TopplistanMat och DryckDetaljer för "Mat-ro"

Mat-ro

Mat-ro
Allt jag bakar och all mat jag lagar skriver jag in recepten på.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Ädelsostsås
2014-09-01 06:26:00
Då är vi igång med en ny arbetsvecka och här i norr är älgjakten nu igång till mångas stora glädje. I år jagar Leif här i närheten så han sover hemma hela tiden. Vilken lyx att få ha min man hemma en hel vecka :) det är jag inte van vid. Själv är jag snart på väg till jobbet och det känns fortfarande lika roligt och lätt trots halvtimmen i bilen som jag verkligen inte är van vid.Gårdagens middag var klyftpotatis, sallad och underbart goda, möra och grillade älgytterlårskivor som vi alla blev positivt överraskade av. Vi var rädda att de skulle bli torra o sega, men de blev raka motsatsen. Till allt detta serverade vi en lättgjord ädelostsås.Ädelsostsås50 g Danablu classic eller annan blåmögelost2,5 dl gräddesvartpepparlite cayennepepparlite saltMosa osten i en kastrull. Häll i grädden.Koka upp på svag värme.Krydda med nymalen svartpeppar, lite cayennepeppar och lite salt."Det här måste du göra snart igen" var Leifs ord när han åt såsen. Men eftersom han älskar all ost med lite extra ...
Matsedel v.36 september 2014
2014-08-31 15:18:00
Nu är diskmaskinen köpt, men tyvärr hade de ingen hemma så vi får vänta till på torsdag innan vi får testköra den och se om den är så bra som jag tror. En av husets viktigaste maskiner! Solen skiner och det är kanonväder ute men jag tror att jag måste vara inne ett tag och möblera om Isaks rum. Vi måste fixa bättre klädförvaring till honom. Inte det enklaste i hans lilla rum.Dags för nästa veckas matsedel! På fredag byter vi ut den vanliga fredagstacon mot tacobiffar och på lördag får ni inte missa hela familjens storfavorit kycklingtortilla.Matsedel v.36 september 2014Må: Thai korvstroganoff och risTi: Mozzarellafylld laxfilé On: Zucchinisoppa To: Janssons frestelse med skinkaFr: Tacobiffar, potatis och såsLö: KycklingtortillaSö: Ugnsbakad lax, potatis, morötter och rödbetor serverad med fetaostkräm
God catering
2014-08-31 10:13:00
God morgon och ursäkta frånvaron igår, men det var fullt upp. Det var trädgårdsfix, tvättstugejobb, kalas, möte och till sist avslutades dagen med en trevlig middag med god cateringmat.Vi bjöds på en mör och god fläskkarré (alla wow:ade över hur lyckat köttet var), råstekt potatis, stekta grönsaker, sallad, tomat, gurka, majs och oliver. Till det drack vi gott rödvin, öl, vatten och/eller läsk.Skiner solen även hos er? Här verkar det bli en kanondag men innan vi kan njuta av vädret måste vi åka och köpa en ny diskmaskin. På/av-knappen har pajat, efter att ha krånglat i ett par år, och det känns inte så kul att använda en skruvmejsel för att kunna slå på diskmaskinen. I en matglad familj på fem personer är nog diskmaskinen en av de viktigaste prylarna. Ingen rolig utgift men ett måste.Sen ska jag sätta mig och planera en veckomatsedel åt er som jag hoppas att jag kan publicera om några timmar så att ni hinner till affären för att handla det ni behöver inför kommande vecka.
Småplocksfredag
2014-08-29 21:36:00
Sitter ni, liksom jag, bänkade framför Kristallen-galan?Som oftast på fredagar är jag så otroligt trött och bara längtar till sängen. Men än dröjer det ett tag innan jag får lägga ner huvudet på kudden, för Isak har inte kommit hem än. Så länge som inte alla fem är hemma kan jag inte lägga mig utan får snällt vänta uppe. Hur gör ni andra med barn som är ute halva natten? Håller ni er vakna eller kan ni gå o sova?Dagens middag blev ett perfekt avslut på arbetsveckan. Jag for förbi affären på vägen hem från jobbet och köpte med mig lite smått o gott. Pepparsalami, Junköröra (räkor, lax o äpple), heta kräftstjärtar i aioli, ostar, kex, baguetter, tacochips, salsa, köttbullar, melon och grönsaker.
Mys-tv
2014-08-28 21:33:00
Helgen närmar sig. Är ni redo? Det är jag! Kylskåpet är påfyllt med godsaker, huset är städat och maten planerad. Det är väl allt som behövs :)Nu sitter jag i soffan och ser premiäravsnittet av Sveriges mysigaste program - Hela Sverige bakar. Tekoppen, det städade huset och de tända ljusen höger mysfaktorn ytterligare.Tilde de Paula är en av Sveriges bästa programledare och Johan Sörberg har varit min favorit sen säkert 20 år tillbaka. Emmas kök tror jag att programmet hette där jag såg honom för första gången och blev helt fascinerad över allt han bakade.
Snabb fläskfilégryta
2014-08-27 17:03:00
Nu har jag varit på nya jobbet i tre dagar och det känns kanon. Det har varit full fart från början men det är härligt att få jobba ordentligt när man är riktigt på hugget som ny. Men nu kommer nog blir några lugnare dagar då jag ska läsa lite projektbeskrivning, organisation och andra småtråkiga och nyttiga dokument har jag tänkt. Nu när jag har längre färdtid till jobbet och jobbar mer innebär det att maten måste gå fort att fixa när vi kommer hem trötta och hungriga. Då är denna fläskfilégryta perfekt, framför allt om man är förutseende och steker köttet dagen innan.Snabb fläskfilégryta ca 700 g fläskfilé eller fläskytterfilékantarellersalt o peppar1,5 msk kalvfond0,5 msk soja0,5-1 tsk sambal oelek2,5 dl grädde av valfri fetthalt1,5 dl crčme fraichefrysta minimoröttersalt pepparSkär köttet i skivor, stek och krydda. Lägg över i en kastrull.Stek kantarellerna, lägg över i kastrullen.Tillsätt fond, soja, sambal, grädde och crčme fraiche.Koka upp.Tillsätt minimorötter...
Loppi Höststart
2014-08-26 18:16:00
Jag var inte bara på ett trevligt mat- och vinevent när jag var i Stockholm i helgen, utan jag hann även med ett välbesökt LoppiEvent Höststart. Det är mitt andra LoppiEvent, första gången var i april och det kan ni läsa om här. Jag är så glad att jag har haft möjlighet att var med på två av dessa generösa, inspirerande och roliga blogg-event, det är inte en självklarhet när man bor nästan 100 mil från händelsernas centrum.Konferencier var Lina Hedlund från Alcazar, så jag blev lite starstruck :) en annan som gjorde mig starstruck var Leonardo, en Teenage Mutant Ninja Turtles. Dessa TMNT var Isaks första idoler och han var helt galen i dem under några år. När han kom ut från biosalongen (absolut första biofilmen för honom) så var det karatesparkar för hela slanten, han var så söt. När jag sen ville att han skulle äta broccolisoppa kallade jag det för Turtles-soppa och han åt med god aptit, orange morotssoppa var Michelangelo-soppa efter färgen på Michelangelos pannband.Nu kan man se...
På väg hem
2014-08-24 23:20:00
Nu sitter jag på Arlanda och ska snart gå på planet hem efter två intensiva men riktigt roliga dagar i Stockholm. Tänk så mycket man kan hinna på två dagar och så många roliga människor man hinner träffa.I väntan på mer utförligare blogginlägg om mina dagar här i huvudstaden får ni lite bilder som visar lite av allt jag har hunnit med.FredagLördag
Slut på det gamla
2014-08-24 23:20:00
Nu har jag precis kommit in på mitt hotellrum efter en dag med shopping. Åh vilket hotellrum, det kommer bilder i ett annat inlägg för nu tänkte jag visa er gårdagens avtackning. Kollegerna på mitt gamla jobb ville fira, eller vad det nu var, att jag slutar. Och vilken kväll jag fick!Jag började med att plocka ner min skylt :)Det började med mousserande rosévin och nötter innan vi gick till restaurangen. Och de lyckades pricka in ett av mina favoritviner - Rotari rosé. Där fick jag även blommor och en fin ljuslykta/vas helt i min smak.Sen gick vi till CGs en av Luleås finaste och nyaste restauranger där jag började med en limonade, en fräsch fördrink med mycket citronsmak av bl.a. limoncello. Efter mycket beslutsvånda bestämde jag mig för att att äta renfilé, shitake-svamp (från Luleå) och potatispuré. Det visade sig var ett riktigt bra val för det var riktigt gott och köttet smälte i munnen.Till efterrätt hade jag sett fram emot en creme brulé, men det var en stor besvikelse och ja...
Cono Sur - dags att rösta
2014-08-24 23:20:00
Nu har röstningen öppnat i Cono Surs recepttävling för bloggare. Om ni vill hjälpa mig eller nån annan så klickar ni här och ni kommer till röstningen.Ni kommer väl ihåg min smarriga fyllda röding? Receptet hittar ni här.När ni har klickat på er favorit så kommer ytterligare instruktioner. Ni måste nämligen även klicka på en länk i ett mejl ni får och först då är er röst registrerad. Allt för att minimera fusk. Men läs instruktionerna, där står det klart o tydligt.
Skolstart
2014-08-24 23:20:00
Nu sitter jag ensam hemma i ett tyst hus. När hände det senast? Efter ett långt sommarlov känns det inte helt fel med lite lugn o ro i några timmar medan barnen är i skolan. I dag är det alltså skolstart här i Luleå, en skolstart som innebär att Ida börjar ettan, Isak sjuan och Olivia nian. Helt otroligt att jag har ett gymnasiebarn nästa år.Jag ska ägna dagen åt att tvätta och packa inför min Stockholmsresa. Undra vad det är för väder där i helgen. Hoppas jag slipper regn, allt blir så mycket roligare då. Fast, tyvärr, tror jag inte att jag har sån tur. Nej nu måste jag sätta fart det är mycket som står på dagens to-do-lista och ska hinnas med innan jag ska bli avtackad ikväll.Skolarbetet började på en gång, genom att de skulle skriva och rita vad de har längtat till.Hittar ni Idas namn?Jag älskar den här bilden! När man ser den är det svårt att tro att de oftast är som hund o katt.Mina finingar redo för skolan.
Mat o Vin i fin kombination
2014-08-24 16:25:00
I fredags var jag och några andra bloggare inbjudna av Spendrups vin till Restaurangakademien för att lära oss mer om de chilenska vinerna från Cono Sur. Som en extra bonus fick vi även vara i köket och hjälpa till med matlagningen.Vi hälsades välkomna av köksansvarige Julius Wallmo som sen guidade oss i köket resten av kvällen, till välkomstdrink var det den goda Cono Sur Brut. Ett mousserande vin i min smak.Till första förrätt var den en skummad jordärtskockssoppa med anklever och ost i botten, till det serverades ett underbart gott bröd. Att lägga ostbitar och annat i botten innan man häller på soppan var ett tips som jag tar med mig. Till soppan drack vi Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer.Efter den goda soppan dukades det fram en "havstallrik" som smakade lite för mycket hav för min smak. Det var forellrom, sjöborrerom, rimmad sej, sojatapioka, ostronmajonnäs, sjökorall, citron, olivolja och säkert nå mer som jag har glömt. Till det drack vi en riktigt god Chardonnay.Tredje rätte...
Matsedel v.35 augusti 2014
2014-08-24 08:31:00
Trots underbara dagar i Stockholm så är det ändå nå speciellt med att få vakna i sin egna säng. Snart är det dags att ställa i ordning lite frukost också. Det blir nog inte lika mycket på vår frukostbuffé som Clarion Sign hade, men jag ska nog försöka få med det bästa. Gott bröd, både mjukt o hårt, goda grönsaker o frukter, kokt ägg, te och juice tror jag att det blir. Men i dag hoppar jag över äggröra, pannkakor och chokladmousse.Matsedel v.35 augusti 2014Må: KycklinggrytaTi: Chilifisk och potatisOn: Curryrisotto med korv och baconTo: ZucchinisoppaFr: TortillatårtaLö: PlanksteksgratängSö: Pasta med zucchini och kantareller (i receptet är det champinjoner, men nu i kantarelltider så använder vi kantareller, eller hur?)
Skolstartspasta
2014-08-20 20:46:00
Nu ligger jag utslagen i soffan. Alltid när barnen får sommarlov firar vi, antingen på restaurang eller med en sommarlovsbuffé hemma. I år bestämde jag att det var dags att fira skolstarten också, som är imorgon. Så vi gick till Pastabacken, Luleås bästa pastarestaurang där vi åt och åt och åt. Deras portioner är enorma men det är såå gott så det går inte att sluta äta.Mina tre fina hjärtan i väntan på matenOch sen kom maten:
Potatistimbaler
2014-08-20 13:54:00
Då har jag loggat ut från kommunen för sista gången. På måndag är dags för nya äventyr inom landstinget istället. Det känns spännande, motiverande, utmanande och otroligt roligt. Hoppas jag tycker det även om några månader :) Men innan måndag är det dags för skolstart, avtackning och Stockholmdagar så jag har inte hunnit bli nervös än. Men på söndagkväll lär det nog kännas i magen.I söndags vid vår bröllopsdagsmiddag gjorde jag potatishjärtan till köttet, en snygg detalj på tallriken.Potatistimbaler8 medelstora potatisargräslökpersiljasaltsvartpeppar1 msk rapsoljaSkala och koka potatisarna. Låt svalna.Riv potatisen grovt på rivjärn.Blanda potatisen med färska örter, salt, svartpeppar och olja.Lägg pepparkaksformar på en plåt (smord eller med bakplåtspapper).Fyll formarna med potatisblandningen. Pressa ordentligt.Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.Lossa försiktigt formen från potatistimbalen. Det är var otroligt gott och så vackert sätt att servera potatis på. Eftersom jag älsk...
Drömmer om jordgubbar
2014-08-20 07:28:00
God morgon! Tänkte bara säga ett snabbt hej innan vi ska i väg till jobb och fritids (skolan börjar först i morgon). Jag hann inte höra av mig något i går för det var så fullt upp hela kvällen, bl.a. ett långt föräldramöte med Isaks fotbollslag.Jag hann i alla fall rensa kameran en aning inför min Stockholmsresa och då hittade jag de här härliga bilderna från i somras då man kunde frossa i svenska smakrika goda jordgubbar. Nu är det nästan ett år kvar tills vi får äta solmogna jordgubbar igen.
Whopper
2014-08-18 20:46:00
?och regnet det bara öser ner?Usch vilket grått o tråkig väder vi har nu, vi är ju så ovana vid regn så vi är nog alla lite småchockade över hur mycket det kan regna. I och för sig har vi det rätt mysigt nu med tända ljus, myskläder och vi är ju inne i värmen och har det bra. Men nyss hade Ida fotbollsträning, då var det inte lika varmt och mysigt. Det är inte speciellt kul att vara en fotbollsmamma när regnet öser ner.Leif är tokig i whopper från Burger King, så jämt när jag är i Stockholm köper jag med mig minst en whopper åt honom. Så på lördag är det dags igen om jag fortsätter att vara snäll. I helgen ville han prova göra sin egen och jag tror han blev nöjd, själv tycker jag varken om majonäs eller saltgurka på hamburgare.En oäkta whopper på många sätt :)Whoppernötfärs 100 g/burgaresalt o pepparsätt ihop whoppern i denna ordningbrödhamburgarensaltgurkaketchuplök ringartomatskivorsalladmajonäsbrödBlanda ihop nötfärs, salt o peppar. Forma till hamburgare.Grilla hamburgaren nå...
En dag värd att fira
2014-08-18 08:39:00
I dag är det vår 10-åriga förlovningsdag och 6-åriga bröllopsdag, men eftersom Leif jobbar på annan ort firade vi det redan igår. Skulle vara lite konstigt att fira utan min man :)Kul och mysigt att duka lite extra fint, äta och dricka lite extra gott och sitta vid bordet lite extra länge. Vi tar varje tillfälle vi kan för att få fira lite extra, så vem vet, jag och barnen firar kanske lite i dag också på den riktiga dagen.Vi började med en Toast Skagen med handskalade räkor (förstås) och till det drack vi mousserande vin. Älskar småflaskor som gör det möjligt att öppna en flaska trots att man bara vill ha lite till en förrätt, för sen till varmrätten drack vi ett rödvin istället.Isak som inte tycker om skagenröra fick en toast med skinka istället och var mer än nöjd med det. Vilken skulle ni ha valt?Till varmrätt blev det grillad karré och majskolvar som vi åt tillsammans med potatishjärtan och sallad. Potatisformarna, det blev några stjärnor och andra formar också eftersom jag int...
Ekologiskt och vackert - Pratello
2014-08-17 15:46:00
Brukar ni beställa vin från Systembolagets beställningssortiment eller tar ni en flaska från hyllan? Det är ju enkelt att plocka en flaska som står framför en men om man vågar kolla beställningssortimentet så kan man hitta många guldkorn.Dessa tre viner, ett vitt, en rosé och ett rött, är mina senaste fynd. Fynd o fynd, jag har inte provsmakat dem än men flaskorna och etiketterna var så snygga och stilrena så jag har höga förväntningar på innehållet också.Den här förklaringen om Pratello gjorde mig nyfiken på dessa viner: Fokus ligger på regionens spännande, lokala druvsorter, t.ex. Rebo, Manzoni, Gropello, Marzemino, Turbiana och vinerna uppvisar en skönt personlig stil med fin koncentration, rondör och klanderfri balans.Att vingården är helt ekologisk så att de producerar ekologiska viner gjorde ju inte saken sämre. Väljer ni alltid ekologiskt? Det gör inte jag tyvärr, men jag blir glad när jag hittar ekologiska viner och jag försöker bättra mig :)Flaskorna är så snygga ...
Matsedel v.34 aug 2014
2014-08-17 08:59:00
Är det nån som fortsätter sin semester även nästa vecka? Jag börjar jobba i morgon men det är först på torsdag som barnen börjar skolan. Lite konstigt att det är skolstart en torsdag, men Olivia tycker det är bra för då behöver hon bara kämpa sig upp två morgnar innan det är helg och sovmorgon igen.Dagen i dag lär gå åt till att tvätta, röja och sortera kläder, leta fram regnkläder o stövlar och i största allmänhet göra oss redo för jobb, skola och höst. Men vi börjar med en veckomatsedel, som är bästa sättet att underlätta veckans matlagning.Matsedel v.34 aug 2014Må: Mustig köttgryta o potatisTi: Korvstroganoff o risOn: Kycklinggryta o pastaTo: Majssoppa med sweet chiliFr: PizzaLö: Vapianopasta med salami o ruccolaSö: Ost- och örtfylld röding med potatismos
Bästa fredagsmyset
2014-08-16 08:51:00
Igår bjöd Ida och Olivia på fredagsmys!Och inte vilket fredagsmys som helst, det var både vackert och gott.Blåbär, vindruvor, banan, mango, apelsin, melon, jordgubbar och granatäppelkärnorTjejerna pysslade på i köket ett tag och sen kom de med detta vackra fat. Visst blev det mycket finare än en vanlig fruktsallad i skål? Och mycket godare än chips. (Men det är ju inte så svårt eftersom jag inte är speciellt förtjust i chips)
Djungelkyckling
2014-08-15 18:09:00
Har fredagskänslan infunnit sig? Det har den inte för mig. Det är min sista semesterdag så det är lite svårt att ha den härliga, underbara känslan man brukar ha på fredagar. Men det blir en lite konstig vecka nästa vecka och inte en vanlig jobbarvecka. Måndag till onsdag jobbar jag mina tre sista dagar på mitt nuvarande jobb, sen åker jag till Stockholm över helgen för lite blogg-jobb och sen på måndag börjar jag på mitt nya jobb. Mycket roligt som händer på några få dagar.Vill ni variera era tacofredagar kommer här ett kanon-alternativ. Det här receptet finns sen tidigare på bloggen men det är väl värt att upprepa. Mina barn älskar djungelkyckling och som tillbehör serverar vi olika frukt och grönsaker i småskålar på sidan om, precis som man gör till taco.Djungelkycklingkycklingfiléer, ca 500 g0,5 tsk salt1 krm svartpeppar1 tsk curry4 dl matlagningsgrädde1,5 msk kycklingfondSkär kycklingen i strimlor. Bryn kycklingen i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och curry.Rör i gräd...
Extra trött
2014-08-14 20:47:00
Idag har det varit en Extra händelserik dag på många sätt men nu har jag sjunkit ner i tv-soffan och vi ska se ett avsnitt av Orange is the new black. Vi är inte så snabba av oss men nu har vi, till slut, börjat följa serien. Bättre sent än aldrig :)Dagens middag var snabbfixad. Lovely?speciellt en dag som denna då jag har känt mig riktigt trött. Tack vare dagens photo shoot har jag en massa färdig mat som bara behöver värmas upp. Även helgen är räddad. Av flera olika maträtter föll valet idag på vår favoritlax på spenatbädd med Västerbottensost.Det känns nästan som fredag för hela familjen verkar ovanligt trötta. Kanske lyckas jag komma i säng i tid för ovanlighetens skull. Eller så blir det som vanligt att jag piggnar till precis när jag tänker gå o lägga mig och sitter uppe vid datorn alldeles för länge.
Ingen matro
2014-08-14 13:36:00
Just nu sitter vi inomhus med stängda fönster och dörrar trots att solen skiner och det är hur härligt som helst på altanen. Men de håller på att gräva upp gatan för att lägga ner fiber så det dammar utan dess like och lever om så man undviker att vara ute.Man får passa på att gå ut när de har rast för då får man äntligen lite lugn o (mat)ro. Från elva och nästan en timme framåt har de lunch och då skyndar jag mig ut. När klockan är fyra och de kör iväg med alla maskiner är ett halleluja-moment och man kan sitta ute o njuta i några timmar.Om vi vill äta ute så måste vi anpassa mat-tiderna efter arbetarna, annars får vi ingen matro :)Istället för att sitta ute sitter jag inne i mitt nystädade kök, inte helt fel det heller. Det har tagits en hel del kort här i köket i dag, mest på mat förstås men risken är ju stor att även köket hamnar med på nå kort så då var det bäst att röja och städa lite. Så himla bra att man får en anledning att storstäda för det är verkligen underbart med ett s...
Sallad o vin
2014-08-13 18:15:00
Tänk att sommarvärmen fortsätter,den normala svenska sommarvärmen i alla fall, inte den otroliga tropiska värmen vi hade i juli. Och tänk att jag har semester än, från det "vanliga" jobbet i alla fall, inte från bloggen och familjen. Det händer mycket roligt för mig just nu tack vare bloggen men det innebär också en del jobb och planerande.Dagens middag för mig och Olivia blev en variant av den goda Kräft-, pasta-, och spenatsalladen som är en favorit för oss båda. Ett viktväktarrecept (6 propoints) som vi ofta äter och njuter av. Ni som tror att viktväktarrecept är tråkiga, titta på det här. Tråkigt? Nej! Gott? Ja!Att sitta ute på altan i solen med ett glas rosévin och trevligt sällskap gör att det mesta smakar ännu lite bättre, eller hur?
Glasspaus
2014-08-13 15:45:00
Har legat ute i solen o planerat morgondagens jobb och läst mattidningar för inspiration. Men nu blev det så varmt, underbara sommar, så jag måste ta en glasspaus. Jag som brukar hävda att jag inte tycker om glass har nu hittat två nya favoriter i sommar, dels GBs variant av Cookies & Cream (som jag skrev om här) och dels den här lakritsglassen från Triumfglass.Det var den här glassen jag blev bjuden på i lördags och den var så god så jag var tvungen köpa hem ett paket så att även Leif (familjens stora lakritsfantast) skulle få smaka. Men nu är paketet snart slut och Leif är fortfarande borta på jobb :) Nån chilismak känner jag inte, men en god och lagom saltlakrits-smak är det på glassen.För några många år sedan tyckte jag att glassarna hade en tendens att bli sötare o sötare. Det var mer fryst godis än glass. Både Snickers och Mars fanns i en glass-variant. Finns de kvar? Nog var de väl ganska goda, men jag skulle knappt vilja kalla det glass. Men nu verkar trenden ha vänt och...
Löpande band
2014-08-12 17:27:00
Vet ni hur less jag är?Jag har bakat sex formar chokladhavrerutor utan mjölk, ägg, nötter eller gluten (här hittar ni receptet på dessa smarriga rutor som är alldeles för goda). Att göra samma sak hela tiden ā la löpande-band-principen är inte min grej, steka plättar/pannkakor är bland det tråkigaste jag vet till exempel. Att baka en hel dag är ok, men att baka samma kaka en hel dag är ur-tråkigt. Men nu är det gjort i alla fall.Förutom dessa chokladhavrerutor som tog några timmar att baka har jag även gjort två vardagsmiddagar inför ett kommande projekt. Jag hoppas att det blev rätt nu när jag höll på med så mycket samtidigt i köket. Tänk om jag rev ner vitlök i kaksmeten eller satte flera deciliter socker i soppan.
Regn hos mig
2014-08-12 08:56:00
God morgon! Här sitter jag ensam med min frukostmacka och kopp te medan barnen fortfarande sover. Redan på torsdag ska Ida vara på fritids klockan åtta. Hur ska det gå? Så tidigt har hon inte varit vaken på flera månader. De stora barnen har ytterligare en vecka på sig innan de måste upp tidigt.I dag vaknade vi upp till ett regnigt Luleå och det passar alldeles utmärkt just idag för då kan jag vara inne med gott samvete och utan att längta ut. Och just i dag måste jag vara inomhus och ha en inne-i-köket-och-jobba-dag för att hinna med att laga fem olika middagsrätter och baka 100 allergivänliga chokladhavrerutor. Puuh! Hoppas att Olivia kommer ihåg att hon igår lovade att hjälpa mig.
Kvällsjobb
2014-08-11 19:18:00
Har precis kommit hem från Idas fotbollsträning och har satt mig med en kopp te på altan för att jobba undan lite. Jag har ett matuppdrag att planera, några mejl att besvara, en resa att fixa med och några sidor att inspirationsläsa. Och det passar alldeles utmärkt att göra det i kvällssolen på altanen med datorn framför mig.Trots att det är varmt o skönt så är det inte samma magiska värme som vi haft nästan hela juli, men det kan man kanske inte förvänta sig i mitten på augusti.Dagens middag blev den goda och enkla pizzalasagnen med lasagneplattor, rökt skinka och en hemmakokt tomatsås full med grönsaker. Mycket godsaker och väldigt mättande med få propoints.Jag invigde min nya ugnsform som jag fick av familjen när jag fyllde år. Kan man ha för många ugnsformar? Inte enligt mig, i alla fall :)På dagens agenda stod mathandling, men eftersom solen kom fram efter lunch struntade jag i Kvantum och valde altanhäng istället hela eftermiddan. Bra och skönt val! Men det innebär att jag mås...
Matsedel v.33 aug 2014
2014-08-11 08:33:00
God morgon måndag och god morgon höst. För oj vad det är höstlikt ute - grått, blåsigt och bara 15 grader. Men enligt väderprognosen ska det bli sol och 20 grader i dag. Om några timmar får vi se om det stämmer. Känns skönt att vi inte har några planer i dag utan kan ta dagen som den kommer i riktig semesteranda. Gäller att passa på innan skola, jobb och alla aktiviteter sätter igång och man är mer styrd av tider och måsten. Nu ska jag i alla fall börja med lite frukost, sen blir det nog en tur till Kvantum för lite mathandling nu när jag har lyckats göra en veckomatsedel.Oj vad det kändes ovant och konstigt att planera en hel veckas middag på en gång. Men nu känner jag mig riktigt duktig :) och jag vet hur skönt det är när det väl är dags att börja laga mat.Matsedel v.33 aug 2014Må: Skink-/pizzalasagne VVTi: Lax på spenatbädd On: Spagetti och köttfärssåsTo: Kyckling med ananas och chiliFr: Grillade hamburgare med tillbehörLö: Tacogryta och risSö: Toast Skagen och sen Fläs...
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33318 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss