TopplistanMat och DryckDetaljer för "Mat-ro"

Mat-ro

Mat-ro
Allt jag bakar och all mat jag lagar skriver jag in recepten på.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Smakbox Nya vanor
2016-08-22 16:10:00
Nu har Smakbox nr 3 anlänt och det är lika spännande varje gång! Jag älskar att öppna paketet och plocka upp alla varor. Känns som julafton. Och den här gången var det rekordmånga produkter, nämligen 18 stycken till ett värde på ca 460 kr. Gladast blev jag nog för att jag fick en ny chokladkaka från Malmö Chokladfabrik.Välpackad låda full av godsaker.Vill ni också prova en Smakbox?Missa då inte min rabattkod som ger er 15% på er första första Smakbox!Om ni anger rabattkoden MATRO vid beställning så justeras priset och ni får lådan 15% billigare.Värt att prova, eller hur?Här går ni in för att beställa: https://www.smakbox.se/sv/prenumerera/ och glöm inte att skriva MATRO för att aktivera rabatten.Glutenfri mjölmix, brödmix, flingor, äppelmust, choklad, chips, kryddmixer, kaffe, marmelad och en massa annat rymdes i Smakbox nr 3
Bättre dagar
2016-08-22 06:59:00
Jag vet! Ni har sett dessa bilder förr...men inte just den här. Jag älskar Herregud&Co! Gillar ni dem på Facebook? Om inte, så klicka här så kommer ni till deras sida som ni kan gilla. Då får ni var och varannan dag nya roliga bilder och texter i ert flöde. Den ena bättre än den andra, det tar aldrig slut...Visst är det fler än jag som känner så här ibland och kanske lite extra när väckarklockan ringer på måndagmorgon. Men när man väl har stigit upp och tagit sig i väg till jobbet så känns allt lite bättre igen.
Räkkrustader
2016-08-21 15:58:00
Jag verkligen älskar krustader och de är lika goda varma som kalla. Den här gången använde jag dem som ett kallt tilltugg. Och den här lilla varianten innehåller bara 1g kolhydrater per krustad. Perfekt till fest!RäkkrustaderKrustaderFyllning2 dl crčme fraiche2 tsk italiensk salladskrydda2 tsk dillGarneringhandskalade räkorgurkbitarBlanda ihop crčme fraîche, italiensk salladskrydda och dill.Klicka lite fyllning i varje krustad.Garnera med räkor och gurka.Den här fyllning passar perfekt till räkor, så istället för att äta så många krustader blandade jag lite fyllning och räkor på tallriken och åt till sallad. Supergott även det! Fyllningen smakar lite som chips-dippen Dill & Gräslök, ni vet pulvret man köper och blandar med gräddfil.
Hatkärlek
2016-08-21 08:02:00
Hittade en sån bra bild på internet när jag slösurfade igårkväll. Precis så här är det för mig!Jag älskar söndagar för det är oftast en lugn dag utan måsten istället slöar vi på hemma, städar lite, umgås och laddar batterierna inför en ny arbetsvecka.Men samtidigt hatar jag söndagar, fast tack o lov har min söndagsångest blivit bättre de senaste åren. Men söndagskvällar är verkligen ingen favorit då ska väskor packas, logistik och planering för kommande vecka planeras, kläder plockas fram och man måste gå och lägga sig i tid trots att man inte känner sig så trött.
Pesto-omelett
2016-08-20 19:46:00
Nu har jag äntligen tid med lite vila o återhämtning efter en dag på språng. Så nu tänker jag inte resa mig upp från soffan nå mer - förutom för att gå till köket för att fixa te :) Ni har väl inte missat att Sverige har tagit ett till OS-guld - den här gången i Mountainbike. Kul för en så'n okänd sport och sportutövare som nu får lite välförtjänt uppmärksamhet.Ugnsomelett är ett sånt bra tillbehör när man vill undvika kolhydrater, gott o mättande, och till gårdagens småplock smaksatte jag den med god pesto.Pesto-omelett5 ägg4 dl grädde3 msk pestosalt, peppar3 dl riven smakrik ostVispa ihop alla ingredienserna förutom osten.Lägg osten i en smord pajform häll sedan äggblandningen över. Grädda i 225 grader ca 25-30 minuter.Låt pajen vila några minuter innan ni äter av den.Pesto är en favoritkrydda och passar perfekt även i omeletter. Jag använder alltid Icas röda pesto, dels för att den är underbart god och dels för att den är helt nötfri.
Silverlördag
2016-08-20 10:01:00
Så surt slut på fotbollen igår, det hade lika gärna kunnat bli guld. Men silver är ju sjukt bra det också. Vem trodde på medalj inför turneringen? Eftersom jag är i Stockholm i morgon tänker jag se till att vara i Kungsträdgården och fira OS-medaljörerna ordentligt, det är de alla värda.Grattis till silvret!Trots att jag bara har jobbat tre dagar den här veckan känns det riktigt bra med lördag och långfrukost i lugn o ro. Fast den blir inte lika lugn o lång som jag hade velat för alldeles strax ska jag i väg på Musikens Makt, ett gratis-evenemang i Luleå som alltid går av stapeln sista helgen före skolstarten. Vi i Astma- och Allergiföreningen står där och säljer "fika för alla" där allt fika är mjölk-, ägg- och nötfritt och många av sorterna är dessutom glutenfria.Tack o lov ska jag bara jobba fyra timmar, men egentligen är det fyra timmar för mycket för den här helgen är alldeles för kort redan innan detta ideella arbete.Det är svårt att få folk att ställa upp på ideellt arbete oc...
Fredagsmys ā la lchf
2016-08-19 22:09:00
Det var länge se'n jag var så mätt som jag är nu. Jag ligger i soffan och försöker sträcka ut magen för att kunna andas. Vi hade så mycket gott på dagens fredagsmys-bord så jag kunde inte sluta äta och se'n "lite" efterrätt på det också. Så jag får skylla mig själv :)Fredagsmys ā la lchfgravad laxräkorgravlaxbakelser på paprikagravlaxbakelser på gurkakrustader med räkor o crčme fraiche-rörapepparrotsoströracrčme fraiche-röra kryddad med italiensk salladskryddapestoomelett salladkycklingspett(tacochips o salsa till Isak, inte speciellt lchf-vänligt)Chokladmousse med yoghurt den här gången hade vi 90procentig choklad och den var så god.Dukade upp på vårt nya bort i vardagsrummet.Vilken tur att det finns rester till morgondagens lunch. Jag ska försöka att inte äta lika mycket då :)Nu är det mindre än en halvtimme kvar till matchen vi har väntat på i några da'r - OS-finalen i fotboll mellan Sverige och Tyskland. Heja Sverige! Visst sitter ni bänkade! Jag hoppas på en spänna...
Man får lida i efterhand
2016-08-19 06:46:00
Att jag steg upp klockan fyra igår morse påverkade mig nästan ingenting, jag var hyfsat pigg hela da'n på jobbet och jag höll mig vaken hela kvällen. Kanske var jag vaken lite väl länge för i morse DÅ var jag trött. Förstod knappt var det var som lät när klockan ringde och ögonen värkte så jag kunde inte öppna dem. Och självklart kommer då huvudvärken också. I hate it!Det blir en kort dag på jobbet och se'n en tupplur i soffan innan middagen för ikväll måste man ju vara vaken och se den spännande OS-finalen i fotboll. Heja Sverige!Trots att jag är trött och hela helgen är fullbokad så det finns ingen tid för vila och återhämtning så kan inget ta ifrån mig känslan av att det är f.r.e.d.a.g idag. Den känslan gör mig lite piggare!
Bröllopsmiddag
2016-08-18 20:10:00
Dagens bröllopsdag firades utan maken, som åkte på en weekend-resa till Jämtland i morse tillsammans med Ida. Men jag firade med mina två stora barn och det känns ju så klart också riktigt bra. För man kan ju inte strunta i att fira bara för att en av två är borta, ha ha. Dagen till ära slapp jag till och med att laga maten själv. Tack Olivia!Jag bjöds på en god kycklingwok med broccoli, blomkål, paprika, zucchini, purjolök och kyckling så klart, kryddad med thaichilisås och soja. Så himla gott så jag kunde knappt sluta äta. Men när jag insåg att morgondagens lunchlåda höll på att försvinna redan till dagens middag la jag bort besticken.God wok i fin skålKom å ät, maten är klar!Mums!Nu ska vi sätta oss o fundera ut morgondagens mysmiddag. Det är ju fredag! Det lutar åt att det blir småplock ā la lchf, med mycket räkor och gravad lax. Småplock är perfekt när man vill sitta länge o äta o prata och det vill jag i morgon. Perfekt uppladdning inför OS-finalen i fotboll som sänds senare u...
Vit sangria
2016-08-18 16:27:00
Vi drömmer oss tillbaka till sommar, sol och värme då det svalkade så gott med en vit sangria.Vit sangriaLägg bitar av citron, lime o apelsin i ett glas eller i en bålskål.Blanda i lika delar vitt vin och Sprite.Servera med mycket is och drick genast.Fräsch vitvinsdrink som har blivit populärare o populärare, framför allt på somrarna. Men självklart passar den lika bra under hösten och vintern.
Tidig morgon på viktig dag
2016-08-18 06:03:00
God morgon!Trots att klockan bara är sex på morgonen har jag redan varit vaken i två timmar. Leif o Ida ska vara i Jämtland under helgen så jag skjutsade dem till flyget i morse, därav den tidiga uppstigningen. Nu sitter jag bara o väntar på att kunna åka till jobbet. Konstig känsla att ha "hur mycket tid som helst" på morgonen.Jag hann i alla fall säga god morgon och hej då till min man i dag på vår bröllopsdag. Vi får spara firandet till en annan dag och när jag kollar igenom bloggen så verkar det ofta vara så att vi tvingas fira bröllopsdagen någon/några dagar i förväg eller efterskott.Bild lånad från internetDet viktiga är inte att fira just den dagen utan att det firas. Varje år är värt att firas! Och ni känner väl mig vid det här laget - allt som kan firas ska firas! Så jag o barnen firar kanske i kväll och se'n firar jag och Leif längre fram. Dubbel lycka!
Gravlaxbakelser
2016-08-17 22:01:00
Första arbetsdagen efter sommarsemestern gick galant. Inga problem att stiga upp och arbetet flöt på smärtfritt. Skönt! Men nu börjar jag bli en aning trött för jag har inte sovit alla de timmar jag behöver och i morgon ska jag stiga upp halv fem och agera flygtaxi. Snark.Nu är det dags för er att få receptet på de goda gravlaxbakelserna som mamma bjöd på när hon fyllde år. Ni kommer kanske ihåg att jag skrev att de fanns både i en vanlig variant och i en lchf-variant.Gravlaxbakelser200 g cream cheese3 msk pepparrotsvisp3 msk vispgrädde10 skivor rågbröd, kavring eller liknande200 g gravad lax i skivor2 tsk rosépepparfärska örter eller citronskalVispa ihop cream cheese, pepparrotsvisp och grädde med elvisp i en bunke.Stansa ut brödrundlar ca 8 cm i diameter eller gör kantfria trekanter.Bred ostkrämen på brödet.Toppa med laxskivor.Garnera med rosépeppar och örter/citronskal.Dessa tyckte både jag och Olivia om så nu har vi planerat in dem till fredagsmyset. De var så himla fräscha och ...
Back to work
2016-08-17 06:45:00
Semestern är slut och det är dags att ta sig i väg till jobbet!Jag hoppas jag har kommit ihåg allt! Kläderna är på, lunchlådan nerpackad liksom passerkortet och håret är inte i en knut på huvudet :) Nu är det slut på myskläder och slarvigt uppsatt hår. Men vet ni vad? Det känns faktiskt riktigt bra!Jag har en rolig höst framför mig men som förmodligen innebär jättemycket jobb och det rivstartar med en Stockholmsresa redan på söndag. Och ovanligt nog ska jag dit två gånger till i höst. Kul!
BLOPPIS barnkläder
2016-08-16 12:10:00
Efter min garderobsrensning i sommar så hittade jag några klädesplagg som fortfarande är i så pass bra skick så jag tänkte sälja dem och därför anordnar jag för första gången en Bloppis (blogg-loppis). Priserna är utan frakt, ev. frakt står köparen för. Är ni intresserade så mejla mig på mat-ro@hotmail.seRöd adidasjacka strl 116Adidas munkjacka, nästan som ny. 50 krGrön fodrad tygjacka strl 152Lite tuffare modell, köpt på Lindex. 50 krSvarta överdragsbyxor strl 122De har en lite glansig yta som står emot väta (min favoritmodell till barnen). Köpta på KappAhl, knappt använda. 40 krByxor och jacka från Craft strl 130Perfekt mörkblått set inför hösten. 60 krByxor och jacka från Abeko strl 140Nästan som ny, står dock inte emot väta lika bra som de svarta överdragsbyxorna eller Craft-setet. 40 kr
God chokladmousse i fina glas
2016-08-16 09:22:00
Fina glas kan man aldrig få för många av och det gäller även efterrättsglas. Därför blev jag så glad när jag fick dessa söta glas/skålar av mina föräldrar, senast när vi bjöd dem på laxmiddag.Perfekt storlek för pannacotta, chokladmousse eller en trifle. Jag tycker om att servera efterrätter i portionsformar, tycker det är mycket vackrare än att servera i en stor form. Fast ofta, väldigt ofta, använder jag en stor form istället för små portionsformar för det är ju så mycket enklare vid tillagning och förvaring.När jag premiäranvände glasen gjorde jag min för stunden favorit-chokladmousse, den med grädde, yoghurt och mörk choklad.Chokladmousse med yoghurt100-150 g mörk choklad2,5 dl grädde2,5 dl yoghurt Finhacka chokladen. Vispa grädden. Vispa ner yoghurten med elvispen på låg hastighet. Rör ner chokladen.Fördela smeten i portionsglas. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.Garnera ev. med bär och/eller mer choklad innan servering. Fast den är god bara som d...
Chilikycklingröra lchf-anpassad favorit
2016-08-15 16:06:00
Bara för att man undviker kolhydrater behöver man inte avstå från allt gott man är van att äta. Kycklingtortillas är en storfavorit här hemma, det är nog hela familjens favoriträtt. Tortillas som man rullar in den goda kycklingröran i är ju så klart full av kolhydrater eftersom de är gjorda av mjöl. Men egentligen är det kycklingröran som är det goda så jag serverade röran till sallad och struntade i tortillas. Enklare att göra eftersom jag slapp ett moment och lika gott.Jag tillsatte lite extra grönsaker o crčme fraîche och skippade den söta majsen för att anpassa den bättre till lchf-mat. Krångligare än så är det inte att fortsätta äta er favoritmat men med färre kolhydrater.Chilikycklingröra lchf-anpassad favorit1 kg kycklingfiléer1 purjolök1 stor paprika1 zucchininågra skivor jalapeno på burk0,5 dl chilisås0,5 dl tomatpuré5 dl crčme fraichechilipeppar, salt o svartpepparSkär kyckling, purjolök, paprika, zucchini och jalapeno i småbitar.Fräs kycklingen några minuter, salta o pepp...
Huvudvärkshelv***
2016-08-15 09:29:00
Börjar den här dagen på sämsta sätt - med "headache from hell". Det finns inte mycket som är värre än att vakna med huvudvärk. Varje rörelse jag gör bränner som eldar. Lite frukost (för att kunna ta tabletter utan att få ont i magen), tabletter, duschmassage och vila är det som gäller. Och om jag har tur så hjälper det och jag kan få några bra timmar.Nu hoppas vi att huvudvärken snart har försvunnit så att jag kan ge er ett roligare inlägg.Ha en bra måndag, på jobbet eller hemma!
Nya vanor med Smakbox
2016-08-14 11:10:00
Är det nån som börjar jobba efter semestern i morgon? Jag börjar på onsdag!Är det nån som längtar tillbaka till vardag och rutiner? Det brukar ju vara så när semestern börjar ta slut. Hösten brukar betyda en nystart med nya vanor. Tack vare att jag har undvikit kolhydrater nu i sommar så har jag undvikit glass, godis och fikabröd. Känns så himla skönt att jag inte behöver kämpa med nya nyttigare vanor nu när semestern är slut.Vill ni prova lite nya produkter som går under temat Nya vanor så har ni nu chansen. Smakbox nya box med temat Nya vanor innehåller rekordmånga 18 spännande produkter som förhoppningsvis utmanar dig lite och får dig att prova nya alternativ. Värdet är hela 463 kr.Och det bästa av allt - jag har en rabattkod till alla nya prenumeranter!Ange rabattkoden MATRO så får du 15% på ordinariepris (189 kr inkl frakt) på din första smakbox. Gå in här för att prenumerera.Det är fler än jag som har upptäckt smakbox och deras roliga och innehållsrika lådor. De är omnämn...
Lycklig för lite
2016-08-13 08:07:00
Tänkte börja lördagsmorgonen med lite tänkvärda ord som jag ofta brukar tänka på och jag tror fler skulle må bra av att göra det.I dag är jag lycklig över att det "bara" är lördag trots att det kändes som lördag i går. Jag är även lycklig över att jag har några få semesterdagar kvar innan jag börjar jobba igen. Och det känns faktiskt riktigt bra att börja jobba, jag tror att jag har en rolig, men stressig, jobbhöst och vinter framför mig.Vad är ni lyckliga över i dag?
Köttfärsfyllda paprikor på grillen
2016-08-12 22:48:00
Eter en heldag på Ikea inklusive bilresa på ungefär en o en halv timme enkel väg känner jag mig lite småtrött men glad. Älskar att gå på Ikea och titta på allt möjligt viktigt som man behöver, trots att man inte visste om det innan man kom dit :) Fast den här gången blev det inte så många roliga småsaker utan det blev stora saker till barnen, både säng och garderober har vi inhandlat till nöjda barn. Och jag är väldigt imponerad att Leif lyckades få in allt i bilen. Det blev trångt, men det gick!Nu när jag sitter i soffan och tittar igenom korten i kameran kom jag på att jag har ju glömt ge er receptet på de goda köttfärsfyllda paprikorna som Leif grillade åt oss för ett tag sedan.Köttfärsfyllda paprikor på grillenKöttfärssås5 hg köttfärs0,5 zucchini i bitar1 brk smaksatt tomatsås (pastasås)1 dl gräddepaprikorostBörja med att göra en god köttfärssås. Stek köttfärsen och zucchinibitar. Tillsätt tomatsås, kryddor och grädde.Låt koka ett tag.Skär av ett lock av papr...
Njut av dagen
2016-08-12 07:55:00
Sista semesterfredagen blir en dag på språng! Gäller att passa på innan semestern är slut :)Ingen har nog missat att jag älskar fredagar - även när jag har semester och "helg hela veckan" så är det något speciellt med fredagar, eller hur? Fast härligaste och bästa fredagskänslan har jag efter en hel arbetsvecka. Känslan när man kommer hem från jobbet en fredag är oslagbar (framför allt om huset dessutom är nystädat :) )Efter en heldag på språng tänker jag avsluta min fredag i soffan, min älskade soffa.Vad har ni för fredagsplaner?
Röding i dillgrädde
2016-08-11 21:29:00
Trots att klockan börjar bli mycket är det full aktivitet i huset, både Olivia o Isak håller på att möblera om i sina rum. Och till ommöblering hör även rensning av gamla saker som de inte vill ha kvar i sina rum. Så snart har jag fullt upp med att gå igenom allt o bestämma om det ska vara kvar eller slängas. Känns som att det är det enda jag gjort den här sommaren :)Till dagens middag ugnsstekte jag röding med dill och grädde. Superenkelt och supergott!Röding i dillgrädderöding, filéade och utan skinnsaltcitronpeppardillgräddeLägg rödingfiléerna i en ugnsform.Krydda dem med salt och citronpeppar. Strö rikligt med dill över. Häll på grädde.Tillaga i 175 grader i ca 10 minuter om du har lika tunna filéer som vi hade, i annat fall får du öka på tiden.Det blir så himla god sås av grädden som blir smaksatt av dill, salt o citronpeppar. Och så mycket enklare att göra allt i ett, istället för att steka fisken för sig och göra såsen för sig. Till fisken o såsen serverade  ja...
Rabarbervaniljdrink
2016-08-11 08:16:00
Veckans drinktorsdag bjuder på en drink där jag gjort många av ingredienserna sedan tidigare och har hemma i skåpen.Vaniljsnapsen med jordgubbar och rabarber fick ni receptet på förra torsdagen och hittar det här. Rabarbersaft brukar jag göra flera liter av varje sommar och se'n frysa in. Det receptet hittar ni här. Om man inte vill göra vaniljsnapsen går det nog lika bra med vaniljvodka som går att köpa på Systembolaget. Raberbersaft går nog också att köpa, men den blir förmodligen inte lika god som den hemmagjorda :)Rabarbervaniljdrink 0,5 dl vaniljsnaps med jordgubbar och rabarber1 dl koncentrerad rabarbersaft2 dl sodavattencitronjordgubbarisBlanda alla ingredienser i ett glas eller gör en större sats och bjud som bål!Jag experimenterade en del innan jag hittade rätt blandning av de olika ingredienserna. Det här blev bra enligt mig, men jag vet att många vill ha spritstarkare drinkar än vad jag blandar. Jag är inte så jätteförtjust i vaniljsmaken (varför gjorde jag då ...
Curryköttgryta
2016-08-10 19:49:00
Höstväder ute och höstmat inne! I dag gjorde jag en köttgryta till middag så det kändes som höst, för grytor äter vi inte ofta under sommaren. När det dessutom var grått o tråkigt ute kändes det verkligen som höst, bara de tända ljusen som saknades.Curryköttgryta5-8 hg grytbitar1 gul lök1 msk curry1 brk passerade tomater1 dl grädde1 dl crčme fraiche1 brk champinjonersalt, peppar, chilipepparSmält smöret och fräs curry, tillsätt sen köttet och bryn det till fin färg. Salta o peppra, lägg i en gryta.Fräs sedan skivad lök i lite mer smör. Häll över i en gryta.Tillsätt tomaterna och koka minst en timme till köttet är mört o gott.Tillsätt grädde, crčme fraîche och burk-champinjoner. Koka några minuter och smaka av med salt, peppar, chilipeppar och ev. mer curry.Jag ugnsrostade broccoli och blomkål som jag serverade till grytan tillsammans med ris. Currysmaken passar riktigt bra till tomater, tycker jag. Det blir en annorlunda och mildare currysmak mot för när man gör en tr...
Muurikka till mycket
2016-08-10 14:10:00
Jag har ju en man som älskar att grilla så under sommaren använder vi grillen nästan dagligen och ofta både till lunch o middag, medan spis och ugn då får vila. I år har vi även börjat använda vår muurikka igen efter flera års uppehåll. Den är ju så himla smidig att använda till grönsaker, wok eller som för nån dag se'n - till att värma upp köttbullar o spagetti. Gissa om resterna blev så himla mycket godare än om vi hade använt micron.Hade Leif varit hemma hade nog gårdagens kyckling- och grönsakswok också gjorts på muurikkan, men nu var han inte det så då gjorde jag den inne på spisen.Om precis en vecka är jag tillbaka på jobbet. Då är det slut på slöa slappa dagar. Ska faktiskt bli ganska skönt med lite ordning o reda här hemma igen. Fast jobb-hösten startar med en rivstart, det hade varit skönt med en lite lugnare start. Men, men man är snabbt inne i det igen och det kommer nog bara säga swish så är det advent och jul.
Kyckling- och grönsakswok
2016-08-09 17:28:00
Vädret fortsatte som det började i morse - sol, regn och blåst i en salig blandning. Nu är det mest blåsigt och väldigt höst-likt ute, jag är inte färdig med sommaren än så jag hoppas solen och värmen kommer tillbaka snart.Jag ska alldeles strax i väg på styrelsemöte måste bara vänta hit barnvakten och i väntan på henne kan jag visa er dagens middag som fick full pott från alla trots alla grönsaker.Kyckling- och grönsakswokkycklingfilébroccolizucchinipu rjolökpaprikaröd chilifärsk ingefäravitlöksojathaichilisåsoljasalt o pepparSkär kycklingen i mindre bitar och stek den, salta o peppra. Lägg på en tallrik.Skär alla grönsaker i mindre bitar.Värm lite olja i en stekpanna, stek chili- och ingefära-skivor och riven vitlök i nån minut.Tillsätt broccolin och stek den mjuk (tjocka bitar behöver kanske förkokas).Lägg på en tallrik.Stek purjon och zucchinin mjuk, smaksätt eventuellt med mer chili, ingefära och vitlök. Lägg på tallrik.Stek paprikan lite snabbt. Tillsätt allt som du stekt ...
Avokado- och sparrissallad
2016-08-09 11:02:00
Till gårdagens kalas hade mamma önskat sig att jag och syrran gjorde varsin sallad till buffébordet. Jag gjorde denna, med inspiration från en räksallad som grannen bjöd på för några veckor sedan.Avokado- och sparrissalladsalladsparriscitroninlagd avokado (se recept nedan)cocktailtomaterrödlöksvarta oliverKvällen före:Följ receptet nedan för citroninlaga avokado och låt den ligga i kylskåpet under natten.Samma dag som salladen ska ätas:Skär av topparna, och ytterligare en bit, på all sparris. Koka bitarna snabbt i lättsaltat vatten. Spola i kallvatten.Skiva övrig sparris tunt med potatisskalare och lägg i kallt vatten.Skiva rödlöken och lägg i kallvatten för att den ska bli krispigare.Halvera tomaterna.Lägg salladen i botten på ett salladsfat.Lägg alla sparris över salladen, både bitarna och skivorna.Lägg avokadon på och skeda över lite av lagen med chilin.Avsluta med tomater, rödlök och oliver.Citroninlagd avokado2 mogna avokado1 dl pressad citronsaft0,5-1 dl socker0,5 röd chi...
Lunchkalas...som höll på hela da'n
2016-08-08 22:31:00
Nu börjar ännu en kalasdag lida mot sitt slut, det är några stycken under sommaren, och jag sitter i soffan med mitt kvälls-te och tittar tillbaka på en fin dag med firande av min mamma. Vi började med lunch, fortsatte med efterrätt/fika och avslutade med prosecco och snacks.Lunchbuffén!Lunchbuffén bestod av mycket gott som passade alla smakerinkokt laxromsåsdubbelmarinerad fläskfiléräkpajköttbullarpotatisgratängbr ietårtasåsersalladerbröd o kexMitt val!Efterrättsbuffén innehöll något för alla sötsugna, glutenintoleranta, ägg-allergiker eller lchf:arelchf-kladdkakadrömtårtamandelkakapaj med kesellafyllning och jordgubbarhallon, blåbär, hjortron, jordgubbargräddeKolla alla vita lappar på bordet vid faten! Där står ingredienserna så att var och en kan ha koll på vad som går att äta. Perfekt med ordning o reda!Mitt val!Mums!Efter fikat åkte jag hem med bilen (och hängde en tvätt) och tog cykeln tillbaka till mina föräldrar för då plockades proseccon fram. Inget kalas utan bubblor!&...
Guld-dag
2016-08-08 10:27:00
Var det fler än jag som gick upp i natt för att se Sarah Sjöström simma hem ett OS-guld? Så överlägset! Så underbart! Grattis Sarah!I går hade vi en riktig slöar-dag, precis som jag sa, vi slutförde en del städprojekt, veckohandlade, lagade supergod middag och bara myste på i lugnt tempo. Så välbehövligt emellanåt.Tyvärr är det inget guld-väder i dag men jag tror det blir en guld-dag i alla fall för vi ska alldeles strax åka i väg till min mamma som fyller år och bjuder på lunch-kalas. Nog hade det varit mysigt att sitta ute på deras altan med den magiska utsikten över vattnet, men vi får nog sitta inne i dag och titta ut över älven.
God natt
2016-08-06 22:42:00
Nu är den här hektiska fotbollshelgen över och i morgon har vi en ledig dag med tom agenda. Så underbart! Jag ska sova länge, gå runt i pyjamas ännu längre och sen ska jag lägga mig i soffan, antingen ute eller inne beroende på vädret. Nej, jag skojar bara. Inte kommer jag kunna slöa en hel dag. Men just nu låter det som en dröm. Jag var uppe lite för länge i går och klockan ringde lite för tidigt i morse så just nu känner jag mig sååå trött. Men efter en natts sömn och en god frukost är jag nog "fit for fight" igen.Nu ska jag stänga ner datorn, släcka ner i huset och gå o lägga mig så jag får extra många timmars sömn.God natt, vi hörs imorgon!
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33311 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss