TopplistanPersonligtDetaljer för "Nu eller aldrig..."

Nu eller aldrig...

Nu eller aldrig...
En kvinna i sina bästa år som skriver om det som ligger mig nära i vardagen.Lite om australien,resor,hälsa,båtar blandat med historier och recept.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Småtjejer eller ?
2011-10-24 14:02:00
Igår hände det igen! Vi hade så många bra, ja 4-5, så röstades fel låt till vinnare, igen! Tänk bara förra året, samma då ju. Var det bara småtjejer som gjorde slut på sina pengar på mobben? Och visst var Brolle bättre än en sista plats där borde Linda hamnat. The Moniker är den som borde få åkt till Tyskland i vår. Men denna låt stack ut som annorlunda och mycket bra ;
För länge sedan….
2011-10-24 14:02:00
Tiden bara går utan att jag får detta till skott. Tänker ofta att nu, idag ska jag, skriva. Det är för mycket jag vill skriva ner. Måste få en ordning i kaoset i mitt lilla blonda huvud innan jag kan börja att försöka få ner allt jag har att berätta. Det har ju gått lång tid och mycker har hänt. Allt kommer inte heller att bli till text. Inte i dagsläge i varje fall men kanske senare. Jag hoppas jag har några gamla läsare kvar där ute ? Men blir glad bara jag kommer igång igen
Lätt ska det inte vara
2010-06-09 12:40:00
Med all säkerhet kan jag säga att livet ska inte vara lätt inte åt nått håll. För känner jag mig säker på nått så dras mattan undan för mig snabbare än jag anar. Som tur är tror jag att hälsan blir bättre då kan jag ta tag i allt det andra.
Operationen
2010-05-27 21:12:00
Jag vill fortsätta lite på inlägget innan, om min hysterektomi. Som sagt så känner jag nu efteråt hur viktigt det är att få så mycket information som möjligt kring allt om operationen och livet efter den. Själva ingreppet på mig som gjordes vaginalt gick bra, fast tumören var stor. Fick efteråt träffa dom två kirurger som var med och det kändes bra. Men jag kan ju säga att allt kändes inte bra. Som att vakna upp . Jag bara grät, grät, grät….. och alla trodde att jag hade ont men det hade jag inte. Jag grät för att mitt liv var över och jag var helt ensam. Så kändes det. Det att jag inte hade känsel i benen gjorde ju inte saken bätre! Och det var för att dom lade mig dåligt på britse. Hade ju diskbrott! Jag försökte säga det till narkossköterskan innan jag somnade men fick nog inte fram det för jag var rejält nerdrogad. Skönt det att inte veta nått om vad som händer utan bara sväva….. Det sista innan operationen jag kommer ihåg var det när dom försökte sticka in en nål,...
Är min kvinnlighet borta?
2010-05-27 21:12:00
Som jag skrev i förra inlägget så kom ju min operation, hysterektomi, väldigt snabbt. Jag hann knappast reagera förän min livmoder var borta! Tre dagar efter telefonsamtalet, där jag blev inkallad, kom jag till avdelning 45, ensam och enormt ledsen. Vet inte riktigt vilket var värst, men att vara ensam och gå igenom en sådan sak kändes tungt. Tyckte det var så långa korridorer innan jag var framme. Kan tänka mig att många är ledsna när dom kommer dit. Personalen var väldigt förstående och det fanns ingen gräns på lugnande medel man kunde få innan man kördes in till narkosrummet. Timmen jag hann vara på avdelningen gick oerhört snabbt. Precis som att tiden ville att jag inte skulle hinna tänka efter. Sköterskorna sprang in och ut i rummet, klädesbyte, prover, medeciner i stora lass. Kände mig faktiskt lite dosig av alla piller. Sen var det den vänliga som berättade för mig hur allt skulle gå till. Planerat var narkos för mitt diskbrott annars är det epiduralbedövning. Och jag som är...
Turbulent år
2010-05-27 21:12:00
Jag kan helt lugnt konstatera att detta året har varit enormt turbulent. Inte minst med min hälsa. Fick besked i mitte av februari att tumören jag hade i livmordern hade vuxit sin dubbla storlek. Läkare bara pratade om remiss och vidare undersökning. Första sjukhuset tyckte det var för stort ‘ärende’ för dom men det andra skulle ta emot mig. Så bara några dagar senare vad det dax för alla sorters prover och fick höra att jag skulle få genomgå en operation före sommaren. Jag nästan glömde av hela händelsen. Det var ju mycket annat som tyngde mig. Jag stog åter ensam med alla mina tankar och funderingar och fick inga svar. Jo, genom FB att du blivit sambo! Hur kan man med nått sånt bara någon vecka efter breaket? Och när jag stog inför att bli av med min ‘kvinnlighet’ ? Lögner och bedrägeri fattades inte i livet. Det gick inte ens två veckor innan jag blev inringd, det blev en akuttid jag fick ta. Allting gick för snabbt, tok för snabbt. Jag hann inte få till ...
Kontrollbehov
2010-05-27 21:12:00
Jag hoppas du kan släppa ditt kontrollbehov över mig. Du har en annan så låt mig leva mitt liv. Eller sök hjälp! Visst är det konstigt att män kan ha sånt fruktansvärdt behov av att kontrollera sitt ex? Känner mig inst sagt iaktagen.
Din sandlåda, sitt du där …..
2010-05-27 21:12:00
Jag får kämpa nu för att inte ångesten och den djupa saknaden tar över. Ska peppa mig;  jag är värd bätte än dig, du vet inte vad du går miste om….vad hjälper detta. Inget.  Det värsta är tystnaden och frågorna jag har till dig. Du tror att du kan skyffla undan en relation under mattan bara du slutar att kommunicera…. whips så är den borta ! Det funkar inte riktigt så. Förutom på sandlådenivå, dit du sänkt dig själv. Väx upp!!
Nån ledig hane ?
2010-05-27 21:12:00
Oh, att jag inte kommit på detta utan bara sett åt tvåbenta hanar. Tänk så mycket lyckligare man säkert varit med en katthane ! Trognare, goare är dom säkert också.  Och inte kan dom ljuga. Nu vet jag vad jag ska spana efter.
Bekräftelse
2010-05-27 21:12:00
Hur mycket bekräftelse ska man ha för att man ska ta till sig och tro på det? Har man varit tillräckligt djupt nere i det svarta hålet så behövs det kanske en hel del för att man återigen ska börja tro på sig själv. Jag har fått några saker bekräftade att jag är jäkligt bra på och det känns gott!
En lögn ?
2010-05-27 21:12:00
När jag insåg att  du och jag blev ‘vi’ trodde jag att himlen var nådd. För en stund för sen tog du den känslan ifrån mig. Du kom till mig när jag som mest behövde dig. Jag var ensam och sårad och du såg det. Vi var som ett, lika och samspelta. Jag ville mer än du förstår jag nu. Jag var bara en pjäs i ditt spel och allt var en teater, en lögn.   Jag kan inte förstå varför? För du tiger. Det fanns så mycket bra, så mycket att bygga på. Men du gav det inte en chans. Du har förklarat men det är ingen bra ursäkt du gett. Inte ens en ursäkt utan mer påståenden som du hittat på. Nu får jag ta och lappa ihop det du slagit sönder, mitt hjärta. Det tar tid och det gör ont. Men jag vet att jag redan är starkare än du. Tycker synd om dig.
En bitch resten av livet
2010-05-27 21:12:00
Just nu känner jag mig stark och glad. Att jag håller på att komma över dig. Men det kommer alldeles säkert stunder då jag ramlar ner i det svarta hålet igen. Jag försöker att lappa ihop mitt liv och börja om, igen. Jag skall aldrig mer vara den goa, rara, söta, empatiske, snälla JAG, som jag varit i hela mitt liv. Jag ska vara bitchig, precis som jag känner mig nu. Bara ta för mig och skita i alla andra. Inte låta någon trampa på mig igen. Det har blivit för mycket av det dom sista åren. Jag kan se på dig att du ångrar dig, du ser ledsen ut. Hoppas du mår förjävligt! Precis som jag har gjort dom sista månaderna!  Jag blir starkare och du svagare. Att jag är på alla sätt bättre än ‘hittegodset’  behöver man inte vara Einstein för att märka. Det värmer också.
Länge sedan
2010-03-21 21:21:00
Det har bara hänt för mycket under vintern och nu det sista att jag har haft svårt att sätta ord på allt. Men nu när blytäcket ligger på mig och har svårt att komma upp. Nu blir tankar till ord. Det kommer sakta fram ur hjärnan. Ska försöka få lite nerskrivet här… Om längtan, operationen, sjukskrivningen, kärlek….
Skrämmande för barn
2009-12-19 21:57:00
Inför den stora ‘familjehelgen’   ifrågasätter jag hur man kan ha  mindreåriga inlåsta utan att dom får komma hem över jul när dom inte är dömda för något!? Ska soc bara njuta av känslan att ta glädjen från ett barn över julen? Skrämmande men sant!
Att ha tro
2009-12-19 21:23:00
Jag har haft tro för samhället; men blivit besviken om och om igen. Jag vet inte om jag ska börja med att bygga upp en ny tro för det? Det får julen visa.
Äntligen!
2009-12-19 19:49:00
Kanske man skulle kunna säga att äntligen är det JUL! Men det jag menar för min del är att jag äntligen är här igen. Har varit en strulig, kaotisk tid i mitt liv det sista. Därför denna frånvaro. Inga ord som räcker till att beskriva, ingen ork att söka orden. Ännu en vägg jag kommit fram till och måste över den här och nu helst igår. Känner att mina tankar börjar falla på plats och jag har ordnat dom i sina fack så jag kan hantera dom. Ta fram en och en och beta av; slänga, bevara, slänga, bevara….ja, ungefär så. Ha det gött folks i denna juletid med alla måsten (?).
Fy skäms!!
2009-11-18 22:48:00
Ja, det ska jag göra! Har inte haft ett inlägg på hur länge som helst!! Vet inte ens hur jag ska ursäkta mig. Kan ju ge dessa själ; mycket jobb, struligt fritid, svårt att ta tråden igen… Strulig fritid? Vad sjutton är det?  Jo, den fria tiden utanför jobbet då man ska göra en massa trevliga saker med vänner, familj lr bara själv. Hur många timmar blir det per dag och vad hinner man med? Inte mycket. Har man familj bör man ropa på hjälp! Så jag skäms  
Väldigt svårt
2009-10-01 23:25:00
Jag har legat lågt med min blogg ett tag. När jag skulle börja blogga igen blev jag sjuk. Men nu tar vi nya tag eller försöker åtminstone. Jag har så mycket jag vill skriva om!!  Vet inte hur jag ska bena mig. Men det löser sig nog. Det jag nu på direkten vill säga är att A Anka måste ju vara ett skämt??? Tro mig, jag var omedveten om denne såpa och kom till verkligheten och trodde att det var en ny rolig seriefigur )
Augusti, en månad för kräftskiva
2009-08-04 23:03:00
Nu inleds säsongen för årets kräftfester. Det är en väldigt ’svensk’ fest. Har en kollega som ska få främmat från Kanada och ska då ordna en kräftskiva. Tror att det blir mycket lyckat med allt annat omkring vi har ( hattar, haklappar, nubbevisor…). I Finland kan jag säga att denna festlighet firas mest runt sydkusten och då oftast med insjökräftor. Inte för det att det blir mindre ‘fest’ av det hela :) Läs annat om kräftfest hos mig; vad kräftor innehåller,  hur man äter en kräfta, vad man kan ha till kräftorna, ……
Ny vecka nya tag
2009-08-02 19:25:00
Det blev en längre bloggpaus än jag tänkt mig. När jag kom tillbaka från 1 (!) veckas semester så var det full tjohoj på jobbet så det tog min tid, ork och kraft. Men nu är väl det värsta över och många har avslutat semestern så mitt jobb kan återfalla till det vanliga   Fast det har varit enormt lärande och kul under dessa veckor Tackar CTV 2009  och all härlig folk som kom från hela riket.
Semestern över
2009-07-10 21:26:00
Ja, då hade jag min veckas semester och hade tur med vädret. Det var runt 30 hela veckan och vattnet i sjön var 26, perfect för bad. Jag var i Kangasala i Finland. Det ligger ca 2 mil från Tammerfors, en fin sommarstad med mycket ‘att göra’.
The King of Pop
2009-06-26 07:58:00
Fösta jag hörde imorse när jag vaknade var att Michael Jackson är död. Tragiskt, hatad och/eller älskad var han. Oavsett vad han gjort privat så tycker jag att han absolut var en av våra störta inom popmusiken. Otrolig musik gjorde han. Sen kan man ju ha andra åsikter om han som person. Nu får ju alla rykterna fart i median och det kommer att spekuleras i dödsorsaken. Den är för närvarande hjärtstillestånd. Källa
Lite semester
2009-06-25 22:56:00
Imon bär det hän till Finland på en veckas semester. Ska bli riktigt skönt och jag ska försöka att varva ner. Inte så lätt kanske på bara en vecka men så blir det nu. Dottern ska bli kvar hos mormor ett par veckor vilket är skönt för henne, att bli ompysslad av mormor  Det kommer säkert att råda inläggsbrist här lite framöver. Hoppas ni överlever det. På bilden här kan ni se dom finska flygplatserna. Ha en fin vecka och sköt om er !
Reese’s parfym In Bloom
2009-06-22 23:27:00
Älskar inte alla kvinnor parfymer? Tror det men alla gillar olika, nästan, tur som är. Man är ju inte en riktig kändis om man inte har gett ut en egen doft eller kanske rent av en egen collektion av skönhetsprodukter. Den senaste stjärnan på fronten är Reese Witherspoon som gett ut In Bloom. Den kommer att säljas exklusivt genom Avon.
Käckt för tvätt på semestern
2009-06-22 22:39:00
Skall ut på en liten semester i slutet på veckan och funderat på packning. Kom på att jag har ju köpt en käck förpackning med ‘resetvättmedel’. Den funkar på varmt och kallt vatten samt saltvatten! Perfekt att ta med när jag inte vill belasta dem jag bor hos utan kan tvätta min lilla tvätt medans jag badar, typ
Trevlig Midsommar
2009-06-19 17:02:00
              Önskar mina läsare en riktigt trevlig midsommar …. och var rädd om er!
Vem är under kostymen!!??
2009-06-18 23:41:00
Kommer du med denna kostym till maskerad så lär dom inte känna igen dig! Jag tror att 70% av er inte vet vem han är!! Jag viste inte det ändå  gillar jag han skarpt! 37 år är denne ‘bull’, bilderna är ur en film som har premiär 10 Juli…. Källa
Skön soffa?
2009-06-17 22:59:00
Något att tänka sig och skaffa??
Sillbuffé
2009-06-16 19:47:00
Blir glatt överraskad när folk från när och fjärran stannar till och äter/fikar hos oss Förutom norrmän, engelsmän och tyskar så har 08:na hittat till Stenungsund också. Men det är väldigt bra och god mat man får för en liten peng och har man nått den ädla åldern att kalla sig pensionär så är det ju oslagbart. 50 kr för lunch inkl salladsbuffe, dricka, kaffe, efterätt ! Inte snacka om imon när vi har den goda buffén, variant sill, för att fira sommaren. Påsk-, taco och julbuffén är lika populär. Så det blir att jobba på på morgonen så alla sjusorters sillar kommer upp på bordet och att matpajerna är färdiga. Bakas allt inne så får man verkligen ligga på och se till att hyllorna är välfylda jag börjar finna glädjen i att baka igen….
Fildelare, människosmugglare eller pedofiler, vilka är värst?
2009-06-15 23:56:00
Om man säger att det ska bli 15 nya tjänster för polisen att utreda brott inom fildelning. Ska man inte då sätta in samma för utredning av människohandel och pedofiler? Minst samma, tycker jag. Expertis, det behövs för att få fast pedofiler inom våra gränser. Satsa pengar på det istället. Men att jaga enskilda fildelare med blåljus är väl lite att ta i ! Jag vill inte vara med och betala det men är nog illa tvungen…. Källa Källa
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33637 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss