TopplistanNöje och UnderhållningDetaljer för "Filmmedia.se"

Filmmedia.se


Filmmedia.se
Allt om Film, TV och Media - Underhållande filmblogg med nyheter, artklar och personliga reflektioner. Uppdateras dagligen, ständigt aktuell. Håll kollen med Filmmedia.se!
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Topp 10 sämsta CGI-effekter i populära filmer (VIDEO)
2014-12-11 22:20:00
Oj, den här videolistan över topp 10 sämsta CGI-effekter i populära filmer håller jag i stort sett med om. Jag skulle dock gärna ha ökat på med några scener från Blade-filmerna, Spiderman och slutbilderna från Species. Här kan du läsa mer om vad och varför CGI egentligen har för problem: 5 problem med CGI i film LÄS ÄVEN: Topp tio löjliga skräckfilmskaraktärer Tio konstiga mainstreamfilmer Animé: Topp 10 animé-serier ? Mina personliga favoriter The post Topp 10 sämsta CGI-effekter i populära filmer (VIDEO) appeared first on Filmmedia.se.
Cirkeln – Trailer
2014-12-03 23:17:00
Den här version av trailern uppmärksammades i en artikel av Twitch Film. Kolla in Cirkelns Facebook-sida för andra trailers och nyheter. The post Cirkeln – Trailer appeared first on Filmmedia.se.
Star Wars : Episode VII – The Force Awakens – Official Teaser T
2014-11-28 16:41:00
Star Wars : Episode VII – The Force Awakens – Official Teaser Trailer 2015. Under senaste dygnet har det publicerats extremt många falska trailers, men den här ser hyfsat trovärdig ut. Den finns tydligen hos iTunes också. Vad säger du? The post Star Wars : Episode VII – The Force Awakens – Official Teaser Trailer 2015 appeared first on Filmmedia.se.
Stan Lee gör Cameo i Disneys Big Hero 6 (video)
2014-11-28 01:58:00
En liten film som visar Stan Lees Cameo i Disneys Big Hero 6. The post Stan Lee gör Cameo i Disneys Big Hero 6 (video) appeared first on Filmmedia.se.
Jurassic World – Trailer
2014-11-26 21:33:00
Ny Jurassic Park - film ute 2015, eller Jurassic World som den heter. Nu är första trailern här. Dvs, du hittar den ovanför denna rad. Spielberg har så klart en del med produktionen att göra, men nån  Colin Trevorrow regisserar. Han har bara gjort en enda film, Safety Not Guaranteed, men trailern till Jurassic World ser ju hyfsat imponerande ut. Den där Colin nånting har även skrivit manuset. The post Jurassic World – Trailer appeared first on Filmmedia.se.
Osten blir filmambassadör
2014-11-20 12:42:00
I dag presenteras Sveriges första filmambassadör i Filmhuset i Stockholm. Med sin gedigna bakgrund som film- och teaterregissör och mångåriga erfarenhet av pionjärarbete inom barnkulturen kommer Suzanne Osten nu ta sig an uppdraget att som filmambassadör höja barnfilmens status i Sverige. Barn ser i dag alltmer film, i alltfler olika fönster. Svenska Filminstitutet arbetar för att främja filmens mångfald och när det gäller film för barn gäller det särskilt den slags film som får barnen att inspireras, utvecklas och växa som individer, människor och världsmedborgare. Inspirationen till filmambassadören har delvis hämtats från Kulturrådet som sedan några år arbetar framgångsrikt med en läsambassadör för läsfrämjande. Tillkännagivandet av filmambassadören skedde tidigare idag under Filmrummets heldagsseminarium Bobo 14 ? alla barns rätt till filmkulturen. Suzanne Osten har regisserat en rad filmer, skrivit böcker, pjäser och filmmanus och var Unga Klaras konstnärliga ledare från starte...
Ursäkta avbrottet
2014-11-18 11:54:00
Ursäkta avbrottet och att jag inte meddelat om pausen. Jag ska försöka börja uppdatera igen så smått, det kommer att bli sporadiskt fram till jul, men min förhoppning är att vi ska bättra oss och komma igång så småningom. Tävlingen får vänta lite. Tack till dig som gillar att läsa FM och tack för att du finns. The post Ursäkta avbrottet appeared first on Filmmedia.se.
Vinnarna av Skämskudden 2014: Här är årets sämsta tv!
2014-08-28 22:56:00
Vid en fullsatt gala på Göta Källare i Stockholm korades ikväll årets sämsta svenska tv-insatser. Bland pristagarna finns Filip & Fredrik, Welcome to Sweden, Fittstim ? min kamp och Timells Skärgårdskök. I år var dessutom några av pristagarna på plats för att själva ta emot utmärkelsen. Totalt delades det ut tio stycken Skämskuddar i olika kategorier, och bland pristagarna finns bland annat Filip och Fredriks 10-årsfirande Roast & Toast, serien Welcome to Sweden och bröderna Timells satsning Timells Skärgårdskök. Anders Timell vann dessutom utmärkelsen som årets tv-personlighet. Till skillnad från förra året var det ett antal nominerade som dök upp på galan. På plats fanns representanter för programmen En stark äventyrsresa med Morgan & Ola-Conny och Torsk på Tuben, samt personerna bakom Sissela Kyles ?Kodjo Akolor-skämt” på Guldbaggengalan 2014. ? Det var fantastiskt roligt! Att de väljer att komma till galan tyder på både självinsikt och självdistans vilket är he...
Håll ut – snart blir det tävling
2014-08-26 22:21:00
Håll ut liiite till så blir det utlovad tävling. Bara lite. Till helgen… Nån gång… Håll utkik! The post Håll ut – snart blir det tävling appeared first on Filmmedia.se.
Daomadan – Kvinnor, svärd och hästar
2014-08-20 09:05:00
Cheng Pei-Pei i King Hus klassiker “Come and Drink With Me” (1966) Filmspanartema – Kvinnor som slåss En gång för länge sedan i det gamla Kina fanns en lag att ingen kvinna fick vistas utanför hemmen utan en man som sällskap, som hennes man, bror eller far. Ja, det kanske låter lite kvinnofientligt och föga jämställt. Men med tanke på att det inte alltid var särskilt säkert att vistas ute, särskilt i krigstider och under en tid då lagar och rättssäkerhet inte fungerade så värst bra, så ja, kanske det var en klok lag. Men i  vilket fall låter det lite krångligt för kvinnorna, för visst finns det tillfällen då en kvinna kan bli lämnad ensam och ändå måste gå ut. Jo, såna tillfällen fanns nog i överflöd. Det är sådant som har gett upphov till ett mycket vanligt förekommande tema i kinesisk litteratur, nämligen kvinnor som klär ut sig till män. Ibland handlar det om rätt vardagliga teman, ibland om rena hämndturnéer. Eller som den mest klassiska karaktären i kinesiska ...
FILMMEDIA fyller fem år!
2014-08-19 01:52:00
Jo, det är sant, FILMMEDIA fyller fem år! Tokigt va?! I dag är det exakt ett år sedan jag slog upp portarna till den här sajten. (Okej då, det var egentligen igår, men jag hann inte med att publicera något då.) Så vad händer nu? Jag ska försöka hålla igång bloggen och publicera något oftare än på senaste. Det kommer att komma lite retrotips och i slutet av månaden kommer jag att fira med en jättefin tävling! Blir du nyfiken? Well, stay tuned! Här är det allra, allra första inlägget jag skrev i FilmMedia då jag startade bloggen på wordpress.com: Om filmens väsen       The post FILMMEDIA fyller fem år! appeared first on Filmmedia.se.
Sin City 2 – Flera klipp ur filmen
2014-08-18 01:30:00
The post Sin City 2 – Flera klipp ur filmen appeared first on Filmmedia.se.
Vi minns Robin Williams – Good Morning Vietnam (1987)
2014-08-18 01:25:00
En radiotalare (Robin Williams) med udda stil upprör och väcker upp känslor. Livet är inte alltid lätt i krigsområden och jänkarnas närvaro är inte alltid uppskattad. Good Morning Vietnam är humor, kärlek, känslor och kulturkrockar. Jag minns att filmen kändes fräsch när den kom. Jag har till och med för mig att jag såg den på bio. Visst uppskattade jag den mycket då. Rollfiguren som Williams gestaltade kändes fräsch då och gör det fortfarande. Samtidigt känns Good Morning Vietnam lite “mjäh”, på det där sättet Larry David säger det när han inte riktigt tycker om det. Inte riktigt så starkt “mjäh” kanske, men filmen känns lite mjäkig, snäll och tillrättalagd på sedvanligt Hollywoodiesquet vis. Hela filmen känns lite blek, till och med färgerna. Good Morning Vietnam är en helt okej film, fortfarande bra även om den inte känns lika fräsch som när den kom. Däremot känns det fel på något sätt. Vietnam ska inte kännas lättsam och glättig. Mer svärta och kompromiss...
Vi minns Robin Williams – The Fisher King (1991)
2014-08-13 23:01:00
Terry Gilliam teamar ihop Robin Williams (1951-2014) och Jeff Bridges i den semi-surrealistiska dramakomedin The Fisher King. En f.d. radioDJ (Bridges) har psykiska problem och är självmordsbenägen på grund av nånting han gjort fel som lett till mord. Hans “frälsning” blir att försöka rädda en viss Parry (Williams) som drabbats av den tidigare händelsen, blivit galen och lever som hemlös. Båda karaktärerna kämpar mot sina inre demoner, för Parry är det mera bokstavligt och har en väldig riddare i röd rustning som fiende. Williams rollprestation är otroligt bra och trovärdig, Varenda min, varje liten gest som Williams gör är klockren, på kornet. I backspegeln, när jag ser tillbaka på filmen undrar jag om hans egna, verkliga, demoner är en av skälen till att han lyckas gestalta rollen så fint. Jag orkar inte se om den. Jag har sett den många gånger och minns i princip varje liten scen. Det känns för påtagligt, sorgligt. Det jag uppskattade särskilt mycket i filmen är genom...
Robin Williams i Inside The Actors Studio
2014-08-12 23:18:00
Läs även: Robin Williams död vid 63 års ålder ? Självmord? The post Robin Williams i Inside The Actors Studio appeared first on Filmmedia.se.
Robin Williams död vid 63 års ålder – Självmord?
2014-08-12 02:21:00
Robin Williams har påträffats död. Komikern och filmstjärnan har lidit av svår depression och det verkar som att han förmodligen begått självmord genom kvävning.  Williams blev 63 år gammal. Så här skriver N.Y. Post: “Robin Williams, an Academy Award-winning actor and comedian who imbued his performances with wild inventiveness and a kind of manic energy, died on Monday at his home in Marin County, Calif. He was 63. The county sheriff?s office said in a statement that it ?suspects the death to be a suicide due to asphyxia.? A further investigation was under way. Läs vidare efter hoppet:   The statement said that the office received a 9-1-1 call at 11:55 a.m. saying that a man had been found ?unconscious and not breathing inside his residence.? Emergency personnel sent to the scene identified him as Mr. Williams and pronounced him dead at 12:02 p.m. Mr. William?s publicist, Mara Buxbaum, said in a statement that Mr. Williams ?has been battling severe depression.? His wi...
THE HOBBIT 3 Official Trailer (2014)
2014-07-28 23:38:00
Gnugga ögonen en extra gång. Nej, det är inte bilder från Sagan om Ringen-trilogin. Tror du mig inte`Se den en gång till då. Det här är ju en trailer till THE HOBBIT 3! The Hobbit; The Battle of the Five Armies. Nåja, Jag jag ska erkänna att jag såg skillnaderna och kände igen The Hobbit-karaktärerna, men samtidigt var det lite “däjavy” över det hela. Första The Hobbit-filmen var en tramsig smörja. Andra filmen var definitivt ett steg i rätt riktning. Och så den här då? Ett försök att bli ännu mera LOTR? Kanske det är ett smart drag? Jag vet inte. Men en film med lite handling och en helvetes långa stridsscener kan du med all säkerhet se fram emot. Spana in trailern till The Hobbit; The Battle of the Five Armies: (Inte särskilt snyggt med en titel på sju ord där fyra av dom är “the”, eller vad tycker du?) The post THE HOBBIT 3 Official Trailer (2014) appeared first on Filmmedia.se.
MAD MAX – FURY ROAD Trailer (2015)
2014-07-28 23:27:00
Mysigt va? En trailer till Mad Max-rebooten, Mad Max – Fury Road som har premiär under 2015. Om du inte visste att en fyra var på väg, ås förvänta dig ingen Mel Gibson. Han är frånvarande. Va?!??? Kanske du frågar dig: “En Mad Max utan Mel Gibson, suck vad trist och onödigt.” Eller så kanske du drar en lättnadens suck? Pust vad skönt att slippa det fejset och den irriterande dialekten. Vilket som, spana i alla fall in trailern för den ser ju faktiskt riktigt läcker ut. Trailern ser ut att vara en homage till den mest älskade och hypade av filmerna, nämligen Mad Max II: “The Road Warrior”. Du har en härlig biljakt i ökenlandskapet. Jo, det ser riktigt läckert ut. Men kommer då den här filmen vara ett plagiat ev tvåan? Kanske. Men med tanke på hur olika filmerna i den ojämna trilogin var så har jag en stark känsla av att den här filmen kan innehålla många fräscha och uppfriskande inslag. Det är samma George Miller som står vid regissörsrodret, precis som ...
Sponsrad Video: The Purge: Anarchy – Biopremiär 30 juli
2014-07-16 00:46:00
Snart har uppföljaren till The Purge premiär, närmare bestämt den 30 juli. Här nedan kan du spana in en fräck trailer. Jag ska erkänna att jag inte sett den första filmen, men trailern här gör mig sugen på att se den. I vilket fall verkar den här filmen som ett riktigt spännande action-äventyr eller “survival horror” som är bästa genrenamnet. Nu spelar det nog inte heller så stor roll om du liksom jag inte sett ettan, för det är ett helt nytt team det handlar om, nya skådisar. Nåja, trailern ger riktigt sköna vibbar. Faktiskt. Synopsis/handling Uppföljaren till THE PURGE från 2013, men med nya karaktärer. Här får vi följa ett ungt par vars bil går sönder i de centrala delarna av en stad, mitt under den årliga purge-natten. Natten då det är tillåtet att utföra vilken brottslig handling som helst utan att arresteras. Natten blir en kamp på liv och död för paret. The post Sponsrad Video: The Purge: Anarchy – Biopremiär 30 juli appeared first on Filmmedia.se.
Underhållning i sommarstiltjen: Robotanimation
2014-07-16 00:32:00
Ja du ser va, det står lite stilla i bloggen. Sommaruppehåll, men ingen semester som svepskäl. Tvärtom faktiskt, ingen semester i år. Jag kommer att försöka lägga in lite sommarunderhållning i bloggen, samt lite nyheter och annat. Ja, vi får se vad vi hinner med. Nåja, nu till underhållningen. Inlägget tillägnas min pojke som älskar robotar. The post Underhållning i sommarstiltjen: Robotanimation appeared first on Filmmedia.se.
Sponsrad video: Transformers 4 – Biopremiär 10 juli
2014-06-24 12:49:00
En så länge har det varit en trist sommar så vi kan ju hoppas att det blir bättre. Men när det är lite grått och trist ute så vad passar egentligen bättre än att sitta inne och uggla i biografen? Oavsett hur vädret blir får du mäktig sommarunderhållning om du ser Transformers 4 som har premiär den 10 juli. Fantastiskt va!? Gigantiska robotar får vi ju avnjuta alldeles för sällan. Låt metallbitarna spridas ordentligt omkring, för nu kommer robotarna att slåss ordentligt! Kolla bara in den maffiga, effekt-spektakulära videon nedan, så får du se vilka som är fiender den här gången. Hela mänskligheten är i fara och robotarna med. Tänk om alla går under? Nä, det tror jag inte. Då får vi ju inte ännu flera uppföljare och stora mecha-robotar kan vi ju aldrig få nog av. Nåja, kolla in videon och påstå inte att du inte i alla fall blir en smula imponerad. Stjärnspäckat actionäventyr i regi av Michael Bay. I den nya Transformers-filmen möter vi nya skådespelare. I rollerna ser vi bland andr...
Harrison Ford svarar inte på Star Wars-frågor
2014-06-22 08:22:00
Harrison Ford får inte svara på frågor om Star Wars 7, men det här är ju i princip det enda folk vill fråga Ford om. Han gästade Jimmy Kimmel Live för ett par dagar sen och då får stjärnan ett raseriutbrott och lämnar scenen. Fast det är ju egentligen bara på skoj alltihop. Gå gärna in på youtube och läs kommentarerna. Det är inte alla som fattar att han bara spelar. Han är faktiskt väldigt trovärdig i den här “rollen”. The post Harrison Ford svarar inte på Star Wars-frågor appeared first on Filmmedia.se.
Snart på Blu-ray: TWIN PEAKS THE ENTIRE MYSTERY
2014-06-17 13:19:00
David Lynchs och Mark Frosts banbrytande kultserie & film på blu-ray samt 90 exklusiva minuter av borttagna/alternativa scener från Twin Peaks: Fire Walk With Me.För första gången släpps hela tv-serien tillsammans med filmen i en samlad blu-raybox. Restaurerad bild, nyproducerat material samt exklusivt arkivmaterial ? personligen övervakat av David Lynch. Det har gått 25 år sedan det chockande mordet på Laura Palmer och den hyllade serien från filmlegenden David Lynch och manusförfattaren/producenten Mark Frost förändrade tv-serievärlden för alltid. Nu släpper CBS Home Entertainment och Paramount Home Media Distribution hela mysteriet i samlingsboxen Twin Peaks ? The Entire Mystery. Boxen innehåller hela tv-serien med alla avsnitt samt både den amerikanska och internationella versionen av pilotavsnittet; Lynchs film Twin Peaks: Fire Walk With Me i restaurerat skick samt ytterligare nära 90 minuter av borttagna och alternativa scener från filmen. Dessutom nyligen uppgraderade Log...
Jedijägare istället för Sith i Star Wars 7?
2014-06-16 23:10:00
Star Wars 7 blir liksom allt mer kryptisk trots att vi inte vet nånting alls om handlingen annat än att filmen utspelas en himla massa tid efter originaltrilogin. Varför? Kanske för att det kommer enormt mycket info om uppföljaren trots att man samtidigt inte får veta npnting alls. Låter det logiskt? Nåja, vi vet nu att filmerna inte kommer att baseras på “legenderna” som numera räknas som oauktoriserad handling från de tredjepartstillverkare inom mega-franchaisen som fansen gillar mer än den nya trilogin som Lucas våldtog sin egen Star Wars-värld med. Men vad nu då? Kanske det nya Disney-Star Wars-gänget ändå sneglat lite på den del av franchaisen som de numera underkänner? Vadå då? Jo, nu ska du få höra: Rykten säger, men kom ihåg att det här bara är rykten, att istället för Sith Lords så kommer skurkarna att vara “Jedijägare”: They?re dressed in black, use lightsabers, and hunt Jedi. However they?re not necessarily Sith. They just hate the Jedi. Apparently...
Kortfilm: Sight
2014-06-12 22:18:00
Varsågod, en ny kortfilm! “Sight” är en futuristisk vision och en riktigt smart liten film. Jag kan knappt fatta att det här är ett skolprojekt. Den ser ju helt professionell ut, tycker du inte det? “A short futuristic film by Eran May-raz and Daniel Lazo. This is our graduation project from Bezaleal academy of arts.”   Sight from Robot Genius on Vimeo. The post Kortfilm: Sight appeared first on Filmmedia.se.
Hur Cameron skrev 3 Avatar-manus samtidigt
2014-06-02 00:53:00
Imponerande arbete, eller vad tycker du? Cameron berättar: “We tried an experiment. We set ourselves a challenge of writing three films at the same time. And I could certainly write any one of them but to write three in some reasonable amount of time ? we wanted to shoot them together so we couldn?t start one until all three scripts were done and approved. So I knew I was going to have to ?parallel process? which meant I would have to work with other writers. And the best experience I had working with other writers was in television when I did Dark Angel. The television room is a highly collaborative, fun experience. So we put together three teams, one for each script. The teams consist of me and another writer on each one of the three [films]. So I?m across all the films and then each one of them would have their own individual script they were responsible for. But what we did that was unique was we sat in the writing room for five months, eight hours a day, and we worked ou...
Vinn Frost på Blu-ray
2014-05-29 22:13:00
Bilder © Walt Disney Ta chansen och var med om utlottning av den fenomenalt fin-fina filmen Frost. Walt Disney har gett oss 3 ex på Blu-ray av  som vi lottar ut.  Allt du behöver göra för att vara med är att motivera varför just du ska ha den filmen. Skriv på Facebook (länken hittar du till höger), i kommentarerna (nedanför inlägget) eller i ett mejl till david@filmmedia.se (Om du mejlar, så ge mig gärna din fysiska postadress och mobilnr för avisering). Ge mig ditt svar senast måndagen den 9:e juni. Passa samtidigt på att gilla bloggen och sprida den lite så blir jag extra glad. Om filmen: Det animerade äventyret Frost lägger en profetia ett helt land i evig vinter. Den orädda optimisten Anna måste därför slå sig samman med den våghalsige bergsmannen Kristoffer, och tillsammans ge sig av för att hitta Annas syster, Snödrottningen Elsa och få ett slut på den iskalla förtrollningen. På vägen möter de extrem kyla och mystiska odjur, och får kämpa mot naturens element för att rädda sit...
Jackpott för svensk film i Cannes
2014-05-23 22:38:00
Pressmeddelande från SFI: Ruben Östlunds nya film Turist (Force Majeure) har belönats med juryns pris (Prix du jury) i filmfestivalen i Cannes. Det är första gången en svensk film belönas med pris i denna prestigefyllda sektion i den världsberömda filmfestivalen. Den ungersk-tysk-svenska filmen White God vinner huvudpriset i Un certain regard. Vid dagens prisceremoni för sektionen Un Certain Regard var det Ruben Östlund som fick ta steget upp på scenen och ta emot juryns pris (Prix du jury). Årets jury leddes av regissören Pablo Trapero. Övriga jurymedlemmar var skådespelerskorna Maria Bonnevie och Géraldine Pailhas, regissören Moussa Touré och Peter Becker från Criterion. Långa och stående ovationer avslutade visningen av Ruben Östlunds film Turist (med den internationella titeln Force Majeure) vid filmens världspremiär i söndags. Filmen visades för en fullsatt salong i Salle Debussy och ingen annan film i sektionen fick ett så varmt mottagande av publiken. Filmens handling som sl...
Hannes Holm regisserar En man som heter Ove
2014-05-19 21:45:00
PRESSMEDDELANDE Cannes den 17 maj, 2014 Hannes Holm regisserar En man som heter Ove Vid Film i Västs presslunch idag offentliggörs Hannes Holm som manusförfattare och regissör till filmatiseringen av En man som heter Ove. Filmen är baserad på Fredrik Backmans bästsäljare. Flerfaldigt Guldbaggenominerade och prisbelönte Hannes Holm skriver manus och regisserar filmatiseringen av Fredrik Backmans bästsäljande succéroman En man som heter Ove.Det tillkännages idag vid Film i Väst årliga presskonferens med anledning av filmfestivalen i Cannes. På plats i Cannes är Hannes Holm och filmens producent Annica Bellander från produktionsbolaget Tre Vänner som producerar filmen i samarbete med Film i Väst och Nordisk Film. En man som heter Ove kommer att spelas in i Spanien och trakten kring Trollhättan under hösten 2014 och våren 2015 och har planerad premiär på juldagen 2015. Hannes Holm har en lång meritlista inom svensk film och tv. Med långfilmssuccéer som banbrytande ?Adam och Eva?, ?En ...
Disney köper in Doraemon
2014-05-19 00:51:00
Doraemon, katt-ikon sedan 40 år tillbaka har nu lockat Walt Disney som ska börja sända animé-serien på kanalen Disney XD under sommaren. Otroligt fantasifulla äventyr väntar er med en katt som kan ta fram vad som helst från sin låda som han har på magen. Hur i all friden har vi lyckats missa denna bedårande skapelse med tokgalen fantasi på samma nivå som Oz- eller Alice i Underlandet? Nåja, bättre sent än aldrig. Läs mer hos Variety! The post Disney köper in Doraemon appeared first on Filmmedia.se.
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33629 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss