TopplistanMat och DryckDetaljer för "Cupcakesfluffan"

Cupcakesfluffan

Cupcakesfluffan
Skriver om mitt stora bakintresse, bakar alltifrån kaffebröd, tårtor, cupcakes till matbröd, gärna surdegsbröd. Lägger in recept och bilder i min blogg på det jag bakar.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Vinn fräcka disktrasor
2012-02-01 18:00:00
I samarbete Katja som driver webbshopen disktrasor har jag fått äran att anordna en tävling där ni kan vinna tre fräcka valfria disktrasor, vad sägs om tex disktrasor med cupcakes eller katter på. Allt för att göra städningen lite roligare :-)Om ni vill vara med och tävla så skall ni göra följande:Gå in på webshopen och välja ut vilka tre disktrasor som just du vill vinna.Skriva om tävlingen på sin blogg. Har man ingen blogg så skall man dela med sig av tävligen på facebook.Skriv sedan en kommentar nedan att du är med och tävlar.Tävlingen avslutas söndagen 5/2 klockan 23.59Katja driver även receptsajten Foodelicious och den fina inredningsbutiken Kökshem, missa inte att gå in där.
Grova rågfrallor med surdeg
2012-01-30 19:31:00
Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor. Brukar frysa in dom och ta ut dom och värma dom i ugnen när de skall ätas, så goda när de är varma.  Grova rågfrallor  12-15 st 450 gram vatten250 gram rågsurdeg10 gram jäst650 gram vetemjöl special fullkorn125 gram grovt rågmjöl15 gram brödsirap20 gram havssalt50 gram pumpafrön50 gram linfrö50 gram solroskärnorpumpafrön till garnering Gör så här Blanda samtliga ingredienser utom saltet och arbeta i hushållsmaskin i 10 minuter. Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter. Låt degen vila i bunken i 30 minuter. Dela degen i 12-15 bitar och rulla till runda frallor.Doppa dom i pumpafrön och lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa i två timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten. Sätt ugnen på 250 grader. Om du har låtit frallorna jäsa i kylen över natten, tar du ut dom ...
Brunkans ljusa
2012-01-28 19:07:00
Bakade lite härligt gott bröd tidigare i veckan, Brunkans ljusa, ett bra som passar bra till middagen och funkar fint att rosta dagen efter. Man kan även få det nybakat till frukosten då det jäser i kylen över natten. Det blev en lagom hård seg skorpa på, inte stenhård och inte mjuk, utan alldeles lagom. Vill man ha en extra hård skorpa kan man spruta in vatten i ugnen eller hälla vatten på en plåt man ställ i botten. Blev en lite syrligt luftigt bröd . Jag bakar mitt bröd som alltid på min baksten. Funkar att baka utan jäst men då får man öka jästtiden något. Receptet kommer från boken Bröd från Brunkebergs Bageri.Brunkans Ljusa500 g vatten100 g vetesurdeg 150 g rågsurdeg  5 g jäst800 g vetemjöl med hög proteinhalt20 g honung30 g havssaltGör så härDag 1:  Blanda alla ingredienser utan saltet. Arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Tillsätt saltet. Arbeta degen ytterligare 5 minuter. Låt degen vila i bunken 30...
Godistårta
2012-01-26 07:49:00
Hade ju tänk göra en Cars/Blixten tårta till sonen när han fyllde 4 år, köpte hem färgad sugarpaste och allt annat som behövdes, men han ville absolut ha en godistårta, tårta äter han ju inte så det är ju godiset han var ute efter :-) och visst var det så att det var barnen som åt godiset och vi vuxna tårtan, ja lillkillen åt tårta med men han är värsta kakmonstret och äter allt som är söt, inklusive grädde som barn ofta inte gillar :-).Ja testade denna gång en tårtbotten med Sponge cake stabilizer i, fyllde den med Zoofluff och Ekströms chokladmousse med crisp. Spacklade med vit choklad smörkräm och ovanpå satte jag ett lock med marsipan för att godiset inte skulle ligga direkt mot smörkrämen, för då hade sonen inte ätit godiset :-). runt tårtan satte jag chokladfingrar.
Tårtbotten med Sponge cake stabilizer
2012-01-26 07:46:00
Har nu testat att baka en tårtbotten på  Sponge cake stabilizer som jag köpte inne hos Strössel & annat, Sponge cake stabilizer, så här står det hos Strössel & annat " SP är en kakstabilisator, används främst till att baka sockerkakor eller tårtbottnar. Det ger kakorna en fin struktur. Det hjälper äggen att stiga snabbt och stelt och också förbli stabilt och att se till att äggen inte förlorar sin omfångsrika konsistens. SP producerar en perfekt mjuk kaka som inte är alltför bräcklig, samtidigt som den ger utmärkt smak och färsk hållbarheten."..Tycker det blev en saftig, hög fin tårtbotten som inte smulade., den var lätt att skära. Kommer testa SP även på "vanliga" sockerkakor. Och kommer fortsättningsvis använda det när jag gör mina tårtbottnar.Recept hittade jag hos Bengtssons BaksidaTill en form på ca 26 cm behövs:6 ägg2 dl socker1 tsk sponge cake stabilizer2 dl vetemjöl (1.5 dl vetemjöl och 0.5 dl kakao om man vill ha chokladbotten)2 1/2 msk potatismjöl1/2 tsk...
Nöttoppar
2012-01-24 19:47:00
Nöttoppar är verkligen en härlig gammal goding bland småkakor, så tokgoda. Tycker de blir bäst om man maler hasselnötterna i en mandelkvarn, det går bra att köra dom i en matberedare, men passa så att du inte kör dom för länge för då kan fettet börja krypa ut och kakorna kan bli lite kompakta.Nöttoppar20 stycken200 g hasselnötter2 dl socker 1 msk potatismjöl 2 äggGarnering:20 HasselnötterGör så här:Mal nötterna på mandelkvarn och häll dem i en bunke.Tillsätt socker, potatismjöl och ägg och rör ihop. Lägg med två teskedar toppiga klickar på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tryck ner en nötkärna i varje kaka, stora kärnor kan halveras. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Lossa kakorna innan de svalnat. Kakorna är godast färska, men de går utmärkt att frysa
Chokladdoppade kokostoppar
2012-01-22 07:25:00
Kokostoppar är en annan klassiker från barndomen, så härligt mumsiga och saftiga. Vill man ha lite citronsmak på dom så är det gott att riva ner skalet från två rivna citroner, eller varför inte från apelsiner eller lime. dessa har jag doppat i choklad, blir lite lyxigare då, men givetvis går det att hoppa över detta moment. Kokostoppar 20 stycken  50 g smör2 ägg1 1/2 dl strösocker200 g riven kokosChoklad att doppa kokostopparna i, det kanske gick åt 75 gram. Gör så här: Smält smöret, låt svalna.Blanda ner ägg. socker och kokos, blanda väl med tex en träslev, men använd inte elvispen. Låt nu smeten stå och svälla en halvtimme i rumsvärme.Forma toppar av kokossmet direkt på en plåt med bakplåtspapper, med hjälp av sked och rena fingrar. Fast jag brukar se till att ha i så mycket kokos i smeten att den är lagom kladdig så att det går att forma bollar med händerna som jag sedan lägger på ba...
En helt vanlig rulltårta
2012-01-20 07:11:00
En vanlig klassisk rulltårta är så gott,man glömmer bort hur fort och busenkelt det är att göra en rulltårta, perfekt när man får oväntade gäster. Funkar också fint att frysa eller göra rulltårtsbakelser av. Vem minns inte rulltårta man fick med spritsad grädde och en persikohalva :-).Sonen fyllde 4 år häromdagen och gillar inte tårta eller cupcakes med frosting, därför passade en bit rulltårta med lite glass och färska bär kanon.Rulltårta3 ägg200 gram strösocker50 gram mjölk160 gram vetemjöl10 gram vaniljsocker10 gram bakpulverStrösocker att strö övanpå den färdiga kakan.200 gram sylt till fyllningen.Gör så här:Sätt ugnen på 225 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.Blanda i mjölken.Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner detta i äggsmeten.Bred ut smeten jämnt i längpannan och grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter.Strö över strösocker på kakan och lägg på ett bakplåtspapper och sedan en bakplåt. Vänd upp hela kakan så att den ...
Briocher på vetesurdeg
2012-01-18 17:56:00
Bakade en ny omgång av Briocher häromdagen, så underbart gott, gillar verkligen smörsmaken, inget man bör äta dagligen med tanke på mängden fet :-).  Något blev galet med degen så att den blev väldigt kladdig, fick tillsätta mer mjöl för att överhuvudtaget kunna hantera den och forma små bollar. så testar ni receptet så vet ni att jag fick en kladdig deg, men med lite mer mjöl så blev det perfekt.  Briocher passar bra både till en lite lyxigare frukost som till tex brunch eller lunch. Himla goda nygräddade med lite jordgubbssylt eller lemoncurd. Äger man en stor briocherform är det snyggt att göra ett helt bröd av degen. Briocherca 20 stycken100 gram vetesurdeg450 gram mjöl0,75 dl ljummen mjölk15 gram jäst5 ägg75 gram socker25 gram salt350 gram osaltat rumstempererat smör1 ägg till penslingGör så här:Balanda surdegen med hälften av vetemjölet samt mjölken och jästen. Låt jäsa i ca 2 timmar.Blanda sedan ner övriga ingredienser förutom smöret. Kör en stund i köksmaskinen.Til...
Smörbullar
2012-01-16 19:43:00
Bakade lite härligt goda smörbullar idag gjord på karlsbaderdeg. En karslbaderdeg innehåller mycket smör och ägg och det blir så härligt lätta och luftiga bullar med mycket smörsmak, tokgott helt enkelt :-). Man behöver inte fylla dom med smörfyllning, de blir mycket goda som släta bullar. Eller varför inte fylla dom med äppelmos eller vaniljkräm. Smörbullar25-30 stycken50 gram jäst250 gram kall mjölk700 gram vetemjöl100 gram strösocker15 gram bakpulver2 ägg5 gram salt200 gram rumsvarmt smörGör så här:Lös upp jästen i mjölken.Tillsätt övriga ingredienser utom smöret.Bearbeta degen i maskin eller för hand i ca 5 minuter och tillsätt sedan smöret klickvis.Bearbeta degen igen i maskin i ca 10 minuter, eller för hand 15-20 minuter, tills den är elastisk och följsam.Låt degen vila i 10 minuter.Smörfyllning200 gram rumstempererat smör200 gram florsocker20 gram vaniljsocker1 ägg + en skvätt vatten till pensling.Pärlsocker till garnering.Gör så här:Lägg degen på mjölat bord och dela den i 2...
Mer om: Bullar
Portionsbröd
2012-01-15 20:24:00
Bakade lite härligt goda portionsbröd till middagen i fredags, så goda när de är nygräddade. Funkar fint att frysa för att sedan värmas upp i ugnen för att få tillbaka sin frasiga yta.  Receptet hittade jag inne hos MycakesPortionsbröd25 g jäst 5 dl fingerljummet vatten (37 grader) 1 dl mjölk 2 tsk salt 1 msk honung 5 dl ljust och milt fullkornsvetemjöl , fast jag använde Ölands lantvete7 ½ - 8 dl vetemjöl specialGör så här: Smula jästen, blanda vatten och mjöl. Häll över jästen så det löser upp sig.Tillsätt salt och honung. Rör ner vetemjölet.Arbeta snabbt ihop den lösa degen. Strö över lite vetemjöl, täck med bakduk och låt degen jäsa 1- 1½ timme. Degen ska bara jäsa en gång.Sätt ugnen på 250 grader.Strö ut ½- 1 dl vetemjöl på bakbordet och tippa försiktigt ut degen. Obs! Knåda inte, jäsbubblorna ska vara kvar.Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, ca ½ dl.Platta försiktigt ut degen med handen till ca 30x40 cm.Skär degen snabbt, enklast med en degskrapa, i 6-7 cm smala ...
Jordgubbsglass
2012-01-13 14:06:00
Sambons absoluta favorit är jordgubbsglass, så för att överraska honom har jag gjort lite jordgubbsglass till helgen. använde bara vispgrädde för att få den extra krämig då jag använder jordgubbspuré. Var rädd att den annars skulle bli isig. Och den blev riktigt krämig och god, inte alls isig och för att göra den ännu mumsigare så varvade jag den färdiga jordgubbsglassen med lite jordgubbspuré innan jag lade in glassen i frysen. Jordgubbsglass 250 gram jordgubbar 5 dl vispgrädde6 äggulor1-1,5 dl socker1 msk glukos1 gelatinblad, kan uteslutas50-100 gram jordgubbar Gör så här: Lägg 250 gram jordgubbar i en kastrull, koka dom på svag värme så att de blir mjuka och mosiga. Mixa dom sedan till en slät pure med tex en stavmixer. Blanda ner vispgrädde och glukos i jordgubbspurén. koka upp detta.Vispa äggulor och socker fluffigtLägg gelatinbladet i blött om du använder det i glassmeten.Tillsätt jordgubbsgräddmjölken till äggsmeten under vispning. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och v...
Mer om: Glass
Silverkaka
2012-01-11 19:25:00
Hade en massa äggvitor över och vad passar då inte bättre att göra än en silverkaka, eller mosskaka och äggvitekaka som den även kallas. Kakan skall ju vara mycket vitare än vad min är med då jag använder äkta vaniljpulver får kakan en brunare ton. Ja gott blir det, ja vem tackar nej till  nybakad varm sockerkaka liksom :-).  I receptet nämndes det inte något bakpulver, men för att vara på säkra sidan så hällde jag i 1 1/2 tsk.Silverkaka 100 g smör7 äggvitor½ krm salt3 dl strösocker2½ dl vetemjöl1 msk potatismjöl2 tsk vaniljsocker1 1/2 tsk bakpulver   Gör så här: Sätt ugnen på 175º. Smält matfettet i en kastrull. Smöra och mjöla en form, ca 1½ l. Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till ett fast skum. Blanda samman socker, vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggviteskummet. Rör till sist i det smälta matfettet. Häll smeten i formen. Grädda kakan på galler i nedre...
Köttfärspiroger
2012-01-09 21:29:00
De här pirogerna åt jag alltid hos farmor, är nog 10 år sedan jag åt dom sist, men de är så goda, har aldrig testat att göra dom själv, men nu var det allt dags för de. Himla enkla att göra och det blir så gott med ris och ägg i , blir lite mer mättsamma då. Perfekta att ha i frysen och ta fram som mellanmål eller när man vill ha något mer mättande på kvällskvisten. Passar även utmärkt  på ett buffébord. Köttfärspiroger16 styckenDeg:6 dl vetemjöl1-2  tsk salt250g smör1/2 dl vatten1 ägg1/2 tsk ättikspritGör så här: Blanda salt och mjöl i en skål. Smula ner smöret i skålen med fingertopparna.Vispa upp ägget, blanda det med ättikan och vattnet.Tillsätt blandningen i degen och blanda ihop allt till en smidig deg.Låt vila i kylskåpet i ca 1 timme.Fyllning:1 stor gul lök, finhackad500 gram köttfärs1-2 dl kokt ris2 hårdkokta ägg, finhackade1 1/2 dl buljongSalt, pepparGör så här:Fräs lök och köttfärs i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ...
Hallonscones
2012-01-08 19:39:00
Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-...
Chokladbollar
2012-01-07 09:21:00
Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-...
Tekakor med linfrön
2012-01-05 06:40:00
Bakade lite härligt mumsiga och saftiga tekakor efter ett recept som jag hittade inne hos Mumsfillibaba.Ett lite nyttigare bröd då det innehåller dinkelmjöl, havregryn och linfrön :-)  Tekakor med linfrön 16-20 stycken3dl +2dl mjölk 1 dl linfrö 1,5 dl fiberhavregryn 50g jäst 2 dl lätt creme fraiche 1 tsk salt 3 msk brödsirap 1 tsk bakpulver 7 dl dinkelmjöl fullkorn 3 dl vetemjöl lite vetemjöl till utbakningGör så här:Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och fiberhavregryn. Låt gröten svalna.Värm 2 dl mjölk till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör tills jästen löst sig.Tillsätt gröten, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och mjöl. Arbeta i hop till en smidig deg. Gärna i assistent. Jäs under duk i ca 40 minuter.Dela upp degen i ca 16-20 bitar och rulla små bullar. Tryck ut till kakor. Lägg på bakplåtsklädda plåtar. Nagga bröden med gaffel. Låt jäsa ytterligare 15 minuter under bakduk.Grädda i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på...
Gräddfilsbröd med vallmofrön
2012-01-03 19:19:00
Hade lite gräddfil över hemma som jag inte visste vad jag skulle göra med, hittade ett recept på vallmobröd med gräddfil i, mycket gott då jag gillar vallmofrön och detta bröd passar även utmärkt att rosta. Tog vetemjöl special istället för fint vetemjöl,  kanske suger upp mer vätska än det fina vetemjölet så jag fick tillsätta en del vatten för att degen inte skulle bli för torr, hellre lite för kladdig deg, då är det bara att ta lite mer mjöl vid utbakningen istället. Gjorde min i en 1,5 liters form, vilket vad för liten då brödet höjde sig  en bra bit över kanten vid gräddningen och såg ut som en svamp :-), ja lite för mycket färg fick det med då jag gräddade det lite för högt upp med tanke på hur mycket det höjde sig under själva gräddningen. Vallmobröd med gräddfil 1 pkt torrjäst (12 g) 1 msk strösocker 8 dl siktat fint vetemjöl ½ dl blå vallmofrön 1 tsk flingsalt 3 msk olja 3 dl gräddfil 1 uppvispat ägg  Gör så här: Blanda jäst och socker med 3 msk varmt va...
Glasstårta
2012-01-01 20:12:00
En härlig glasstårta gjord på digestivebotten, marianneglass, vit chokladglass och mariannekross ovanpå :-)Gjorde glassen enligt det här receptet, i marianneglassen så hällde jag i 100 gram finkrossade mariannekarameller i glassmeten precis innan den var klar i glassmaskinen och i den vita chokladglassen så rörde jag ner finhackad vit choklad i den färdiga varma glassmeten så att den smälte ner. Jag gjorde båda glassmeterna samma dag, fast körde marianneglassen i glassmaskinen dag 1, hällde den ovanpå digestivebotten och därefter in i frysen under natten. Dag 2 så gjorde körde jag den vita chokladglassen, (som stått i kylen över natten)  i glassmaskinen och hällde den ovanpå marianneglassen, strödde över finkrossade mariannekarameller och in i frysen några timmar. Glass tårta är verkligen perfekt då den går att förbereda lång tid i förväg och blir det glasstårta över är det bara att frysa in den igen.
Gott Nytt År
2011-12-31 18:30:00
Gott Nytt År  min underbara bloggläsare, hoppas  ni vill följa mig ett år till :-)
Chokladpraliner med kolasås och hasselnöt
2011-12-29 10:24:00
Gjorde en ny chokladpralin igår igen, det här med temprering av choklad är inte helt lätt, men så är det bara 2 försöket hittills, var denna gång lite förlångsammad med att hälla ut chokladen så att chokladskalet blev lite för tjockt i visa praliner. Fyllde dessa med kolasås och en hasselnöt i varje pralin, så gott :-). Kolasåsen gjorde jag genom att koka en burk kondenserad mjölk i 1,5 timme, då blev den precis lagom rinnig, precis som jag vill ha den, just därför får ni inte se hur pralinen blev inuti, då kolasåsen bara rinner ut då :-)
Mjölkchokladpraliner med daimtryffel
2011-12-25 11:56:00
Gjorde lite härliga mjölkchokladpraliner med daimtryffel lagom till julafton. ville testa på en av mina nya pralinformar som jag köpte hos chokladgallerian. Himla smidig form men jag vet inte vad jag gjorde då det inte var hellätt att få ut pralinen ur formarna, lite nybörjarfel gjorde jag ju, men så är det också första gången som jag försöker mig på att temperera choklad :-)  Skall testa med mörk choklad nu i veckan som kommer. Ja pralinformen är himla lätt att arbeta med då den är stadig , gjord i hårdplast eller Polykarbonat som heter.Här kommer receptet på daimtryffel som jag använde som fyllning, lätt det svalna till rumstemperatur innan jag fyllde chokladformarna med det. Daimtryffel40 bitar, om man rullar till tryffelbollar 1 dl vispgrädde50 g smör 300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt 1 dl Kesellaca 100 g dajm, tog 2 dubbel daimförpackningarev kakao att rulla i om man inte använder det som fyllning i chokladpralinerGör så här Koka upp grädden och smöret i en kastrull...
Mer om: Godis
God Jul
2011-12-24 12:13:00
God Jul och Gott Nytt År alla mina underbara bloggläsare
Geléhjärtan
2011-12-23 20:05:00
Fick en sådan fin julklapp från Elisabet på FikaMera :-)  2 silikonformar från Rice som jag genast var tvungen att testa, eller ja det blev hjärtformen som jag testade. Har länge velat testa att göra eget gelégodis men saknat en bra silikonform för det, nu när jag fick en sådan fin från FikaMera så fanns det inte någon ursäkt längre. Och sedan ville jag ha att lite mer barnvänligt godis framför knäck och kola som jag inte vill ge mina småkillar här hemma. Ja det gillade dom, fast bäst gillade de dom utan strösocker på, ja de blir som geléhjärtan som man köper i affären, ja lite annorlunda hallonsmak bara, men goda, kan inte säga himmelskt goda då jag vanligtvis inte gillar geléhjärtan, men gillar man geléhjärtan tycker man säkert dessa är himla goda. Geléhjärtanca 20 stycken6 gelatinblad50 g glukos1 dl strösocker2,5 dl vattennågra droppar flytande arom, tex hallonarom som jag köpte på Panduronågra droppar röd karamellfärgEn silikonform av något slag Gör så här:Olja in form...
Mer om: Godis
Pralincupcakes
2011-12-22 20:31:00
Gjorde små juliga pralincupcakes idag, ville ju inviga min nya chokladform som jag köpt inne hos Style&FunStuff, visst är den himla cool. Det är en 3D form där man kan få själva "frostingen " i en färg och "muffinsen" i en färg. Jag gjorde frostingen julröd med hjälp av Candy Melts och muffinsen gjorde jag ett skal av mjölkchoklad som jag sedan fyllde med nougat. Kan det bli godare :-)
Mer om: Godis
Vörtbröd
2011-12-21 21:34:00
Årets första vörtbröd är bakat, lär bli fler då jag har en massa bakvört/flytande vört kvar. Bakvört finns att köpa på ICA Focus i Göteborg, men även hos Alvar&Ivar. Får du inte tag i flytande vört kan du koka ner 1 liter porter, svagdricka eller julmust till 2 dl och använda det istället.Detta är ett bröd som kan nattjäsa i kylen i och sedan gräddas på morgonen, perfekt för då får man  alldeles färskt nybakat vörtbröd till  julbordet :-), gjorde 4 limpor av denna deg. Får du inte tag i flytande vört kan du koka ner 1 liter porter, svagdricka eller julmust till 2 dl och använda det istället. Ja brödet ja är himla gott och smakar mycket. Vörtbröd4 limporSkållning: 500 gram vatten250 gram fint rågmjölGör så här: Koka upp vattnet till skållningen och häll det över rågmjölet en bunke och blanda ordentligt. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur tills skållningen kallnat. Skållningen håller sig i tre dagar i kylskåpet om du vill göra den i förvä...
Ibland har man tur
2011-12-21 21:34:00
Ja ibland har man tur, såg idag att jag vann ett presentkort på 500 kronor hos CoolStuff så nu kan jag köpa det digitala köksmåttet som jag ville ha :-) och sedan så vann jag även Wiltons Yearbook 2012 inne hos Tårtdecors julkalender, eller ja det är inne hos Agnetas Tårt och Cupcakesblogg julkalendern finns.
Mjuk pepparkaka
2011-12-20 20:43:00
Mjuk pepparkaka är så gott, så härligt med alla julsmaker, fast den passar ju året om och gräddfilen gör den så där saftig och hållbar. Och med en påse färdiga pepparkakskryddor gör man det busenkelt och fort. Ja efter att vinterkräksjukan har härjat här i huset i snart en vecka så är det nu dags att sätta igång med att göra lite julgodis igen, kanske hinner jag göra lite chokladpraliner innan jul, ja när jag bestämt mig för vad jag skall fylla dom med :-) Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ...
Hallonkakor
2011-12-19 14:45:00
Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-...
Vinnare i adventstävlingen
2011-12-19 06:28:00
Vinnaren i adventstävling en som jag hade i samarbete med Sockerflinga  blev kommentar nummer 5"Emma - Husmor Emma sa... Jag gillar bäst de prickiga sugrören, fint både i milkshake och till cake pops! Vilken kul tävling :)" Ett stort Grattis
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33601 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss