TopplistanMat och DryckDetaljer för "Mat-ro"

Mat-ro

Mat-ro
Allt jag bakar och all mat jag lagar skriver jag in recepten på.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Bloggen flyttar, hoppas ni följer med
2013-02-16 12:39:00
Nu äntligen är det klart och jag får berätta min lilla hemlighet. Få lite matro flyttar till en nyöppnad matportal som heter Tillagat.se.Där kommer ni, förutom mig, även hitta andra mat- och bakbloggare. Allt ni behöver för att få inspiration i köket är samlat på samma ställe. Perfekt, eller hur?Jag kommer blogga på som vanligt så ni kommer känna igen er och jag hoppas ni följer med. Det är en del "barnsjukdomar" i början men vi försöker lösa allt så fort som möjligt. Det är även en del nya funktioner för mig som bloggare att lära mig men jag tror det här blir jättebra.Alla mina gamla inlägg kommer flyttas över till tillagat.se så småningom så ni hittar allt på samma ställe, men det har inte hunnits med ännu eftersom vi vill komma igång med matportalen så fort som möjligt. Välkommen!
Fredagsräkor
2013-02-15 20:01:00
Nu har kvällens fredags-tv-race börjat för barnen. Fredag är verkligen deras, framför allt Idas, favorit-tv-dag, det börjar med Amigo, fortsätter med Wild kids och avslutas med Gladiatorerna.Vi har precis avslutat dagens middag som blev en räkpasta. Jag tycker att allt med räkor känns lite lyxigare och perfekt fredagsmat eftersom det är lätt att fixa nå gott av räkor med skal. I dag gjorde jag egen fond av skalen. Så enkelt och det blir så gott som bas i t.ex. en pastasås. Har ni något bra fredagsmat-tips? Eller är det taco-fredagar som gäller?Stekta räkskal ser inte så aptitligt ut men är början på en god fond.Och den goda fonden blir sedan en ännu godare pastasås.Nu ska jag stänga ner datorn och sätta mig och slumra mysa i soffan med barnen. Ha en bra fredagkväll så hörs vi i morgon mellan alla sportevenemang - skidskytte och alpint på tv och två hockeymatcher i ishallen.
Palsternacks- och potatissoppa
2013-02-15 12:56:00
Fredag igen! Kändes som att jag skrev det nyss. Är hemma och slänger i mig lite lunch (rester från gårdagens filegratäng) innan jag ska iväg på utvecklingssamtal med Olivia. Jag räknar med att allt går bra, som vanligt. På jobbet började vi planera sommarsemestrarna så smått och helt plötsligt kändes det inte så långt kvar till sommaren, men sen tittade jag ut på all snö och insåg att det ändå är ett tag kvar.Förrätten igår på Alla hjärtans dag var en god palsternackssoppa med vitlöksbrödshjärtan, serverade i mina favoritskålar.Potatis- och palsternackssoppa4 potatisar (ca 300 g), i tärningar4 palsternackor (ca 300 g), i tärningar1 schalottenlök, finhackad1 msk flytande margarin2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar1 liter vatten1,5 dl matlagningsgrädde2-3 krm saltpepparFräs potatis, palsternacka och lök i fettet i en gryta utan att det tar färg. Smula över buljongtärningarna och slå på vatten. Låt småkoka under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Vispa soppan ti...
Alla hjärtans dag-middag
2013-02-14 20:05:00
Nu sitter vi bänkade framför tvn för att se Luleå bortamatch, vår 3-rättersmiddag är precis bortplockad.Efter mycket funderade bestämde jag mig till slut för denna meny. Jag börjar vara en aning less semlor men med semmelbullar i frysen, vispad grädde och riven mandelmassa i kylen kändes det lite onödigt att fixa en annan efterrätt.Alla hjärtans dag-middagFörrättPalsternacks- o potatissoppa och vitlöksbrödshjärtanVarmrättFläskfilégratä ng, ris och salladEfterrättSemlor med hjärtlockFärsk ananasLättfixad och god festmåltid! Soppa är verkligen perfekt som förrätt, lätt att förbereda och sen behöver den bara värmas när det är dags att äta. Medan vi åt förrätten var gratängen i ugnen och riset kokade på plattan. Perfekt!
Tv-kväll
2013-02-13 21:01:00
Ser ni Sveriges mästerkock? Det gör jag! Jag tycker det är intressant för alltid lär man sig något, de ger ju små tips lite då o då. Men det är för mycket reklam, så därför sitter jag med datorn i knäet i tv-soffan så jag kan blogga när tid ska fördrivas.Jag har hört många som säger att det är så gott med risoni till lax och i dag var det dags att testa. Och det var faktiskt riktigt gott! I alla fall till dagens lax med örtostsås. Visst vet ni vad risoni är? Det är pasta som ser ut som ris.I morgon är Ida redo för förskolan igen, peppar peppar. Februari kallas ju numera för vabruari för det är  så många som är sjuka och vabbar då. Med tanke på det har vi klarat oss riktigt bra...så här långt. Ida hade en lindrig förkylning men vi hoppas ändå hon har gjort bort sina förkylningsbaciller på ett tag.
Matkorn- och fetasallad
2013-02-13 08:09:00
Jag och Ida har lite sovmorgon innan hon ska till morfar och jag ska till jobbet. Vi bestämde att hon inte är riktigt redo för förskolan än, men för att jag ska kunna jobba lite ändå får hon vara med morfar i några timmar. Perfekt förslag, tyckte Ida! Till kycklingspett och falafel är det gott med en bulgur- eller matkornsallad.Matkorn- och fetasallad3 dl matkorn eller bulgur1 grönsaksbuljongtärning1 dl hackad persiljaev. 1 dl hackad mynta2 tomater125 g fetaost1 granatäpple, kärnornaKoka matkorn enligt anvisningen på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med för mer smak.Låt svalna något.Vänd ner örter.Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner.Toppa med smulad fetaost och granatäppelkärnor.Matkorn är en ny erfarenhet för mig. Jag har haft ett paket i skafferiet ett tag och inte kommit på att använda det, men i lördags kom jag äntligen ihåg paketet som stått längst in i skåpet. Och vad gott det var, det tyckte i alla fall jag som älskar bulgur. Liksom i gurk- oc...
Stressig fettisdag
2013-02-12 20:59:00
Äntligen hemma! Det var mycket som skulle hinnas med i dag så jag hann inte göra några semlor till efterrätt. Tur att jag fick en på jobbet i alla fall och "den som spar han har..." för nu får jag nog se till att göra semlor i morgon istället. Nu har vi äntligen fått tag i en skiddress till Olivia, ett tag kändes det som ett omöjligt uppdrag, men vi lyckades. Tur eftersom det snart är sportlov och då ska det åkas skidor i Jämtland.När jag kom hem från jobbet hade Leif fixat mat - chicken vindaloo som jag slängde i mig innan det var dags att ge sig i väg på en massa ärenden. Han tyckte själv att han hade misslyckats med maten men alla åt med god aptit utan klagomål.Vi har fortfarande inte bestämt om Ida ska vara hemma i morgon eller om hon ska på dagis. Det känns som att hon är för frisk för att vara hemma och för sjuk för att gå på dagis. Vi avvaktar och ser hur hon sover i natt och hur kallt det är i morgon. Kylan vi hade i morse (-18) gör inte gott för hostan.
Gurk- och avokadosalsa
2013-02-11 21:48:00
Måndagkväll och jag är snart på väg att gå och lägga mig, har varit så trött i dag, förmodligen pga att Ida är sjuk och då sover jag alltid dåligt. Måste ju kolla hennes andning, stup i kvarten. Även i natt får hon sova i vårt rum så jag har bättre koll på henne och kan slappna av lite mer.Till lördagens falafel serverade jag en mumsig gurk- och avokadosalsa med granatäppelkärnor.Gurk- och avokadosalsa2 tärnade avokado1 granatäpple, kärnorna0,5 skalad och tärnad gurka0,5 dl mango chutney0,5 dl hackad mynta0,5 lime, pressad saft0,5 tsk flingsaltBlanda alla ingredienser till salsan och smaka av med limesaft och salt.En god och fräsch salsa som jag definitivt kommer göra fler gånger men då utesluter jag myntan som tar över lite väl mycket och jag börjar nu inse att jag inte är så förtjust i det i mat. Men annars är det bara favoriter i den här salsan. Det är mycket "pill" med granatäppelkärnor men det är helt klart värt jobbet och lime, det älskar jag i allt (i det mesta åtminstone).Ni...
Tortillasnibbar
2013-02-11 12:21:00
Tyvärr blev det som vi var lite oroliga för - Ida blev sjuk. Så i dag tar hon en lugn hemmadag med Leif och så hoppas vi att hon snabbt blir frisk. Hon har fortfarande ingen feber men hostar och har nu även blivit lite täppt i näsan. Jag åkte hem med bilen på lunchen och hann mysa en stund med sjuklingen (som inte såg alltför krasslig ut, tack o lov) men nu ska jag promenera tillbaka till jobbet. Ytterligare ett recept från vår Melloplockmiddag med inspiration från Coop, är dessa tortillasnibbar som jag modifierade en aning. Det är ju det som är det mesta med recept - att få inspiration och sen ändra efter sin egna smak.Tortillasnibbar200 g philadelphiaost100 g strimlad rökt skinka1 msk chilisåssalt o peppar3-4 tortillas16 skivade cocktailtomater2 dl riven ostBlanda ihop philadelphiaost, skinka och chilisås. Smaka av med salt o peppar.Bred ut blandningen över tortillas, toppa med tomater och riven ost. Grädda mitt i ugnen 8-12 minuter i 225 grader. Skär upp i tre...
Matsedel v.7 feb 2013
2013-02-10 18:17:00
Kommande vecka innehåller två festdagar - förutom helgen. Ni har väl inte glömt att det är fettisdag till veckan då man ska äta så många semlor man kan, eller åtminstone en. Jag lär äta två - en köpt på jobbet och en hemgjord efter middagen hemma.På torsdag är det sen dags för Alla hjärtans dag. Brukar ni fira det? Vi brukar se till att äta lite godare i alla fall. Kommer ni ihåg överraskningen jag fick i fjol? Jag kommer ihåg den och blir fortfarande lite varm i hjärtat när jag tänker på den.Matsedel v.7 feb 2013Må: Lax o risoniTi: Palsternackssoppa. Semlor till efterrättOn: KorvTo: 3-rättersmiddag med bl.a fläskfiléFr: StekLö: Småplock till MelodifestivalenSö: FläskkotletterHar vi tur händer det roliga saker på bloggen imorgon. Håll tummarna att allt går bra så berättar jag mer när det är dags.
Friterad falafel
2013-02-10 14:55:00
Äntligen får jag låna datorn av Ida. Simskolan i morse gick riktigt bra, hon är så duktig och tycker det är så kul. Ida har fullt upp på söndagar för nu ska vi snart i väg på dansen, som hon tycker är minst lika roligt. Tyvärr låter det som att hon håller på att blir förkyld för hon hostar lite grann och verkar lite "tungandad" men ingen feber och verkar inte nå trött, så vi håller tummarna att det snabbt går över.Här får ni första receptet från gårdagens melloplockmiddag - friterad falafel.Friterad falafel ca 30 st1 dl sesamfrön0,5 dl solrosfrön0,5 dl sesamolja1 hackad gul lök1 pressad vitlöksklyfta0,5 msk spiskummin1 tsk salt0,5 tsk kajennpeppar1,2 kg kikärtor, 3 burkar1 dl finhackad persilja2 äggTill fritering:3 dl neutral olja eller frityroljaMixa sesamfrön, solrosfrön och sesamolja någon minut i en matberedare. Tillsätt lök, vitlök och kryddor och mixa tills det är en slät massa. Lägg över massan i en bunke.Mixa sköljda och avrunna kikärtor grovt, en burk åt gången, lägg ö...
Melloplockmiddag
2013-02-09 22:24:00
Då var deltävling två i årets Melodifestival avslutad med blandat resultat. Vi, i alla fall barnen, är glada att Sean Banan gick direkt till final med sin Copacabanana, men vi är besvikna att schlager-pop-låten On the top of the world med SHW blev utslagna.Till dagens middag dukade jag fram en massa plockmat - i sann melodifestivalanda.MelloplockmiddagFriterad falafelKycklingspettSmördegsinbakad korvTortillasnibbarGurk- och avokadosalsaMatkornsallad med fetaostGurk- och morotsstavarRisoniTacochipsSnackpaprikaLi meyoghurtYoghurt&thaichilisåsCrème fraiche&tacosåsRhode Island-såsHummusTacosåsOch efterrätten var förstås semlor...i alla möjliga varianter - vanliga med mandelmassa o grädde, med vaniljsås eller med vaniljsås och grädde. Alla fick sin favorit! Gissa vem som åt vilken?Nu tittar jag på QX-galan men funderar på att gå och lägga mig så att jag får sova riktigt många timmar i natt för sen är det ju en vecka till nästa gång jag har chansen till det. Men jag har lite svårt ...
En dag i köket
2013-02-09 14:55:00
Eftersom det är minus 20 grader ute bestämde jag mig tidigt för att ta en innedag i dag trots att solen skiner och det ser underbart ut ute. Men semlor var tvungen att bakas för snart är det fettisdag och redan ikväll vill vi ha semlor. Och jag tackar ju inte nej till att baka.Ser ni vad härligt med solen som skiner in på semmelbullarna, som snart ska fyllas.Vi hade även gamla svarta bananer som är perfekta att använda till en god banankaka, så självklart svängde jag ihop en sån också.Även på bananakakan lyser solenDagens middag blir en massa småplock så det har jag också börjat förbereda. Och eftersom solen skiner in så vackert så ser man allt damm så då var jag tvungen att dra fram skurhinken också. En effektiv dag men då steg vi upp redan klockan sju också för att skicka iväg Isak till Malmberget för hockeymatch. Men nu ska jag ta det lugnt ett tag innan det är dags att sätta fart med allt inför middagen.Visst är ni redo för deltävling 2 i melodifestivalen? Det är vi! Återko...
Skinkröra med pesto och oliver
2013-02-08 12:53:00
Fredag igen! Har precis avslutat lunchen och ska snart hämta Ida så att fredagsmyset kan börja. Jag har ingen speciell fredagskänsla än, men den kommer nog om ett tag. Idag blir barnen glada för vi ska göra som så många andra svenska barnfamiljer - vi ska äta tacos till middag. Måste bara röja i köket så jag tar mig fram till spisen :)Jag har börjat sortera mina mat- och baktidningar så nu är det tidningshögar i hela köket. Jag försöker sortera lite efter innehåll så att det blir lättare att hitta bra recept när jag vill, dvs ska vi äta fisk så tar jag fram tidningarna med mycket fiskrecept, när det är dags för kyckling tar jag fram kyckling-tidningarna osv. Men det var lättare sagt än gjort för alla tidningar innehåller ju mer än ett ämne och när jag bläddrar igenom för att se i vilken hög tidningen passar bäst då blir jag ju fast bland alla recept.I början av veckan när de övriga åt pizza blandade jag snabbt ihop en röra som jag åt istället - allt för att undvika kolhydrater på va...
Mellomiddagsplanering
2013-02-07 21:13:00
Nu är det inte länge kvar till nästa delfinal i Melodifestivalen. Har ni menyn klar? Själv håller jag på att planera för en plockmiddag, är inte helt klar med vad som ska finnas med men här är några maträtter som jag har bestämt mig för som jag bl.a. hittade på Coops melodifestivalsida.Falafel och gurksalsa med limeyoghurtKycklingspett med bulgursallad, ev gör jag våra vanliga kycklingspett istället TortillasnibbarSmördegskorvMorot- och gurkstavarDipRisoniOch sen måste man ju avsluta med nå sött och gott och då ska jag prova göra daimcupcakes.Kort lånade i samarbete med Coop.se
Grönsaksröra med Ajvar
2013-02-07 12:10:00
Solen skiner och snön gnistrar! Det ser helt underbart ut ute och jag skulle verkligen vilja och behöva gå på en lunchpromenad men tyvärr måste jag prioritera glasögonprovning. Usch så tråkigt det är, men det är inte speciellt kul att inte kunna se ordentligt heller.Till gårdagens laxmiddag gjorde jag en smakrik grönsaksröra med Ajvar relish, som även blir dagens lunch.Grönsaksröra med Ajvar1 zucchini1 gul lök1 morotolivolja1 msk kycklingfond2 dl mild ajvar relish2 dl vattensalt o pepparSkölj och tärna zucchini. Skala och hacka löken. Skala och riv moroten grovt.Fräs zucchinin och lök i oljan ca 3 minuter. Tillsätt moroten och fräs en minut till.Blanda i fond, ajvar och vatten. Koka upp såsen under omrörning. Smaka av med salt och peppar.God grönsaksröra med mycket ajvar som passar perfekt till ugnsstekt lax och ris. Fungerar nog även bra till kyckling, eller som en vegetarisk rätt tillsammans med god pasta. Man skulle kunna kalla det för en variant på ratatouille.Nu ska jag sp...
Fisk- och näthat
2013-02-06 20:25:00
I dag var det dags för fisk till middag igen. Isak, som protesterar mest och högst när det är fisk, var på hockeyträning när vi åt och han hade sån tur att vi andra tyckte det var så god mat så allt tog slut. Så han var tvungen att äta korv istället. Gissa om det var en lycklig kille!Till laxen gjorde jag en grönsaksröra med ajvar relish. Brukar ni äta Ajvar? Det är en paprikaröra med god smak som är gott till lite allt möjligt. Ibland smaksätter jag köttfärssåsen med det, ibland kycklinggrytan eller som nu en grönsaksröra.Samtidigt som jag sitter här ser jag Uppdrag Granskning på tv som handlar om näthat. Intressant och aktuellt ämne! Det är så enkelt att kasta ur sig saker vid datorn och uppföra sig på ett sätt som man aldrig skulle göra i "verkliga livet".
Snabbmiddag
2013-02-05 18:19:00
I dag följde Ida en kompis hem från förskolan så då passade jag på att jobba över en timme eftersom vi har rätt mycket att göra på jobbet just nu. När vi väl kom hem var vi alla hungriga så då gäller det att få maten på bordet snabbt innan humöret tar över. Vi hade en pizzarulle i kylen som Leif gjorde i ordning till sig och barnen. Jag, som försöker undvika kolhydrater på vardagarna, åt en skinkröra, kokt ägg och grönsaker. Gott, enkelt och mättande!Tisdag är en (för det mesta) aktivitetsfri dag så vi har inget planerat för i kväll. Inget skjutsande, inga tider att passa utan bara mysa på hemma i lugn o ro. Jag hade tre möten inbokade i dag, två på jobbet och ett på kvällen, men alla tre blev avbokade. Perfekt, för jag var inte på nå mötes-humör.
Mycket gott att inspireras av
2013-02-04 18:47:00
Ni har väl inte missa att Melodifestivalen 2013 nu har intagit lördagarna några veckor framöver? Jag sitter bänkad! Gör ni? Småplock är alltid gott men passar extra bra till kvällar framför tv:n. Ni vet väl att småplock är något jag älskar och har en egen kategori med alla mina plockmatsrecept, som ni hittar om ni klickar här.Det är alltid kul att öppna paket, tycker både stor och liten.Lätt att inspireras av så mycket godsaker.Coop har nu inför festivalen lagt ut en massa smarriga recept som passar perfekt att äta till Melodifestivalen. Gå in och inspireras. Jag har redan sett ut några recept som jag ska prova till helgen. De har även en app - festivalfajten- där du kan tävla i melodifestival-kunskap och få chansen att finna fina priser varje dag.
Ny vecka - nya möjligheter
2013-02-04 07:15:00
God morgon! Här har vi nu vaknat upp till en ny vecka. En lite lugnare vecka för mig som bara har ett kvällsmöte (föräldraråd på förskolan) inplanerat den här veckan. Skönt!Igår till middag åt vi en enkel skavgryta med ris. Skavet gjorde vi av en liten bit älg-rulle, som jag sen stekte och blandade med tomatpuré, kryddor och grädde. Alla åt med god aptit så varken jag eller Leif fick någon matlåda med oss till dagens lunch.
Mintchokladpannacotta
2013-02-03 18:37:00
I dag var det en spännande dag för Ida som skulle iväg på första simskolelektionen. Det var en nervös tjej i morse som helst ville stanna hemma. Men väl på badhuset gick det hur bra som helst och hon längtar redan till nästa söndag då det är dags igen. Vi tänkte hårdträna hela våren så att hon kan simma i sommar när vi ska till Turkiet.Nu ska ni få receptet på den smarriga pannacottan jag gjorde igår för att fira att Melodifestival-månaden nu äntligen har dragit i gång igen.Mintchokladpannacotta3 st gelatinblad 5 dl vispgrädde 150 g mintkrokant Garnering: hallonLägg gelatinbladen i blöt. Hacka chokladen.Häll grädden i en kastrull och koka upp.Tillsätt chokladen. Tag kastrullen av plattan och rör tills chokladen har smält.Lägg i gelatinbladen och rör tills de lösts upp.Häll pannacottan i portionsformar och ställ i kylen minst 2 timmar.Innan servering: Lägg hallon på pannacottan.Mint och choklad är ju en av det mest perfekta smakkombinationer som finns och det var inget undantag i pan...
Törstig?
2013-02-03 10:34:00
Har ni sett att Ramlösa har kommit med en ny smak? Kiwi! Jag tycker det låter jättespännande. Smaksatt vatten kan bli hur gott som helst men det kan också bli lite parfym-varning. Vad har ni för favoriter? Vattenmelon, citron, grape och päron är nog mina favoriter. Snart får jag kanske utöka listan med kiwi. Vet ni att man kan äta kiwiskalet? Prova nästa gång! Det är fullt av nyttiga antioxidanter. Ida har lärt sig äta skalet av sin tremänning och vill alltid äta med skal nu för tiden.På tal om nyheter så har även Twinings kommit med en nyhet. Earl Grey med citron! Låter jättegott för liknande te (Earl Grey med citrus av något slag) är favorit sedan länge. Måste prova snart! Hemma dricker jag mest lösviktste men på jobbet är det påse som gäller.Kul att veta om te! Det sägs att Te kan minska hungerkänslor (bra om man vill banta). Te sägs också påverka kolesterolet vilket gör att dricka te är bra för hjärtat. Irländarna är det folk som dricker mest te per capita, K...
Nedräkning
2013-02-02 18:43:00
Nu är det inte länge kvar tills årets Melodifestival drar igång. Är ni redo? Det är jag! Men det blir en lugn kväll för det är bara jag och Ida hemma. Killarna är på hockey och Olivia på kalas. Så för en gångs skulle kanske man får höra låtarna ordentligt utan allt för mycket snack.Vi har ätit god mat, stark fylld fläskfilé med potatishalvor, gott vin, Masi, och himmelsk efterrätt, mintchokladpannacotta. Så nu blir det att vila på soffan några minuter.Dagen har jag tillbringat framför datorn med att boka klart allt till min och Olivias Stockholmsresa. Efter mycket letande och velande har jag nu lyckats boka både hotell och flyg. Nu är det bara en liten detalj kvar - att både jag och Olivia får ledigt :)
De 7 vinnarna är....
2013-02-02 13:26:00
Nu är det dags att presentera vinnarna i ostkrokstävlingen och de rätta svaren är:1. Ostkrokar2. Tre ostarNä, jag bara skojar. Det finns ju inget rätt svar på fråga 1 - om ni säger ostkrokar eller ostbågar :)De 7 vinnarna som har 2 påsar ostbågar med cheddarost från Estrella att vänta är:Anna 26 jan 14:16Birgitta B 26 jan 14:36Helen Rönnbäck 28 jan 09:08Carina E 29 jan 17:09Jessica Hellström 30 jan 20:00Alexander B 31 jan 20:49Frida R 1 feb 10:01GRATTIS!Mejla era adresser till mat-ro@hotmail.se och skriv "Vinnare" i ärenderaden.
Lördagsgodis? Nej tack!
2013-02-02 09:08:00
God morgon! Här sitter/halvligger jag och Leif vid varsin dator och iPad i ett tyst hus. De stora barnen sover fortfarande och Ida har sovit borta. Vi har redan ätit frukost, så inte blev det nån sovmorgon för oss nu när vi äntligen hade chansen.Har ni börjat fundera på lördagsgodis än? Vi har bestämt hela familjen att vi inte ska äta nå godis förrän till sommaren då vi åker till Turkiet. Få se om vi klarar det. Det svåra är att veta var gränsen går mellan godis, kakor och efterrätt? Ibland är det svårt att veta skillnaden.Nu ska jag hoppa in i duschen och sen lägga mig och läsa lite i en bok innan lill-pluttis kommer hem. (Ett tag funderade jag på att vara duktig och städa när huset ändå var tyst och tomt, men jag tog mitt förnuft till fånga och prioriterade en bok istället).Återkommer snart med vinnarna i ostkroks-/ostbågstävlingen, men måste vänta in barnen som brukar tycka att det är kul att dra vinnarlappar.
Eftertraktad biljett
2013-02-01 18:50:00
I dag har jag lyckats bli "världens bästa mamma"! Det gäller att njuta så länge det varar :)I morse klockan 10 släpptes eftertraktade biljetter till Justin Biebers tredje konsert i Sverige och jag satt klistrad vid datorn på jobbet. Och helt plötsligt kom jag in på ticket.se och kunde boka biljetter, oj vad mitt hjärta slog och händerna darrade. Jag var såå rädd att göra nå fel eller att internetanslutningen skulle krascha så att jag skulle bli av med biljetterna. Efter lite strul med betalningen så var biljetterna äntligen mina.Tack vare biljetterna fick jag världens lyckligaste dotter som knappt vågade tro att det var sant. Men det är sant! I april åker vi på en tjejresa till Stockholm med shopping, cafébesök och Justin Bieber.Detta biljettinköp var vi ju tvungna att fira så innan jag hämtade Ida åkte jag förbi och köpte med mig semlor hem som vi även bjöd mormor och morfar på eftersom de hjälpte mig när betalningen strulade.Till Isak som inte tycker om mandelmassa köpte jag en va...
Ugnsstekt falukorv o broccoli i chiligräddsås - lchf
2013-01-31 16:43:00
Om vi nu ska fortsätta den här väderbloggen kan jag meddela att vädret i dag inte har varit lika dåligt som i går men inte heller lika fint som i förrgår. Ny rapport i morgon :) Jag ska snart i väg på ett möte med Astma- och allergiföreningen i Luleå (vi har mycket roligt att planera) men tänkte först ge er receptet på den ugnsstekta korven som vi åt i måndags.Jag tänkte göra mig till och göra nå annat än korv och markaroner av korven. Men den tanken behöver jag aldrig mer ha.Ugnsstekt falukorv o broccoli i chiligräddsås - lchffalukorvbroccoli1 röd lök1 tomat1,5 dl grädde100 g Philadelphiaost0,5 dl creme fraicheKnappt 1 tsk dijonsenap0,5 dl chilisås1 krm chilipepparsalt o pepparriven ostSkala löken, skär den och tomaten i smala klyftor.Drag av skinnet på falukorven och skär skåror med ca 3 cm mellanrum. Lägg falukorven i en ugnsform och tryck ner löken samt tomaterna i skårorna.Lägg broccoli runt om.Blanda grädde, philadelphiaost, creme fraiche, senap, chilisås och kryddor i en...
Inne är det varmt och skönt
2013-01-30 21:35:00
Här sitter vi inne med tända ljus och myser medan snön yr utanför, på ena sidan av huset ser man knappt ut genom fönstren för det har snöat på dem. Mysigt, så länge man får vara inne. Jag hoppas det har lugnat ner sig tills imorgon, annars blir det en väääldigt stressig morgon att hinna i tid till jobbet.Dagens middag blev citronpepparkryddad lax med blomkålsmos. Godaste kombon just nu. Ni måste prova blomkålsmos nästa gång ni ska äta lax.Glöm inte att ta chansen att vinna ostkrokar/ostbågar. Hela sju vinnare utses på lördag så skynda in o tävla.
Lchf-pizzabotten
2013-01-30 14:35:00
Redan halvvägs in i arbetsveckan och nu är det snöstorm igen. Måndag snöstorm, tisdag vindstilla och vackert, onsdag snöstorm, betyder det att det är vindstilla och vackert imorgon? Bilen var på verkstad så jag var tvungen att promenera i morse i rak motvind. Jag kom fram till jobbet men det kändes som att det tog en evighet, dessutom fick jag nån typ av ansiktsbehandling/peeling på vägen av alla iskristaller som flög i luften :)Här kommer receptet på gårdagens lyckade pizzabotten utan mjöl, dvs en lchf-variant. Åt resterna till lunch i dag och den var lika god när den var micro-uppvärmd.Lchf-pizzabotten4 ägg0,75 dl vispgrädde1 msk fiberhusk0,5 dl mandelmjöl0,25 dl sesamfrön100 g riven västerbottensost eller liknandelite saltVispa ägg, grädde, fiberhusk, mandelmjöl och sesamfrön med elvisp.Blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på en plåt. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 grader.Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200-22...
Hemmapizzamiddag
2013-01-29 19:58:00
Är bara in här en snabb sväng för att berätta vilken god middag vi åt i dag. Jag gjorde en lchf-variant på pizzabotten och den blev såå god så den kommer jag göra fler gånger. Som pålägg hade jag svamp, mozzarella, pesto, lök och riven ost. Sen när pizzan är uttagen ur ugn lägger jag på ruccola och tomat (jag tycker att tomat är godare kall än varm).Eftersom det är en massa ägg i lchf-varianten så gjorde vi även en "vanlig" pizza till äggallergikern Isak och andra som hellre ville äta av den.Oj, nu börjar hockeyn igen. Måste sluta!
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
32939 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss