TopplistanMat och DryckDetaljer för "Mat-ro"

Mat-ro

Mat-ro
Allt jag bakar och all mat jag lagar skriver jag in recepten på.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Nötfri choklad från Malmö Chokladfabrik
2016-07-27 16:35:00
Visst såg ni tävlingen om en välfylld Smakbox i går? Om inte så hittar ni tävlingen här! En av produkterna i förra Smakboxen var mörk choklad från Malmö Chokladfabrik och gissa om jag blev glad när jag hittade den i min box. Inte bara för att jag älskar choklad utan för att jag såg att den tillverkas i en nötfri fabrik. Åh vad jag älskar sån't. Chokladen då, var den god? Den var otroligt god och en ny favorit hemma hos oss. Och här äts det mycket choklad av mig.Nötfri - mitt favoritord!Fin choklad i fin förpackningTänk att bo där kakao växer som ogräs Fairtrade!
Pestofyllda kycklingfiléer med mozzarella och salami
2016-07-27 09:34:00
I går gjorde jag i ordning några kycklingfiléer som jag fyllde med pesto, mozzarella och salami, se'n var det tänkt att Leif skulle grilla dem när han kom hem från jobbet. Men han var tvungen att jobba över och vi som skulle i väg på kvällen var tvungen att äta i hyfsad tid, så istället för grillen blev det stekpanna och ugn som gällde. Men det fick ändå godkänt betyg :)Pestofyllda kycklingfiléer med mozzarella och salami4 kycklingfiléer (1 kg)röd pesto4 salamiskivor1 mozarellaboll, i skivorsaltpepparTa bort den innerfilén (den lilla flärpen).Skär en skåra, så att det blir en ficka, i varje kycklingfilé.Smörj filéen invändigt med pesto. Lägg sedan dit mozzarella och salami.Stäng igen filéen. Salta o peppra.Stek filéerna på båda sidorna på ganska hög värme för att få lite färg.Lägg dem sedan i en ugnsform.Stek även innerfiléerna och lägg i formen.Stek klart i ugnen i 225 grader i ca 20 min.Kontrollskär kycklingen för att kolla att den är färdig.Det här tyckte alla om och åt med god ...
Vill du ha en smakbox?
2016-07-26 16:24:00
Jippie! Jag har fått chansen att tävla ut en till Smakbox till er mina fina läsare. Temat för den nya boxen är Nya Vanor och den innehåller ca 15 spännande produkter som förhoppningsvis utmanar dig lite och får dig att prova nya alternativ. Värdet är ca 450 kr. Nästa smakbox börjar levereras kring den 17 augusti.Så här spännande är det att öppna sin Smakbox!För att vara med o tävla går ni in på Instagram och letar upp mig där, jag heter matro_sara.Där finns de enkla instruktionerna ni behöver för att kunna vara med o tävla om detta fina pris.Se nu till att ta chansen att få hem en låda full med mat-saker. Den första smakboxens innehåll hittar ni här och den andra smakboxens innehåll finns här. Så himla bra saker! Mycket har blivit favoriter som vi har fortsatt att köpa. Men det bästa av allt är nästan överraskningen, att man inte alls vet vad som döljer sig i lådan. Jag som älskar att öppna paket :)
Ugnsrostad blomkål
2016-07-26 10:16:00
Semesterlunken fortsätter för mig, det gick fort att komma in i den :) Leif däremot, han har börjat jobba och har slut på sin sommarsemester. I år delade vi upp våra semestrar så att Ida inte ska behöva vara på fritids nånting under hela sommarlovet. Nästa år hoppas jag att vi kan ha åtminstone ett par veckor tillsammans.Mitt nya favorittillbehör är ugnsrostad blomkål. Har ni provat det nån gång?Ugnsrostad blomkålblomkål - fryst eller färskolivoljaörtsaltnymald svartpeppartorkad basilikaOm du använder färsk blomkål så delar du den i små buketter, använder du fryst så tinar du den något.Lägg blomkålsbuketterna i en ugnsform.Häll över olivolja.Krydda.Stek i 200 grader i 20-30 minuter, tills blomkålen har mjuknat men ändå har tuggmotstånd kvar.Det här är så himla gott. Ni måste prova! Självklart blir det snäppet godare med färsk blomkål men det är helt ok även med fryst.
Färsk lax på grillen
2016-07-25 22:22:00
Vilken middag vi åt igår! Vi åkte in till norra hamn och köpte färsk lax direkt från fiskebåten, se'n åkte vi hem och la den på grillen direkt. De enda kryddorna vi använde var salt och citronpeppar för vi vill inte överkrydda så'n god fisk, för det är verkligen skillnad på lax o lax! Jag kunde nästan inte sluta äta för det var så gott.Vi dukade även fram sallad, ugnsrostad blomkål, skaldjursröra, hollandaisesås och tzatziki, men egentligen hade jag kunnat äta bara laxen för den var så himla god. Vi kommer definitivt åka in till hamnen fler gånger för att köpa lax.I dag åt vi inte lika god middag enligt mig, men barnen var nöjda för det var tacos som stod på kvällens middagsbord. Ibland kan tacos vara gott men i dag var jag inte alls sugen på det. Får försöka komma på en roligare middag till i morgon.
3 sorters kakor av 1 deg
2016-07-25 10:32:00
Det gäller att tänka smart! Jag hade ett kalas i antågande där gäster förväntar sig hembakt men där jag själv vill undvika sötsaker. Hur löser man det på smidigaste sätt? Hade jag bakat en massa sorter i flera dagar (som jag brukar göra) hade frysen varit full med kakor och jag hade nog inte kunnat motstå frestelsen och hade tänkt alldeles för ofta "Ska bara ta en liten". Men just då dök Matmagasinet upp med ett tips. Gör tre sorters kakor av en deg! Tre olika kakor med olika smak och form. Perfekt på ett fikabord!Jag gjorde kakorna små så att man kan smaka av alla och slipper välja. Det blev lagom många, dvs inte speciellt många blev kvar efter kalaset.Grunddeg5 dl vetemjöl (300 g)1 dl strösocker200 g smör1 msk vattenBlanda vetemjöl, socker och smör i matberedare eller bunke. Blanda ihop med maskin eller för hand.Tillsätt sedan vattnet. Blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i tre delar och följ recepten nedan.1. KardemummakakorCirka 30 st1/3 sats grunddeg2 tsk f...
Kebab i muurikkan
2016-07-23 21:49:00
Det blev en riktig slöardag i dag, precis som jag önskade. Så underbart det är att inte göra nånting...i alla fall nån gång emellanåt. Jag har mest legat i loungen o njutit av värmen, men nu har vi gått in för kvällen - i alla fall jag, Olivia och Isak. Vi sitter i soffan och ser gamla musikvideos och sjunger med - så himla mysigt!Till middag åt vi kebabsallad som var så himla gott så jag kunde knappt sluta äta. Vi tog upp en bit älg-ytterlår som vi skar i kebab-stora bitar, se'n stekte vi dem i muurikkan över gasolgrillen. Till det serverade jag sallad, gurka, paprika, tomat, rödlök, majs och orientdressing.Åh så gott! Perfekt sommarmat.Älg-kebab i muurikkan. MumsPerfekt att sätta muurikkan på gasolgrillen.Det bästa av allt - det finns rester kvar till lunch i morgon :)
Semestern är här
2016-07-23 09:34:00
God morgon! Vilken härlig känsla att vakna upp till en ledig solig dag och veta att jag nu är ledig i flera veckor, istället för bara en helg. Så i dag tror jag faktiskt att jag inte ska göra nånting, bara vila, alla måsten får vänta tills i morgon eller nästa dag eller nästa....Ni som följer mig på Instagram (@matro_sara) har redan sett min solgula sommardrink i gröngräset som fick inviga min semester. Vacker, god och fräsch! Efter drinken på altanen gick vi över till grannarna på grill-knytis och där blev vi kvar resten av kvällen. Vi hade med oss vår nya sommargrillfavorit - souvlaki, tzatziki och sallad. Men kvällens höjdare var nog Kickis räksallad som jag ska be om receptet till, så att jag kan ge er.Till maten provade jag det nya rödvinet Pazzione by Pernilla Wahlgren, ett lättdrucket ekologiskt vin som passade perfekt som ett sällskapsvin. Dessutom med en vacker etikett på flaskan - ett plus men inget avgörande när man väljer vin.En sommardrink i gröngräset för att fira seme...
Pink Lemonade Frosé
2016-07-22 14:49:00
Det blev ingen drinktorsdag på bloggen i går heller, men nu firar vi att jag äntligen har semester med en drinkfredag istället. Precis när högsommarvärmen har kommit till Luleå går jag på semester - perfekt tajming! Nu ska jag jag vila, vila och vila i minst en vecka. Ska bli så skönt och välbehövligt.Frosé verkar vara sommarens drink och det går att variera i det oändliga. Det som är lika är dock att man fryser ner rosévin som man sen tar upp och mixar till en iskall röra. Frozen + rosè = FroséPink Lemonade FrosérosévinPink lemonadeFrys in rosévinet i iskuber.Mixa till slush-konsistens.Fyll på med Pink lemonade.Rör om och njut av en svalkande rosa drink.Rosa och fin drink som svalkar bra i solen. Har ni provat Frosé i sommar än? Hur gjorde ni er?
Sara-dagen
2016-07-21 06:35:00
Jag är tillbaka!Jag har haft en underbar mini-semester från både jobbet och bloggen. Känns som jag har varit ledig i flera veckor fast det egentligen bara är några dagar. Men både vädret och våra Jämtlandsgäster gjorde att jag snabbt kom in i "semester-mode". Vi har haft långfrukostar på altanen varje morgon - det bästa jag vet och en perfekt start på dagen. Förutom trevligt sällskap så har vi Leif  fått bygg-hjälp så nu har vi kommit en bra bit på väg i byggandet av vår nya grillplats. (Bilder kommer!)Jag har även hunnit fylla år, på Sara-dagen, och hade en underbar dag med hela altanen full med släktingar. Ida sa "Jag älskar sån'a här släktträffar" och jag håller med henne fullständigt. Och extra skönt känns det att vi hade sol och värme för det hade nog blivit liite mer trångt inomhus med alla gäster. Lite småhäftigt med åldersspridningen på kalaset. Det var gäster från 1 till 84 år och det var minst en person från varje årtionde från 1930-talet till 2010-talet.Min födelsed...
Mangoyoghurtglass
2016-07-17 16:15:00
Sommar innebär glass! Och Ida är ett riktigt glass-monster som nog skulle kunna leva på glass. Vilken tur att hon älskar min hemmagjorda glass utan socker, för den är mycket nyttigare än all "vanlig" glass. Vill man så kan man tillsätta färska bär till glassen också, nu i sommartider.Mangoyoghurtglass2 dl fryst mango1,5 dl turkisk yoghurt0,5 dl mjölkMixa alla ingredienser till en mjukglass-konsistens.Servera på en gång.Tillsätter man för mycket mjölk blir det smoothie men det är också gott :) Låt inte mangon tina för det är ju den frysta mangon som gör det till glass.
Souvlaki
2016-07-15 20:01:00
I onsdags åt vi en underbart god grillmiddag, så vi har redan planerat in när vi ska äta den nästa gång. Hela familjen satt o mmm:ade för det var så gott. Vad åt vi då? Jo, souvalki på fläskytterfilé marinerad i en massa citron och till det hade Olivia gjort en jättegod tzatziki. En perfekt sommarmiddag!Souvlaki - grekiska grillspettca 1 kg fläskytterfilé0,75 dl olja1 citron, skal + saft1-2 vitlöksklyftor1,5 tsk rosmarin (alt 1,5 msk färsk)1 msk oregano (alt 3 msk färsk)3 krm svartpeppar1,5 tsk saltSkär köttet i bitar, ca 2-3 cm stora. Blanda de övriga ingredienserna i en påse och lägg i köttbitarna. Låt marinera minst två timmar i kylen. Trä upp köttet på blötlagda grillspett av trä. Strö över lite salt och grilla tills de är genomstekta, ca 10 minuter.Servera med tzatziki.Vi åt grillspetten med tzatziki och grönsaker, men även pommes frites och/eller pita- eller libabröd passar till detta. Men så gott som köttet och tzatzikin var så behövs det inte nå mer som k...
Fredagen är hittad
2016-07-15 06:25:00
Dags för ett sista ryck! Tur att solen skiner för det gjorde det lite lättare att stiga upp i morse, för oj så trött jag var när klockan ringde. Men nu är det f.r.e.d.a.g och fem dagars ledighet på gång.Efter middagen i går cyklade vi in till Luleå hamnfestival där Rix FM festivalen var på besök med artister som Lisa Ajax, Martin Almgren, Jakob Karlberg, Wictoria, Robin Bengtsson och Molly Sandén. Ingen höjdar-uppställning, det brukar vara bättre, men det var ändå helt ok. På tivolit var det proppfullt med folk så Ida får vänta tills i dag med att åka lite. Istället för att stå i köer åkte vi hem - jag hamnade med en kopp te i soffan medan Ida (och Leif) umgicks med kompisar.Det var en annorlunda känsla att vid 23-tiden säga åt Ida o hennes kompisar att jag går o sover så de måste vara lite tysta. Sommarlovslediga barn som har vänt dygnet. Härligt för dem och snart är det min tur att vara vaken länge på kvällarna och sova länge på morgnarna. Det bästa med att vara ledig! de lyc...
Glutenfri Cornflakespaj med rabarber
2016-07-14 16:07:00
På Idas båda kalasdagar bjöd jag på denna glutenfria rabarberpaj med corn flakes. Den blev så god och krispig vid första försöket så självklart gjorde jag en till paj till nästa kalasdag. Men då nöjde jag mig inte med enkel sats utan gjorde dubbel sats så att den skulle räcka riktigt länge. Då kunde jag även glädja de få som jobbar tillsammans med mig den här veckan med lite go'fika i måndags.Glutenfri Cornflakespaj med rabarber7,5 dl rabarber0,75-1 dl socker0,75 msk potatismjölSmulpaj125 g smör5 dl glutenfria cornflakes2 dl glutenfritt havremjöl0,5 dl kokos0,75 dl sockerSkiva rabarbern och lägg den i botten av en ugnsform.Blanda socker o potatismjöl och strö det över rabarbern.Smält smöret.Smula cornflakes med handen ner i en bunke.Blanda havremjöl och socker med cornflakes.Häll det smälta smöret i blandningen och rör om.Lägg cornflaksenröran ovanpå rabarbern i formen.Grädda i 225 grader i ca 20 min. Det här blev kanongott med en liten crunchig yta tack vare corn flakes. Kokosen g...
Nedräkning
2016-07-14 06:27:00
Nu har min nedräkning börjat!Jag ska in o jobba 2 dagar i slutet av nästa vecka så min "riktiga" semester börjar inte förrän 25 juli. Men två dagar hit eller dit, det känns faktiskt som att min semester börjar på fredag efter jobbet. Ska bli skönt att slippa dessa tidiga morgnar ett tag. Fast om jag ska vara helt ärlig så är det lite mysigt att cykla i väg före sju, det är så himla lugnt och stilla i hela sta'n så tidigt i semestertider.
Efter regn kommer sol
2016-07-13 21:58:00
Efter en solig dag öste regnet ner precis när jag skulle cykla hem från jobbet. Så himla typiskt! Men efter ett tag upphörde regnet och vi fick en solig och fin kväll med underbart god grillmiddag. Den kommer vi göra snart igen!Leif grillade souvlaki, grillspett av fläskytterfilé, och Olivia hade gjort tzatziki. Det åt vi tillsammans med salladsmix och blandade tomater. Såå himla gott och en perfekt sommarmiddag. Tyvärr blev det inte över nånting så jag fick mig ingen lunchlåda till i morgon. Istället blir det en pizzabit till lunch, lchf-pizza så klart.Nu är det dags för tidig sängläggning för i morgon är det både jobb hela da'n och Luleå hamnfestival med Rix FM-festivalen på kvällen som står på schemat. Se'n är det fredag och se'n är det helg och se'n har jag tre dagar semester. Jippi!
Fotbollskaka
2016-07-13 11:16:00
Eftersom Ida fyllde år mitt under fotbolls-EM och eftersom jag inte tänkte göra nån vanlig tårta passade jag på att göra en fotbolls-kaka. Lite pyssel och roligt ville jag ju ha :) Den ser mycket mer avancerad ut än vad den är att göra. Fast det kanske var dumt att avslöja. Ha ha, nej nu tycker jag att ni ska göra den här till alla fotbollsälskare för det är faktiskt helt vanliga mockarutor där jag har färgat kokosen grön och sen lite extra pynt med linjer, hörnflaggor och fotboll.FotbollskakaKaka4 ägg5 dl socker300 g smör3 dl mjölk8 dl vetemjöl4 tsk bakpulver8 msk kakao2 msk vaniljsockerSmält smöret och låt svalna.Vispa ägg och socker poröst.Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke och sikta ner i äggsmeten.Tillsätt smör och mjölk och rör om försiktigt.Häll smeten i en långpanna, smord eller med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 30 min. Låt kallna.Glasyr4,5 hg florsocker3 msk kakao75 g smör7 msk kaffe eller mjölkSmält smöret.Blanda ihop florsocke...
Båtkväll efter jobbdag
2016-07-12 06:40:00
I dag verkar det bli en härlig sommardag med strålande sol och högsommarvärme. Äntligen! Jag planerar för lunch ute i norra hamn, några meter från jobbet alldeles vid vattnet. Älskar allt vatten runt Luleå och i gårkväll fick jag en stor portion hav då vi fick följa med våra kompisar ut med båten för grillmiddag ute på en ö.Vi fick en härlig kväll med två ö-stopp, god middag, trevligt sällskap och barnen hann leka en massa.Så'n lyx att efter en arbetsdag bli serverad allt. Jag gjorde i.n.g.e.n.t.i.n.g! Jag hade tänkt bidra med lite genom att betala barnens glass, men jag misslyckades även med det :) Jag har en ny mobil och har glömt fixa mobilt bank-id och swish på den och kontanter har jag aldrig på mig. Så klantigt!
Gravad lax
2016-07-11 15:45:00
Till midsommar gjorde jag en omgång gravad lax. Det är ju såå gott och så himla enkelt. Har ni provat grava själv? Det är så mycket godare än att köpa färdiggravad och det är inte speciellt svårt heller. Så ni som inte har provat grava - Ni måste göra det snarast. Ni lär inte vilja köpa gravlax nå mer! Fast ibland är det bråttom och man blir så illa tvungen, men jag ångrar mig varje gång jag smakar köpt gravlax.Gravad lax1 kg färsk lax av mittbiten med skinn och ben0,5 dl salt1 dl strösocker1 msk grovkrossad vitpeppar0,5 dl grovhackad dillFiléa laxen och putsa bort alla ben, men låt skinnet vara kvar.Blanda salt, socker och vitpeppar. Gnid in blandningen i laxens köttsidor.Skär dill grovt och strö den över laxen. Lägg ihop laxfiléerna med köttsidorna mot varandra och tjock del mot tunn del.Lägg i en plastpåse, knyt ihop och lägg laxen på ett fat i kylen. Låt ligga 2 dygn och vänd på påsen 4-5 gånger under den tiden.Skrapa bort dill och kryddor från laxen. Skär den i t...
Morgonpigg
2016-07-11 06:43:00
Efter en kalashelg är det åter dags för en jobbvecka, känns lite segt måste jag erkänna. Men det brukar bli bättre när man väl är på plats vid jobb-skrivbordet. Men det är det där att ta sig dit o inte fastna i snoozandet, i duschen eller vid frukostbordet.I går hade vi en sån trevlig dag i solen med dubbla kalas för Ida. Kompisarna kom över på korvlunch, glass och lek (mer bilder kommer). Efter två intensiva timmar när kalaset var klart röjde vi snabbt undan för att duka fram för nästa kalas. För då dök mormor, morfar och kusinerna upp och vi bjöd på grillade hamburgare med tillbehör och rabarberpaj. Är så glad att vi äntligen fick sol så vi kunde njuta på altanen hela dagen, så mycket enklare att rymmas en massa folk där än i köket.
Sommar?
2016-07-09 12:33:00
Äntligen har jag fått sova ordentligt! Är fortfarande lite chockad för klockan var strax efter 10 när jag vaknade. När hände det senast?! Men så otroligt skönt och välbehövligt det var. Nu borde jag orka göra det sista inför morgondagens kalas - röja undan lite, fixa godis, förbereda lekarna. Har ni nå roliga lekar/samarbetsövningar för 9-åringar som ni kan tipsa om?Det lär inte bli någon vila i solstolen i dag för solen har inte hittat hit än. Men det ryktas om att den är på väg. Hoppas! Trots att jag jobbar till veckan så vill jag ha sol, sommar och värme för det är faktiskt roligare o lättare att jobba då. Fast lite längtar man kanske hem till altanen när man sitter vid jobb-skrivbordet och solen skiner :)Älskar detta Facebook-konto!
Ida 9 år
2016-07-08 21:48:00
På gårdagens kalas började vi med lite fika och det bjöds på lite smått o gott, men ovanligt lite sötsaker eftersom jag inte vill baka så mycket gott nu när jag försöker undvika sötsaker. Framåt middagstid plockade jag fram lite sallad och salladstillbehör till de gäster som var kvar. Det blev en godare och mer uppskattad middag än vad jag hade vågat hoppats på.Ida 9 årFikatkaffekakordrömmarrån fyllda med choklad- eller smultronkrämfotbollskaka aka mockarutorrabarberpajköpt jordgubbstårtajordgubbarhjortronvaniljsås gräddeMatenPasta- och köttbullssalladköttbullarpastaisbergssall adgurkatomatpaprikamajsGör-din-egna-salladBlandat på ett fatisbergssalladbabyspenatgurkatomatpapri kapurjolökSmåskålar "plocka-vad-du-vill"räkoräggcitronthaichilistekt kycklingbaconfetaostRhode Island-dressingBrieostPyramid-knäckeÅh så gott det här var och alla gäster var nöjda med att få plocka ihop sin egna sallad, och alla blev riktigt mätta. Det här kommer jag göra om fler gånger när vi har gäster!
Ugnsomelett
2016-07-08 14:49:00
Jag hade tänkt visa er bilder från gårdagens 9-års-kalas, både vad vi fikade och vad vi åt. Men vi återhämtar oss fortfarande från gårdagen och planerar o förbereder inför söndagens nya kalas så därför får ni istället ett recept på ugnsomelett. Ett tillbehör som vi ofta gör numera. Medan ni läser receptet och funderar på när ni ska äta det, så forsätter jag redigera bilder från i går.Ugnsomelett5 ägg2,5 dl gräddesalt, pepparVispa ihop ägg och grädde.Krydda.Smörj en ugnsform.Tillaga i 225 grader i ca 20 minuter tills omeletten stannat.Ugnsomelett är ett perfekt tillbehör till det mesta. Det är ett självklart tillbehör på julbordet och nu när jag undviker kolhydrater är det ett välkommet tillbehör till mycket.Ugnsomelett passar perfekt till bl.a. köttfärssås så man behöver inte sakna spagettin. Garnera med lite sallad och (lufttorkad) skinka så har du en god lunch att bjuda på.
Kalas på gång
2016-07-07 13:49:00
Vi kalasar hela da'n!Födelsedagstjejen IdaHögst på önskelistan stod en mobil....och det fick hon!Fotbollskaka aka mockarutorPerfekt väder för vimplar, de blåser som bara den :)
Onsdag
2016-07-06 06:25:00
Ännu en tidig morgon och ännu en dag med regn, men vet ni vad? I dag jobbar jag bara till lunch och se'n har jag semester i två dagar och se'n är det helg så nu får jag sovmorgon i f-y-r-a dagar. Härligt med fredagskänsla på en onsdag!Eftermiddagen och kvällen ska jag ägna åt kalasförberedelser. Tänk att vår lilla sladdis blir 9 år i morgon! Jag tror jag säger fel varje gång jag säger att hon fyller 9 år. Det var ju nyss vi åkte in till förlossningen tidigt en kall men solig julimorgon. Jag gick några dagar över tiden men det gjorde inget för det blev som jag ville - att vår lill-tjej föddes 07-07-07. Gissa hennes lyckonummer?
Deviled eggs
2016-07-05 18:17:00
Oj vad fort tiden går! Jag har ju inte gett er alla recept från midsommarbuffén än och snart är det dags för kalas med en massa nya recept. Förutom de örtkrämsfyllda ägghalvorna hade jag med dessa deviled eggs med en lite starkare fyllningen. Styrkan avgör man dock själv med tabascon.Deviled eggs6 hårdkokta ägg3 msk majonnäs2 msk crème fraiche1 tsk vitvinsvinäger1 tsk dijonsenap droppar tabascosalt o pepparrädisor till garneringHårdkoka äggen, svalna, skala och halvera.Ta ut äggulorna och blanda med övriga ingredienser.Spritsa fyllningen i gropen efter gulan.Garnera med rädisbitar.Jag kokade inte äggen tillräckligt länge så gulan var inte hård och därför blev fyllningen lös och gick inte att spritsa fint. Men det var god smak i alla fall och passade perfekt till laxen och sillen på midsommarbordet.För mig är ägg ett måste till sill och om man dessutom gör äggen lite roligare med en fyllning blir det extra gott och vackert på ett buffébord.***********************Nu har det regna...
Regn hos mig
2016-07-05 06:18:00
Regnet öser ner ute, här inne är det alldeles tyst för alla sover utom jag.Jag hade gärna legat kvar i sängen under täcket och lyssnat på regnets smattrande mot rutan. För visst är det ett mysigt ljud om man inte behöver gå ut? Men i dag måste jag gå ut för jobbet kallar, än är det länge kvar till semester. Det är bara leta fram paraplyet och stövlarna och ge sig ut i regnet.Den här veckan då vi har flera kalas och ute-aktiviteter inplanerade verkar bli en riktig skit-vecka vädermässigt. Men jag är inte bara bra på att planera, jag är även bra på att omplanera. Så inte kommer lite regn att stoppa oss från att ha en kanonvecka.Men innan festligheterna börjar så kör vi en vanlig tisdag!En regnig jobb-tisdag :)
Zucchinigratäng
2016-07-04 21:29:00
Kalasförberedelserna fortsätter och ikväll stod paketinslagning på schemat. Extra bra att blivande 9-åringen sov hos en kompis så att vi kunde fixa med paketen i lugn och ro i vettig tid. Hade Ida varit hemma hade vi varit tvungna att vänta till mitt i natten innan hon sov och det hade varit fritt fram, för hon är en riktig nattuggla som vänder dygnet på en gång vid lite ledighet.Nu är presenterna inslagna och jag ska bara ge er detta kanonrecept sen ska jag passa på att gå o lägga mig i vettig tid för en gångs skull. Till gårdagens grillmiddag gjorde jag en zucchinigratäng istället för potatisgratäng och det var sååå gott.Zucchinigratäng3 st zucchini, medelstora3 dl grädde3 dl riven smakrik ost (dessutom ska det vara ost uppepå)örtsaltsvartpepparSkär zucchinin med mandolin i riktigt tunna skivor. Smörj en form med lite smör eller olja. Lägg ett lager zucchini i botten, salt och peppra, strö över lite riven ost och häll på en skvätt grädde.Varva och avsluta med ett tjockar...
Vaniljdrömmar
2016-07-04 06:32:00
Nu när jag har dragit ner på socker och kolhydrater är det väldigt ont om bakrecept här på bloggen, tyvärr. Men vi har några kalas framför oss och självklart kan jag inte låta bli att baka till dem, så nu har ni några bakrecept att se fram emot.I helgen bakade jag en av min pappas favoritkakor, men som jag själv inte är så förtjust i så det blir enkelt att låta bli dem. Det gäller att vara smart :)Vaniljdrömmar100 g margarin1 dl olja2 dl strösockerVispas ihop så det blir vitt och pösigtBlanda ihop i en skål4 dl vetemjöl1 msk vaniljsocker0,5 tsk hjorthornssaltRör ihop smörblandningen med mjölblandningen.Rulla bollar och sätt på bakpappersklädd plåt.Grädda i 150 grader i ca 12 min.De flöt ut och blev lite för platta tyckte jag, men enligt Ida var det absolut inget fel på smaken. Fast när jag då svarade "Va' bra då kan vi bjuda på dem" så svarade hon blixtsnabbt med ett stort leende "Nej, nu när jag har smakat lite mer så var de nog inte så goda, så det är nog dumt att bjuda på dem". ...
Muffins och Minnen
2016-07-03 14:31:00
Ibland är det lite extra kul med Facebook och att de påminner en om minnen. I morse fick jag se den här fina Barbie-glasstårtan som jag gjorde till Idas 4års-kalas. Kjolen var gjord av blåbärsglass och dekorerad med spraygrädde. Här kan du läsa mer om hur jag gjorde barbie-tårtan som både stor och liten tyckte om.Snart är det dags för nya kalas för Ida men i år fyller hon nio! Den här helgen har jag ägnat åt kalasförberedelser för kommande veckas två kalas. I år blir det ingen Barbie-tårta, ja det blir nog ingen tårta överhuvudtaget som det verkar. Men fika blir det!I dag bakar vi muffins som ska garneras och pyntas innan de serveras. Jag hittade så fina kartong-muffinsformar på Rusta. Älskar dessa stabila formar som man inte behöver muffinsplåt till, dessutom var de här i en sån perfekt storlek. Jag tror jag ska åka och köpa några fler förpackningar, de fanns i en massa olika mönster och färger.
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33282 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss