TopplistanMat och DryckDetaljer för "Tre tjejer i köket"

Tre tjejer i köket

Tre tjejer i köket
Tre matglada vänner bloggar tillsammans och var för sig om middagsmat, restaurangbesök, kärleken till kokböcker, vardagslyx och annat som ger livsnjutning. Vi blandar högt och lågt, hos oss hittar du allt från vardagsmat till 7-rättersmiddagar.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Helgfrukost: Blodpuddingsburgare
2012-06-02 10:06:00
Vi har på sistone nosat rätt på de blodpuddingar som finns att köpa över disk som helt klart är godare än den inplastade i mataffären.Taylor&Jones har en, den är lite pepprig i smaken och Dennis Kött har en annan från Hugos, mycket mild sådan. Jag är egentligen lite svårflörtad på blodpudding men vill gärna ha ...
Balkongodling 2012, del 2
2012-05-29 11:11:00
Det tuffar på i kryddfabriken på Kungsholmen och nu har t o m persiljan kommit upp. Och det är hejdlöst kul! Det kanske är ett ålderstecken det här att jag gillar att odla, pyssla om plantor och plantera i krukor. Det är hur som helst ett ålderstecken av den trevligare sorten. För ungefär två veckor ...
Biff a la Lindström med fetaostkräm och pasta
2012-05-28 21:30:00
Tänk att vi har bloggat i åtta år och fortfarande inte hunnit med alla husmansklassisker här i bloggen. Klassisk Biff a la Lindström brukar serveras med skysås och potatis. Jag serverar samma fina biffar med fetaostcremé och pasta. Snabb vardagsmat som funkar hemma hos oss! till biffarna behövs – till fyra personer – på ett ...
Gnocchisallad med lammstek, sparris och röd pesto med valnötter
2012-05-27 12:43:00
Det levereras mest snabbmat i det här hushållet just nu. Lammsteken sköter sig själv i ugnen medan du preppar gnocchis, steker röd paprika i stekpannan tillsammans med oliver och kokar lite färsk sparris. Varva alla ingredienser på tallriken tillsammans med Jamie Olivers röda pesto som är smaksatt med valnötter, toppa med  riven parmesan och färsk ...
Mer om: Pasta
Nykomlingar i trädgårdslandet
2012-05-22 07:48:00
Nu är det den där tiden på året när jag lätt får en bloggsvacka till förmån för utelivet i trädgården. Den där lediga tiden efter att barnen har somnat på kvällen är så mycket roligare att använda ute bland planteringsprojekten än att redigera blogginlägg. Jag kommer strax tillbaka! Sen sist? Vi har sått sparrispotatis i ...
Doptårta till tv-soffan
2012-05-21 21:54:00
Imorgon är det dags för prinsessan Estelles dop! Det är ju tyvärr inte helt lätt att följa direktsändningen för oss som råkar jobba på en tisdag. Lite trist att missa trots allt tycker jag. Jag hade gärna suttit hemma i tv-soffan imorgon med dopfika på en armlängds avstånd. I helgen så tjuvstartade vi med en ...
Jag är en allergidoldis!
2012-05-15 11:47:00
  Under 2012 genomför Astma- och Allergiförbundet en kampanj för att samla in pengar till allergiforskningen. Kampanjen heter ”Min önskans stad” och går ut på att uppmärksamma de s k allergidoldisar som finns i samhället. På kampanjsajten ”Min önskans stad” kan man gå in och klicka på det forskningsområde som ligger en varmast om hjärtat (och skänka ...
Sannas sallad med ugnrostade grönsaker mandel och fetaost
2012-05-10 21:37:00
Här kommer ett recepttips från Citroner och rosmarin i mitt kök som jag berättade om häromdagen. Med viss modifikation förstås, Sanna hade couscous och jag körde med helt bovete. Hon hade även gula russin ovanpå men det fanns inte hemma i vårt skafferi. Själva poängen med salladen är den roströda dressingen som verkligen gör salladen ...
Mer om: Pasta
Snabb middag: rökt makrill med rödbetor och färsk pepparrot
2012-05-09 20:47:00
Det här är perfekt snabbmat när tiden är knapp inspirerat av Angela Hartnett, ok hon använde sötpotatis men vi körde på vanlig potatis i vår variant. Hennes variant får vi testa en annan gång! Ugnsrosta potatis på vanligt vis med lite olivolja och ev vitlök. Vi kör vår på max i ugnen, dvs 280 grader. ...
Mer om: Skaldjur
Balkongodling 2012, del 1
2012-05-06 12:08:00
Efter förra årets lyckade balkongodling, är jag rejält taggad inför den här balkongsäsongen. Än så länge har jag sått två sorters basilika, timjan och persilja i minidrivhus. Efter att ha sått fröerna blir jag lika ivrig som ett litet barn. Allra helst vill jag se resultat redan efter en dag eller två. Det är verkligen ...
Kokbokstips: Citroner och rosmarin i mitt kök
2012-05-06 09:19:00
Sanna Töringes senaste kokbok Citroner och rosmarin i mitt kök -smaker från Österlen och Italien  har nyligen flyttat in på vår kokbokshylla. Ska man sammanfatta snabbt och enkelt så är det mycket läsning i denna bok. Sanna varvar matinspiration från Skåne och italienska Salento i kapitel som är indelade från tidig vår till september. Mycket ...
Ägg och avokadoröra till picnicmackorna
2012-05-05 10:41:00
Den här äggröran fyllde vi picknicmackorna med förra helgen tillsammans med skivat kalkonkött. Räkor och kräftstjärtar passar också fint till. Om röran görs i förväg, blanda inte ner avokadon eftersom den snabbt får ful färg. Skiva den hellre och lägg i seperat burk fram till servering. Jag var lite ödmjuk med senapen för barnens skull ...
Spagetti Corkese
2012-05-03 19:18:00
Vi diskuterade ett bra tag om vi skulle laga det här. Spagetti Corkese. Omnämnt som irländsk bolognese. Går det verkligen att laga en god pasta med blodpudding? In i det sista när vi stod och kokade ihop tomatsåsen så höll vi på att lämna walk over och slänga ner ett par salcissicas i stekpannan istället ...
Att baka med skrädmjöl
2012-05-01 12:33:00
Mitt regelbundna brödbakande kom av sig lite här på eftervintern men i helgen så hann jag knåda lite degar igen. De går ju så fort egentligen om det finns mjöl hemma på hyllan, ja bara diciplinen behagar anmäla sin återkomst. I helgen bakade jag första gången med skrädmjöl, ett mjöl som tillverkas av hel havre ...
Snittar till brunchbuffén ? English Breakfast Style
2012-04-29 11:09:00
Nu ska jag berätta vad som fanns i min matkasse! Det här är min variant på english breakfast där jag bjuder på snittar på samma tema, lämpliga att servera på brunchbordet. Ett litet lättare format alltså för den traditionella engelska frukosten som ofta resulterar i fullmatade frukosttallrikar. Alla mina ”måsten” finns med som ni ser ...
Helgfrukost: cocotte
2012-04-29 08:23:00
Det är Hanna som inspirerat mig till att börja laga små cocotter på helgfrukosten och det är synnerligen en guldkant på söndagsfrukosten! Dessa går ju att variera i det oändliga men jag kan trots allt inte motstå en ganska klassisk variant med skinka. Smöra en liten serveringsskål typ en ramekin (inte för stor, tänk på ...
På väg till Rom och Terracina
2012-04-26 11:56:00
Kronärtskockor på Campo dei Fiori I mitten på maj landar Magnus och jag i Rom för en veckas semester på italiensk mark. Efter två intensiva turistdagar i Rom och åker vi vidare till badorten Terracina där vi mest ska äta glass, gå mellan stranden och hotellet, läsa böcker, dricka prosecco, äta gott och… ja, ni förstår nog. ...
Pasta Puttanesca
2012-04-24 09:34:00
En av rätterna i 2-personerskassen från Middagsfrid var Pasta Puttanesca. En snabb vardagsrätt som jag tycker passar fint även till fredagsmyset (om man som jag gillar italienska pastarätter). Sardellerna ger en bra smaksättning till tomatsåsen och de goda Kalamataoliverna och osten (pecorino) är pricken över i:et. Uteslut sardellerna om du vill ha en helt vegetarisk rätt. Mitt ...
1-2-3-lag till grönsaker
2012-04-21 15:44:00
Just nu upprepar vi oss i olika varianter på temat inlagda grönsaker. 1-2-3-lag är ju knappast mitt eget påhitt, men ack så smidigt recept när man vill snabbt vill lägga in grönsaker! Vi går och okynnesäter dessa krispiga grönsaker från kylskåpet mest hela tiden. Eller som häromkvällen när vi toppade leavinbröd  med pulled pork med ...
Får jag bjuda dig på lunch?
2012-04-17 22:08:00
Nästa vecka stundar HP-veckan på facebook i samarbete med sju olika matbloggar. Det är ett kul event tycker jag där matbloggare har bjudits in för att skapa recept med HP-sås och som sen kommer att dyka upp i en receptfolder under våren. HP-sås är ju en oumbärlig basvara i vårt kök så jag tyckte att ...
Ragazzetest: 2-personerskassen från Middagsfrid
2012-04-15 19:22:00
Nyligen lanserade Middagsfrid sin matkasse för två personer och Magnus och jag fick möjlighet att testa den första menyn i slutet på mars. Matkassen innehåller fyra middagar för två personer (tre olika rätter, men den ena middagen räcker till fyra personer) och kostar 550 kr. En bra lösning både för dem som är två och för singelhushållen som får ...
Bodalsgris
2012-04-13 20:57:00
Värmlandschark och Dahlbergs Slakteri i Brålanda har tagit fram konceptet Bodalsgris med grisar från gårdar i Bohuslän och Dalsland och som återfinns på Coop i syfte att lyfta fram lokala producenter, dvs det är Coop i samma region om är återförsäljare. Hitills har de värvat 14 gårdar i närområdet. Häromveckan blev jag tillfrågad om att ...
Mer om: Kött
Yorkshirepudding
2012-04-11 20:33:00
Förr eller senare när man äter middag hemma hos oss så blir man med all säkerhet bjuden på yorkshirepuddings och det är ju förstås min mans förtjänst. De små raringarna liknar ugnspannkaka men är än mer uppblåsta och fluffiga när de kommer ut ur ugnen samtidigt som de är, ja lite frasiga och krispiga på ...
Påskmiddag 2012
2012-04-10 22:25:00
Här kommer tips på en tre-rättersmeny som vi åt under påskhelgen. Förrätten förbereds på drygt fem minuter och efterrätten är också smidig förbereda i förväg innan kvällen. Öjebytoast – recept finns här Lammstek med myntasås, blomkålspuré och rotgrönsaker ugnsrostade i baconfett Annikas mandeltårta – recept finns här Vinet Neudorf Toms´ Block som vi hade till ...
Mer om: Skaldjur , Kött
Öjebytoast
2012-04-10 22:23:00
Även här har Annika inspirerat på sistone. Det är helt klart den lagrade osten och kummin som dominerar i smak i den galet goda kräftstjärtsröran. Jag bytte faktiskt ut västerbottenosten i receptet mot en rejält lagrad prästost vilket gick alldeles utmärkt. Röran kan med fördel serveras på små snittar eftersom det är en mycket smakrik ...
Müsli med torkad frukt
2012-04-10 13:43:00
Foto: Micke Koark Sedan jag gjorde egen müsli för första gången i början på året, vill jag inte ha någon annan müslivariant i min frukostyoghurt. Jag har blivit kräsen, helt enkelt. Dels är det förstås billigare att rosta egen müsli än att köpa i butik, men den största fördelen är att jag ju bara blandar i ...
Mer om: Pasta
Annikas mandeltårta
2012-04-10 07:40:00
Eller förresten, inlägget borde kanske heta Annikas mammas mandeltårta? Det här recepet har jag ju spanat på hur länge som helst, delvis för att den här familjen är barnsligt förtjust i Almondytårta och det här verkar ju var lite åt det hållet. Ja den infriade mina förväntningar. Den var enkel att göra och smakade riktigt ...
Lite påskinspiration
2012-04-04 20:35:00
I vår familj har vi alltid varit lite dåliga på att skapa matrelaterade påsktraditioner. På påskbordet tenderar det att bli ungefär samma rätter som vid jul och jag gissar att vi inte är ensamma om det. Mammas übergoda inlagda sill och de magiska köttbullarna är så klart självskrivna tillsammans med de obligatoriska äggen, men i ...
Mer om: Skaldjur , Kött , Pasta
Trädgårdsplaner
2012-04-01 11:53:00
Det är dags att försöka få ordning på trädgård en igen! Förra året så hann vi med lite olika projekt men i år tror jag att det blir lite färre projekt (haha! Så säger jag varje gång i april, sen slutar det med att trädgårdslandet svämmar över ivarje fall…) Just nu håller vi på att beskära ...
Pastagratäng Tellicherry pepper style
2012-03-31 10:16:00
Det här var helglunch förra veckan. Mest tänkt för barnen och deras kompisar kanske ska tilläggas. Jag dammade av ett gammalt recept för Macaroni&Cheese som finns här i matbloggen och varvade dess ostsås med okokt tortellini i en ugnsform med tillsammans med broccoli, mozzarellabitar och scans nya korv Tellicherry Pepper som passerat vårt kök som ...
Mer om: Pasta
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33236 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss