TopplistanMat och DryckDetaljer för "á la Linda"

á la Linda

á la Linda
En blogg om det bästa här i livet - mat! Lindas receptsamling...
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Renstek med örtmos & lingonsky
2013-03-04 10:41:00
 Här kommer en smarrig rätt som jag lagade för några månader sedan. Jag ligger lite efter med mitt bloggande och har en hel mapp på datorn full av matbilder och opublicerade recept. Detta lagades i oktober förra året :) Men jag minns än hur gott det var, så här kommer receptet. (Ej LCHF)Ingredienser: 1 st renstek i nät4 st morötter3 st gula lökarSalt & PepparTimjanSmörÖrtmos:Mjölig potatis - mängd efter antal portioner som önskasUppvärmd mjölk - mängd enligt ovanSalt & PepparRiven muskotnötSmör1 dl färka örterLingonsky:1 st scharlottenlökSmör2 dl rött vin2 dl kalvbuljong2 dl lingon1 msk sockerSvartpepparTillbehör:Lättkokta gröna bönorSätt ugnen på 125 grader. Bryn steken runt om, krydda och lägg över i en ugnsfast form, tillsammans med bitar av lök och morot. Stick in en termometer till mitten av steken och stek i nedre delen av ugnen i ca 1½ timme eller tills köttet är rosa och nått en innertemperatur på 65 grader. (Jag tog ut steken vid 62 grader och lät den stå ...
Mer om: Kött
Krämig slät grönsakssoppa med lax - LCHF
2013-03-03 03:30:00
Soppa är ju så jäkla gott. Och ofta väldigt snabblagat. Hemma hos oss kallar vi det för "snabbmat" och man kan ju lugnt säga att de brukar vara enormt mycket nyttigare än vanlig snabbmat man köper på läskiga gatukök etc. Som äckel-McD's osv. Urk!Denna soppa är sjukt enkel att göra. Den bygger på samma soppgrund som den Krämiga kycklingsoppan jag tipsade Er om för ett tag sedan men här har jag bytt ut kycklingen mot lax samt ändrat kryddningen något. Supersmarrigt!Ingredienser:(4 portioner) 1 st gul lök1 st vitlöksklyfta2 st röda grillade paprikor (i glasburk)1 st litet blomkålshuvud1 dl vatten2-3 dl grädde1 st grönsaksbuljongtärning/ eller fondsalt & pepparen nypa chiliflakes½-1 st limefrukt4 st laxbitarEtt par cm färsk ingefäraEtt par msk rapsoljanågra droppar tryffeloljaSkala och hacka lök och vitlök, fräs dem i smör i en kastrull. Skär paprikorna i bitar och blomkålen i små buketter.Tillsätt grönsaker, vatten, grädde, buljong och valfri mängd chili. Låt koka t...
Mer om: fisk
Jamies kycklingspett, nudelsallad och sataysås
2013-03-03 03:30:00
Här kommer det ett recept jag testade för rätt länge sen. Det är en av Jamies 30-minute meals och jag lovar att det var verkligen supergott. Jag är ju en sucker för allt som påminner om asiatisk mat så detta passade ju som handen i handsken. Mer koriander till folket! :) Ingredienser:Satay1 kruka färsk koriander1 st färsk röd chili1 st vitlöksklyfta3 rågade matskedar jordnötssmör med bitar. (Gärna någon med så lite socker i som möjligt!)Ett par stänk Thailändsk sojaEn tumstorlek av färsk ingefära2 st limefrukterKyckling1 kycklingfilé per person ungefärFlytande honung Nudelsallad 250 g äggnudlar (1 nystan per person)1 påse ruccolasallad1 st liten rödlök1 st färsk röd chili1 st kruka färsk koriander1-2 tsk soja1 st lime1 tsk sesamolja1 tsk fisksås100 g naturella cashewnötterFlytande honungSesamfrön Börja med Sataysåsen: Släng ner koriander (med stjälkar och allt), chili, ingefära i bitar, vitlök, jordnötssmör och soja i en matberedare/blender. Pulsera till en t...
Mer om: Tillbehör
Krämig kycklingsoppa - LCHF
2013-03-03 03:30:00
Det här är min nya favoriträtt. Denna soppa är grym! Jag har gjort basen två gånger nu och haft olika proteinkällor till och den är överlägsen. Mycket godare än vad den låter. Helt ärligt så klarar sig soppbasen bra helt på egen hand. Man behöver inte ens kött till. Mums!Ingredienser:(4 portioner) 1 st gul lök1 st vitlöksklyfta2 st röda grillade paprikor (i glasburk)1 st litet blomkålshuvud1 dl vatten2-3 dl grädde1 st grönsaksbuljongtärning/ eller fondsalt & pepparen nypa chiliflakes4 st kycklingfiléernågra droppar tryffeloljaSkala och hacka lök och vitlök, fräs dem i smör i en kastrull. Skär paprikorna i bitar och blomkålen i små buketter.Tillsätt grönsaker, vatten, grädde, buljong och valfri mängd chili. Låt koka tills blomkålen är genomkokt, gärna lite överkokt då soppan ska mixas. Det blir lite lättare då :) Stek under tiden kycklingfilé i smör, krydda med salt och peppar. När kycklingen är genomstekt är det dags att färdigmontera soppan.Mixa soppan med en stavmixe...
Jamies örtbakade torsk, potatis/broccoli/ärt-mos och tartarsås
2013-03-03 03:30:00
Den här rätten gjorde jag för ett bra tag sedan. Jag gick igenom lite bilder och hittade denna opublicerad så idag delar jag med mig av ett smarrigt recept från Jamie Olivers "30-minute-meals". Verkligen jättegott och rätt så enkelt. Detta är inte LCHF. :/Ingredienser:Fisken600 g torsk1 tsk fänkålsfrön200 g vitt bröd4 st vitlöksklyftor½ burk sardeller i olja (+ lite av oljan)5-6 st skivor soltorkade tomater1 knippe färsk basilika1 röd chilifrukt40 g parmesanost1 st citronBalsamvinägerEn nypa rosmarinEn nypa timjanSalt & pepparPotatis- & Ärtmos4 medelstora bakpotatisar1 broccolistånd500 g frusna små gröna ärtor1-2 tsk torkad myntaOljaSalt & PepparTartarsås3st cornichons (Små inlagda gurkor)1 tsk kaprisEn liten knippa färsk persilja3-4 st sardellfiléer i olja1 st citron200 g majonäsEn nya paprikapulver1. Skala och dela potatisen i kuber och koka i saltat vatten. Dela broccolistjälken i bitar och koka tillsammans med potatisen. 2. Krydda torsken med salt, peppar och fänkål....
Mer om: Tillbehör , sallad , fisk
Lindas tomat- & paprikasalsa
2013-03-03 03:30:00
Min nya favoritleksak i köket är min miniblender jag fått av mamma. Den är supernajs och hackar det mesta till microskopiska partiklar om jag så önskar. Jag har exprimenterat lite och kommit på det bästa användningsområdet (förutom lökhackning) till maskinen: Salsor & röror! Jag gjorde denna röra till den vegetariska lchf-pajen av lite blandade prylar jag hittade i kylen. Supergott!Ingredienser:2 stora tomater½ gul lök2 st inlagda grillade paprikor4 st inlagda cornichons1 liten bit parmesan1 tsk sambal oelek1 tsk pesto1 tsk koriander (på burk)Ett stänk balsamvinägerEn klick honungSvartpepparMixa ihop alla ingredienser och ät! Ganska enkelt.Jag brukar göra en liknande röra där jag tillsätter avocado, vitlök, créme fraiche och mer koriander. Lite guacamoleaktigt och supergott. Nyttigt också skulle jag tro!Smaklig spis!
Mer om: Tillbehör , sallad
Spenat- & fetaostpaj LCHF
2013-03-03 03:30:00
Sedan nyår har jag försökt äta lite mer LCHF anpassade maträtter. Jag mår mycket bättre när jag gör det och jag känner mig faktiskt riktigt peppad av att prova lite nya recept och sätta igång med träningen. Här kommer ett recept som vi testade i helgen. Det är en supersmarrig vegetarisk paj. Jag måste bli mycket bättre på att äta vegetariska rätter ibland. Minst en gång i veckan!Ingredienser:Pajbotten2½ dl mandelmjöl½ dl kokosnötsmjöl½ dl sesamfrön utan skal2 msk pofiber1 msk fiberhusk1 tsk salt50 g smör1 ägg(ev. 1-2 tsk kallt vatten)Fyllning300 g fryst bladspenat - tinat1 liten gul lök200 g fetaost4 skivor soltorkade tomater1 dl hackad färsk dill3 st äggsalt & peppar1 handfull kalamataoliver till garneringSätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajbotten. Tillsätt rumstempererat smör samt ägg och arbeta samman till en deg lite snabbt. Tryck eller kavla ut den i en springform. Nagga botten och ställ den kallt i kylen 30 min. Hacka löken och stek den i smör....
Mer om: Bakning
Sambons födelsedagstårta 2013
2013-03-03 03:30:00
Ibland är jag en sån fuskis! Haha. Efter julhelgen och allt krångel var jag så less på matlagning att när det var dags att göra sambons födelsedagstårta så fuskade jag rejält. Men gott blev det ändå. Det mesta i tårtan är färdigköpt kan man väl säga.  Tårtbotten består av Kungsörnens chokladkaksmix (tillsätt vatten och grädda). Fyllningen fick bli grädde blandat med blåbär och hallon, samt ett lager med färdigköpt hallon- & chokladsås jag hittade på affären. Den var faktiskt lite lyxig. Ekologisk från Frankrike. Väldigt smarrig, smakade lite "liköraktigt".  Jag täckte sedan tårtan med grädde, spritsade lite snygga kanter och dekorerade med egengjorda marsipanrosor och hjärtan, samt blåbär. Marsipanen köpte jag färdig från ett bageri. Sedan är hela tårtan strösslad med ljusblått sockerglitter.  
Mer om: Dessert , Bakning , Tårta
Jultårta med saffran & lingon
2013-03-03 03:30:00
 Jag gjorde ju en liten tårta som dessert till mitt julbord och jag tänkte dela med mig av receptet. Tårtbotten var gyllengul av saffran och fyllningen syrligt god av lingon. Tårta n är sedan inklädd med ett vitt lager av krämig och len marängfrosting.   Ingredienser:  Saffransbotten:200g vit choklad100g smör, osaltat1 1/2dl socker3st ägg2tsk vaniljsocker 1 1/2dl vetemjöl1/2tsk bakpulver1/4tsk salt1pkt saffran (0,5g)Smält smör och vit choklad över vattenbad. Ta av från värmen. Blanda ner övriga ingredienser. Smörj en form med löstagbar botten. Rita av botten och lätt pappersrundeln i botten. Mjöla kanterna på formen med lite vetemjöl. Häll i smeten och grädda i 175grader i cirka 20 minuter. Det kan vara bra att lägg folie på redan från början för den vita chokladen gör att kakan får färg väldigt snabbt. Titta de sista fem minuterna ifall du behöver ta bort folien. Låt svalna helt.  (Hittade receptet hos Heavenly Cupcake) OBS! Denna botten reser sig inte ...
Mer om: Dessert , Bakning
God fortsättning!
2013-03-03 03:30:00
 Nu har jag haft ett litet juluppehåll och jag tänkte passa på att önska Er alla en god fortsättning. Då jag inte bjudit på så många julrecept i år tänkte jag dela med mig av lite bilder från jul och nyår. Hoppas Ni alla haft en skön ledighet och att det känns ok att påbörja ett nytt år! På återseende... Min dukning till julDelar av mitt julbord, det varma (jansson, leverlåda, köttbullar, korv) stod på ett annat bord.Jag knäppar mig med kära pappaMammsen och lillebror under julklappsutdelningenSambon serverar juldessert, en tårta som jag kommer lägga ut receptet på inom kort.Jag och sambon på nyårsafton. Vi var bortbjudna, så jag slapp laga! Då sambon har födelsedag 1 januari fick nyårsdesserten agera födelsedagstårta. Desserten var supersmarrig, kanelstekta äpplen med pepparkaksgrädde. Till förrätt serverades kräftstjärtar, och till varmrätt dubbelmarinerad oxfilé, hasselbackspotatis och blandad svampstuvning. Supergott!På tolvslaget gick vi ut och njöt av vackra fyrverke...
Saffrans cupcakes med pepparkaksfrosting
2013-03-03 03:30:00
Här kommer ett recept på superläckra muffins jag hittade hos Danielle på Heavenly cupcake. Med ett par ändringar för att passa vad jag hade hemma så kommer här min version. Hoppas Ni gillar dem! Ingredienser:(18 st normalstora muffins)125 g smör (rumstemp)1 st ägg (rumstemp)2 dl mjölk (rumstemp)1 burk Kesella naturell (rumstemp)4½ dl vetemjöl special1 dl socker2 kuvert saffran3 tsk bakpulverVispa smör och socker krämigt. Tillsätt ägg, kesella, mjölk och saffran. Blanda alla torra ingredienser och blanda försiktigt ner dem i smeten. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten. Grädda i ca 180 grader, ca 25 minuter, eller tills en sticka kommer ut ren och de fått fin färg. Ta upp dom från plåten och ställ dom för att svalna på ett galler. (De sjunker ihop lite under svalning men det täcker du med galcyr sen :)Pepparkaksfrosting125 g smör (rumstemp)1 msk mjölkca 4 dl florsocker1-2 msk pepparkakskryddaVispa smöret mjukt. Sikta ner florsocker och vispa kraftigt. Tillät...
Mer om: Dessert , Bakning
Saffrans créme brulée
2013-03-03 03:30:00
Saffran, saffran...MERA saffran! Jag använder mig av orginalreceptet för klassisk créme brulée, men tillsätter 1 kuvert saffran i smeten, innan gräddning. Servera till passionsfrukt eller saftiga apelsinfiléer. Mums!
Mer om: Dessert
Saffranskladdkaka med lingongrädde
2013-03-03 03:30:00
Ok då, här kommer ett recept på en supergod saffranskladdkaka. Hittade receptet hos Danielle på Heavenly Cupcake och jag höll på att dö. Hennes blogg är grym, den kvinnan kan baka! :)  Kommer nog prova många fler av hennes recept. Ta Er en titt vet ja! Ingredienser: 100g smör100g vit choklad2 påsar saffran (1 påse enligt Danielles recept, men saffran är som heroin för mig - MERA!)2 ägg2dl socker1tsk vaniljsocker2 1/2dl vetemjölLingongrädde2dl vispgrädde1/2-1dl lingonsylt (lättsockrad)Smält smöret tillsammans med den vita chokladen på låg temperatur. Tillsätt saffran och ställ åt sidan. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Häll i chokladblandningen och rör tills allt blandat sig. Sikta ner vetemjölet och vänd sedan försiktigt ner det med slickepott. Häll smeten i en smord form springform med löstagbar kant. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylen för att kallna helt.Vispa grädden, blanda ner lingonsylten med en slickep...
Mer om: Dessert , Bakning
Tunnbrödschips, mojitoguacamole & tomatsalsa
2013-03-03 03:30:00
Detta är en förrätt som jag gjorde i somras. Den blev väldigt uppskattad och i skrivande stund inser jag att jag MÅSTE göra detta nästa helg igen tror jag! :)TunnbrödschipsDet kan egentligen inte bli enklare! Eller ja, öppna en färdigköpt påse är väl enklare, men jag lovar dessa chips är suveränt goda. Sätt ugnen på 225 grader, skär eller klipp färdigköpt tunnbröd i bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Sprid ut dem väl. Ringla över olja, pensla gärna så alla bitar får olja på sig. Strö över valfria kryddor och salt. Jag gjorde 2 sorters chips! På den ena ringlade jag ut färdigköpt chiliolja, strödde på salt. På de andra använde jag vanlig rapsolja och strödde över salt och rosmarin. Grädda i ca 5 minuter tills chipsen är gyllenbruna. Var försiktig den sista minuten för det går snabbt på slutet och de bränns lätt. Låt svalna innan servering. Mojitoguacamole1-2 st mogna avocadofrukter - mosad/ finhackad½ finhackad rödlök1 st finhackad stor kvisttomat1 st lime - saft & skal...
Mer om: Tillbehör
Choklad- & lakrits kladdkaka med gravstenskaka och citronyoghurtglass
2013-03-03 03:30:00
Åh vad seg jag är på att blogga! Jag borde väl lägga ut recept till en massa adventsmys och skit men jag har inte riktigt kommit i julstämning än så här kommer sista rätten från Halloweenmiddagen istället.  Ingredienser:  Chokladkladdkaka med lakrits150 g smör3-4 msk lakritspulver3 st ägg3 dl strösocker2 msk sirap2 dl vetemjöl6 msk kakao Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret. Vispa ihop ägg, socker, sirap, mjöl, kakao och lakrits. Häll smeten i en (eller flera små) smörade formar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Tips! Jag pudrade lite mer lakritspulver på toppen av kakan samt ett par korn flingsalt för att förstärka smaken innan servering.  Gravstenskakor2½ dl vetemjöl1 1/4 dl socker100 g smör½ äggula2 tsk vaniljsockerSmält choklad till dekoration Tärna smöret, tillsätt äggula, mjöl, socker och vaniljsocker. Knåda ihop till en deg och lägg kallt i 2 timmar. Kavla ut till 3-4 mm tjocklek och skär ut gravstenar. Grädda dem på en pa...
Mer om: Dessert , Bakning , Glass
Helstekt oxfilé, fylld paprika och rödvinssky
2013-03-03 03:30:00
Varmrätten från Halloween-middagen kommer här! :) Är dem inte sjukt söta paprikorna?Receptet för dem hittar Ni här hos Allt om Mat.  Oxfilén stekte vi hastigt runt om med bara salt och svartpeppar i rikligt med smör. Lindade in den i folie med en stektermometer i mitten och stekte långsamt i ugnen på låg värme tills den nådde 64 grader i innertemperatur. Då lät vi den vila fortfarande inlindad på bänken i ca 10 min innan den skars upp. Perfekt rosa och alldeles underbar! Rödvinsskyn står min sambo för. Han har blivit expert på det. Men tyvärr gör han lite olika från gång till gång men basen består av rött vin som kokas ner på svag värme länge, tillsammans med honung, balsamvinäger och färska örter, tex timjan. Smakas av med salt och peppar.Lycka till!  
Mer om: Tillbehör , Kött
Pumpasoppa med chillifrästa räkor
2013-03-03 03:30:00
Här kommer receptet på min förrätt från Halloween-middagen. Jag hade inte provat receptet innan så det blev en överraskning även för oss att äta den. Orginalreceptet jag hittade hos Allt om mat, var för 18 pers (buffé) så jag improviserade proportionerna lite. Man får använda sunt förnuft helt enkelt.Ingredienser:½ st Butternut pumpa3 st scharlottenlökar1 st vitlöksklyftaKycklingfondVatten En slurk vitt vin3-4 dl grädde1-2 msk vitvinsvinägerSalt & PepparRäkorTinade skalade räkor1 vitlöksklyfta1 st röd chillifrukt- Skala och skär pumpan i små kuber. Hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och pumpa i smör.- Tillsätt fond och vin, fyll på med vatten så det täcker, låt småkoka tills pumpan mjuknat.- Mixa koket och tillsätt grädde, vinäger och kryddor. Servera soppa n i skålar och strö över de chillifrästa räkorna och eventuellt lite hackade färska örter. (Själv glömde jag örterna! Haha)Räkor- Finhacka vitlök och chilli, fräs en liten stund i olja.- Tillsätt räkorna och låt fräsa...
Halloween middag
2013-03-03 03:30:00
I helgen var jag värdinna för en liten halloween bjudning hemma hos mig. Vi bjöd våra 2 bästa vänner och jag tänkte dela med mig av lite bilder från kvällen. Klicka på "Läs mer" för att se alla bilder.?Här ser ni mig och sambon, söta va? :) Visst ser han ut som den där snubben i Green Day?Fördrinken - blodprovsrör (drinken Manhattan)Dukningen Här är menyn :) Eftersom Halloween inte är så svenskt skrev jag den på engelska. Det låter dessutom lite fränare, haha! Gästerna hade i alla fall roligt med att försöka gissa vad det var vi skulle servera...Så i verkligheten serverade vi: Förrätt - Pumpasoppa med chillifrästa räkor Varmrätt: Oxfilé, couscous-fylld paprika och rörvinsskyDessert - Choklad- & lakrits kladdkaka med vaniljmördegskaka och citronyoghurtglass.  Jag kommer publicera ett recept åt gången inom en snar framtid! Då kommer jag lägga in länkar i detta inlägg också.Som avslut får ni här ännu en bild sambon. Kan man annat än älska hon...
Halloween pumpor
2013-03-03 03:30:00
Jag är inte mycket för traditioner men av någon underlig anledning kan jag inte låta bli att bli glad av de knallorange pumporna på affären. Så i år kunde jag inte låta bli att köpa två stycken att göra lyktor av. Så här blev det... De utvaldaJag gjorde ett par mallar i papperIris tyckte det var mycket märkliga saker...Klart!Jag är värdinna för en halloween/ allhelgona middag imorgon. Hoppas få till lite roliga bilder från den till bloggen. På återseende!
Chokladkladdkaka
2013-03-03 03:30:00
Jag har tipsat Er om denna kaka förut. En mjölkfri kladdkaka jag brukar göra när jag får besök av min bästaste vän Helena som är allergisk mot komjölksprotein. Ni hittar den förra varianten här.Denna gång valde jag att göra kakan i portionsformar. Och det funkade precis lika bra, även utan bärfyllning. Det här är den godaste kladdkakan hittills tycker jag. Mitt favvorecept! :) Ingredienser:(4 portionsformar/ 1 pajform) 1 dl rapsolja2 ägg2,5 dl strösocker1,5 dl vetemjöl3 msk kakao1 msk vaniljpulver1 krm salt1 krm bakpulver Vispa samman olja, ägg, socker. Rör ner de torra ingredienserna och häll smeten i en oljesmord form med löstagbar kant. Strö ut bär över kakan. Grädda i 100 grader, ca 18 minuter tills kakan är genomgräddad i kanten men kladdig och god i mitten.  OBS! Eftersom kakan blir lite tjockare/ högre i mindre portionsformar kan det krävas ett par minuter till i gräddningen. Ni får hålla koll helt enkelt.  Denna gång serverades den till oatly van...
Mer om: Dessert , Bakning
Tipsa mig!
2013-03-03 03:30:00
Jag har total brist på inspiration just nu vad gäller läsandet av bloggar och andra matsajter. Jag har inte varit aktiv på jättelänge och känner inte att jag hänger med längre i blogsfären. Så jag tänkte be Er om lite tips! Vilken matblogg är din favorit? (Förutom min då såklart, hehe!) Vilken receptsida/samling använder du oftast?Har du en egen matblogg du tycker jag borde läsa? Läser du någon annan skojig sida som du bara inte kan låta mig gå miste om? (Behöver alltså inte handla om mat)Tack på förhand!Ps. Min matblogg kommer strax genomgå lite utseendeförändringar. Så om gamla inlägg kommer se lite knasiga ut från och med nu så beror det på det. Jag orkar inte gå in i varenda recept och räta till det tyvärr...
Klassisk köttsoppa
2013-03-03 03:30:00
Nu är det höst. Säsong för soppa och gryta igen. Ingen är gladare än min sambo. Tyvärr har jag ingen bild på receptet men ni vet väl alla hur en köttsoppa ser ut!?! Istället bjuder jag på en bild från min höstpromenad i söndags då vädret var alldeles fantastiskt. Ingredienser:2 liter vatten3 st lagerblad15 st malda vitpepparkorn450 g nötkött1 st stor gul lök3 st morötter1 st purjolök1 bit rotselleri1 bit palsternacka1 bit kålrot1 stor potatis (fast sort)1-2 dl frysta ärtor2-3 kvistar timjan1-2 msk oxfondPersilja till garnering 1. Koka upp vattnet och lägg ner lagerblad, timjan, gul lök och lite salt.2. Grovdela köttet och lägg i vattnet, koka i ca 1-1½ timme. Kött et ska bli riktigt mört3. Tag upp köttet, hacka alla rotsaker till kuber och låt dessa koka tills de nästan är mjuka, ca 15-20 min. Potatisen får gärna läggas i 5 min efter de andra då de blir snabbare klara. 4. Skär köttet i mindre bitar och tillsätt tillsammans med skivad purjolök och ärtor. Låt koka tills kötte...
Vinbärspaj
2013-03-03 03:30:00
Helt fantastiskt. Jag har haft lite tid över så här kommer äntligen ett riktigt blogginlägg med recept och allt! :)Ingredienser:Pajdeg150 g smör1 dl strösocker1 st ägg3 dl vetemjöl1 tsk bakpulverFyllning2 dl gräddfil2 dl socker1 st ägg1 msk vaniljsocker+ ca 2,5 dl vinbärArbeta ihop ingredienserna till degen och tryck ut den i en pajform. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll den i pajskalet. Strö över vinbär och grädda i mitten av ugnen, på 175 grader, i ca 30 minuter. Strö gärna över lite mer bär när pajen svalnat, det ser fräscht ut :) Lycka till
Mer om: Dessert , Bakning
Dålig uppdatering!
2013-03-03 03:30:00
Usch, jag får lite dåligt samvete över min dåliga uppdateringsfrekvens här på bloggen. Men det är lite mycket nu och jag har helt enkelt inte tid eller ork att hålla på med inspirationsmiddagar :) Jag lovar att återkomma när jag har lite mer fritid. Under tiden bjuder jag Er på en bild på lite godsaker jag fick av en kär vän som varit på semester i Grekland. Tack Karin!!! Karin har en egen blogg, Karins Goda, ta Er gärna en titt på den! ? 
Rabarbermuffins
2013-03-03 03:30:00
Dessa gjorde jag till min födelsedag för ett par månader sedan. Riktigt smarriga faktisk! Ingredienser:250 g smör3 dl socker4 st ägg5 dl vetemjöl2 tsk bakpulverFyllning400 g rabarberlite strösocker ToppingRosa glacyr Jordgubbar Skala och skär rabarbern i bitar, förväll i vatten. Pressa ur vätskan. Rör smör och socker pösigt. Blanda i ett ägg i taget. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan till smörblandningen.Blanda rabarber med lite socker och vänd ner i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar, gärna på en muffinsplåt, och grädda på 175 grader i ca 20-25 minuter.   Lycka till.
Mer om: Bakning
Rabarbermarinerad grillad kyckling
2013-03-03 03:30:00
Ja det låter kanske lite konstigt men oj så gott det var!Ingredienser:300 g rabarber4 msk muscovadosocker2 msk äppelcidervinäger3 msk soja½ - 1 tsk vitpeppar (orginalreceptet säger sishuanpeppar men min byhåla har inte sånt på affären!)Ett par stänk tabascoSkölj, ansa och skiva rabarberstjälkarna. Blande dem med socker, vinäger, soja och peppar. Koka i ca 10 minuter, rör om några gånger under tiden. Rabarberbitarna bör koka sönder. Låt svalna. Häll marinaden över kycklingen (passar utmärkt på revbensspjäll också) och ställ kallt över natten eller minst ett par timmar. Ta upp kycklingen ur marinaden och grilla. Vill man kan man spara marinaden, koka upp den (så kyckling"bakterierna" dör) och använda den som sås. Men vi serverade kycklingen till gratinerade grönsaker ( i detta fall förkokta rödbetor, kronärtskockshjärtan och grön sparris), sallad och rabarber chutney. Lycka till!
Indisk kikärtsgryta med kyckling
2012-05-29 20:44:00
En mustig och god gryta som kanske egentligen passar bäst en ruskig höstkväll men eftersom min sambo är galen i grytor av alla dess slag får jag väl stå ut...Ingredienser: 4 Kycklingfiléer2 burkar kikärter2 gula lökar2 vitlöksklyftor2 gröna paprikor1-2 msk riven färsk ingefära1 tsk hel kummin1 tsk grovmalen svartpapper1 tsk malen koriander1 burk krissade tomater½ tsk sambal oelek2 msk pressad citronsaftSalladslökSalt efter smakSkär kycklingen i bitar och stek dem färdiga i en stekpanna med smör. Häll upp kikärterna i ett durkslag och skölj dem noga. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör tillsammans med paprikabitar, ingefära, kummin och svartpeppar. Rör ner kikärter, koriander, tomatkross, sambal, citron och salt. Koka ihop och låt puttra ett par minuter innan kycklingen tillsätts. Låt koka ihop tills kycklingen är genomvarm. Strö över hackad salladslök/ purjolök vid servering. Smaklig måltid!
Mer om: soppa
Salamipaj
2012-05-21 10:37:00
Här kommer en gammal goding. Ingredienser: Deg4 dl vetemjöl1 dl kesella100 g smör1 msk vatten1 tsk saltFyllning5 st soltorkade tomatskivor3 st ägg2 st rödlökar200 g vitlökssalami200 g fetaost1 tsk oregano1 tsk pepparmix1 dl tomatkross2 dl gräddeKnåda degen, tryck ut i pajformen. Förgrädda i 10 minuter, 225 grader. Hacka och blanda alla ingredienser till fyllningen. Häll allt i det gräddade skalet och grädda ytterligare 45-60 minuter tills äggstanningen stannat. Smaklig måltid!
Mer om: Kött
Köksrenoveringen: Del 2
2012-05-14 12:06:00
Yes...köket är på gång. Eller ja, vi är nästan klara egentligen men det saknas ett par detaljer innan jag kan ge Er de officiella resultatsbilderna. Här kommer istället ett par bilder jag tagit under resans gång. Låt mig bara säga att allt detta slit, alla brutna naglar, alla blåmärken, alla rivsår, allt slipdamm, allt kaos och alla bråk med min sambo har varit väl värt resultatet. Jag kommer aldrig någonsin lämna köket igen - jag bor där nu! Haha! Nackdelen med IKEA - 35 miljarder kartongerKöksgolvetStommar på G??? Andra sidan???? Lite vitvaror????????? ? Snyggaste tapeten - EVER!?? För att inte prata om mosaik kaklet vi valde :)?Köksrenoveringen: Del 1 ?? ?
Fish 'n' Chips med tartarsås & mushy peas
2012-05-07 20:09:00
Det här var en riktig goding! Lite klassisk engelsk mat i min tappning :) Fräsch fisk , knapriga pommes och två goda såser/ tillbehör. Ingredienser: TorskfiléÄggMjölStröbrödPommes fritesCitronTartarsås:2 äggulor1 tsk citronsaft1 tsk dijonsenap1 st vitlöksklyfta2 dl rapsolja5 st cornichons (inlagda minigurkor)1 msk kaprisMushy peas:Ett par dl frysta ärtorSmörEtt par msk vitt vinLite myntaDubbelpanera torskfilén genom att först doppa filéerna i mjöl, sedan uppvispat ägg och till sist ströbröd. Stek dem i rikligt med smör. (eller fritera)Tillaga pommes frites i ugnen (eller fritös)Tartarsåsen: Rör ihop äggulorna med citron, senap och vitlök. Häll i oljan gradvis under omrörning. När allt är tillsatt och såsen är slät tillsätter du hackad gurka och kapris. Smaka av med salt och peppar. Såsen ska vara som en majonäs, med tydlig syra och lite bett av senapen. Mushy peas: Jag har inte ens tittat hur man gör denna ärtröra utan detta är min variant. Fräs/värm på lite frysta ärtor i rikli...
Mer om: Tillbehör
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
32959 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss