TopplistanMat och DryckDetaljer för "Mat-ro"

Mat-ro

Mat-ro
Allt jag bakar och all mat jag lagar skriver jag in recepten på.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Sol, vin och Tapas
2016-05-27 12:55:00
Vilken underbar eftermiddag och kväll vi hade i går!Jag ville absolut inte gå in och laga mat när jag kom hem från jobbet. Så istället plockade jag fram lite godsaker från kylskåpet. Sallad, gurkstavar, romanticatomater, paprika, brieost, vitlöks- och ört-Philadelphia, serranoskinka, salami och en annan god spansk skinka som jag inte kommer ihåg namnet på. Dessutom öppnade jag en liten flaska mousserande vin för att fira det vackra vädret :)Se'n satt jag länge i vår loungemöbel och njöt av solen, lugnet och den kommande helgen. Den här veckan har det varit fullt fokus på jobbet och att komma ikapp efter min semestervecka och det är svårt att komma ihåg att vi för en vecka sedan faktiskt hade semester med sol och bad.Men nu känns det som jag är i kapp på jobbet så nu ska jag bara komma i kapp hemma också. Tvättberget, som jag struntade i när jag bakade istället, är av något konstig anledning kvar. Tvätta är nog det enda jag måste göra i helgen, så det lär bli mycket tid över till av...
Drinken från SPiS i Kiruna
2016-05-26 19:22:00
Den första drinken vi fick smaka på när jag satt i drinkjuryn kom från SPiS i Kiruna och det var Hanna som tävlade. Det var så vackert när glasen kom ner till oss med guldbeströdd sockervadd och en blomma i ett fint glas, bredvid stod en liten tillbringare med det flytande till drinken. Sen fick vi själva hälla det över sockervadden som då smälte och bidrog till smakupplevelsen. En riktig wow-känsla.Jag har sett dessa sockervaddsdrinkar i bloggar i ca ett år men jag har aldrig provat själv. Men i sommar kommer det nog bli av. Väldigt läckert och gör nog succé på vilken fest som helst.Drinken heter Cumulus Violas och tanken var att göra en blommig drink men blommiga smaker på många olika sätt så som honung, vanilj och saffran. Innehålltequila reposadogallianolitchejuicecitronen lag på honungsaffranapelsinblomsvatten rosenvatten. ServeringviolsockervaddHär har sockervadden börjat smälta. Läckert!Den alkoholfria drinken tog jag visst inget kort på, men den föll...
Drinktorsdag
2016-05-26 06:30:00
Det är många som har efterfrågat vilka drinkar jag fick provsmaka när jag satt i drinkjuryn förra fredagen. Och jag gör ju allt för er läsare :) så självklart har jag efterfrågat recept, tillvägagångssätt och ingredienser till drinkarna, både de med alkohol och de utan. Från och med i kväll kommer jag varje torsdag i fem veckor berätta om de goda drinkarna jag hade den stora turen att få testa. Det kommer bli en tävlandes båda bidrag per inlägg. Så i kväll kommer ni få de första två drinkarna. Missa inte det! Det blir en perfekt uppladdning inför helgen, eller hur? Varje tävlande skulle förutom tävlingsdrinken med alkohol även göra en alkoholfri variant. Jag tycker det är viktigt att krogar kan erbjuda goda och bra drinkar även till de som inte vill dricka alkohol. För en god alkoholfri drink är såå mycket roligare och godare att dricka än en läsk.Ha en bra torsdag så ses vi i kväll!
Lchf-gratäng
2016-05-25 19:45:00
Go'kväll, det är en trött bloggare här som fortfarande inte har sovit i kapp sömnbristen trots att jag sov nio timmar i natt. I dag fick jag även en migränattack på jobbet så jag trodde att jag skulle vara tvungen att fara hem. Men lite medicin och vila gjorde att jag lyckades vara kvar hela da'n, men det blir en tidig kväll även i dag. Vill ju vara utvilad till helgen!I går var vi duktiga o förberedde lite inför dagens middag. Måste bli bättre på det! Det är så himla skönt att bara fixa det sista och sen ha en god middag. Det godaste i dagens middag var en aubergine- och mozzarellagratäng. En gammal storfavorit som vi gör lite då och då. Ni måste prova!I går gjorde vi de två tidskrävande sakerna - koka tomatsås och ugnssteka aubergine. Så i dag behövde vi bara varva ingredienserna innan vi gratinerade gratängen i ugnen. Lagom ansträngande när man kommer hem trött och hungrig.Perfekt lchf-mat och man saknar inte kolhydrater det minsta. Hela familjen tycker om det här så jag gjorde...
Genväg till kycklinggryta
2016-05-24 20:40:00
Jag tycker om att laga mat från grunden, men när tid är en bristvara är jag glad att det finns genvägar.Jag har fått prova Keldas nya grytbaser och först ut var den med Balsamico och rostad vitlök - en favorit-smakkombination för mig. Men grytbasen var lite skarp i smaken, så för att mjuka upp smakerna tillsatte jag en skvätt grädde och då blev det en mycket godare gryta. Tips!Jag åt vitkålspasta till kycklinggrytan. Mums!Fast egentligen vet jag inte hur mycket tid man sparar för det mest tidskrävande är ju att skära och steka kycklingen och det slipper man inte undan. Men om man är dålig på att prova nya kryddor och smakkombinationer så är det kanske en hjälp på vägen att använda färdigkryddade grytbaser.Burken med grytbasen.På burken står det att man ska använda 5 hg kyckling men jag använde mycket mer och det blev inte för lite sås i förhållande till kycklingen. Så jag tror att man kan använda ett helt kilo kycklingfilé om man dessutom tillsätter lite grädde.Jag tillsatte dessuto...
Vegetarisk pasta
2016-05-23 20:27:00
På måndagar är det många som väljer att äta vegetariskt, tack vare "köttfri måndag/meatfree monday". Jag försöker äta vegetariskt lite då och då, men alldeles för sällan. Jag skulle gärna äta det flera gånger i veckan men är lite dålig på att variera maten när det gäller vegetariska maträtter. Men jag ska försöka skärpa mig!Den här vegetariska pastan som jag gjorde i går blev riktigt god i sin enkelhet. Det enkla är det goda! Och krångligare än så här behöver inte vegetarisk matlagning vara.Vegetarisk pasta1 zucchini1 bit vitkål5 champinjoner3 morötterolivoljasalt, pepparSkölj och dela zucchinin i mindre bitar.Ansa och dela champinjonerna i mindre bitar.Skölj och strimla vitkålen.Skala och skiva morötterna i tunna skivor.Stek alla grönsaker i omgångar i olivolja, salta och peppra.Blanda till sista ihop allt, värm upp. Servera till tagliatelle och ev. thaichilisås.Vill man äta lågkolhydrat-kost så struntar man så klart i pastan. Man kan själv välja hur man vill krydda den här rä...
Oreo-cupcakes
2016-05-22 18:28:00
En dag i trötthetens tecken börjar lida mot sitt slut. Vi landade hemma i Luleå kring halv fyra i morse, när vi väl kom hem var jag så te-sugen så jag var tvungen ta en kopp innan jag gick o la mig. Så jag kom väl i säng kring fem-tiden och sen väcktes jag halv nio i morse. Alldeles för få sovtimmar för mig som har ett sömnbehov som ett barn :) Skönt i alla fall att det inte berodde på att jag hade varit på krogen, då hade jag nog varit en aning segare idag.För att hålla mig vaken och för att slippa ta tag i tvättberget och det tråkiga packa-upp-väskor-jobbet så bakade jag istället. Mycket roligare! De här kakorna blev så goda så ni måste prova att baka dem. Lova det!Oreo-cupcakesOreo-muffins115 g rumstempererat smör1,25 dl socker2 ägg2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver4 msk kakao1 msk vaniljsocker3 msk mjölk12 oreokakorOreo-frosting2,5 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1 dl florsockerca 5 enkelkakor oreoMuffinsStäll pappersformar i en muffinsplåt för 12 muffins.Dela på oreokakorna. Lägg e...
Sakna Side
2016-05-21 19:45:00
Nu sitter vi, förhoppningsvis, på bussen som ska ta oss till flygplatsen i Antalya för att sedan flyga hem till Luleå. Jag har tidsinställt det här inlägget redan på morgonen för att jag sedan skulle kunna njuta av sista dagen här i Side.Vi kommer sakna det fina, stora och lugna poolområdet där vi har tillbringat många timmar. Jag i en solstol och Ida i vattnet (de övriga har varierat sig lite mer än jag och Ida).Barnen kommer även sakna sina All inclusive-band som gjorde att de hämtade läsk, slush, drinkar och glass alldeles för många gånger varje dag. Sockeravvänjning när vi kommer hem!Och jag kommer sakna den stora skålen med härligt god fruktsallad som står framdukad på frukostbordet varje morgon. En skål full med vatten- och honungsmelon, päron, grape, äpplen, apelsiner, nektariner och aprikoser. Mums!
Kväll i Side
2016-05-20 22:13:00
Nu är vi åter på hotellrummet för att sova en sista natt. Snyft! Men vi hinner faktiskt sola och bada hela dagen i morgon, för bussen kommer o hämtar oss först 20.30. Bra att få hela da'n här i värmen, men jobbigt att komma hem 3 på natten. Aldrig är man nöjd :)Upplyst och vacker pool, kortet taget från vår balkong.Det lär bli en lång och jobbig dag i morgon innan vi väl är hemma. Men så skönt att vi har en ledig söndag innan skola och jobb drar igång igen. Det känns väldigt avlägset att komma hem till vardagen igen efter den här spontan-trippen.Nej nu är jag alldeles för trött för att försöka skriva nå mer. God natt!
Vinnare och rabattkod
2016-05-19 14:10:00
Nu är min tävling i samarbete med Smakbox avgjord och vinnaren har jag presenterat på Instagram.Visst kommer ni ihåg att ni får 15% rabatt på er första smakbox om ni uppger rabattkoden MATRO vid beställning!? Än så länge så är innehållet hemligt och det är ju faktiskt en del av tjusningen med såna här prenumerationer. Men jag tror inte att ni blir besvikna. Den förra boxen innehöll många matnyheter och det mesta var även ekologiskt. Värdet av innehållet uppgick till mycket mer, minst det dubbla, mot för vad en smakbox kostar. På smakbox.se kan du läsa mer!
Åsas fisk- och skaldjurssoppa
2016-05-18 13:44:00
I vanliga fall när jag ska på semester så fixar jag till en massa blogginlägg som jag tidsinställer för publicering. Men den här gången hann jag inte det eftersom det blev lite snabba ryck. Bokade resan på tisdagkväll och åkte på lördag, och det var en hel del att fixa inför resan så bloggen hann jag inte riktigt med. Vilken tur då att jag har en del maträtter som jag har glömt att ge er.Den här goda fisk- och skaldjurssoppan fick vi på senaste tjejträffen hos Åsa och den var så otroligt god så det läskas i munnen nu när jag skriver åt er och tänker på soppan.Åsas fisk- och skaldjurssoppa0,5 purjolök0,5 gul lök1 msk smör1,5 tsk tomatpuré2 dl vatten1 vitlöksklyfta1,5 tsk salt1 tsk timjan1 tsk basilika2,5 dl vitt vin1,5 buljongtärning1 pkt saffran2,5 dl grädde1 dl crčme fraiche4 hg torsk3 hg lax1,5 hg räkor1,5 hg kräftstjärtarpotatisHacka lök och purjolök, fräs i smör.Tillsätt tomatpuré, vatten, vitlök, salt, timjan, basilika, vin, buljongtärning och saffran.Låt koka ca 10 min.Tillsät...
Nyklippt på 17 maj
2016-05-17 22:05:00
I kväll har både Ida och Isak klippt sig och båda blev så himla fina i håret, men Isak vill inte vara med på bild. Det är jättebilligt att klippa sig här och båda behövde mer än väl klippa sig så jag är riktigt nöjd med att de ville klippa sig och spara in en massa pengar åt oss. Snart har vi nästan gått i vinst på den här resan :) Fast det bästa är att vi nu slipper hitta klipptider när vi kommer hem, tiden inför skolavslutningen brukar vara nog stressig ändå.Tänk nu har jag varit med om en 17-maj-parad också. Eftersom vi bor på ett Sunwing-hotell så var det kanske inte så konstigt att 17 maj firades här på hotellet i dag. I fjol firade vi ju midsommar på Sunwing Cala Bona på Mallorca. Det var parad vid poolen och sen sjöngs norska nationalsången, det var många norrmän som dessutom beställde in champagne till middagen.
Solar och badar
2016-05-16 13:46:00
Vi solar, badar och har det fortsatt bra här i sommarvärmen. Drygt 30 grader med lite vind som svalkar skönt. Vi har precis ätit lunch och tar en liten siesta på rummet och då passar jag på att skriva till er. Så härligt att sitta på balkongen med datorn och en kopp te och se ut över poolområdet.Det här är det tredje Sunwing-hotellet vi bor på och jag tror faktiskt att det är det bästa också. Alla hotell har ju så klart sina för- och nackdelar. Side West Beach var fräscht och hade bra shopping nära, Cala Bona hade en fin strandpromenad och bra restauranger i närheten. Side East Beach där vi är nu är fräschast, har stort och bra poolområde med vattenrutschbanor men har ingen shopping på promenadavstånd.Nu är siestan slut och poolen lockar, framför allt för en bad-tokig 8-åring.Vi hörs senare!
Life is good!
2016-05-15 14:53:00
Hastigt och lustigt hamnade vi i Side, Turkiet, och jag njuter för fullt. Vi som hade bestämt oss för att stanna i Sverige i år, fick i tisdag "an offer you can't refuse" och efter viss vånda och beslutsångest (yes, that's me) så hamnade vi utomlands trots allt. Och nu är jag såå glad för att vi hoppade på detta. Vi blev några timmar försenade hit pga toalett-krångel på planet innan start och fulla människor vid buss-transfern som varken hittade rätt buss eller hotell. Suck. Men inte ens de få timmarnas sömn som förseningarna innebar kan störa min lycka nu. Fräscht hotell, bra service, perfekt pool-område - vad mer kan man begära? Till och med barnen har varit sams hela da'n :)
Drinkarnas kväll
2016-05-13 23:07:00
Vilken kväll jag har haft!I kväll har Norrbottens bästa drink 2016 korats och jag var en av fem i drinkjuryn som utsåg vinnaren. Vi i juryn satt nere i källaren och provade drinkarna för att vi inte skulle ha en aning om vem som hade gjort vilken drink. Vilka kreationer vi fick ta del av och så många olika smaker. Wow, säger jag bara.Vi i juryn var nog ganska eniga om drinkarna, både de med och de utan alkohol. De alkoholfria drinkarna skulle egentligen bara vara en utslagsdrink vid eventuellt lika-läge men eftersom en stack ut och var så himla god var vi tvungna att få nämna den också.Vinnare av årets drink blev Signe Lindahl som jobbar på Tapas de Papā i Luleå. Hennes drink var en fräsch modern variant av Sangria och passar perfekt på sommarens alla grillfester. Drinken toppades med mousserande vin, Cava, så det var kanske inte så konstigt att jag tyckte om den.Signes alkoholfria variant var också en favorit för mig. De andra tyckte den var för ingefära-stark, men kan det bli för ...
Vinn en Smakbox
2016-05-13 12:33:00
Visst kommer ni ihåg att jag fick hemskickat en låda full med godsaker? Om inte, kan ni titta här. Många produktnyheter och mycket ekologiskt gömde sig i lådan. Älskar paket och överraskningar!Nu har ni chansen att vinna en egen smakbox-låda med sommartema som kommer i juni.För att vara med o tävla går ni in på Instagram och letar upp mig där, jag heter matro_sara.Där finns de instruktioner ni behöver för att kunna vara med o tävla. Även nya och gamla prenumeranter kan vara med o tävla för att få boxen gratis.In o vinn! På smakbox.se kan ni läsa mer om Smakbox och vill ni vara säker på att få hem nästa smakbox så är det säkrast att beställa en. Att prenumerera kostar 189 kr per box (inkl frakt) men värdet på varorna är mycket mer. Jag kan även erbjuda er 15% rabatt på er första smakbox om ni uppger rabattkoden MATRO vid beställningen (gäller tom 2016-06-30). 
Dags att välja drink!
2016-05-11 20:53:00
Oj vad det händer grejer nu. Kontrollbehovs-Sara verkar ha blivit Spontana Sara och har tackat ja till allt möjligt den senaste tiden. Lite småstressigt och nervöst men nyttigt för mig att släppa kontrollen en aning.En av alla saker jag har tackat ja till utan att egentligen veta vad jag ger mig in på är att jag på fredag ska sitta i en Drink-jury. Hur roligt och coolt låter inte det!Duo Nöje, lokaltidningarnas nöjesbilaga, har varit på olika barer runt om i Norrbotten och testat drinkar och nu är det dags för final. De 5 finalisterna ska blanda drinkar på scen på fredag och sen ska jag och övriga juryn smaka och välja ut en vinnare. Ska bli riktigt kul att se proffs in action och sen få provsmaka deras mästerverk.Årets finalister....och längst ner min goda Matros Pink Heaven - som inte är med o tävlar :)Det bästa av allt är att även ni är välkomna till detta (gratis)event för att se proffs blanda drinkar, träffa mig och även se vilken drink och bartender som vinner. Kanske kan...
Hjortronsockerkaka
2016-05-10 07:58:00
Här kommer ett till bak-recepet för jag bakade inte bara kaffekakor i lördags, utan det blev även en sockerkaka med hjortron. Mums!Hjortronsockerkaka3 ägg2,5 dl strösocker1 msk vaniljsocker50 g smör1 dl mjölk3,5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 nypa saltFyllning4 dl hjortron0,5 dl florsocker2 msk vetemjölVispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.Blanda hjortronen med florsocker och vetemjöl och sedan med smeten.Fyll en smord och bröad sockerkaksform.Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den.Jag tror det hade varit bättre att ha en rund form med hål i mitten, för kakan var färdiggräddad i kanten och alldeles degig i mitten. Jag räknar med att det hade varit lättare att få hela kakan färdiggräddad samtidigt i en annan form.Det va...
Baka med Linus
2016-05-09 08:32:00
I helgen var jag ju så baksugen, som ni kanske redan läst, och bakade även två sorters kakor, kaffekakor och hjortron-sockerkaka. Det var så kul att baka igen efter ett långt uppehåll. När jag sen satt och bläddrade i "Hela Sverige bakar"-vinnaren Linus bok blev jag ju inte mindre baksugen så jag tror jag måste baka snart igen.Det är en bok fylld med härliga bilder på olika bakverk. En riktig inspirationsbok! Det svåraste blir nog att välja vilken jag ska baka först. Alldeles för många godsaker att välja på. Redan när jag såg programmet blev jag sugen att prova chokladtårtan med popcorn som han fick så mycket beröm för och den ser fortfarande otroligt god ut. Men det är den inte ensam om....Men med tanke på min sockeravvänjning får jag nog vänta ett tag tills jag bakar nästa gång. För det är väääldigt svårt att inte provsmaka när man väl har bakat. Om ca en månad är det nationaldagen och vi får en långhelg igen, då passar det nog att fira med nån godsak.Nu är det dags att ...
Kaffekakor
2016-05-08 15:48:00
Nu börjar denna underbara långhelg lida mot sitt slut, snyft. Jag skulle inte ha något emot fler såna. Det är sån skön känsla när man känner att man hinner göra så mycket hemma. Vanliga helger går för fort och hälften är ofta ogjort. Den här helgen har vi varit effektiva och fått mycket gjort men ändå hunnit vila. Precis som man vill att helger ska vara.Måste ju ge er receptet på kaffekakorna jag bakade igår som gjorde succé hos de som smakade. Eftersom jag inte tycker om kaffe klarade jag motstå en smakbit.KaffekakorDeg200 gram kallt smör1 dl strösocker3,75 dl vetemjöl1 dl potatismjöl2 msk snabbkaffe pulver0,5 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerKaffesmörkräm100 gram smör, rumsvarmt2 dl florsocker1 tsk vaniljsocker0,5 msk kallt kaffeKakorVispa smör och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Forma degen till två rullar 4-5 cm i diameter. Plasta in rullarna och lägg dem i kylen i ca 2 timmar. Skär i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt ...
En lugn kväll
2016-05-07 20:39:00
Det verkar bli en lugn hemmakväll för hela familjen, en trött familj. Idas övernattningskompisar gjorde att både hon och vi har sovit för få timmar i natt och Isak sov hos en kompis och de verkar också ha sovit för få timmar. Sen har han dessutom haft fotbollsträning i över fyra timmar i dag.I dag har jag äntligen bakat igen, som jag har längtat. Eftersom jag har skurit ner på socker så har jag ju inte bakat heller, men nu kunde jag inte hålla mig längre. Men för att inte frestas för mycket bakade jag kaffekakor, dvs kakor som smakar kaffe. Kaffe som jag inte tycker om. Smart, va?När jag ändå var i gång med bakandet var jag tvungen att baka en mjuk kaka också och då föll valet på en hjortronsockerkaka och den var jag tvungen att prova en liten liten bit av och den var himmelskt god. Men en bit får räcka!Men så himla kul det var att baka! Längtar tills jag får baka igen. Just nu är jag sugen att baka allt möjligt - surdegsbröd, limpor, bullar, kladdkakor, cheesecake och en massa anna...
Loppi Blogbag
2016-05-07 09:30:00
God morgon!Klockan är bara strax efter nio och i vanliga fall skulle vi nyss ha stigit upp, men i dag har vi redan varit uppe i flera timmar. Ida har haft två kompisar som har sovit över och tjej-trion vaknade tidigt och var hungriga. Så efter att deras frukost har jag hunnit äta frukost själv, duscha, sätta igång både en disk- och en tvättmaskin och även baka. Oj vad jag kommer hinna mycket i dag :)I veckan fick jag ett paket med lite smått o gott. Alltid kul med nyheter.Old el Pasos mexikanska nyhet "Chicken Tinga" ska bli spännande att prova. Kan kanske bli ett alternativ till tacos. Har ni provat den redan?Rengöringsgel från Dermosil innehåller bland annat Aloe Vera som jag tycker om i skönhetsprodukter. Kanske en ny favorit.Snobben blir nog kvällens lördagsfilm tillsammans med en stor skål pop corn. Lördagsmys :)Vilka barn, stora som små, tycker inte om små-yoghurt/kvarg?! Dessa små förpackningar med Safari Kvarg är ett perfekt mellanmål i väntan på maten.Av Geggamoja fick vi e...
Hackat ägg - lchf-frukost
2016-05-06 10:49:00
Åh vad härligt med en ledig klämfredag och jag har en massa jag vill hinna göra i dag, denna extradag med ledigt. Städa, handla, skura altan, tvätta och annonsera ut barnsaker är en del av sakerna som står på dagens to-do-lista men först ville jag säga hej till er och tipsa om min nya lchf-frukost/mellanmål/lunch, ja jag äter det lite då och då. Det har nästan blivit min nya craving. Hackade ägg med smör och salt! Har ni provat?Hackat ägg - lchf-frukostmediumkokt ägglite smörsaltMediumkoka äggen. Skala den.Mosa/hacka tillsammans med lite smör, krydda med salt.Det här är ett riktigt mättande, så det är perfekt till frukost så håller man sig mätt länge. Det blir mycket krämigare och godare om gulan är lite lös, så se till att inte hårdkoka äggen.Det här åt jag hos min dagmamma när jag var liten, men jag har nog inte ätit det sen dess. Himla konstigt egentligen för jag kommer ihåg att jag tyckte om det redan då och det är ju så enkelt att göra. Vilken tur att jag blev påmind om det när...
Västerbottensgratinerad chilisåskyckling
2016-05-05 14:20:00
Vilken underbar dag!Solen skiner och det är riktigt varmt ute, även om man inte sitter i lä. Så himla härligt! Utemöblerna är skurade, gräsmattan krattad, paviljongen uppsatt och snart är även fönstren putsade. Nu är vi redo för sommaren!Trots att solen sken även i går blev det ingen grillmiddag, utan i stället gjorde jag en kycklinggratäng av en överbliven grillad kyckling. Men i dag blir det grillat.....Västerbottensgratinerad chilisåskyckling1 grillad kyckling3 dl riven ostsås2 dl creme fraiche2,5 dl vispgrädde1 dl chilisås2 msk dijonsenap1,5 tsk dragon1,5 tsk italiensk salladskrydda1,5 tsk basilika0,5-1 tsk saltBörja med såsen, blanda crčme fraiche, grädde, chilisås, senap och kryddor.Blir jättebra om man förbereder och ställer kallt i några timmar.Dela kycklingen och fördela den i en ugnsform.Häll såsen över kycklingen.Strö över riven ostGratinera i 225 grader i ca 20 minuter.Servera med sallad och eventuellt ris.Det här tyckte hela familjen om, så det lär återkomma ofta här he...
Dumleflarn - enklaste kakan att baka
2016-05-04 17:24:00
Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu? Man sätter Dumle (chokladöverdragen kola) på en plåt och gräddar i ugnen och vips har man en kaka istället för en godis. Jag tyckte att de blev lite stora om man tog en hel dumle så jag testade att dela en dumle mitt itu innan gräddning och tyckte att den storleken blev mycket bättre.DumleflarnDela dumlen i 2 bitar, med t.ex. en sax.Lägg glest på en plåt för de smälter ut.Grädda i 175 grader i 6-8 minuter.Det här blev riktigt gott och hela familjen blev som galna efter denna krispiga kaka. Jag ville ha den krispig men vill man ha den lite småseg så tar man ut plåten lite tidigare från ugnen.Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Det ska jag prova nångång, men då måste jag "baka" några nya flarn för de jag gjorde i helgen är slut för länge se'n.Sätt halverade dumlekolor på en plåt........och efter några minuter har du goda kakor.
After Work med jobbet
2016-05-03 21:25:00
Nu har jag precis kommit hem från en supertrevlig After Work med jobbet. Vi har länge pratat om att vi ska äta tapas på Tapas de Papā och nu äntligen blev det av. Vi började med en fördrink hemma hos chefen i hennes fina lägenhet och det var inte vilken fördrink som helst utan det var ett av mina favorit-bubbel. Rotari Rosé det är såå gott och såå vår o sommar över det. Love it!Efter bubbel och småplock gick vi vidare till tapas-restaurangen där vi åt mycket och länge. Tapas är ett perfekt sätt att äta och umgås. Jag älskar konceptet att man sitter länge o småäter och pratar. Man vet aldrig vad de serverar och det är olika från kväll till kväll. Bland det jag smakade ikväll var entrecôte, köttgryta, chiliräkor, grönsaksspett, sötpotatis-pommes, oliver, serranoskinka och patatas bravas.Vi har verkligen roligt på jobbet nu, jag älskar jobbet och jag älskar mina kolleger. Tänk att jag för ungefär två år sedan slutade där frivilligt för att börja ett nytt jobb. Nu skulle jag aldrig byta...
Tzatziki till kebabkryddade köttfärsspett
2016-05-03 10:11:00
Åh vad jag älskar att vakna till solsken, det är så mycket enklare att stiga upp trots att man är såå trött. Hoppas vi får njuta av solen hela da'n....och hela långhelgen. Även i går sken solen när vi kom hem från jobbet så självklart blev det grillat till middag. På grillen fixade vi kebabkryddade köttfärsspett och sparris och i köket fixade vi sallad o vitlöksstark tzatziki. Mysig och god måndagsmiddag!Tzatziki5 dl turkisk yoghurt1 gurka1 tsk salt2 vitlöksklyftor, riven eller mycket finhackadev. 1 skvätt citronsaftev. 2 tsk olivoljaDela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet.Lägg gurkstrimlor och salt i en skål. Låt stå och dra ca 1 timme.Häll över gurkan i en sil. Pressa ur all vätska.Blanda yoghurt, vitlök och ev. olivolja. Tillsätt gurkmoset. Smaka av med salt och några droppar citron.Låt gärna tzatzikin stå och dra ett par timmar i kylskåp så sätter smakerna sig ordentligt.Tzatziki är ett av mina sommar-favorit-tillbehör o...
Chokladmousse med yoghurt
2016-05-02 19:01:00
Det var en trött familj som vaknade i morse. Vilken tur att det är en kort vecka och bara två morgnar kvar att stiga upp innan vi får sovmorgon igen. Älskar extra helgdagar, inte bara för ledigheten. Med helg mitt i veckan kan man unna sig lite extra god mat och kanske en efterrätt också. Perfekt! Till förra helgens festligheter gjorde jag en chokladmousse på ett litet annorlunda sätt. Istället för en len mousse gjorde jag en med lite crunch, tack vare att jag hackade chokladen i bitar istället för att jag smälte den. Chokladmousse med yoghurt100-150 g mörk choklad2,5 dl grädde2,5 dl yoghurt Finhacka chokladen. Vispa grädden. Vispa ner yoghurten med elvispen på låg hastighet. Rör ner chokladen.Fördela smeten i portionsglas. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.Garnera ev. med bär och/eller mer choklad innan servering. Fast den är god bara som den är också :)Det här är en god mousse med lite syrlig smak tack vare yoghurten. Jag är inte så jättemy...
Valborgsgrill
2016-05-01 12:06:00
Trevlig första maj på er! Gårdagens trevliga grillkväll med grannar följer vi upp i dag med födelsedagsfirande för min pappa. Fest hela helgen! Gårdagens värme och sol gjorde att alla var på lite extra bra humör. Underbara sol och det verkar vara lika fint väder i dag. Love it!I väntan på maten började vi med lite småplock. Jag hade fixat, och åt,  ostchips med skagenröra som är perfekt lchf-förrätt.I sann valborgs-anda grillade vi till middag, lite grill-knytis där vi hade med oss lite smått o gott. Vi hade bland annat med oss tzatziki - men den glömde jag ta fram. Så kan det gå i stressen bland många hungriga :)Ingen kväll är komplett utan efterrätt och självklart erbjöd jag mig att fixa den. Jag gjorde en chokladmousse på 80-procentig choklad. Älskar mörk choklad! Dessutom hade jag gjort dumleflarn, goda men inte lchf-vänliga och jag hade även köpt glass för jag var rädd för att många skulle tycka att chokladmoussen var för osöt.Nu ska jag skynda mig ut för lunch i sole...
Modevisning på Vineyard
2016-04-30 07:54:00
Jag har inte visat er bilderna från modevisningen jag var på för två veckor sen. En modevisning med lotteri, goodie bags, snittar och bubbel. Det hade kunnat vara hur bra och trevligt som helst men jag som älskar att fixa fester och evenemang hade nog gjort mycket annorlunda. Det var mycket väntan, långa köer och korta (kiss- och dryckes)pauser, men i en otroligt vacker miljö.När vi kom dit bjöds vi på goda snittar och Prosecco, men de hade gjort samma misstag som många andra - att de har långbord. När det är flera hundra människor som kommer samtidigt är det bäst att ha flera olika stationer utspridda i lokalen där man kan plocka sitt glas och sina snittar.När det var dags för modevisningen gick vi till en annan vacker lokal där vår goodie bag stod på stolen och väntade. Efter att ha fixat ett antal goodie bags de senaste åren så var förväntan stor, men besvikelsen var större när det i påsen mest var rabattkuponger som gällde kommande 3 dagar. Vilka fester och konfer...
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33236 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss