 22:20:00
Senaste Kökets box innehöll mycket mumsigt och gott. Dessa boxar blir bara bättre o bättre, spännande att se vad nästa box innehåller. Första boxen var jag inte så imponerad över men den här var det mer wow-känsla över. Vill ni också börja prenumerera kan ni läsa mer här.Många bra-att-ha-saker i senaste Kökets boxIda har längtat efter den hemmagjorda supergoda glassen jag gjorde till nyårsafton. Vilken tur då att boxen innehöll både kondenserad mjölk och oreo. För den här gången hade vi planerat att smaksätta glassen med Oreo istället för After Eight. Boxen innehöll också karamelliserad mjölk, funderar vad jag ska göra för gott med den. Visst vet ni skillnaden på kondenserad och karamelliserad mjölk? Annars kan ni läsa mer om det här.Produkter från Kökets box och grädde från Norrmejerier bli en supergod glass. Recept kommer!Mums!Tycker om deras text i lådorna "Det ska vara gott att leva!" är en av dem.
Rågsiktsbröd med havregryn och linfrön
2017-04-21 13:14:00
Oj som vi mumsade på nybakat bröd i går, det är ju så himla gott och varje gång jag bakar tänker jag "Det här måste jag börja göra oftare". Men nu när jag försöker undvika bröd är det ju inte så smart att ha en massa gott bröd i frysen. Min karaktär klarar inte riktigt det.Rågsiktsbröd med havregryn och linfrön4 dl havregryn5 dl mjölk3 dl vatten50 g jäst50 g rumsvarmt smör1 msk honung eller sirap1 tsk salt1 dl linfrön5 dl rågsiktCa 7 dl vetemjölKoka upp mjölk och havregryn i en kastrull och ta sedan av den från plattan.Häll sedan i vattnet och låt det svalna till ca 37 grader.Smula jästen i en degbunke.Häll sedan i lite av havregrynsröran i degbunken tills jästen löses upp.Tillsätt smör, honung/sriap, salt, linfrön och rågsikt. Rör om.Tillsätt mjölet lite i taget. Låt sedan maskinen jobba några minuter, degen ska vara lite kladdig men ändå smidig. Låt degen jäsa i ca 30 minuter.Lägg i degen i en långpanna med bakplåtspapper och platta ut så den ligger jämnt i plåten. ...
Trippelbak
2017-04-20 22:18:00
Efter en halvdags jobb och se'n lite vila satte jag igång att baka och av bara farten blev det tre olika sorter. Som på den gamla goda tiden ? Känns som det var jättelänge sedan jag bakade flera sorter på en o samma dag. Men i dag var det dags igen och nu är jag så sugen att fortsätta bakandet i morgon. Eftersom jag bakar så sällan numera har jag sååå många recept jag vill prova nu när jag väl bakar.Lättbakat långpannebröd.Dagens bakande började med ett långpannebröd med havregryn, rågsikt och linfrön. Gissa om jag var populär här hemma när det fanns nybakat bröd att äta med smör (som smälter) och ost. Såå gott!På måndag ska Ida provoceras mot mandel, dvs hon ska äta mandel för att se om och hur hon reagerar. Jag kan inte äta rå mandel men när den är tillagad är det inga problem så därför vill jag att Ida ska testas mot mandel i bakverk istället för bara ren mandel. För OM det börjar klia för henne när hon äter mandel. Vad betyder det då? Måste hon helt undvika mandel, eller? Egent...
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33509 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss