TopplistanPersonligtDetaljer för "Familjen Korb"

Familjen Korb


Familjen Korb
Skriver om livet som stolt mamma till Minna, den nya graviditeten [BF 100711], kärleken - Jonas, vardagen och mer.. Jag skriver väldigt öppet, om allt.. Skriver om mitt mående, mina känslor och tankar. Ibland intresserar det er - andra gånger inte.. Det är mitt sätt att skriva, och jag hoppas ni gillar läsandet.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

1 år!
2014-10-18 10:40:00
Idag är det min och älsklingens 1årsdag! :) Det firas med att jag hostar lungorna ur mej och älsklingen och jag försöker få barnen att sköta sej och leka fint utan bråk. Tänka sej att det gått ett år sedan vi blev tillsammans med det är nästan 13 månader sedan vi träffades för första gången, så det var nästan 1 år av detta som jag pendlade fram och tillbaka till Kalmar.. Men nu äntligen bor min älskling här.. hos mej och barnen. ?
Föräldrautbildning x2
2014-10-08 08:56:00
Tänkte informera och passa på att fråga er läsare.. Jag går just nu på två föräldrautbildningar, en som heter COPE och är på Habiliteringen för Minna och en som heter Komet och är här i Farsta där jag lägger prio för Love. Det är utbildningar som ska hjälpa mej få tillbaka kontrollen hemma och minska alla bråken och göra det mer trevligt hemma. Någon som gått någon föräldrautbildning? Hjälpte det er? Vad tycker ni om allt? Hoppas allt är bra med er, nu ska jag ta mej ut i regnet och åka till min PTSD-behandling på Kris och Traumacentrum. Hej..
Det går inte en dag..
2014-10-06 12:00:00
Som jag skrivit förut så gjorde jag en abort i mars i år. Både jag och Richard ville behålla barnet, men jag kände att så trött och orklös jag blev under graviditeten så var det tyvärr det rätta att göra. Jag orkade inte vara en mamma åt Minna och Love och det är PRIO ETT! Dessutom bodde inte Richard här och jag vill såklart ha honom här under graviditeten och efter, för att få hjälp och stöd, men även för att ha honom hos mej i allt. 26 oktober var jag beräknad och juh närmre vi kommer det datumet, juh mer tänker jag på allt. På vem det skulle blivit, vem skulle kommit till oss och vår familj.. Smärtsamt är det och jag blir så ledsen på mej själv för att jag inte kan glädjas alla mina nära och kära som väntar barn nu.. Förlåt.
En liten söt klänning..
2014-10-04 20:42:00
  Fick hem en HM-check och kunde köpa denna söta lilla klänning.(Övar även på att le mer på bilder då folk ”klagar på att jag alltid ser så ledsen och allvarlig ut”.)
Ny bloggdesign!
2014-10-04 11:42:00
Äntligen lyckades jag göra en ny bloggdesign, verkligen på tiden! Hoppas jag kan ta mej till att blogga oftare, att mitt mående ska tillåta mej att ventilera via bloggen som förut.. Nå.. Vad tycker ni om den nya designen och headern?
My little pony!
2014-10-03 22:06:00
Min fina My little pony-klänning, lite smink och ett försök att ta bilder där jag inte ser så trött som jag är (sovit 4 timmar på 5 nätter), sminka över mörka ringar under ögonen, försökt få lite färg i ansiktet och piggare ögon. Försöker även hålla mej över vattenytan då mitt mående verkligen är på botten av så många anledningar. Jag kämpar på och barnen är den absoluta största anledningen till att jag kämpar. De trotsar och bråkar, men det har juh skett förändringar även i deras liv. Jaja, blev iaf 4 ”bra” s.k. selfies? :)
Nerd?
2014-10-03 21:00:00
Har fått höra sen jag var ung tonåring att jag är för cool för att vara nerd och för nerdy för att vara cool..?! Well, jag är en cool nerd / Nerdy cooling? ;) (ps.. blond gammal peruk jag hittade när jag sorterade i en låda.)
Specialbeställd sänggavel?
2014-10-03 20:29:00
Jag är väldigt sugen på ny sänggavel, men som alltid handlar det om pengar, MEN.. man kan alltid fundera, kika och drömma, eller hur? Jag har många olika ideér och drömmar om sänggavlar, allt från en enkel sänggavel i mörkt trä med spotlights, till en mer avancerad shabby chic variant med vita ramar/hyllor som bildar sänggaveln men även en variant med svart skinn eller sammet med svarta knappar eller kanske Swarovskistenar. Så som ni märker skiljer de sej väldigt mycket i stil. Att kanske ha sänggaveln bredare än sängen så att man kan ha snygga matchande sängbord på vardera sida av sängen som också har sänggaveln bakom sej som lyfter upp hela rummet och gör sängen mer till ”bara” en säng. Risken finns att jag aldrig kommer vilja lämna sängen, eller att jag inte kan låta bli att ständigt sitta i fotändan och titta på min vackra huvudgavel. :) Jag har nu hittat en sida www.sänggavel.nu som har ett unikt koncept där de skräddarsyr sänggavlar där man kan designa sin helt uni...
Hammarby i mitt hjärta!
2014-09-12 14:26:00
Kom igen nu Bajen, mot Allsvenskan! ?
Säljes:
2014-09-09 20:42:00
För att se allt jag hunnit lägga upp som jag säljer kan ni ansöka om att få gå med i min Loppis på Facebook! Johanna´s Loppis Hunterstövlar Thurloe Kids (Bruna), använda en höst.1 par i storlek 251 par i storlek 26/27Nypris: 1049krSäljes för: 500kr styckModell: GummistövelUtsida: Vulkaniserat naturgummiInsida: TextilInnersula: TextilYttersula: NaturgummiStängning: SnörningInnermått:EU25 (160mm)EU26/27 (165mm) 2 par Kavat Defender i storlek 24 (använda 1 vinter)Nypris: 649:-Säljes för: 300:- styckSveriges bästa barnskor!Under fyra generationer har vi utvecklat Kavats klassiska läderstövlar. Vi vågar påstå att Defender är det bästa ett litet barn kan ha på dagis, menar Calle Carlsson som står bakom de klassiska Kavat artiklarna. – De har aldrig varit så populära som just nu, berättar han.Defender är varm [med mixad ull och tjock filtsula] och är lätt att ta av och på. Lädret i sig är vattentätt, men har också ett extra skalmaterial som andas. Vi tejpar sömmarna invändigt vilket ...
Att bli spådd..
2014-09-09 20:02:00
Som jag skrivit tidigare så har jag som yngre sysslat med Wicca och det okulta intresserar mej fortfarande. :) Allt som åren gått har jag dock slutat syssla med det själv, men har en vän som kan spå i bl.a. kort. Det var ett tag sedan jag lät mej bli spådd men funderar på att bli spådd igen då det hunnit hända en massa nya saker i mitt liv och en del var faktiskt lite väntat sedan senast jag blev spådd. Tarotkort t.ex. kan spå om framtiden, kärlek, jobb och ge svar på dina frågor m.m. Jag har som sagt sysslat smått med tarot och har många vänner som går och spår sej regelbundet, vissa går några gånger i månaden, andra går en gång i månaden, eller en gång i kvartalet viss mer sällan. Alla går dock inte in till någon som lägger tarot utan vissa av mina vänner ringer till tarotlinjer, andra online – ja man kan spå online. En viktig sak som jag lärt mej av min vän som kan tarot är att informationen man får av korten inte behöver vara fel, utan jag kanske inte tolkar det rätt till ...
Skrotnos!?
2014-09-09 12:42:00
Efter mitt förra behandlingstillfälle på Kris och Traumacentrum fick jag gå och ha ”efter-terapi” i form av bodymod, det är det som funkar bäst.Tacka vet jag gamla presentkort som ingen utnyttjar som man kan byta till sej med gamla kläder. ;)Tre gjorda i näsan, septum clicker och en i vardera näsvinge.
Mina dagar..
2014-09-08 10:26:00
Mina dagar går ut på att lämna Minna i skolan, sen Love på dagis och sen ta min pw. Onsdagar går jag på behandling för PTSD på Kris och Traumacenter och fredagar har jag börjat på COPE-föräldrautbildning på Habiliteringen, ska börja på Komet föräldrautbildning på tisdagar också. Allt för att få så mycket tips och hjälp på hur jag kan hantera situationen hemma bättre. Detta är typ vad jag gör, resten av tiden kämpar jag på med att inte dras ner djupare i min depression. Jag blir så arg och besviken på mej själv som mår som jag gör och inte lyckas ta mej från allt sånt skit. Varje gång det ljusnar och det ser ut som jag ska kunna slippa sjukskrivningar och medicin, ja då rasar jag ner i det där mörka ”hålet” igen. Ska försöka blogga oftare, och bättre.. Mest att jag skull vilja blogga om något positivt och nytt. Men men.. får se vad hösten har att erbjuda. Film, te och foto kanske? :) Hoppas ni läsare får en fin dag! Kram
Drömma sej bort..
2014-09-05 08:23:00
Jag brukar dagdrömma och fantisera om mitt drömhus och min drömbil. En trevåningsvilla med terrass på övervåningen och veranda på nedervåningen ut mot tomten. På bottenvåningen som även är källare finns bastu, tvättrum, gästrum och gästbadrum och ett sällskapsrum. På markplan finns entrén, hallen och det stilrena och fräscha köket med köks ö, stort vardagsrum med panoramafönster och dörr ut till verandan och ett stort sovrum. Trappan leder upp till övervåningen som har två sovrum på vardera sida (alltså 4 stycken totalt) och ett tv/sällskapsrum emellan med dörr ut på terrassen. Ute på tomten finns et lusthus, en gäststuga och en lekstuga till barnen. På ena sidan av huset har vi förråd och garaget med plats för två bilar och stilrena garageportar i vitt med fönster upp till (två stycken bredvid varann). Jag kan se detta så tydligt framför mej och denna dröm håller jag hårt i, för även om det bara är en dröm, så är det min dröm och den gör mej lycklig. :)
Bergochdalbana!
2014-09-03 09:00:00
Har hunnit hända en hel del. Innan älsklingens flytt upp hit så fick jag sån otrolig panikångest och mådde så dåligt att jag frivilligt gick till psykakuten i Kalmar. Fick tyvärr ingen hjälp då jag inte ville lägga in mej, men min psykolog ringde mej några timmar senare och ordnade så att min läkare skrev ut ny ”vid behovs”-medicin. Var mycket kaos och så tungt med måendet, men Jossan, min fina vän i Kalmar kom och tog hand om mej. Evigt tacksam henne! Jaja, sen flyttade älsklingen hit så dessa dagar denna vecka har vi varit två här hemma. Idag är det föräldramöte i skolan, men jag frågade Jonas om han hellre vill vara med barnen medan jag går på mötet då han nu bara kommer ha dom varannan helg och jag förstår verkligen honom hur jobbigt och tungt det känns, så vill ge honom och barnen all den extra tid de kan få tillsammans. Påbörjat min behandling för min PTSD på Kris och traumacentrum på söder och har en tid där idag. Nästa vecka ska jag till arbetsförmedlingen för a...
Min stora skoltjej!
2014-08-23 10:44:00
I onsdags var Minna på upprop i skolan. I torsdags var hennes första skoldag, så nu går Minna ”0:an”. När jag hämtade henne efter hennes första dag berättade fröken om Minnas första dag.. * Hon hade ”trotsskrikit” i en timma. * Hon hade rymt och gått ner till parkleken. * Hon hade slitit av ena tröjärmen då hon hittat ett litet hål. * Hon hade dragit ut en tand som jag inte ens visste var lös. En sak kan jag säga.. Måtte dom få resurs beviljat till henne snarast för såhär kan det inte fortsätta.
Förlovning och Köpenhamn.
2014-08-20 18:45:00
Förra helgen åkte jag och min älskling till Köpenhamn. Vädret var perfekt, kanske till och med lite för varmt, men klagar inte.. :p När vi kom fram med tåget försökte vi hitta till hotellet men insåg att taxi var bäst. Scandic Front! Klev in i ett modernt hotell helt i min smak, svalt och skönt och toppenservice! Skyndade oss upp på rummet och insöp känslan av bara vi två, i härliga Köpenhamn, Danmark i ett fint hotellrum med utsikt över hamnen. Vi tog sedan en promenad längst Nyhavn och upp mot Støget och kollade i butiker och njöt till fullo av att vara just där, just då, vi två, förlovade. Själva förlovningen skedde faktiskt på självaste Öresundsbron, mellan Sverige och Danmark. :) Längtar redan tillbaka till Danmark och kan helt klart rekommendera alla hotellet och den mysiga strandbaren dom byggt utanför hotellet vid vattnet. :) Om 33 dagar flyttar min numera fästman äntligen hit! ? Här kommer lite bilder. :) Våra ringar. :) Utsikt från hotellrummet. Min utsikt från strandbaren...
Familjen Pop-pose!
2014-08-20 18:45:00
Sådan mor.. sådana barn! ?
Nya favoriter!
2014-08-20 18:45:00
Här hemma leks det väldigt mycket med några nykomlingar till barnens lek. Bondgårdsdjuren från Schleich! Barnen leker superfint med dom och de lever verkligen in sej i leken. Ibland leker de att dom är djuren som pratar och har olika namn, andra gånger leker de som djur är på riktigt. Dom frågar vad vad man kan få av kossan, av hästen och grisen o.s.v. som mejeriprodukter och vad korv är från för djur. Har därför lovat barnen att vi ska besöka djuren då de visar stort intresse för det. :) Tycker det är helt otroligt hur välgjorda djuren är, så verkliga det går att få dom, men så är det så hög kvalite och alla djuren är handmålade och alla detaljer 100% naturtrogna och godkända av djurparkerna.  
Loves 4års koll på BVC:
2014-08-20 18:45:00
Love är 109,3cm numera, har dock gått ner i vikt nu när han inte längre äter som han brukat, han har ganska dålig matlust till och från, vet inte varför.. :( Men 20,6kg väger han iaf. Han klarade allt på BVC helt perfekt! Inget problem med någonting, utan fixade allting på en gång, snabbt, snyggt och superbra! :) STOOOLT MAMMA! Ville bara skryta lite.. ;) Första semesterdagen med barnen idag, 3 timmars sömn är för lite i vanliga fall, men idag var det tungt. Orkade nog så länge som jag gjort för att de varit så glada och mysiga mellan allt vilda kaos. Men magsåret gjorde sej påmind med en kräka på kvällen. :/ Nu ska jag försöka vika lite tvätt innan jag lägger mej, eller kanske ska skippa tvätten idag? Jaja, godnatt!
Framtid..
2014-08-20 18:45:00
Mycket som väntar.. Är sjukskriven och efter sommaren kommer den sjukskrivningen antagligen förlängas då jag ska börja i behandling för min PTSD. För att bespara er lite från allt gnäll om hur ont i kroppen jag har, magsår, stress, sömnbrist och listan av psykiskt kaos.. Så om lite mer än 2 veckor åker jag och älsklingen till Danmark för kärlek på hög nivå. Något jag verkligen behöver just nu. Undrar såklart vad ni läsare skulle vilja läsa mer om? Anledningen till att jag skriver mer sällan just nu är delvis dåligt mående och mycket som händer, men också för att kommentarerna är färre idag än när jag var aktiv, lättare att skriva när man får lite feedback och kommentarer. :) Så, orkar ni lämna en kommentar så gärna. :) Kikar in och ser om jag får någon kommentar och skriver nytt inlägg senare.. Kram
Om en timma..
2011-03-09 11:05:00
Om en timma ska jag befinna mej på MVC för att ta ett cellprov som skulle ha tagits vintern 2009! :O Men var juh gravid med Love och då ska man inte ta cellrpov så.. ja.. De bad mej ringa när bebisen föds, men de glömde såklart jag så nu, när Love är 8 månader, då.. Läskigt, tänk om något är fel.. Well, sen hem och vänta på besök från söta Alice som dessutom följer med och hämta Minna. Efter kanske lillebror kommer och hälsar på oss alla. :) Kan bli en helt okej dag, eller hur? Juste, jag har juh börjat sminka mej igen.. Lust att se dagen? hehe
Är ni intresserade?
2011-03-09 07:42:00
Flera vänner har bett om designer från mej, ja alltså inte bara bloggdesigner utan nu även kortdesign – inbjudan till kalas, bröllop och även som vykort. Även de som vill att jag ska göra namngivelse/doptavlor och barntavlor. Då jag inte fungerar med pennor och penslar, ja inte för hand iaf.. Så är det givetvis med musen i handen som jag då skulle arbeta. Undrar bara, skulle ni vara intresserade att beställa sådant av mej om de jag gör är något snyggt? Vill ni kanske se lite först?
Tisdagen for iväg
2011-03-08 22:43:00
Men glömde nog mej? Fick både trevliga nyheter (lägenheten) och mindre trevliga.. Hela denna vecka består av väntan. Väntan på svar om lägenhetsvisningar. Väntan på mina prov/labresultat. Väntan på besked om pengar. Läkarbesök på fredag som kommer innebära väntan. o.s.v. Well, har gjort någonting som verkligen ”slukade” mej idag. Skissat upp kommande tatuering. :D Känns som den kommer bli perfekt, med en finaltouch utav min vän Adam som ska göra den. Adam jobbar på A’n'T i Gamla stan där Alex tidigare tatuerat mej och Ty fortfarande är min piercare. Nej nu dags att sussa.. Cellprov imorgon, 1½ år för sent typ. :/
Aww så fint skrivet.. om mej!
2011-03-08 16:59:00
Familjen Korb – Tvåbarnsmamma till Minna & Love Johanna skriver om sin vardag där hon kämpar med sina egna diagnoser, fysiska och psykiska, sin dotters ovanliga medfödda sjukdom och livet i övrigt med de två herrarna i familjen. En stark kvinna som oförtrutet kämpar på och försöker hitta de små ljusglimtarna i livet. Hon är inte rädd att uttrycka sina åsikter och har den snyggaste svarta bloggdesign jag sett. Och den har hon gjort själv vad jag har förstått! Skrivet utav Martina – ytterligare.blogspot.com
Mina drömchips!
2011-03-08 13:06:00
Ni får gärna rösta på mina drömchips!
Flytta?
2011-03-08 12:57:00
Idag fick jag ett mail.. Det finns nu två lägenhetsalternativ för oss. Det ena i samma port som vi bor nu, men NB (½ trappa upp). Stambytt samtidigt som våran, men med tapeter vi inte gillar och andra färgval på badrummet. Kommer ske massa saker med huset som renoveringar 2011 – 2012. Eller.. En lägenhet lite närmre dagis, 3kvm meter större, NB (helt på markplan). Stambytt 2010, annan planlösning, ingen aning om tapeterna eller färgval. Vet inte alls om någonting planeras att göras med detta område. Vill juh helst inte alls flytta, älskar våran lägenhet bortsett från 3tr och vattenskadan. Tusan!
Världens sötaste pussel!
2011-03-08 11:00:00
En favorit här hemma! Detta underbara Sushi-pussel kommer från LekochForm.se. Det är ett otroligt sött pussel som inte bara kan användas som pussel utan även för rollspel, varför inte äta sushi istället för att fika? Minna älskar detta pussel och matar oss gärna med bitarna eller så ”äter” hon sushibitarna själv. Lillebror Love gillar också sushipusslet och de stora fina bitarna som är lätta att få grepp om. :) Det är stora bitar som är enkla att lägga på rätt plats, vill man göra det svårare (större barn) kan man använda kinapinnarna att stoppa in i hålen i sushibitarna när man lägger pusslet. Minna (och lillebror Love) tackar för detta pussel!
Vattenfast mascara?
2011-03-08 10:08:00
Detta är – ISADORA – Build-Up Mascara – Waterproof! Ja, alltså, jag ääälskar ISADORA – Build-Up Mascara (den med röd ”topp”), så jag tänkte, hallå måste testa den blåa som är vattenfast?! Well.. Vattenfast var den verkligen, för fast! Fick tvätta och gnugga mina ögon hårt FYRA gånger för att få bort den. Inte nog med det, denna gav ingen volym eller tjockhet åt mina fransar som denna mascara (utan waterproof) gör! Så enligt mej, KÖP INTE! iPhonePosted
Love kryper!
2011-03-07 22:26:00
Love började åla sej fram för några dagar sedan, innan har han bara guppat fram liksom. Idag började Love krypa! :D Så Love sitter upp helt själv utan stöd, kan sätta sej upp själv, ålar och kryper även, går upp på alla fyra, vänder sej åt alla håll och kanter och står med stöd. Går gör han om man håller i honom lixom. Skillnad på honom och Minna visste vi att det skulle vara, det känns dock underbart att få vara med och se allt detta som vi aldrig fick se med Minna, eller ja, fick se det men väldigt väldigt sent. Minna är en stjärna!
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33633 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss