TopplistanMat och DryckDetaljer för "Mat-ro"

Mat-ro

Mat-ro
Allt jag bakar och all mat jag lagar skriver jag in recepten på.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Nu är det dags!
2016-09-27 07:38:00
Äntligen är dagen här som jag har väntat på så länge. Jag ska äntligen få klippa och framför allt färga håret igen. Så himla välbehövligt. Tiden är verkligen en bristvara och ofta blir frisörbesök bortprioriterat av mig. Men så mycket mer jag njuter när jag väl tar tag i det och att jag se'n går till mysigaste salongen i sta'n gör att jag njuter ännu mer.Så här fin blev jag senast jag färgade håretSalong Icon heter mysigaste salongen och den ligger högst upp i ett trähus med snedtak, ljuskronor och mysiga små och stora rum. Det är total avkoppling för kropp o själ att sitta i den vackra lokalen och bli ompysslad.Det är nu tre år sedan Catrin öppnade salong Icon och fick leva sin dröm och för att fira det har de bra priser på de flesta av sina behandlingar t.o.m 22 oktober. Här kan du läsa mer om det. Passa på alla som bor i närheten av Luleå.Högst upp under taket håller Icon till
Ugnsstekt broccoli
2016-09-26 18:34:00
Det vanligaste tillbehöret nu för tiden hemma hos oss är nog ugnsstekt broccoli. Det är gott och kolhydratfattigt men framför allt är det så himla smidigt att tillaga och det sköter sig själv i ugnen. Jag har alltid en massa broccoli i frysen, se'n  tar jag upp lite som jag tinar lätt i micron, slänger det sen i en ugnsform, häller på lite olja och kryddar innan jag ställer in det i ugnen. Och medan broccolin blir klar i ugnen kan jag laga den övriga maten, göra sallad och duka.Ugnsstekt broccolibroccoli, fryst eller färskolivoljasaltpepparOm du använder färsk broccoli delar du den i mindre bitar.Använder du frysta broccolibuketter tinar du dem, t.ex. i micron och kramar ur vattnet.Lägg broccolibuketterna i en ugnsform.Häll över lite olivolja. Salta och ev. peppra.Tillaga ca 20 minuter i 200 grader.Broccoli passar perfekt till maträtter med goda såser och man behöver inte sakna ris, pasta eller potatis för att få upp den goda såsen. Tycker ni om broccoli? Det verkar som att an...
Potatis, potatis, potatis
2016-09-26 08:12:00
Vilket hån!Vi har aldrig fått så många, så stora och så fina potatisar som i år. I år då vi äter lågkolhydratkost och undviker potatis. Jag och Leif kunde inget annat än skratta när vi tog upp potatisen och vi fyllde en stor hink med fina potatisar.Potatis är inte en av de sakerna jag har saknat under den här tiden med lchf. Men nu blev jag sugen på bakpotatis, pressad potatis, potatispuckar, fyllda bakpotatisar, potatistimbaler, potatismos och allt möjligt med potatis. Vad är er potatis-favorit?
Klassiker
2016-09-25 20:00:00
Äntligen har jag sjunkit ner i soffan med en kopp te och tror att jag har gjort allt inför i morgon. Matlåda fixad, gympapåse packad, kläder framtagna, middag planerad och känner mig allmänt redo för en ny vecka. En vecka som innebär fyra intensiva arbetsdagar och se'n en 3-dagars-weekend i Stockholm. Lovely!Middagen i dag blev en gammal klassiker, som vi aldrig verkar ledsna på - lövbiff och ostsås och osten vi använde var ädelost eftersom den innehåller färre kolhydrater än de smaksatta dessertostarna. Till det åt vi ugnsstekt broccoli och sallad. Kanongott!
Pestobiffar med mozzarella
2016-09-25 17:46:00
Nu har jag äntligen satt mig vid datorn och kan ge er receptet på gårdagens hastmiddag som blev en succé. Ont om tid och inget förberett då är det perfekt att ta upp ett platt paket köttfärs från frysen som tinar fort i kallvatten.Pestobiffar med mozzarella1 kg köttfärs4 msk röd pesto1 msk sambal oelek1 msk basilika 0,75 dl vatten1 ask små mozzarellabollarsalt o pepparBlanda ihop köttfärs, pesto, sambal, basilika och vatten.Smaka av med lite salt och peppar.Forma till biffar runt en mozzarellaboll.Stek några minuter på varje sida.Jag var sugen på de italienska smakerna mozzarella, röd pesto och basilika, men för att även få lite hetta använde vi sambal också som vi alltid gör i våra succéburgare. Till biffarna åt vi en sallad och en enkel brunsås. Leif stekte biffarna i stekpanna och se'n fick de stå i 150 graders ugnsvärme och bli klara medan jag gjorde sås, sallad och dukade.Brunsås2,5 dl vispgrädde2 dl creme fraiche1,5 msk kalvfond1 msk sojasalt och pepparVispa ihop al...
Tidig söndagmorgon
2016-09-25 07:09:00
God morgon!Det tråkigaste med att somna tidigt på kvällen är att man vaknar tidigt på morgonen. Jag som älskar att sova länge på helgerna njuter inte av att vakna före sju. Ja, ja man får göra det bästa av denna lugna tysta tidiga morgon, så nu tar jag min bok och kryper ner under filten i soffan.Ha en bra söndag så hörs vi lite senare med ett recept!
t.r.ö.t.t
2016-09-24 21:47:00
Det är mycket nu!Vi försöker göra trädgården klar för vintern, vi gör en del småfix inne, vi tvättar och gör andra hushållssysslor men framför allt försöker vi få logistiken för kommande veckor att fungera. Inte det lättaste eftersom det verkar som att Leif ska fortsätta jobba på annan ort.När jag väl summerar allt jag har gjort i veckan och allt jag har planerat inför kommande vecka är det inte så konstigt att jag är trött, riktigt trött.Jag hoppas jag känner mig lite piggare i morgon och då ska ni få receptet på dagens underbart goda middag - pestobiffar, sås och sallad.God natt!
Krämig lchf-kladdkaka
2016-09-22 11:39:00
Till Olivias födelsedag provade jag ett nytt recept på lchf-kladdkaka. Det som skiljer från den andra varianten var att det var grädde och lite kakao i den här. Jag tyckte att den här blev krämigare men det kan ju bero på att jag hade den kortare tid i ugnen, en annan form eller annat som också kan påverka resultatet.Krämig lchf-kladdkaka100 g smör100 g mörk choklad 85%1 dl vispgrädde2 ägg1 tsk kakaoSmält smöret i en kastrull.Bryt ned chokladen och rör ned i det varma smöret, tills det smält.Vispa ägg och grädde till skum.Rör ned kakao och vänd ihop chokladsmöret med ägg-grädden.Smörj en springform 15-20 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.Grädda i 200 grader i 7-10 minuter. Kakan får gärna vara kladdig i mitten.Låt svalna och servera med grädde och bär.Min form var nästan 20 cm, nästa gång ska jag prova en lite mindre form för att få lite mer höjd på kakan. Eller så gör jag dubbel sats och använder den här formen. Jag älskar mörk choklad så jag hade en 85-procentig variant, tyc...
Krämig chili-kyckling
2016-09-21 12:29:00
Kycklinggrytor blir oftast supergoda och det är enkelt att förbereda genom att steka kycklingen nån dag i förväg. Så det var ett ganska självklart val att bjuda på det i går när Olivia fyllde år och gästerna skulle komma mindre än en timme efter att jag kom hem från jobbet. Tack vare att jag hade stekt kycklingen i förväg blev det ingen stress utan jag kunde duka och fixa sallad innan jag började med själva grytan.Krämig chili-kyckling1 kg kycklingfiléer1 paprika1 bit purjolök3 tsk sambal oelek1 dl thaichilisås2 dl crème fraiche 2 dl gräddesalt, pepparSkär kycklingen och paprikan i mindre bitar och strimla purjolöken.Bryn kycklingen, salta och peppra. Lägg i en gryta.Bryn purjolök och paprika. Tillsätt i grytanRör ner crème fraiche, grädde, thaichilisås och sambal oelek i grytan. Låt sjuda några minuter.Smaka av med salt.Det här är en kanongod gryta med perfekt styrka och krämig konsistens. Jag åt sallad och ugnsstekt broccoli till grytan, men serverade även klyftpotatis f...
Olivia 17 år
2016-09-20 21:02:00
I dag fyller min omtänksamma, hjälpsamma, empatiska, kloka och superduktiga dotter 17 år. Jag kommer ihåg dagen för 17 år sedan i detalj som om det vore i går, både den otroliga smärtan, i framför allt ryggen, och den enorma glädjen och allt där emellan.Hon önskade sig nybakat fröbröd till frukost i dag så självklart steg jag upp lite extra tidigt för att hinna baka. Tur att det är lättbakat. Se'n väcktes hon med skönsång och paket innan hon kunde stiga upp till ett kalasdukat frukostbord.Som vanligt bjöd vi mormor o morfar på födelsedagsmiddag, resten av släkten får vänta med att fira Olivia tills vi har vår traditionsenliga höstfest i början av oktober.Födelsedagsmiddagen bestod avkrämig chilikycklingugnsstekt broccolisalladklyftpotatislchf-kladdkakablåbärgrädde
Zucchinispagetti
2016-09-19 19:49:00
Till dagens middag provade jag att göra zucchinispagetti till min köttfärssås. Gott o roligt! Utseendemässigt ser det ju klockrent ut som vanlig spagetti, eller hur? Smakmässigt är det inte lika likt, men zucchini är supergott och passar perfekt till köttfärs så det blev ändå kanongott.Köttfärssås och spagetti, ja zucchinispagetti alltså.Hade jag skalat zucchinin och tagit bort allt grönt hade det sett exakt likadant ut som vanlig spagetti, eller hur?Jag, eller rättare sagt Leif, använde en grönsakstwister för att få till denna spagetti. En himla rolig manick som jag ska visa er mer av i ett annat inlägg för nu måste jag förbereda inför morgondagen då vi har ett födelsedagsbarn som ska firas.Innan kokning.
WOW MOM
2016-09-19 06:55:00
Ibland behöver man lite uppskattning och då blir man glad när man ser såna här texter. Jag såg tavlor med denna text på Formex-mässan och tyckte att de var så fina och fiffiga. Tror jag måste köpa en!Vet ni vad jag funderar på?Jag funderar på om vi ska anlita städhjälp igen. Ni som har följt mig ett tag vet att jag har försökt ett antal gånger men alltid blivit besviken. De har glömt torka alla ytor, de har glömt skura, de har inte kommit på utsatt dag och tid osv. Det måste ju finnas nån bra städfirma i Luleå! Jag tar gärna emot tips.Jag har en hektisk tid framför mig med mycket på jobbet, flera födelsedagar och fester, halloween och sist men inte minst jul och nyår. Skulle vara underbart att kunna fokusera på det jag vill, dvs fixa fester, laga mat, baka och umgås med nära och kära.
Redan slut
2016-09-18 21:54:00
Trots att jag har vaknat tidigt hela helgen och fått många vakna timmar så känns helgen alldeles för kort. Eller så är det just för att jag har vaknat tidigt som gör att jag inte är redo för en ny arbetsvecka. Jag skulle behöva lite mer helg och lite sovmorgon :) Men så fort som veckorna går så är det snart helg igen, eller hur?Det blir en intensiv vecka med veckans viktigaste dag på tisdag redan. För då fyller kloka, snälla och omtänksamma Olivia 17 år och det ska firas så klart. Det är nog bäst att jag går och sover nu så att jag får många timmars sömn i natt och kan börja den nya veckan riktigt utvilad. Bästa sättet att börja en ny vecka på!
Smakbox-rabatt
2016-09-18 17:50:00
Jag har ju pratat mig varm om Smakbox ett antal gånger, nu senast när jag bakade Fröbrödet med mix från Risenta som fanns i senaste Smakboxen med temat Nya vanor. Ett fröbröd som jag nog aldrig hade provat om jag inte hade fått det hemskickat till mig. Vilken tur att jag inte gick miste om det!Malmö Chokladfabriks helt nötfria choklad upptäckte jag också via Smakbox. Jag älskar att få hem en Smakbox, dels för att jag älskar paket o överraskningar men även för att jag aldrig blir besviken på produkterna i boxen.Det finns fortfarande kvar några Smakboxar från senaste utskicket, den med temat Nya vanor och om du använder koden MATRO så får du 50 kr rabatt (Du betalar då 139 kr inkl frakt). Vilket kanontillfälle att prova, eller hur? Men koden gäller bara en vecka till och så länge boxarna finns kvar i lager, så fundera inte för länge. Klicka här så kommer du direkt till prenumerationssidan, glöm inte att aktivera rabattkoden MATRO.Vad är Smakbox?Smakbox är till för dig som är matintres...
Mintkrokantmuffins
2016-09-18 07:05:00
Även i dag har jag vaknat tidigt och njuter av mitt morgon-te i ett tyst hus och med en härlig höstmorgon utanför fönstret. Ska se till att Isak tar sig i väg till sina domaruppdrag se'n går jag nog o lägger mig o förhoppningvis slumrar ett tag till. Det har blivit lite för tidiga morgnar ett tag nu. Är det fullmånen som spökar? Tror ni att månen kan påverka oss människor?I torsdags blev jag så baksugen och eftersom det var min korridorvecka på jobbet så passade det bra att avsluta den veckan med att bjuda på fika. Men det märks att det var länge sedan jag bakade, jag kände mig så osäker och jag hade dessutom muffinsplåten för länge i ugn så de blev lite torra.Mintkrokantmuffins2 ägg2 dl strösocker3 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver50 g smör0,5 dl mjölk100 g mintkrokantchokladSmält smöret och häll i mjölken.Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt.Blanda mjöl och bakpulver.Rör i de torra ingredienserna växelvis med vätskan i äggblandningen.Smält chokladen.Fördela smeten i 12 muffi...
Olivias tjejmiddag
2016-09-17 14:42:00
I går hade Olivia tjejmiddag eftersom hon snart fyller år och hon bjöd på lite smått o gott av sina egna favoriter. Vi förberedde lite förra helgen men resten fixade Olivia igår efter skolan. När tjejerna hade åkt hem och jag hade lagt mig då städade Olivia bort allt så i morse kom jag upp till ett välstädat kök. Underbart och så omtänksamt!Olivias tjejmiddagbalsamvinägermarinerad fläskfilé med sesamfrönthaichilistekt kycklingklyftpotatisrödbetor och fetaosttomat- och rödlöksalladsalladfetaostkrämyoghurt + thaichilichokladmousse med yoghurtchokladmoussebärgräddeNu är det bara resten av firandet kvar. På tisdag fyller hon år och då måste vi så klart äta något riktigt smarrigt (men vad?) och i början av oktober ska vi ha en höstfest för att fira båda våra höstbarn. Menyn till höstfesten tror jag faktiskt vi börjar vara klar med, bara lite småjusteringar som återstår.
Fredagslyx och Lördagslyx
2016-09-17 07:51:00
God morgon på er! Jag har smugit upp och precis druckit upp mitt morgon-te och ätit en Finn Crisp med ost o gurka. Riktigt smaskigt och riktig bra start på dagen. Jag älskar att börja dagen med en kopp te i ett tyst hus medan alla sover. Men nu kan de snart få vakna och hålla mig sällskap...Solen skiner på en frosttäckt gräsmatta och det är så vackert. Måste ta mig ut på en promenad senare och njuta av denna vackra höstdag. Ska även försöka höststäda trädgården, bl.a. ska all oanvända rabarber slitas upp för att göra fint inför vintern.Hittade sån bra text på internet som jag ska leva efter i dag och med tanke på hur bra gårdagen var lär detta bli en kanon-lördag.Jag avslutade arbetsveckan med att bjuda jobbarkompisarna på mintkrokantmuffins och chai-te. Jag pratar så ofta om mitt goda chai-te som jag älskar och dricker nästan så ofta jag kan. Så nu var det dags för dem att själv få smaka så de vet vad jag pratar om. De verkade tycka om det! Men hur kan man inte...På kvällen ha...
Pigg av fullmåne
2016-09-16 06:30:00
Vaknade före klockan ringde i dag också, men det var inte lika skönt i dag eftersom jag vaknade lite väl tidigt. Är det fullmånen som stör?Hade en massa energi igår så jag kom i säng lite väl sent, tur att det är helg nu så jag får tid att sova och återhämta mig. Förutom att jag städade och var på en promenad i gårkväll så bakade jag muffins också. Det var ett tag sedan! Det var så länge sedan jag bakade så jag hittade knappt mina bakgrejer och dessutom misslyckades jag lite. Jag hade inne dem i ugnen lite för länge så de blev torra, men nog vet jag att det finns nån som vill äta dem i alla fall. Eller vad tror ni?
Vill du se Justin Bieber?
2016-09-15 22:33:00
Nu går det fort!Imorgon är det fredag och helg...igen! Och det är bara två veckor kvar tills vi åker till Stockholm. Vi bokade för evigheter sedan och nu plötsligt är det dags. Anledningen att vi bokade för länge se'n är för att Olivia ska på Justin Bieber-konsert och de biljetterna släpptes redan i december. Leif tyckte att det var en perfekt helg att åka till Stockholm även för oss eftersom Öl- och whiskymässan är samma helg. Jag såg däremot till att få med mig en kompis för att slippa gå på mässan i år igen :)På tal om Justin Bieber så har vi en sittplatsbiljett, till fredagskonserten 30 september, som vi säljer billigt. Mejla mig om ni är intresserade.Nu är huset nystädat o luktar gott och jag hoppas det förblir fint hela helgen. Olivia och jag hjälptes åt, tänk vad fort det går då! Tänk om hela familjen hjälptes åt - vilken önskedröm - och så fort det skulle gå. Av någon konstig anledning så är alla så himla upptagna precis när det är dags för städning...konstigt, väldigt...
Snabbmat
2016-09-15 06:44:00
God morgon! Hoppas ni vaknar upp till en bra dag. Jag vaknade innan klockan ringde och det är så skönt att få vakna av sig själv, istället för det hemska alarmet. Jag hoppas att en bra början leder till en bra fortsättning på dagen.I går var det kanonväder, så typiskt när mina ögon ville ha mörker. Fast framåt middagstid kunde jag njuta av solen och ville då inte stå i köket, utan istället fixade vi en snabbgrillning. Hamburgare blir så mycket godare när de är grillade istället för stekta, eller hur?Vi skippar brödet och använder stora salladsblad som bröd istället. Mycket godare och färre kolhydrater. Svårare än så behöver det inte vara att lchf-anpassa maten.Nu är morgon-teet uppdrucket och jag ska åka i väg till jobbet.Ha en bra torsdag så hörs vi senare!
Glutenfria kanongoda tekakor
2016-09-14 20:07:00
Idas kompis är glutenintolerant och hennes mamma är kanonduktig på att baka glutenfritt. Dessa tekakor har vi fått prova och det var riktigt, riktigt goda. Kändes lyxigt att få bjuda på dessa när vi andra (som tål gluten) åt smörgåstårta.Glutenfria kanongoda tekakor100 g smör5 hg Maxwells ljusa basmjöl1 msk socker1 nypa salt50 gr jäst1+3,5 dl ljummet vatten2 msk fiberhuskev. lite brödkryddorSmula/tärna ner smöret i basmjölet.Tillsätt socker och salt.Lös upp jästen i ca 1 dl vatten.Blanda ner fiberhusk i 3,5 dl vatten. Rör om och låt svälla (påminner om tapetklister).Häll ner jästvattnet och fiberhuskvattnet och ev. brödkryddor i mjölblandningen.Arbeta degen väl med degkrokar.Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.Forma degen till tekakor, lägg på plåt och nagga med gaffel.Låt jäsa under bakduk i ca 15 minuter.Grädda i 250 grader ca 6-10 minuter, tills de fått lite färg men hårdgrädda ej för det påverkar smaken.Kom ihåg att inte ge upp om du misslyckas nån gång. Det ÄR annorlu...
Ljuskänslig
2016-09-14 10:56:00
Nu ligger jag hemma i soffan och väntar på att återfå synen så att jag kan åka till jobbet. Ingen idé att vara på jobbet om jag inte kan läsa på skärm eller papper. Jag har varit hos ögonläkaren på morgonen och fick droppar i ögonen som vidgade pupillerna, så nu ser jag knappt nå och är jätte-ljuskänslig. Lite obehagligt, men jag tror o hoppas att jag snart har tillbaka mina ögon.Pupillen nån timme senare, fortfarande väldigt stor.
Pulled-pork-sallad
2016-09-14 05:00:00
Vilken lycka! Jag känner mig mycket bättre nu i kväll än för några timmar sedan. Hoppas det fortsätter så. I dag fick min Crock Pot göra middagen, perfekt att använda när man inte hinner eller orkar laga mat. I morse blandade jag ihop en chilisås-blandning som jag hällde runt en karrébit, sen har den tillagats hela dagen i crock-poten. Lagom till middagstid var det färdig pulled pork som vi åt med sallad och dressing. Så smaskigt! Här hittar ni mitt goda chili-pulled-pork-recept fast jag struntade i farinsockret den här gången.Pulled pork har ofta en rökig smak, men eftersom jag inte tycker om röksmaken tycker jag att det här är det absolut bästa receptet då jag använder chilisås istället för rökig barbecuesås.För ett par år sedan åt vi pulled pork rätt ofta så vi blev ganska less det. Men nu när vi inte har ätit det på jättelänge tyckte alla att det var gott så vi tömde nästan skålarna. Nu lär det stå på bordet rätt snart igen eftersom det dessutom är så himla enkelt att ...
Vardagskyckling med mild chili
2016-09-14 05:00:00
Den här dagen blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Kroppen feber-värker (fast jag har knappt feber) så jag håller mig hemma och inomhus hela dagen och hoppas vakna pigg o kry i morgon. Som tur var hade jag med mig jobb-datorn hem så jag kan göra några måste-grejer trots att jag inte är på jobbet. Så skönt för annars hade jag blivit stressad över allt jag måste få gjort på jobbet. Perfekt lösning!Igår gjorde vi en snabbfixad enkel kycklinggryta med få ingredienser, som blev supergod.Vardagskyckling med mild chili1 kg kycklingfilé5 skivor serranoskinka0,75 dl chilisås1 msk kycklingfond2 dl grädde1,5 dl crème fraiche1,5 dl vattenchiliSkär kycklingen i mindre bitar och stek den, salta o peppra. Lägg i en gryta.Dela skinkan i mindre bitar och fräs på den något. Lägg i grytan.Tillsätt chilisås, fond, grädde, crème fraîche och vatten.Krydda med chili, färsk eller torkad.Helt spontant sa Ida "Så himla gott det här var" och det var verkligen det. Vanlig chilisås (av ketchup-typ) är en b...
Happy monday
2016-09-14 05:00:00
Är bara in en snabb sväng för jag vill önska er en bra start på veckan!Hoppas ni tittar in lite senare också för då ska jag tipsa er om en god vardagskyckling som vi njöt av i går. Men nu är det dags för oss att fixa frukost, packa väskan och cykla i väg till skola o jobb.
Påminnelse
2016-09-14 05:00:00
Hoppas ni har haft en bra helg och känner er redo för en ny vecka. Vi har haft sjukstuga här hemma, Isak som i stort sett aldrig är sjuk har legat med nästan 39 graders feber hela helgen. Jag är oändligt trött och har värk i kroppen så jag har nånting i kroppen jag också, men tack o lov har jag inte lika hög feber som Isak. Peppar, peppar....är det kanske bäst att "säga".Ska alldeles strax gå o lägga mig så att jag orkar jobba hela da'n imorgon, annars är risken stor att dagen slutar på det här sättet för mig:Visst kommer ni ihåg att nominera mig till Matbloggspriset? Jag skulle bli så fruktansvärt glad om ni vill göra det för min skull.Här är länken till nomineringssidan, klicka så kommer du dit: http://matbloggspriset.se/nominera/Kopiera med dig den här blogglänken som är till Matro: http://mat-ro.blogspot.se
Krämig smakrik lövbiffsgryta
2016-09-14 05:00:00
Nu har jag sovit skönt en hel natt och känner mig riktigt pigg, så nu ska jag snart sätta mig o jobba men först ska jag ge er receptet på gårdagens kanonmiddag. En lövbiffsgryta med god sås, det var nästan så att hela familjen ville slicka sina tallrikar rena. Låt er inte avskräckas av den långa ingredienslistan för det är inga konstigheter utan saker man ofta har hemma. Och med tanke på hur gott det blev så är det värt att använda allt.Krämig smakrik lövbiffsgryta1 kilo lövbiff1 röd paprika1 zucchini1 gul lök1 vitlöksklyfta2 msk tomatpuré2 msk kalvfond2 msk dijonsenap2 msk röd pesto1 msk soja1 msk paprikapulver200 g naturell färskost2 dl rött vin2 dl crème fraiche2 dl grädde2 dl vatten salt, pepparStrimla lövbiffen och stek den i smör, salta o peppra. Lägg på en tallrik medan du gör det övriga.Stek zucchini och paprika i bitar, lägg sedan o vila på ett annat fat.Finhacka löken och stek den mjuk på svag värme. Pressa i vitlöken, höj värmen något och stek ytterligare ett ta...
Rena tallrikar
2016-09-14 05:00:00
Åh vilken god middag vi åt ikväll, det var nästan så att hela familjen slickade tallrikarna. Men nu är jag så trött och längtar till min nybäddade säng så ni får vänta på receptet tills i morgon. Hoppas det är ok. Den som väntar på nå gott...I morse skrev jag en att-göra-lista för i dag, men det är inte mycket som blivit gjort på den. Istället blev en massa annat gjort. Under dagen kom vi på saker som var viktigare att få gjort, bland annat fortsatte vi vårt rensa-frysen-projekt så nu har vi förberett några kommande middagar. Perfekt!Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite, håller på med en spännande och bra bok - 3 minuter av Roslund&Hellström. Fast jag är rädd att det blir som vanligt - att jag somnar efter endast nån sida.
Bacon-brie-omelett
2016-09-14 05:00:00
Vilken härligt väder vi vaknade till...Regn och rusk! Precis sånt väder jag hade önskat denna lördag. Eftersom jag ville/behövde vara inne och jobba hela da'n var det perfekt att inte solen sken och lockade ut mig. Det enda jag har varit ute i dag var när vi åkte på affär'n för att fylla på skafferi och kyl litegrann. Men nu tänker jag inte gå ut nå mer i dag utan planerar en riktigt myskväll inne i värmen med tända ljus, god mat och god dryck.Omelett är perfekt lunchmat, så mättande, så enkelt och så lätt att variera.Bacon-brie-omelett 1 portion2 ägg2 msk grädde1 bit brieost1-2 skivor baconsalt, pepparDela bacon i småbitar och stek det. Ta bort kanten på brieosten, dela i småbitar.Blanda ägg och grädde, krydda med lite salt och peppar.Häll äggblandningen i en stekpanna (med smält smör).När omeletten har börjat stelna tillsätter du brieosten och baconbitarna.Stek klart och vänd sedan omeletten så att den får lite färg även på andra sidan.Ät genast!Vi äter mycket omelett nu för tid...
Fredags-AW
2016-09-14 05:00:00
Äntligen fredag och helg! Och en helg då hela familjen är hemma tillsammans. Det var länge se'n.Ikväll hade vi after work med jobbet, hela förvaltningen så vi var 75 stycken som åt god plockmat, underhölls med trevlig sång och teater och avslutade med en smarrig chokladbrownie. Jag åkte hem rätt tidigt dels för att hinna umgås med familjen lite men framför allt för att jag satt i värsta draget så jag fick ont i rygg o nacke och frös som att det var mitt i vintern.Kändes skönt att cykla hem tidigt, duscha kokhett och se'n ta en stor kopp varmt te och surra med min man. Känns som att vi knappt har sett varann på flera veckor. Mindre kul att Isak precis kom o sa att han känner sig hängig och vill prova feber. Tyvärr visade den på 39 grader. Det positiva är att Isak sällan har feber mer än ett dygn, och vi hoppas att det fortsätter vara så. Jag varken vill eller hinner vara sjuk just nu.Ursäkta de dåliga och mörka mobilbilderna.Plockmaten bestod av västerbottensostpaj, ceasarsall...
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33331 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss