TopplistanPersonligtDetaljer för "Familjen Korb"

Familjen Korb


Familjen Korb
Skriver om livet som stolt mamma till Minna, den nya graviditeten [BF 100711], kärleken - Jonas, vardagen och mer.. Jag skriver väldigt öppet, om allt.. Skriver om mitt mående, mina känslor och tankar. Ibland intresserar det er - andra gånger inte.. Det är mitt sätt att skriva, och jag hoppas ni gillar läsandet.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Det ljusnar!
2016-06-06 15:23:00
Råkat ut för en del kaos.. som alltid i mitt liv. Dock kan jag åtminstone ha gott samvete och veta att jag gör bättre ifrån mej än vissa. Tänker inte gotta mej i den patetiska människan och allt vider den gjort/gör, utan fokusera på mej och min familj. Stärka de band som är av betydelse. Just nu är vi påväg till söder hela familjen, innan har vi varit på mysigt knytkalas med en del av min släkt på Årsta havsbad. Efter söder blir det hem för middag och sen myskväll. :) Känns som det vänt gällande mycket.. Livet ljusnar och kärleken är stark! ? Önskar er alla en underbar nationaldag!
Livsviktigt!
2016-05-23 09:30:00
Här om dagen när jag fikade med några av mina mammalediga vänner så började vi prata om HLR, (Hjärt och Lungräddning) och andra livsviktiga saker. Samtalet började med att en mamma berättade att en bebis på öppna förskolan satt något i halsen och all drama som uppstod där med. Otroligt hemskt att sånt händer, men så lätt hänt att olyckan är framme. Det ena ledde till det andra och en annan mamma berättade om olika situationer som uppstått på hennes gamla jobb där de nu hade skaffat hjärtstartare till att ha på jobbet. Hon berättade att hennes kollegor beskrivit vilken otrolig trygghet det var att ha en hjärtstartare på jobbet då det faktiskt dykt upp situationer tidigare då de skulle behövts. Nu hoppas man självklart att såna situationer aldrig ska uppstå, och man är nog ganska så orädd ändå. Man/Jag tänker ofta.. äsch, det kommer inte hända mej eller någon jag känner. Så tänker jag i många situationer, men.. många hemska saker har ändå hänt. Då brukar jag istället tänka att, ja men...
Ljuva anonymitet?
2016-05-21 12:20:00
Ja det är någon eller några människor som då och då känner behovet av att skapa drama, göra mej och Richard illa, förstöra och snacka skit. Får kommentarer från fake mails och utan sina rätta namn, självklart, för man kan juh inte stå för skiten man skriver? Om man nu talar sanning så bör man knappast ha något problem med att stå för det man skriver eller? Sen undrar jag såklart hur skiten uppstår? Jag vet bara vad Richard berättar för mej, vad jag vet och hur vi har det.. Sen vad all annan skit, anklagelser o.s.v. kommer ifrån har jag ingen aning, men skulle verkligen uppskatta att människan/människorna bakom detta står för det dom skriver under sina rätta namn? Förstår inte vad de är för bittra och vidriga människor som verkar vilja kasta anklagelser och skitsnack på och om både mej och Richard?
80 dagar kvar..!
2016-05-18 18:00:00
Tänk.. att om 80 dagar ska vi bli man och fru?
Den är perfekt!
2016-05-18 10:00:00
Detta mina vänner.. detta är min bröllopsväska! Den ligger reda här hemma och väntar, lika snygg som på bilderna! Köpt från Vintage styler
Jag kommer ALDRIG sluta kriga..
2016-05-17 22:11:00
Som alltid så får jag kriga för mina barn.. Som för det mesta handlar det om Minna..   När jag äntligen lyckats kriga in Love på samma skola som Minna ska(?) börja på så strular det för Minna.   ”Nya” skolan ringde ang. överlåtningssamtal och bad mej ta med beslutet. (Beslut om att Minna har rätt till särsklass). Men har inte fått något då ”gamla” skolan sagt sen i början på året att allt ska vara klart och färdig inskickat till utbildningsförvaltningen, MEN.. ändå inget beslut?!   Idag gick tiden åt att ringa runt och jaga, kriga..   Igår hade ”gamla” skolan skickat in sista kompletteringen.. MEN.. de har inte informerat mej om något sånt, utan sagt att allt är färdigt från deras sida.   Jaja.. jag har nu ordnat så att jag, Jonas (Minnas pappa), habiliteringen och någon från ”gamla” skolan ska på överlåtelsemötet på fredag OCH ska då meddela skolan om att beslut kommer tas 30 maj av utbildingsförvaltningen o...
Vår- och sommarmode 2016
2016-04-19 12:40:00
Trenderna som kommer med värmen! I år ser man på de flesta klädbutiker och onlineshoppar härliga kollektioner med mönster, fransar, olika material som t.ex. mocca och jeans. Känns lite bohemiskt/hippie över det hela, och det gillar vi! Färgerna som syns är allt från lite nedtonat, till senapsgult i kombination till sjutiotalsbrun, passande nog till lite jeans i hög midja och utsvängda. Härliga mönster och fransar i olika bredder och längder. Som BIKBOK passande beskriver det.. Festival Fashion! Jag är med, är ni?
Söndagsfrukost!
2016-04-17 10:44:00
Söndagsfrukost! American pancakes med lönnsirap, skivad banan, blåbär, passionsfrukt och jordgubbssylt. Nom nom nom!
Vår och Sommarmode!
2016-04-14 22:35:00
Festival Fashion – En ursnygg kollektion! Det finns många varianter och kombinationer som jag kärat ner mej i och tror att ni också kommer att gilla!Jeans i hög eller låg midja, olika fräscha blåa nyanser. Franstoppar i ”mocca”, med eller detaljer i olika färger. 2 par jeans + 5 toppar = 10 outfits!  Alla dessa plagg och mera finner du hos BIKBOK.
I jakten på den rätta (klänningen)!
2016-04-14 12:40:00
Om mindre än fyra månader är det dags för mej att bli fru.. hustru.. mrs.. Jag har letat klänningar online och i butik, tittat på, känt på, prövat.. massor med brudklänningar. Det finns så många vackra.. men det kommer bara finnas en ”the one”, ”the dress”, ”the only”. Jag tror jag funnit min drömklänning.. Den var inte alls som jag trodde. Jag trodde jag hade en viss smak och trodde jag visste precis vad jag inte ville ha. Vet du hur din drömklänning ser ut? Du som köpt brudklänning, var den som du trodde att den skulle vara innan du började leta och pröva? Beskriv gärna era drömklänningar! Visste ni att idag har de flesta hittat sina brudklänningar via blogg, bröllopsforum eller även via sociala medier?
Vår och Sommarmode!
2016-04-14 10:30:00
Festival Fashion – En ursnygg kollektion! Det finns många varianter och kombinationer som jag kärat ner mej i och tror att ni också kommer att gilla! Jeans i hög eller låg midja, olika fräscha blåa nyanser. Franstoppar i ”mocca”, med eller detaljer i olika färger. 2 par jeans + 5 toppar = 10 outfits! Alla dessa plagg och mera finner du hos BIKBOK.
En everyday look!
2016-04-14 10:30:00
En tröja jag tror alla skulle kunna ha i garderoben med passande text. Alla har vi våra ”bad hair day” & ”wild hair dont care”! Tillsammans med ett par snygga ripped jeans så har man en snygg vardagsoutfit med attityd! Kläderna hittar du hos Vero Moda.
Förlossningsvideos!
2016-03-24 12:00:00
Här har jag klippt samman lite av videoklippen som filmades på förlossningen 9-10 januari, natten då min underbare son Elias föddes.. Min tredje skatt! Tänka sej att han är 2,5 månad redan! ?
Min Bröllopssajt
2016-03-23 22:00:00
Nu är det ungefär 4,5 månad kvar tills vi gifter oss! Bockat av massor från min ”checklista”, som t.ex. all planering.. Vi har bestämt dag, tid, plats, färgtema, tilltugg, ”tårta” m.m. Barnens kläder är införskaffade, allt till Richard förutom väst är köpt. Jag har bokat tid hos Lilly´s för klänningsprovning i maj! Min vigselring är köpt! Inbjudningarna beställda! OCH.. nu har jag äntligen hittat rätt gällande var vår bröllopshemsida! Min Bröllopssajt! minbrollopssajt.se Det finns så många snygga färdiga teman, så snygga att jag lyckades sålla ner till tre alternativ sen fick Richard välja utav de tre, för jag kunde inte bestämma mej. Snygga teman, möjlighet att skapa sidor, gallerier, gästbok, önskelista m.m. Man kan välja att hålla hela sidan, eller delar av sidan låst med lösenord. Det är enkelt att göra och det blir verkligen så snyggt! Kika in vår bröllopssida! salkert.bjudertillbrollop.se Kan bara säga att till alla som planerar bröllop.. letar ni efter...
Skäms över min tacksamhet..
2016-01-28 12:42:00
Jag låter säkert elak nu, eller så kanske ni förstår.. I fina Natasha?s blogg fann jag nyss ett inlägg jag tidigare valt att inte läsa.. För att jag redan i början av inlägget förstod vad som skulle ske och att det gjorde för ont att läsa. Nu har jag läst.. ”Ängeln Nova” och mina kinder är alldeles våta.. mitt hjärta värker.. För Nova, för Nova´s föräldrar och henne storebror. <3 För alla andra familjer som förlorat sitt barn.. Det är så hemskt.. Något jag tycker gör för ont för att läsa har inte bara gjort ont för en annan mamma att skriva.. Det har även varit (och är ännu) en annan mammas mardröm och verklighet. Jag känner mej så tacksam över att jag har mina tre barn i livet, hos mej. Skäms lite över att känna mej tacksam att det inte hänt mej, önskar självklart ingen annan detta alls. Men ja.. ”någon annan, men inte mina barn”.. Önskar så klart ingen annan detta, verkligen inte, men kan ni förstå hur jag menar? Att på samma sätt som jag hellre skulle r...
Förlossningsberättelse ? Del2
2016-01-26 16:02:00
På torsdagen var jag hos barnmorskan på morgonen för att prata om hur jag mår, stressen över allt jag måste hinna med innan bebis kommer, om min dåliga sömn, ångest och smärtan i kroppen. Allt ser åtminstone bra ut, fint blodtryck, SF-mått på 36 och bebis är fortfarande fixerad men djupare ner nu. Barnmorskan ger mej en tid den 11 januari, måndagen efter helgen, men säger att hon tror bebis hinner komma tills dess. På fredagen ringer jag förlossningen då jag inte känt bebis mer en någon enstaka svag puff oavsett om jag dricker kallt, ligger på vänster sida o.s.v. CTG kopplas på och visar först lite väl lugn bebis, sen lite för stressad bebis och sen ser allt bra ut. Barnmorska undersöker tappen som är mjuk, 3cm öppen MEN 1cm bibehållen. Så vi får åka hem, men de ber oss komma tillbaka om bebis blir för lugn igen. På lördagen passar jag på att försöka hinna röra lite på mej, jag är van vid att gå mycket, men har inte kunnat gå som vanligt pga smärtan, foglossning och ryggvärk. Dessut...
Förlossningsberättelse
2016-01-26 12:26:00
7 januari: Sista besöket hos BM. Blodtryck: 120/70 SF: 36 Bebis hjärtslag: 135 Bebis huvud: Fixerat (dock djupare än veckan innan). Barnmorskan ger mej en tid den 11 januari, men säger att hon tror bebis hinner komma tills dess. 8 januari: Inne på förlossningen vid 17tiden pga minskade fosterrörelser, bebis rörelser är svaga och inte som de brukar oavsett om jag dricker kallt, ligger på vänster sida o.s.v. CTG visar först lite väl lugn bebis, sen lite för stressad bebis och sen ser allt bra ut. De kollar tappen som är mjuk, 3 cm öppen MEN 1cm bibehållen tapp. Vi får åka hem, men de ber oss komma tillbaka om bebis blir för lugn igen. 9 januari: 15:47 Inne på förlossningen igen pga minskade fosterrörelser, blir inskriven. CTG visar att bebis mår bra, bebis börjar böka ordentligt. Undersökning av tappen visar 4cm öppen MEN 1 cm bibehållen tapp. Läkaren vill att jag stannar och pratar om igångsättning av Cytotec. Jag vill undvika Cytotec men går med på att stanna kvar. Richard skyndar h...
Skolläge för Minna..
2016-01-25 11:11:00
Ja.. Minna har gått i en skola i 1,5 år.. en vanlig skola. Hon har dock fått gå om ”nollan” så hon går fortfarande i förskoleklass. Förra vecka hade hon en prövovecka på en en skola i en särskoleklass, årskurs 1. Det var en del bra men även en del som varken jag, Minnas pappa eller Minna själv gillade. Just den skolan och pedagogiken arbetar på ett sätt som var bra och mindre bra. Minna fick inte ta mat i matsalen själv, vilket hon gjort sedan storbarnsavdelningen på dagis, de fokuserade på saker som Minna redan kan, men där fick hon ”öva” på det som om hon inte kunde det, och sen öva på sånt som vi inte anser är prio för Minna. Så vi fick tacka för prövoveckan, har skolan i åtanke om det skulle bli mer aktuellt till hösten. Så idag är Minna tillbaka på gamla skolan, hon verkade glad över det. Sista tiden förra terminen var juh kaos, Minna låtsades vara sjuk för att jag skulle komma och hämta henne.. Nu var det som att det helt plötsligt var bra igen. Får se ...
Välkommen till världen Elias!
2016-01-20 22:55:00
Den 10 januari kl. 02:36 föddes mitt tredje mirakel, vår lille skatt Elias. 3580 gram och 51 cm. Åkte in den 9 januari pga minskade fosterrörelser, men väl inne och undersökt ville de först sätta igång mej med Cytotec, vilket jag ville undvika. Slapp det tack och lov då min kropp satte igång allt själv. Mer om Elias och förlossningsberättelser kommer, har dock fullt upp nu med att komma in i trebarnsmammalivet OCH ha prövovecka med Minna på en särskola. Sista magbilden med Elias kommer här: Idag blev vår lille gosse 10 dagar och har nått födelsevikten + 10g. :) Nu ska vi försöka få vår kvälls- nattuggla att bli sömnig då mamman och pappan är väääldigt trötta. Håll utkik i helgen för massa uppdateringar!
Det viktiga mötet!!
2016-01-07 12:40:00
Idag är det dags.. 14:30 ska Minna träffa läraren i den särskoleklassen som jag och Jonas hoppas på att Minna ska få börja i snarast. Waldorfpedagogik vilket inte är min ”grej”, MEN.. det handlar inte om mej.. Det handlar om Minna och vad som kan vara det bästa för henne. Har kämpat hela hösten fram tills nu för detta och hoppas så hårt att det kommer gå bra. Att Minna ska känna att det känns bra och rätt OCH att läraren ska känna samma. Sen kan lillebror få komma! :p
Vecka 40
2016-01-07 10:00:00
Barnets utveckling: Ett foster väger i genomsnitt ungefär 3,6 kilogram och är cirka 51 centimeter långt, men vikten och längden kan variera mycket. Moderkakan väger runt ett halvt kilogram. Den kommer att fortsätta att ge fostret näring ännu en tid. I gravidkroppen: En del har redan fött barn vid den här tiden. Men för andra kan det dröja ännu längre innan förlossningen sätter igång. En graviditet varar oftast från 37 till 42 veckor. Egen kommentar: Lördagen den 2 januari var vi inne på förlossningen då bebis varit för lugn. Allt såg fint ut. Läkaren kände efter bebis huvud och utbrast ”OJJ!! Han ligger verkligen djupt, lååångt ner”. Hon kände på tappen som var 1 cm, 2 cm öppen, mjuk och ja det kom blod så väldigt mogen tydligen. Sedan dess har slem och slempropp lossnat varje dag och förvärkarna och det enorma trycket ner ökat. Idag är mötet för Minna, det viktiga jag kämpat för att kunna vara med på.. Anledningen till att jag gjort allt som går för att hålla bebis inne...
När ska min älskade krigarprinsessa slippa kämpa så hårt?
2016-01-05 14:26:00
Hittade ett gammalt inlägg från när Minna bara var några månader.. [Varning för bilder på sjuk bebis] » tank-vad-min-lilla-underbara-dotter-tvingats-kampa/ Sedan dag ett har hon fått kämpa mot och med så mycket.. Sjukdomar som är vanliga.. Ovanligare.. Väldigt ovanlig kromosomavvikelse.. Nu senast.. Lindring utvecklingsstörning. och ALLT som kommer med detta.. :( Finns lite att läsa HÄR (ska försöka samla mer under taggen Minnas historia) och HÄR (om Minnas Kromosomavvikelse). T.ex.  6 dagar innan Love föddes när Minna var 1,5 år.. Då låg vi inne med slangar och sond. :( Så smärtsamt att se.. Minns allt så väl. Tack och lov inget Minna kommer att minnas. ? Hon kämpar än idag, med allt.. En 7åring som pga sina avvikelser och diagnoser inte längre vill gå i skolan. Hon älskar sin klass, sina lärare.. men hon hänger inte alls med.. Hon börjar känna utanförskap.. Att hon inte passar in.. Att hon inte kan.. Det gör så sjukt ont in mej.. Jag kämpade med att lära Minna gå när jag var hög...
Vecka 39
2016-01-05 09:35:00
Barnets utveckling: Fostret väger omkring 3,2 kilogram, är ungefär 50 cm långt och är nu förberett för sin födelse. Via moderkakan har fostret fått mycket näring och antikroppar. Det kommer att skydda barnet den första tiden. Fostrets hjärna utvecklas hela tiden och kommer inte att vara färdig förrän barnet är runt två år. Tånaglarna har vuxit ut nu och täcker hela tån. I gravidkroppen: I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Många gravida känner sig tunga och trötta. En del har kraftiga förvärkar. Egen kommentar: Sover dåligt, ont i rygg och bäcken. Förkyld, trött.. Kämpar på och hoppas lillebror stannar tills jag ordnat allt för Minna. Minna föddes i 38+4 och Love 38+2, så denna vecka blir det nervöst! 8 januari, tidigast.. snälla!
Flyga mot värmen?
2016-01-05 07:00:00
Ja just nu i denna stund är min pappa i Mexico.. Om mindre än en vecka åker min syster och hennes Jonas till.. Mexico. Vet många som efter den långa hösten, och sena vintern som nu kommer med massa snö och kyla väljer att resa bort. Jag måste erkänna att jag själv sneglat på flygresor till värmen, drömt mej bort. På flyg.nu kan man leta billiga flygbiljetter! Jämföra priser från samtliga svenska resebyråer snabbt och smidigt, välja från vart man vill resa och till. Datum för avresa och hemresa samt antal resenärer OCH sista minuten såklart. Då vi väntar tillökning och jag ogärna flyger med bebisar under 1,5år så lär denna drömmen dröja till 2018 tidigast, eller om det kanske blir en liten bröllopsresa, barnfri, efter bröllopet i Augusti. :) Har ni varit ute och rest nyss eller planerar ni att flyga bort något under året? :)
Kniiip kniiip kniiip!!
2015-12-30 08:18:00
På mvc.. lillebror fixerad och ligger så djupt ner nu att det gäller att kniiiipa nu!
Intressanta saker att göra när man har långtråkigt?
2015-12-30 08:16:00
Julen har nu kommit till sitt slut, alla olika besök och julfiranden är nu över och det är några dagar till nyårsafton. Så nu i mellandagarna så leker barnen med sina nya leksaker och spel, ibland vill de ha med mej och i spel eller leka, men ibland vill de hellre spela med varann eller leka själva, vilket självklart är okej. Barnens favorit just nu när är Labyrintspelet Love fick av mej i julklapp. Just nu är Richards son här så barnen spelar och leker helst med honom såklart, vilket lämnat mej till mycket tid att inte göra något alls på. Är så van att ha saker att göra hela tiden att jag nu får lite panik över vad jag ska göra. Jag får lätt långtråkigt och söker hela tiden efter något att göra för att hålla mej sysselsatt och få tiden att gå. Jag har sorterat massa saker här hemma, möblerat om och ordnat det fint inför lillebrors ”ankomst”. Pratat med vänner om vad de hittar på när de har långtråkigt och det verkar verkligen variera. Vissa verkar föredra olika hushålls...
Nedräkningen..
2015-12-29 17:08:00
Varje morgon vaknar jag till att se min ticker ticka ner.. Varje morgon tänker jag att jag haft turen att ta mej en dag närmre.. Imorgon är det två dagar.. på torsdag är det en dag.. På fredag är tidigast ”OK” att bebis kommer, MEN helst vill jag att lillebror väntar tills 8 januari tidigast. Visst vill jag ha en 2016 bebis, en januaribebis. Men viktigast för mej är att hinna med så mycket som möjligt för dottern innan lillebror kommer. 7 januari ska vi besöka en särskoleklass så läraren och Minna får känna efter om de känns bra så Minna kan börja i den klassen så snart som möjligt. Hon har gått om ”nollan” i sin gamla vanliga skola och på hennes redan ovanliga kromosomavvikelse så fick hon juh nu i höstas diagnosen lindrig utvecklingsstörning vilket startade en kamp för Minna att få rätt hjälp. Jag har krigat som tusan och krigar än.. Mår skit och är sönderstressad. Imorgon ska jag till barnmorskan och sen läkaren. För att gå med på sjukskrivningen om de fo...
Vecka 38
2015-12-25 13:25:00
Barnets utveckling: Från och med nu betraktas fostret som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas. I den här veckan väger fostret drygt 3 kilogram, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta ligger med huvudet nedåt. Förlossningen är påfrestande även för barnet. Men barnet klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Underhudsfettet fungerar som energireserv den första tiden efter födseln. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. I gravidkroppen: När barnets huvud har sjunkit ner i bäckenet brukar det bli mer plats upptill i magen, och lättare att andas och äta igen. Allt fler känner förvärkar. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. Vissa ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Vid plötslig viktökning eller viktnedgång ska du kontakta barnmorskan. En del gravida får besvär med diarré i slutet av graviditeten....
Vecka 37
2015-12-17 09:30:00
Barnets utveckling: Nu väger fostret ungefär 3 kilogram och är cirka 48 centimeter långt, men det skiljer sig mycket mellan olika barn. Fostret tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Lungorna är de sista organen som mognar. I gravidkroppen: Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu och då brukar barnmorskan säga att huvudet har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån. För många har brösten redan börjat producera råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida få svårt att sova. Om barnet ligger med rumpan neråt efter graviditetsvecka 36 brukar läkaren göra ett vändningsförsök. Vändningsförsöket är frivilligt och utförs på förlossningsavdelningen. Barnmorskan beställer tid. Egen kommentar: Läcker mjölk, konstant trött, ont i kroppen, ischias, sammandragningar och förvärkar till och från. Bebis låg sist i tvärläge, sen 3 dagar senare på ultraljud låg han ner med huvudet igen....
För mycket på en och samma gång?
2015-12-15 14:26:00
Gravid. Kampen för Minna och skola. Arbetsrehabilitering. Kommande Jul. Måendet; både det psykiska och fysiska. Ja.. går in i vecka 37 på torsdag, läskigt som tusan då jag verkar vara den enda av alla jag känner som är beräknad i januari som faktiskt hellre går över än att få i december av många olika anledningar. Hade ett ”uppehåll” av sammandragningar och förvärkar, men nu verkar det satt igång igen. Kämpar arslet av mej med allt för Minnas skull. Imorgon ska vi först på vårdplanering på habiliteringen, sen besöka en särskola på studiebesök och samtal (utan Minna. Avslutar heldagen med vernissage på Minnas skola. Bråkar med skolan för att få dom att skicka iväg Minnas utredning och allt till utbildningsförvaltningen men de verkar inte förstå deras ansvar och vikten av allt detta!? Torsdag ska jag till MVC för att se om bebis ligger i tvärläge fortfarande/igen. Fredag är det avslutning och barnens semester börjar, en vecka hos sin pappa. :) Jag och gubben passar då på a...
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33282 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss