TopplistanPersonligtDetaljer för "Familjen Korb"

Familjen Korb


Familjen Korb
Skriver om livet som stolt mamma till Minna, den nya graviditeten [BF 100711], kärleken - Jonas, vardagen och mer.. Jag skriver väldigt öppet, om allt.. Skriver om mitt mående, mina känslor och tankar. Ibland intresserar det er - andra gånger inte.. Det är mitt sätt att skriva, och jag hoppas ni gillar läsandet.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Im the Phoenix!
2015-05-20 20:00:00
Ibland (alltför ofta) glömmer jag hur stark jag är, allt jag har gått igenom, alla hemska mardrömmar som faktiskt hände.. Mina sjukdomar, mina diagnoser, min smärta.. Det kan lätt dra mig ner till botten och in i mörkret.. MEN jag måste lära mej att lyssna till människorna i mitt liv.. och påminna mej om allt jag åstadkommit, allt jag kämpat mej igenom och upp ur.. Jag är verkligen en fågel Fenix! Jag brinner ner till aska och sedan återföds jag ur askan.. Starkare, bättre och grymmare! ? Life’s too short to worry about stupid things. Have fun. Fall in love. Regret nothing, and don’t let people bring you down.
Que Sera, Sera..
2015-05-19 12:26:00
  ”Que Sera, SeraWhatever will be, will beThe future’s not ours to seeQue Sera, SeraWhat will be, will be”
Dumb ways to die
2015-05-19 12:00:00
Denna söta, sköna låt visade Love mej på plattan igår. :)
Det händer så mycket grejjer! :p
2015-05-18 15:25:00
Det händer mycket nu och ja, mer kommer helt klart att ske.. :p Barnen trotsar, men allt går framåt tycker jag. Nattningen är sällan ett problem, och ja, Love vaknar numera oftare mellan 5-6 än 4-5, så ett framsteg. ;) Snart är det midsommar och Love fyller snart 5 år (och jag fyller 30+ haha). Längtar till sommar och semester och allt vi ska hitta på och njuta av! Men.. nu händer det även saker kring arbete igen.. Jag har juh börjat på arbetsrehabilitering på Lindra Second Hand där jag får prismärka kläder, skylta och såna dekoratörsuppgifter, ja sköta om butiken och hålla ordning på kläderna och hur allting ser ut. Superkul! :) Dom verkar nöjda, vad tycker ni om min skyltning?
Så vackert!
2015-05-10 15:21:00
Så vackert! Tårarna rann. Hjärtat blev varmt.. ?
Fy..!
2015-05-05 10:05:00
Efter en pissdag igår så fortsatte det i piss.. Love fick ventilera pga hans hosta som blev värre, sen fick han sova bredvid mej. Efter en stund kom Minna in och la sej på min andra sida. Så någon sömn har icke existerat inatt. Allt är som en dimma. Hört alla ljud… Hur Minna gick upp och in i deras rum och stökat. Men allt har känts overkligt. Inte kunnat prata. Som om syn och hörsel fungerat men inte talet eller känsel. På morgonen blir det mer kaos. Love börjar blöda massa näsblod och i samma veva hostar och hulkar han upp blod. Fotar snabbt för att kunna visa upp om vi ska behöva åka in till sjukhuset. Sen ringer jag 1177. Till och från blir han så blek att inte ens läpparna har någon färg. Han blir varm och svettig för att sen bli alldeles kall. Hemma idag igen. Ringde vårdcentralen, dock är läget med Love bättre nu så de bad oss avvakta men ringa om det blev värre igen. Mammas älskade lilla Love.. ? Ja sen fortsatte dagen skit. Dryg kommentar från en okänslig människa...
Get A Grip Girl!
2015-05-04 20:06:00
Stången är 130 centimeter i stål som är överdraget med gummi.Stången väger bara 1,5 kg och till den 2 st fjäderlås.Sex plastbelagda viktskivor (2 x 1,25 kg / 2 x 2,5 kg / 2 x 5 kg).Totalt 19 kg.Inte mycket, men helt klart lagom och vad jag behöver de dagar jag inte lyckas ta mej till gymmet! :)
Dagens sanningar:
2015-05-04 14:26:00
  1. Jag är för gammal för att orka med all drama.. 2. Samtidigt så undrar mitt yngre jag vad som hände? Drömmar jag hade då blev någonstans på vägen utbytta med andra drömmar? Livet tog en annan väg och ja, det tackar jag för idag. Även om ”mitt yngre jag´s” drömmar var lite galnare och roliga på ett annat sätt så är jag tacksam för livet jag lever idag (med vissa undantag som min psykiska hälsa).
Derbydags!
2015-05-04 12:06:00
Jag är en trogen Hammarby:are, trogen oavsett division. Nu spelar vi äntligen i Allsvenskan där vi hör hemma. Ikväll är det derbydags, 19:00 möter vi AIK på Friends Arena. För två år sedan, 2 maj, hittades AIK´s målvakt Ivan Turina avliden i sin lägenhet, 32 år gammal. Alla Hammarbysidor jag är med i på Facebook, Hammarby, Bajenland, Sudra Divizione MMXI m.m. Delar denna bild! ”Sorgen har inga färger, vila i frid Ivan Turina. Imorgon visar vi vårt stöd för Ivan Turina, hans familj och AIK. I den 27:e matchminuten uppmanar vi samtliga, oavsett lagtillhörighet att ställa sig upp för att gemensamt med hela arenan klappa händerna och hylla Ivan.” Som yngre vad fotboll inte bara kärlek, matcher, öl och passion.. Det var även våld. Tack och lov växte jag upp och insåg att fotboll är kärlek. Barnens pappa är Djurgårdare och Richard som är min fästman numera är Gnagare. Aldrig lyckas jag hitta någon att dela kärleken till mitt lag med, MEN.. Richard har börjat förstå att fotbo...
Sjukstuga?
2015-05-04 09:17:00
Ligger i soffan med Love som igår kväll fick feber till sin hosta och snoriga näsa. Han vaknade utan feber och piggare, men hostar fortfarande och lite snorig. Så vi blir hemma idag. ? Han är båda extra mammig och extra mysig, så kan inte klaga. :) Hoppas dock han blir frisk från sin hosta snart, då jag fortfarande har massor med saker jag måste hinna med och besök/möten att gå på. Men dagens schema är bara ta det lungt, mysa, kolla filmer och kanske lite spel och pyssel. :) Vad brukar ni göra när ni är hemma med sjuka barn?
Passion: Foto
2015-05-03 21:21:00
Idag var vi i familjen på liten utflykt ner till Farsta gård där vi hade en picknick med äggmackor, varm choklad m.m. Efter lunchmyset på filten så packade vi ihop och tog med oss mackorna vi inte ätit upp och gick till Farstabadet för att mata fåglarna. Det kom en vacker ståtlig svan som jag passade på att fota, kände då hur mycket jag saknat att fota. Är juh utbildad, men mitt mående har tyvärr hållit mej ifrån min passion. Så det var väldigt skönt och befriande att fota och få till bra bilder. :)
Att unna sej själv något?
2015-05-02 16:02:00
När jag fått pengar vid jul och födelsedag brukar de pengarna antingen gå till mat och räkningar eller till vad barnen kan behöva eller även bara presenter till dom. Jag har svårt att unna mej själv saker och vet faktiskt inte vad det beror på, om det kanske är känslan att jag inte förtjänar något? Men nu när vi vann tävlingen så vann juh barnen ett superpaket från Schleich och sen vann vi ett presentkort från presentkorttorget. Älsklingen och många vänner var enade om att jag skulle unna mej själv något för presentkortet.. Så efter en inre strid lyckades jag göra som de sa.. Resultatet av presentkortet + tillgodosaldo och rabattkoder är dessa: Känslorna är blandade, är otroligt glad för allt det fina jag kommer få, men skäms och har typ dåligt samvete över att jag la presentkortet på mej själv. Men antar att det är något jag får öva på kanske? Är det någon mer av er som läser min blogg som känner igen sej i detta med att ha svårt att unna sej själv och att skämmas när man väl gör det?
Vi vann!
2015-05-02 08:26:00
För ett tag sedan filmade jag barnen när de byggt upp sitt eget Antarktis på vardagsrumsbordet med hjälp av en vit filt och min vita ”flufftröja” (härligt med barns fantasi), så de kunde leka med sina Schleichdjur som kom från just Antarktis. :) Jag mailade in videon till en tävling, men trodde ALDRIG att vi skulle ha turen att vinna. ..men i förrgår fick jag ett mail som överraskade mej! Vi hade vunnit! Barnen vann ett Schleichpaket av värde 2500kr, antingen Hästpaketet eller Drakpaketet. Jag valde såklart drakarna då båda barnen gillar drakar, men speciellt Love och han fyller juh 5 år om 2 månader. Sen vann vi ett presentkort på 1900kr från presentkorttorget och efter att både älsklingen och vänner sagt åt mej att unna mej själv något för en gångs skull så beställde jag faktiskt kläder och skor åt mej själv. (mer om det i ett annat inlägg som kommer under dagen) Här kan ni se videon på mina underbara barn när de leker med sina fina Schleichdjur:
Jag är tydligen älskad av många?
2015-05-01 16:20:00
Så vitt jag vet är jag inte smutskastad eller ”innehållet” i skitsnack/skvaller förutom möjligen hos en och hennes omgivning. Hatad vet jag inte heller om jag är, men självklart finns det de som inte gillar mej utan rent sagt ogillar mej. Men.. Jag bryr mej inte ett jota! Varför?! För att den jag är idag, livet jag lever idag.. Det är inte perfekt! MEN.. jag har kämpat hårt och länge för att bli den jag är och leva det liv jag lever nu.. Jag har inte slutat kämpa, men jag är en bra mycket bättre människa idag än vad jag varit och mitt liv är otroligt mycket bättre nu! Jag gör ingenting med avsikt för att såra eller skada någon, så de som har ett problem med mej idag kan juh kanske vara stor nog att ta det med mej, förklara vad, varför, hur den tänker och känner.. Så kanske det går att reda ut..? Annars ligger helt klart det problemet hos den andre, inte hos mej och då rör den skiten mej inte i ryggen! :) ..Däremot vet jag att jag är älskad av många! Min familj, min släkt...
Majmånad!
2015-05-01 12:00:00
Idag är det torsdagen den 30 April – Valborgsmässoafton! Imorgon är det fredagen den 1 Maj – Arbetarrörelsens dag OCH Byxfria dagen! Majmånad bjuder på många bra dagar: 4 maj – Star Wars dagen, 12 maj – Massagens dag 13 maj – Barnens dag OCH Gamla vänners dag 15 maj – Internationella Familjedagen Sen även alla dagarna för astma, fibromyalgi, stroke, mot homo & transfobi, för biologiskt mångfald, ”Geek pride”-dagen, ofrivilligt barnlösas dag och avslutar härliga Maj med.. 31 maj – Morsdag!
Jag är rik!
2015-04-30 14:02:00
Jag är fattig i pengar, men rik på kärlek och jag har det hellre så än tvärtom!Två underbara barn, en karl som älskar mej oändligt, en underbar familj och släkt och finaste vännerna..Jag är tacksam och lycklig för det!?
Stämmer detta?
2015-04-30 11:33:00
Okej jag erkänner, en del av det där stämmer iaf för mej, inte alltid men ibland. :p Typ.. ”Everything is fine – Everyting is wrong!” ..och, ”Go – Dont go!”, ”Nevermind – You don´t understand”.. Stämmer något in på er kvinnliga läsare?
Mammas kämparprinsessa!
2015-04-29 12:12:00
Denna vackra, underbara, galna, kärleksfulla, stora, lilla tjej kommer inte att få börja ettan efter sommaren.. Hon får gå om ”nollan” i väntan på vad alla utredningar kommer visa, men det ser ut som att det blir särskola för denna starka kämparprinsessa. Det var lite av informationen vi fick igår på hennes utvecklingssamtal. Hon har lärt sej massor och utvecklas hela tiden i sin egen takt, men hon kommer inte kunna följa med sina klasskamrater. Det gör väldigt ont i mej.. Hon har haft så många motgångar redan, måste ständigt kämpa hårdare än andra, kriga, slita och ibland lyckas hon, ibland inte. Minna är världens underbaraste tjej, bortsett från hennes trots och hennes STYRKA envisheten (som också är det som tar henne så långt) så är hon världens mysigaste, kärleksfullaste, roligaste, påhittigaste, gladaste tjej! Kämpade mej igenom utvecklingssamtalet med god min, tryckte bak smärtan och tårarna långt bak, tog mej till dagis för utvecklingssamtal för Love. Allt med Lov...
Min prins!
2015-04-29 09:00:00
Min älskade underbara son plockar blommor åt mej på mornarna som han sedan ger mej med ett brett leende!Hela morgonen blir underbar av hans fina gest! <3
Bitch?
2015-04-28 21:10:00
Vad betyder bitch? (engelska, egentlig betydelse ‘tik‘, ‘hynda‘) intrigant och maktlysten kvinna Synonymer till bitch (vard.) självständig och aggressiv kvinna, kaxig kvinna, rivjärn; (neds.) satkärring,satmara, argbigga, kossa, slyna, subba Källa: Synonymer.se De som inte kan ta det jag säger utan att kalla mej bitch.. Well, då är jag väl en bitch?! Jag anser att jag har rätt att säga hur jag mår utan att någon ska tycka jag är en bitch, för att jag just då inte orkar med.. Jag anser att jag har rätt till min åsikt, precis som alla andra till sin och de som tycker jag är en bitch för att jag inte tycker som dom.. Well varsågod! Jag anser att jag har rätt att ge min version, min uppfattning, mina förslag och svar på tal! Om andra har den rätten, så har jag den rätten med! Kan man då inte ta svar på tal, en annan åsikt än ens egen.. Ja då kanske man ska vara tyst eller kanske.. ..kanske är det inte jag som är bitchen av oss två då..? Sen finns juh vari...
Full rulle!
2015-04-28 12:44:00
Idag har det varit full rulle och än är det inte slut på det.. Efter att ha lämnat barnen blev det till att handla lite mat, sen hem och jaga Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen, dock inte riktigt lyckats få tag i båda än. Nu ska jag rusa iväg till Minna´s skola för möte hos skolsyster gällande Minna, sen efter det är det utvecklingssamtal för Minna med hennes fröken och avslutningsvis så rusa till Love´s dagis för utvecklingssamtal där. Sen ska man få med sej barnen hem också och laga middag, göda dom, mysa, natta, pusta ut lite och sen måste jag gå igenom allt som måste göras och alla kommande möten, besök och tider.. Härligt att hålla igång, men stressen gör ont i magen såklart.. Hoppas ni läsare har en fin dag! :)
Byter bild?
2015-04-27 12:16:00
Nu får min ”profilbild” här i bloggen gå från: ..till:
Lite mycket – Hela tiden
2015-04-27 12:10:00
Bara lite av alla mina ”måste”-tider.Utredning för Minna, samtal för barnen, besök, samtal och möten för min del..Och på denna bild står inte ens allt med. Puh!
Barnen april 2015:
2015-04-27 10:26:00
Minna (6 år och 5 månader): 110 cm 20 kilo Minna har genomgått en utredning, så om ca 2 veckor kommer vi veta om hon bara ska utredas för ADHD, eller även för motorikstörning och utvecklingsstörning. Hon har tappar 4 tänder totalt och hon gör sina framsteg med allt, men det tar juh lite längre tid. :) Love (4 år och 10 månader): 118 cm 22 kilo Love växer så det knakar och han kan alfabetet, siffror, räkna smått och skriva smått. Han är otroligt intresserad av att lära sej och enormt duktig! :)
Hur man stoppar en tjuv?
2015-04-27 09:27:00
Jag har ända sedan jag hade inbrott i min allra första egna  lägenhet varit extremt rädd för att råka ut för detsamma. De som bröt sej in i min lägenhet hade inte stulit så mycket då jag hade en tjock-tv utan värde, stor, tung och otymplig, en gammal stationär dator som också var föråldrad och inte värd något. Det som lyckades sno av mej var några smycken och den lilla summa pengar jag hade hemma. Men det som skrämde mej mest var att någon eller några hade lyckats ta sej in i mitt hem, som för mej var min trygghet. Trodde jag.. Nu bor jag i en större lägenhet och har väl inte direkt något som en tjuv skulle känna något på att stjäla, men rädslan att någon skulle bryta sej in här, i vårat hem och ta ifrån oss den tryggheten i att igenom våran säkerhetsdörr kommer bara vi och de vi bjuder in i vårat hem. De tipsen jag fick av mitt försäkringsbolag efter inbrottet var: * Ha en bra försäkring! * Ha en säkerhetsdörr! * Gå in på SSF och se om det finns något mer du kan få hjälp med för at...
Påskbarnisarna 2015
2015-04-27 08:18:00
Love var en påsktrollkarl & Minna var en påskhäxa! :)Barnens egna önskemål. Älskar deras poser! <3 Mammas lilla hjärta! Mammas andra lilla hjärta! Haha Love ser ut som ”Sensei” i Ninjago (fast svart, sa Love, för Sensei är gråvit).
Mitt älskade kök!
2015-04-16 10:03:00
Som ni kanske vet så älskar jag att laga mat och baka. Testar gärna nya recept, experimenterar och skapar gärna mina egna smakupplevelser och kreationer. Bakar ofta olika bröd istället för att köpa, bakar bullar, muffins och pajer. Lagar olika gratänger, grytor och testar gärna nya sätt att tillaga rätter på. När jag bjudit vänner på middag eller fika är det så fascinerade över hur mycket olika saker jag har i mitt kök, stavmixer, matberedare, former m.m. Ändå har jag en lista på saker jag saknar i mitt kök, mycket av det jag önskar till mitt kök och planerar att köpa finns hos Culina.se. Som steksnören i silikon och stekklämma & grillspett i ett (också i silikon), det skulle göra det så mycket roligare och lättare när jag t.ex. gör min vitlöksmozzarellafyllda fläskytterfilé som min man älskar. Skulle även vilja ha en kruskavel så jag kan testa mina olika knäckebrödrecept, en brylébrännare för att äntligen kunna få till den perfekta ytan på brylén, fler pajformar och en gräddsif...
Påskris!
2015-04-01 14:40:00
Sådär! Påskriset på plats! Inget björkris här inte då mamma kommer på besök och är allergisk, så jag kör som vanligt på söta videung!  Sen såklart fjädrar i barnens favoritfärger; Loves favoritfärg grön och Minnas favoritfärg lila. Påskpyntar ni något? Hur firar ni påsk? Jag är juh inte ett jättefan av någon högtid eller sånt, så som jul, nyår, påsk, valborg (eller jo, lite, inte fått gå och se en riktig brasa på många år och blir faktiskt lika ledsen varje år), nationaldagen o.s.v. Där emot gillar jag att man dessa tider träffar familjen och vänner längre och mer då alla är lediga. :) Här hemma ”firar” vi påsken rätt enkelt.. Påskris och lite påskpyssel som barnen gör, måla ägg, äta ägg, påskharen som gömmer påskägg som de får leta upp. Nu ska jag strax bege mej och hämta Love från dagis och se går vi och hämtar hem Minna från skolan. :)
Spådom
2015-03-30 12:30:00
När jag var yngre sysslade jag med Wicca och det okulta intresserar mej fortfarande. :) Allt som åren gått har jag dock slutat syssla med det själv, men har en vän som kan spå i bl.a. kort. Det var ett tag sedan jag lät mej bli spådd men känner att det är på tiden att bli det igen då det hunnit hända en massa nya saker i mitt liv och en del var faktiskt lite väntat sedan senast jag blev spådd. Tarotkort kan spå om framtid, kärlek, relationer, jobb och ge svar på frågor m.m. Lite historia om tarot: Exakt när tarotleken skapades vet man inte, men det rör sig om tidsperioden 1420 – 1450 och någonstans i norra Italien. Det finns stöd för att det funnits kortlekar som innehåller 52 kort långt tidigare, men tarotleken tillkom genom att en fjärde honnör lades till i varje ”svit” och att en separat trumf-svit om 22 kort lades till. Jag är nyfiken på tarot och har många vänner som går regelbundet och spår sej, vissa går några gånger i månaden, andra går en gång i månaden, e...
Vackra dotter!
2015-03-30 10:26:00
Det går för fort!!Hon växer upp, blir stor..!Underbara älskade dotter!! ?
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
34051 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss