TopplistanMat och DryckDetaljer för "Mat-ro"

Mat-ro

Mat-ro
Allt jag bakar och all mat jag lagar skriver jag in recepten på.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Goda lågkolhydrat-tillbehör
2017-03-29 09:36:00
Många tycker att problemet med Lchf är att veta vad man ska äta till köttet, kycklingen eller vad man nu äter. Efter ett år med lågkolhydratkost tycker jag nog att det är minsta problemet för det finns så många goda alternativ.Jag har redan tidigare tipsat om olika gratänger på vitkål, kålrot och zucchini, pasta på vitkål eller att man bara steker o kryddar vitkålen som ett gott tillbehör och en massa annat. I söndags gjorde jag en skåprensning och hittade lite smått o gott som jag ugnsstekte på en plåt - alla hittade nå gott att äta (även de som ville ha potatis)Att ändra form på tillbehöret gör att det blir lite festligare och roligare att äta. Så istället för att skiva zucchinin skar jag en stor bit som jag sen skivade på längden. Potatisen gjorde jag i halvor och sötpotatisen skar jag i stora skivor på längden.Pensla med olja och krydda med nån god krydda. Potatisen kryddade jag med grillkrydda och det övriga med örtsalt. Se'n tillagade jag det i 200 grader 20-30 minuter.Mums!P...
Vårkänsla
2017-03-28 06:44:00
Har ni några vårkänslor?Här i Luleå har vi inte vår än på ett tag men vi har en underbar årstid, den årstid som södra Sverige går miste om - vår-vintern med sol, isvägspromenader, gnistrande snö och takdropp. Det är nu vi får betalt för den kalla och mörka vintern, det är nu vi lever upp. Men i går blev det ett kraftigt bakslag då det toksnöade hela da'n. Men i dag skiner solen igen och jag längtar åter igen ut.För ett år sedan fick jag prova den första Smakboxen och jag blev fast på en gång. Så mycket bra saker! Jag älskar möjligheten att få prova nya produkter och hitta nya favoriter. Boxarna har sån bra blandning av godis, choklad, mat, hel- eller halvfabrikat, snacks, kryddor, bakingredienser och en massa annat.För att fira detta 1-årsjubileum ger nu min rabattkod MATRO 20% på din första box vid en prenumeration. Det är ingen bindningstid, så du kan säga upp prenumerationen när du vill. Men om du tycker om innehållet lika mycket som jag och vill fortsätta din prenumeration så k...
Marinerade ugnsstekta kotletter i god sås
2017-03-27 20:41:00
Efter en solig helg blev Leif sugen på att få ta fram grillen från vinteridet för att grilla några kotletter i dag. Så därför la vi kotletterna i marinad igår - och i dag toksnöade det! Det har verkligen toksnöat nästan hela da'n. Så grillplanerna fick vänta ett tag och vi tillagade kotletterna i ugnen i stället och det blev supergott.Marinerade ugnsstekta kotletter i god sås5 fläskkotletterMarinad0,5 dl chilisås1 msk soja1 msk olja2 tsk sambal oeleksvartpeppargrillkryddaSås3 dl grädde2 dl crème fraicheBlanda ihop marinaden i en plastpåse.Lägg ner kotletterna i påsen, gnid in marinaden.Låt marinera i kylskåp i några timmar eller över natten.Häll kotletterna och marinaden i en ugnsform.Blanda ihop grädde och crème fraîche. Häll ner gräddblandningen i ugnsformen. Rör om tillsammans med marinaden.Tillaga i 175 grader i ca 1,5 timme.Detta blev verkligen supergott. Tänk att ett misstag kan bli så bra och gott. Skönt att kotletterna i marinaden inte var bortkastat och skönt att vi s...
Fröknäcke med rotsaker
2017-03-26 19:16:00
Vi har ofta fröknäcke hemma och oftast bakar jag det själv. Jag har två olika recept jag varierar mellan dels det mer lchf-vänliga med bara frön och dels det med frön och majsmjöl. Båda goda på sitt sätt.Men ibland gör jag det enkelt för mig och använder mix där alla olika frön redan finns och jag bara behöver tillsätta vatten och olja. Så smidigt ibland då man inte har så mycket tid. Senaste mix-favoriten är Risentas nya fröknäcke med rotsaker. Har ni provat?Köp hem mixen, som är en av flera gula nyheter från Risenta.Häll mixen i en bunke, tillsätt vatten och olja. Rör om.Platta ut mellan två bakplåtspapper.Mixen räcker till 2 plåtar som jag gräddar samtidigt i varmluftsugn.Bryt i bitar, ät och njut!Fröknäcke är så gott till allt möjligt - som hårdbröd, till ost istället för kex, som snacks istället för chips eller när man är lite småhungrig eller småsugen. Ja, det är riktigt användbart och såå gott.
Tapas o Sangria
2017-03-25 18:12:00
Vilken härlig kväll vi hade i går och som jag skrev redan i går var det Tapas som gällde för oss. Konceptet hos Tapas de Papá är lite annorlunda, men jag gillar det. Man kan inte beställa vad man vill ha utan de kommer ut med rätter allt eftersom och man får själv välja om man vill äta just den rätten eller ej. I början av kvällen vet man inte vilka rätter som gäller för kvällen, utan det blir en överraskning varje gång. Sen i slutet räknar man antal skålar o pinnar som man har vid sig och betalar efter det. Men i går blev det en lite konstig kombination för mig och jag saknade många favoriter. Men deras mat är alltid så himla god så man går ändå aldrig missnöjd därifrån.Efter middagen fick vi prova en kanongod ny sangria som de håller på att testa inför sommaren. Vi var alla eniga om att den var riktigt god och hoppas att den kommer in på drinkmenyn snart. Rabarber, rosé, mynta, citrusfrukter, vodka och cava tror jag att ingredienser var. Kanske läge att prova sig fram till nå...
Heta räkor
2017-03-24 16:21:00
Nu tänkte jag ge er ett riktigt helg-recept. Gott och enkelt med lite festkänsla. Dessa heta räkor passar både på ett buffébord eller som förrätt, servera som de är eller med något gott tillbehör. Jag stekte zucchiniskivor lite lätt och la sedan de heta räkorna uppepå. Jag använde zucchini eftersom vi försöker undvika bröd, men självklart fungerar det lika bra med en smörstekt god brödskiva i botten.Heta räkorolivolja1 tsk finhackad röd chili1 tsk finhackad ingefära1 vitlöksklyfta500 g räkor med skalchiliflakesflingsaltSkala räkorna.Fräs chili, ingefära och pressad vitlök i mycket olivolja.Slå av plattan och tillsätt räkorna.Rör om, se till att alla räkor får olja på sig.Smaka av med chiliflakes och flingsalt.Låt stå och dra åt sig av alla smaker (marinera) i några minuter.Tanken med att steka chili, ingefära och vitlök i oljan är att oljan ska ta smak av allt det goda. Jag lät räkorna vila/marinera i stekpannan medan jag dukade och förberedde zucchinin som jag använde istället för ...
The new Friday
2017-03-23 07:14:00
Ni som har följt mig ett tag vet att jag ofta börjar fira/njuta av helgen redan på torsdag. Dumt att vänta till på fredag ? Och i dag känns det extra bra för efter en vecka då varje dag och kväll varit uppbokad är kalendern tom ikväll, så gissa om jag ska njuta i soffan. För trots att det är roliga saker jag gör på kvällarna så är det ändå skönt att få koppla av hemma nångång.Igår var jag på Salong Icon och blev fin i håret. Catrin gjorde som vanligt kanonfina slingor i olika färger och dessutom kortade vi av håret en bra bit. Jag blev supernöjd men Ida som inte tycker om förändringar tyckte inte att det blev fint. Men i morse när hon var piggare och gladare sa hon att det var ok trots allt. Få se om jag lyckas ta något kort så ni får se. Jag brukar ju ha svårt att fastna på kort, men man vet aldrig.....
Stekt kryddat vitkål
2017-03-22 07:09:00
Jag glömde ju ge er receptet på den goda vitkålen som vi åt i lördags till den mumsiga fläskfilégrytan. Grytan kryddade jag med srirachasås (se bild på flaskan längre ner) och för att hålla ihop smakerna kryddade jag även vitkålen med samma starka sås. Det blev supergott!Stekt kryddat vitkål0,5 litet vitkålshuvud0,5 msk srirachasås1 msk konc kalvfondsalt och peppar2 dl vattenSrimla vitkålen. Fräs i en het stekpanna med olja i ca 5-10 minuter. Rör om då och då.Rör ner kryddor, fond och vatten.Låt puttra i ca 5 minuter tills nästan allt vatten har kokat bort. Smaka av med mer kryddor.Jag använder ofta vitkål som substitut till kolhydrater både i gratänger, stuvningar, sallader och som pasta. Att krydda på vitkålen lite extra gjorde den ännu lite godare och mer festlig.Tänk på att srirachasåsen är stark så det behövs inte så mycket för att ge smak. Leif som alltid vill ha "lite tryck" i maten var nöjd då både vitkålen och grytan var riktigt starka.Strimla vitkålenStark o god krydda.God...
Blåbärskaka mandelfri o lchf
2017-03-21 06:37:00
I helgen var jag, som vanligt, sugen på nå sött o gott och passade då på att baka en lchf-blåbärskaka kryddad med favoritkryddan kardemumma och kanel. Perfekta kryddor till blåbär.Blåbärskaka mandelfri o lchf4 ägg1,5 dl stevia-florsocker (75 gram)125 gr smör0,5 dl vispgrädde1 dl kokosmjöl1,5 tsk bakpulver1 msk kanel1 msk kardemumma3 dl (frysta)blåbärSmörj en pajform.Smält smöret.Vispa ägg och florsocker luftigt och vitt.Vispa ner smält smör och grädde i äggsmeten.Blanda kokosmjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och blåbär och rör ner med det övriga. Blanda ordentligt, häll i formen.Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 25 minuter.God kaka med bra smak o konsistens och alldeles underbar med en klick grädde. Kokosmjöl är verkligen perfekt att använda till lchf-bakverk för det ger sån god smak.Nästa gång ska jag prova att lägga blåbär och kryddor uppe på kakan istället. Tror att det kan ge en liten annan karaktär och smak till kakan.Smarrigt helgfika!Blåbärskaka o grädde. Mu...
Stark fläskfilégryta med srirachasås
2017-03-19 16:35:00
Jag har fått många förfrågningar på hur jag gjorde gårdagens fläskfilégryta så nu är det bäst att jag skyndar mig att ge det till er. Och jag förstår att ni vill ha receptet för det var riktigt riktigt gott, en perfekt lördagsmiddag.Stark fläskfilégryta med srirachasås1 kg fläskfilé eller fläskytterfilé1 gul lök1 liten zucchini2 dl crème fraiche2,5 dl grädde1 msk kinesisk soja2 msk kalvfond1 msk tomatpuré1-2 msk sriracha saucePutsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem, salta o peppra. Lägg på ett fat. Jag klippte sen filéskivorna till grova strimlor innan jag tillsatte dem i grytan. Men det är en smaksak.Skär zucchinin i kvartar, stek den lite men behåll lite tuggmotstånd. Lägg på ett fat.Finhacka lök och stek tills den mjuknar. Rör ner övriga ingredienser och koka upp. Låt småputtra nån minut innan du tillsätter köttet. Låt koka ytterligare ett tag.Tillsätt zucchinin strax innan servering så att den inte blir för mjuk o tråkig.Oj så gott det här var, men det blev l...
Fläskfilémiddag
2017-03-18 19:56:00
Åh vilken god middag vi precis har dukat bort!Jag gjorde en stark fläskfilégryta med zucchini och till det åt vi stekt vitkål eller potatishalvor och sallad. En riktig kanonmiddag som alla tyckte om. Och en riktigt bra middag kräver efterrätt så självklart hade vi det också. Det är ju lördag trots allt! Tidigare i dag bakade jag en lchf-blåbärskaka med kokosmjöl kryddad med både kanel o kardemumma och den blev otroligt god tillsammans med lite grädde.Så smarrigt och gott!Ser ni hur mycket snö vi har kvar?Blåbärskaka med grädde. Mums!Så skönt att jag har återfått lite kraft o energi och orkar laga goda middagar, nu har vi ätit festmåltider både fredag o lördag. Att stå o pyssla i köket ger mig så mycket extra energi och glädje, så nu är jag sugen att ordna lite fester och middagar med vänner igen. Härlig känsla!
Färdig Citron- och ingefäradryck
2017-03-18 11:49:00
Äntligen känns det som att förkylningarna är på väg bort från vår familj, peppar, peppar. Vågar inte säga för mycket för då smäller det väl till igen. Men nu tycker jag att vi har haft vår del av förkylningar och kan få vara friska o pigga.Jag älskar ingefära och dricker mer än gärna mina ingefärashots, som ni hittar receptet på här. Men när man är lite småkrasslig kan det kännas jobbigt att börja fixa o dona med det. Men nu har Kiviks musteri lösningen - Köp färdig Citron- och ingefäradryck.Jag älskar den knallgula förpackningen som ger mig hopp om vår och sommar. För nu längtar jag! Jag ska snart ta mig ut i det fina vädret, men först ska jag se lite hockey. Luleås J20 har en avgörande åttondelsfinal mot Frölunda som jag tänkte se på tv först. För nu hoppas vi på lite medvind för Luleås hockeyspelare efter att både damerna och herrarna redan har åkt ut sina slutspel.I samarbete med Kiviks Musteri och Smakbox
Pulled taco chicken
2017-03-16 20:30:00
I går fick min Crock Pot laga middagen igen. Det är så himla smidigt och den här gången provade jag att göra pulled chicken och det blev lika bra som när jag gör min chili-pulled pork. Jag använde frysta kycklingfiléer direkt från frysen utan att tina dem något.Pulled taco chicken1 kg fryst kycklingfilé2 påsar tacokrydda, eller gör egen2 dl chilisås0,5 dl vattenLägg de frysta kycklingfiléerna i din Crock Pot.Strö över tacokryddan och chilisåsen.Häll vattnet i botten på grytan.Tillaga på låg temperatur i ca 6 timmar.Dra sönder kycklingen med en trägaffel.Servera med goda tillbehör, t.ex. grönsaker, tortilla och dressing.Jag åt kycklingen till en sallad men det är även gott att äta tacochips eller tortilla till. Andra serveringsförslag är baguetter eller hamburgerbröd, eller ris, pommes eller potatisgratäng. Byt tillbehör och det känns som du har en helt ny maträtt. Perfekt, eller hur?Det bästa var att jag använde helt fryst kyckling, dvs ingen förberedelsetid behövdes för att tina ky...
Vinn en Street Food Box från Santa Maria
2017-03-16 07:08:00
Santa Maria lanserar en ny produktserie - Street Food - och du har nu chansen att vinna en box som innehåller tre av Santa Marias nya rätter och även en värdecheck från Kronfågel för kyckling minutstrimlor, som ingår i en av rätterna.Santa Maria tar den godaste maten från världens gator till ditt kök. Med heta kryddmixer, färgstarka såser och smaksatta tortillas, lagar du enkelt street food hemma på bara 20 minuter. Tävlingen pågår till 23 mars på Instagram, så sök upp mig @matro_sara där så hittar du tävlingsinlägget och kan delta genom att:Följa mig @matro_sara och @santamariasverige på Instagram Tagga minst 3 vänner som du vill bjuda på Street Food Motivera varför du vill vinna en Street Food Box från Santa Maria. Så in på Instagram och ta chansen att vinna en Street Food Box.Lycka till!
Pollysnittar
2017-03-15 16:22:00
En mulen dag i Åre stannade jag och barnens kusin, som brutit benet, inne o bakade för att fördriva tiden och för att få lite go'fika. Vi bakade den goda semmelkladdkakan och Pollysnittar, som kolasnittar med Polly i. En riktigt smaskig småkaka som jag blev inspirerad att baka när jag såg en påse Polly på köksbänken.Pollysnittar175 g rumsvarmt smör1 dl socker1 tsk vaniljsocker3 msk sirap5 dl mjöl1,5 tsk bakpulver1 nypa saltdrygt 100 g PollyVispa smör, socker, vaniljsocker och sirap poröst.Blanda Pollyn med mjöl, bakpulver och salt. Rör ner de torra ingredienserna och Pollyn i smeten och arbeta ihop.Dela degen i två delar och forma till längder på en bakplåt med bakplåtspapper. De blir rätt tjocka längder, ca 1,5 cm.Grädda ca 15 minuter i 175 grader. Dela snittarna med en vass kniv medan de fortfarande är varma. Pollyn kan fastna lite på kniven så torka av den lite då o då så du får fina snitt.Låt svalna.Vilken smarrig kaka vi lyckades få till! Det var lite ...
Effektiv dag
2017-03-14 21:47:00
Ljusen är tända, tekoppen full, datorn i famnen, tv:n påslagen och jag ska njuta av lite lugn o ro innan jag ska gå och lägga mig. Trots att jag har haft en vab-dag hemma har det varit fullt upp, jag har hunnit göra en massa saker och det känns så skönt inför fortsättningen på veckan. I morgon ska Ida prova gå till skolan och jag både hoppas och tror att det kommer gå bra för henne, men jag har lovat att hämta henne tidigt så att hon får hem o vila. Dagens middag blev en långkokt köttfärssås, som hade stått o småputtrat på spisen i flera timmar. I dag lyckades jag lite extra med köttfärssåsen, den blev verkligen supergod.Jag la köttfärssåsen på en salladsbädd och toppade se'n med parmesan och avokado. Mums!Nu är teet uppdrucket och blogginlägget färdigskrivet så nu är jag redo att gå ner o lägga mig och läsa en kort stund innan det är dags att sova. Bra avslut på en bra dag!
Kyckling Alfredo
2017-03-14 09:58:00
I söndags åt vi en supergod kycklingrätt med parmesanost i såsen. Det var så god sås så jag ville nästan slicka tallriken. Pasta Alfredo är en känd rätt som jag faktiskt aldrig har smakat och eftersom vi inte äter traditionell pasta just nu så kallar jag den för Kyckling Alfredo istället för Pasta Alfredo.Kyckling Alfredo1 kg kycklingfilé Alfredo-sås1 gul lök1 vitlöksklyfta5 dl vispgrädde 150 g naturell färskost 1 tsk italiensk salladskrydda salt, svartpeppar 3 dl riven parmesan 1 dl hackad bladpersika Alfredo-tillbehör1-2 paket bacon, knaperstekt200 g champinjoner, stekta i bitar broccoli, koktpasta, vanlig eller vitkålsalladSkär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek, salta och peppra. Låt sedan kycklingen vila på ett fat.Finhacka lök och vitlök och fräs i smör en stund. Vispa ner grädde, färskost, salladskryddan, salt o peppar. Låt såsen sjuda en stund för att tjockna. Rör ner den rivna parmesanosten och persiljan.Lå...
Fräsch och god start på veckan
2017-03-13 18:34:00
Nu är middagen bortplockad och jag väntar på att den viktiga hockeymatchen ska starta. Förlorar Luleå kvällens åttondelsfinal så är hockeysäsongen slut. Alldeles för tidigt i så fall. Så det blir några spännande timmar i soffan. Trots att det är hemmamatch och vi har en biljett så stannar jag hemma med Ida. Hon har fortfarande ont kring revbenen men är mycket bättre så nu hoppas vi på skola redan på onsdag, det trodde vi inte på i går. Men om tillfrisknandet fortsätter i det här tempot klarar hon nog att sitta i skolbänken på onsdag, fast rasterna får hon nog skippa.Dagens middag blev min goda kyckling- och baconsallad med en massa grönsaker och där kycklingen har kokat i soja och thaichilisås för att bli riktigt krämig och få supergod smak.Efter en sportlovsvecka med lite för mycket godsaker kändes det perfekt med en salladsmiddag, en fräschare start på veckan kunde vi inte ha fått. För nu är det tillbaka till våra goda och bra vanor som gäller. Jag tror faktiskt att vi fortsätter ...
Semmelkladdkaka
2017-03-13 11:05:00
Det blev inget semmelbak för mig i år men under sportlovet bakade jag en semmelkladdkaka för att få lite smak av kardemumma, mandelmassa och grädde - det bästa med semlor.Semmelkladdkaka 150 g smör100 g mandelmassa2 tsk kardemummakärnor2,5 dl strösocker3 st ägg2,5 dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker1 krm saltSmält smöret i en lite större kastrull. Låt svalna.Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.Tillsätt alla övriga ingredienser i kastrullen med det smälta smöret.Rör om ordentligt.Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen i 175 grader ca 20-25 min.Jag fick en ganska platt och inte så kladdig kaka eftersom jag hade en vanlig springform som var något för stor för detta recept. Men det fanns inte så många bakformar att välja bland i sportstugan. Trots detta så blev det en riktigt god och saftig kaka med mycket kardemummasmak.Jag serverade kladdkakan som den var och...
Oturen fortsätter
2017-03-12 21:00:00
Att våra sjukdomar och skador aldrig tar slut! Jag blir så himla less allt vabbande, känns som vi har varit mer sjuka än friska det här året. Nu senast är det denna glassälskande slalomåkare som har skadat revbenen eller nån muskel där i närheten. Vi vet inte riktigt vad som har hänt men förmodligen har hon fått en smäll, en inflammation, en överansträngning eller en sträckning efter en veckas sportlov med en massa slalom. Hon är ordinerad vila o smärtstillande och vi hoppas att hon snabbt blir bättre.Hon har så ont när hon hostar, skrattar eller rör på sig, stackarn, så det blir inte skola eller nån träning på några dagar. Istället får hon ligga hemma och titta på tv eller iPad och ta det riktigt lugnt för att smärtan inte ska bli allt för hemsk. Förutom Alvedon är glass perfekt smärtlindring för Ida och när man har ont så är det klart man får äta en massa glass.
Hemåt
2017-03-10 21:59:00
Efter några mysiga dagar i Åre är vi nu redo att åka hem. På måndag är det dags för jobb o skola igen så vi måste hem o förbereda oss. I dag kommer jag sitta i bilen mest hela dan och imorgon lär jag tvätta, planera och fixa för att kommande vecka ska bli så smidig som möjlig. Alla barnen har åkt riktigt mycket slalom varje dag. Så har det inte varit varje år! Synd att det är så långt hit så vi inte kan komma tillbaka snart igen. Vi avslutade vistelsen här med mysmiddag igår då vi åt pestobiffar, ugnsrostade rotsaker, basilikagräddsås och sallad med mozzarella. Till det drack vi ett gott italienskt rödvin.
Bakdag i Åre
2017-03-10 21:37:00
Bloggen är inte så väluppdaterad nu under vårt sportlov. Har fullt upp med annat, inget wi-fi och jag tycker inte om att mobilblogga - som jag gör just nu.  Men när vi kommer hem till wi-fi och datorn har jag recept att dela med mig av. Barnens kusin Emelie har brutit benet, stackarn, så hon kan inte åka slalom med de andra. Istället har hon fått vara kvar i huset med mig, som inte heller åker skidor. Gårdagens sol byttes till mulet o grått väder i dag så det passade perfekt att stanna inne o baka. Vi började med att göra en semmelkladdkaka med mycket smak av kardemumma. Så god tillsammans med en klick grädde och perfekt när man inte orkar/hinner baka riktiga semlor. Det stod en påse Polly på bänken så jag blev sugen att använda det i bakningen. Vi gjorde en kaksmet med sirap, som kolakakor, dessutom blandade vi ner Polly. Det blev riktigt gott men var svårt att få till en bra deg och sen var det krångligt att få till två längder som inte bara smulade sönder. Men...
Hockey i Åre
2017-03-08 13:03:00
Nu fortsätter vi sportlovet med skidåkning i Åre, men inte missar vi hockeyn för det. Gårdagens bortamatch mot Hv såg vi på O'Learys på Holiday Club i Åre. Det blir spännande slut av SHL, lite för spännande efter gårdagens storförlust. Luleå riskerar nu att missa slutspelet efter en skitsäsong. När inte hockeyn levererade var det ju tur att maten gjorde det. Som vanligt åt jag en Caesarsallad med kyckling. Favoritsalladen!Eftersom vi ville se hela matchen blev det många timmar på plats så då passade vi på att äta lite efterrätt också. Tyvärr hade det bara glass, jag var sugen på en smarrig chokladkaka. Men man tager vad de haver. 
Exotisk planka
2017-03-06 22:49:00
Är det nån som är vaken? Vi har sportlov och dagarna flyter ihop, men jag kom på att det är ju måndag och vanlig arbetsdag för många och därmed har nog många även gått o lagt sig. Själv har jag sportlov i Jämtland och efter en lugn morgon åkte vi in till Östersund en sväng där barnen fick shoppa på Lager 157, som öppnade för någon vecka se'n. Vilken tajming att vår nya favoritaffär öppnar i Östersund precis innan vi ska dit. Lycka!Till middag blev vi bjudna på en god Exotisk planka, beställd från Ica Kaxås, men jag vet att det finns på många Ica-affärer och kan beställas på nätet. Plankan innehöll flera sorters kallskuret, en massa exotisk frukt, ost o kex, potatissallad, bröd och smör. Riktigt festligt och supergott.Mums!Melon, majs, vindruvor, ananas och passionsfrukt var en del av all frukt.Kycklingklubbor, fläskkött, skinka och rostbiff var det kallskurna.Ost, kex och smör fanns också på brickan.Många godsaker snyggt skuret och snyggt upplagt.
Nyfiken?
2017-03-04 10:05:00
Nu har en ny Smakbox levererats och det är lika spännande varje gång. Hela familjen river och sliter i grejerna för vi är så ivriga att få se allt. Den här gången var det 18 produkter till ett värde på nästan 500 kronor och temat på boxen i dessa sportlovstider är TillsammansEftersom halva grejen är spänningsmomentet vill jag inte avslöja allt som är i boxen men det är något salt, något sött, något drickbart, något ätbart, dvs en härlig blandning av nya och gamla favoriter.Vad tror ni gömmer sig i lådan?Om ni också vill ha en Smakbox full med varor varannan månad kan ni börja prenumerera här. Ni får inte glömma att uppge rabattkoden MATRO som ger er 15% rabatt på er första box.Jag kan helt ärligt säga att jag har varit jättenöjd med Smakbox varje gång. De flesta produkterna har jag använt, men självklart finns det vissa saker som inte har kommit till användning. Men det är så kul att få testa nya produkter och hitta nya favoriter bland produkter man aldrig kanske hade provat i vanli...
Fina Ida
2017-03-02 06:23:00
I dag ska jag tillbringa hela dagen med denna snygging! Min fina, kloka och känsliga Ida.Nyklippt tjej......med glittrande stenar......och fina lockarI söndags fick vi äntligen tid att klippa Ida, så välbehövligt och som vanligt var hon lite extra fin när vi gick från salongen med glittrande stenar och lockar i håret. Ida var så lycklig över sitt fina hår när vi gick till bilen och som hon själv sa "Vilken tur att mössan var kvar hemma".Gissa om jag blev nå glad när jag såg att favoritsalongen Icon hade söndagsöppet och när jag väl såg söndagstiderna då var jag snabb att boka. Söndagsöppet - det är service på hög nivå och perfekt för att få vardagspusslet att gå ihop för stressade barnfamiljer.
Västerbottensskagen på rödbetor
2017-03-01 18:08:00
I dag känns det bättre än i går, tack o lov. Nu känner jag mig mindre stressad och ser fram emot en kväll hemma utan måsten. Nästan så att jag skulle vilja fira med nå gott o mysigt till o med, men det är bara en dröm. Här blev det grillkorv till middag innan Ida skulle iväg på dans och jag får fira med en kopp extra gott te istället.Men till helgen kanske vi passar på att äta nå gott och vill man bjuda på snittar men vill skippa brödet så är kokta rödbetsskivor supergott tillbehör till olika röror, t.ex. skagen.Västerbottensskagen på rödbetor(färdig)kokta rödbetor500 g räkor med skal1,5 dl crème fraiche0,5 dl majonnäs0,5 kruka dill0,25 citron, pressad0,5 röd lök, finhackad75 g Västerbottensost, rivencayennepepparSkala räkorna, grovhacka dem något.Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med cayennepeppar.Skiva rödbetorna och lägg dem på ett fat.Klicka skagenröra på rödbetsskivorna.Servera som snittar till fördrinken, på buffébordet eller som förrättSå himla gott! Jag använder fär...
Desserts, eller?
2017-02-28 19:39:00
Vilken dag! En riktig usch-å-blä-dag, trots att det är fettisdag och tillåtet att frossa i semlor (om man hade haft några). Men nu är snart den här dagen slut och det kan bara bli bättre imorgon. Peppar, peppar....Jag försöker tänka och känna så här!Men det är så här jag känner mig!I morgon ska jag försöka vara mer positiv o glad och ge er något gott recept inför helgen. Förrätt eller efterrätt, vad är ni mest sugen på? Nu ska jag stänga ner datorn o lägga mig i soffan o se hockey och försöka sluta sura ?
Vin- och limesås till lax
2017-02-27 18:11:00
Söndagsmiddagen i går var ugnsstekt lax med en snabbt hopvispad sås av det som fanns i kylskåpet och vilken succé det blev. Alla barnen åt såsen och mmm:ade mest hela tiden. Kul att lyckas så bra när "man tager vad man haver".Vin- och limesås till lax1,5 dl crème fraiche2 dl grädde1 fiskbuljongtärning1 dl vitt vin1 limesvartpeppar(salt)Koka ihop crème fraiche, grädde och buljongtärning.Tillsätt rivet skal och saft från lime tillsammans med vinet.Koka ihop någon minut.Smaka av med svartpeppar och ev. mer salt (tänk på att buljong ofta är väldigt salt).Jag använde inte speciellt mycket skal för min lime var rätt gammal och började bli lite ful i skalet men det var gott ändå. Men en aning mer skal och därmed mer limesmak skulle nog ha blivit snäppet bättre - i alla fall enligt mig som älskar citron o lime i mat.Laxen kryddade jag med salt och citronpeppar och tillagade i ca 20 minuter i 200 grader. Så enkelt och så gott.*********************Måndag innebär tidigt i säng och jag har reda...
Pestobiffar med basilikagräddsås
2017-02-26 10:25:00
Köttfärsbiffar har blivit en ny favorit hemma hos oss. Så passande både till vardag och fest! Beroende på kryddning och tillbehör så kan man göra det hur festligt som helst, men det passar lika bra till en vardagsmiddag.Pestobiffar8 hg köttfärs1 gul lök, riven1 vitlöksklyfta, pressad100 g fetaost, i bitar2 msk torkad basilika2 msk pesto0,5 dl vattensaltpepparBlanda köttfärsen med alla övriga ingredienser.Forma till biffar.Stek i stekpanna. Ev. kan man steka färdigt i ugnen.Pesto och basilika kan inte bli fel, det här var precis så gott som jag trodde och såsen kryddad med basilika var det där lilla extra som gjorde det perfekt.Oftast steker vi först biffarna i stekpanna och lägger se'n över dem i en ugnsform för att steka färdigt i ugnen medan vi förbereder resten av middagen.Basilikagräddsås3 dl vispgrädde1,5 dl creme fraiche1,5 msk kalvfond0,5 msk soja1 msk torkad basilikasalt och pepparBlanda allt i en kastrull och koka upp. Låt puttra 5 min och smaka av med salt och peppar...
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33474 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss