TopplistanPolitikDetaljer för "Alliansfritt Sverige"

Alliansfritt Sverige

Alliansfritt Sverige
Uppsamlingsplats för politiska dumheter med alliansen som avsändare.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Ännu ett misslyckande signerat Wennerholm
2011-06-20 20:00:00
SPÅRAT. Nu verkar det som att förlängningen av NK-Express blir kortare än beräknat:Spårväg citys nästa etapp österut kan bli kortare än planerat. Enligt ett förslag från SL:s tjänstemän kan banan byggas fram till Värtahamnen istället för till Ropsten i en första etapp. "Vi kommer inte fram till Ropsten till 2014", säger SL:s projektledare. Så en provisorisk dragning planeras vilket gör projektet en miljard dyrare. Vad har då den högst ansvariga att säga om sitt prestigeprojekt som verkar bli försenat och dyrare?Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M), har inte velat kommentera det nya förslaget, med hänvisning till att det är under beredning.Oväntat. Eller inte.
Mer om: Moderaterna , Kommunikation
Tågkaoset dyrare än väntat
2011-06-20 19:00:00
NOTIS. Vinterns tågkaos har blivit dyrare än väntat med totalt 4 miljoner förseningstimmar. Trafikverkets uträkningar visar att 2,4 miljarder kronor har gått förlorade i arbetstimmar. Som tur är har Sverige bland Europas minsta järnvägsinvesteringar samtidigt som vår finansminister tycker att vi har överinvesterat i den spårbundna trafiken.
Mer om: Kommunikation
Wennerholms mediehantering är internationellt dålig
2011-06-20 18:00:00
MEDIALT. Ett kanadensiskt filmteam gör en dokumentär om tunnelbaneutbyggnad vs. spårväg i Montreal. De snubblar över att det i Stockholm finns en sådan konflikt i Sverige. När de börjar ställa frågor till Christer G Wennerholm upptäcker de vad Stockholmarna redan har upptäckt - att han hoppar av möten med meningsmotståndare till följd av sjukdom (och sen mirakulöst blir frisk) och att han definitivt inte svarar på jobbiga frågor från media .? Jag förstår om han är en upptagen man, men i Kanada är det här ett väldigt oartigt sätt att bemöta journalister.Så nu är Wennerholms attityd mot media inte bara dålig - den är internationellt dålig.
Mer om: Moderaterna , Kommunikation
KD bromsar könsbyteslagstiftning
2011-06-20 16:10:00
KÖNSBYTE. 19 mars år 2007 var den första gången Alliansregeringen mottog en utredning som föreslog ändringar i lagen om ändrad könstillhörighet. Bland de föreslagna ändringarna återfanns att man inte längre skulle behöva vara ogift, att den som vill byta som inte längre ska behöva bli steriliserad och att även utländska medborgare som varit bosatta i Sverige i ett år skulle få byta kön. Lagen föreslogs träda i kraft den första juli 2008. Ingenting hände. Spola fram till Pride 2010. Nu säger Göran Hägglund att ändringar i lagen kan komma om Alliansen vinner valet. Anledningen till detta är den utredning som genomförts av Socialstyrelsen och som på det stora hela kom fram till exakt samma saker som utredningen från 2007. Ny utredning, samma förslag, men återigen händer ingenting. Socialstyrelsens förslag gick även ut på en bred remissrunda och där var en överväldigande majoritet överens med Socialstyrelsen. Spola fram ytterligare lite grann. Det är nu juni 2011, ett år efter at...
Mer om: Kristdemokraterna
Munkhammar svänger 360° om värnskatten
2011-06-20 11:00:00
?NYA? BUD. ?Därför ändrar jag mig om värnskatten?, skriver riksdagsledamoten Johnny Munkhammar i en debattartikel i Dagens Industri. Den enorma positionsförflyttningen består i att han nu kan tänka sig ett till jobbskatteavdrag innan värnskatten slopas.
Svenskt Näringsliv: ?Klyftorna är för små?
2011-06-20 07:00:00
FÖRDELNINGSPOLITIK. Så fort de tror att de kan komma undan med det. Dagens Industri:Di.se rapporterade på fredagen om LO:s krav på minskade löneklyftor inför den stundande avtalsrörelsen. Lönegapet mellan arbetare och tjänstemän ska minska i både procent och kronor till 2020. Svensk Näringsliv sågar kravet.?Sverige har industrivärldens lägsta löneskillnader. Det är ren retorik som LO bedriver, det har ingenting med verkligheten att göra?, säger Svenskt Näringslivs vice vd Christer Ågren till di.se.Högern är väldigt tydlig. Klyftorna är för små.
Mer om: Arbete
EU skärper tonen i vargfrågan
2011-06-19 22:11:00
VARGJAKT. Supermiljöbloggen rapporterar; Kritiken mot den svenska vargjakten fortsätter att växa och nu framgår det att EU-kommissionen planerar att ogiltigförklara ett eventuellt beslut som innebär fortsatt jakt.  Det var i torsdags som EU-kommissionen kom med sitt yttrande om den svenska vargjakten och de hotade då att dra Sverige inför rätta eftersom man bryter mot EU:s lagstiftning på området. Nu skärper kommissionens mediechef i Sverige tonen ytterligare och menar att kommissionen kommer att vända sig till domstolen och kräva en inhibition av beslutet om Sverige skulle beslutat om en tredje licensjakt. En sådan inhibition innebär att en eventuell licensjakt skjuts upp tills den prövats av EU-domstolen.Centerpartiets partiledare och vice statsminister Maud Olofsson kommenterar frågan såhär -  Vi är beredda att försvara oss. Det är inte EU som ska besluta det här, utan det ska Sverige göra.Frågan nu är om det är den svenska regeringens officiella ståndpunkt ...
Centerns modesta målsättningar
2011-06-19 21:12:00
FÖRVÄNTNINGAR. Centern har haft högt flygande planer för framtida väljarstöd. Efter 2006 då de fick 8 procent fick de en hybris som nu kanske har gått över. Fast bara nästan.Först var det 16 procent målet för 2010. Sen blev det 10 procent. Resultatet blev 6,56 procent. Idag ger en Sifo-mätning partiet 4,5 procent. Det är en skillnad på 11,5 procentenheter.Nu hörs röster för hur stora ambitioner Centern egentligen ska ha. Som vanligt när det gäller Centern så skiljer sig det rejält. Vi kan utskilja minst tre procentsatser.10-procentlinjen:? Det är ju bra om vi ligger kvar med samma mål som inför det här valet, att vi ska vara det näst största regeringspartiet. Nu ligger vi ju opinionsmässigt risigt till, så det första målet är väl att vi med god marginal kommer in i riksdagen, säger Karin Ånöstam, distriktsordförande i Gävleborg.9-procentlinjen:? Inriktningen bör naturligtvis vara att fler människor inser vikten av C i regeringen, så att partiet ökar sitt stöd. Det kan gärna bli en f...
Mer om: Centerpartiet
Vad är poängen med Fas 3? Katthem!
2011-06-19 17:00:00
ICANHAZFASTRE. Lars Beckman, moderat riksdagsledamot från Gävleborg förklarar vad Fas 3 är bra för:Tack vare Fas 3 och lönebidrag och volontärer drivs Gefle katthem.Hemska, hemska opposition som vill att övergivna katter ska få ta konsekvenserna för deras hemska politik mot fas 3. Titta på den söta kattungen och tänk på hur oppositionen skiter i om den mår bra eller inte:Cute...Supercuuuuute...Cute overload!Sådär. Nu är du säkert inte mot Fas 3 längre. Eller så kanske man kan hitta en lösning som inte innebär att man måste behandla människor som skit för att kattungar ska må bra. Bara en tanke.
Mer om: Moderaterna
Först Timbro - nu vill KD-topp förhandla med SD
2011-06-19 15:00:00
Från valrörelsen.FÖRNYELSE. Först ut var Timbro som tyckte att det var dags att bjuda in Jimmie Åkesson samtal. Nu följer KD-toppen Magnus Jacobsson, kommunalråd i Uddevalla, efter och vill att man ska förhandla öppet med SD. Om man ska tillåta sig att skratta åt detta är denna passage:Vem mins inte Bengt Westerbergs pinsams agerande i TV soffan efter det att Ny Demokrati kom in i riksdagen. Vi var många som jobbar med det politiska hantverket som skämdes för hans oerhört tramsiga agerande.Öh. Är det någon annan i Sverige som har just den upplevelsen av Bengt Westerbergs agerande? Allt det där ringandet i hemlighet måste bli jobbigt för Alliansen.
Mer om: Kristdemokraterna
M-politiker tystad
2011-06-19 13:00:00
CENSUR. Moderata lokalpolitikern, tillika Farsta stadsdelsnämnds ordförande, Birgitta Holm säger att hon har blivit uppmanad att stänga sin blogg av partiet.Hennes blogg har varit kontroversiell länge för sitt innehåll och dess språkbruk. Birgitta Holm är tidigare känd för att ha kallat Juholt för mansgris och refererat till en Stockholmsförort som fiendeland.Röda Berget har hittat det som förmodligen fått bägaren att rinna över. För ett par dagar sedan kallade hon Juholt för en smutsig och stor skitstövel som inte passar i vårt moderna samhälle. I ett annat inlägg kallar hon oppositionen i Farsta stadsdelsnämnd för jävla kryp och att om de hade varit hennes barn hade de fått stryk in på bara skinnet.Om hennes åsikter är ett sånt väldigt problem så är inte lösningen att kräva att hon stänger sin blogg - lösningen är att fundera på om det verkligen är lämpligt att hon har uppdrag.Så här såg inläggen ut.För den som vill gräva mer finns hennes blogg cachead.
Mer om: Moderaterna , Skandaler
Hägglund och Attefall: svartmålning och ryktesspridning
2011-06-19 10:00:00
ATTACK. Socialminister Göran Hägglund attackerar i sitt nyhetsbrev livsåskådningsförbundet Humanisterna. Dessutom sprider han rykten.Hägglunds nyhetsbrev:Som ett brev på posten vid den här tiden på året kommer diskussionen om skolavslutningar i kyrkan. Dogmatiska ateister med Christer Sturmark i spetsen vill stoppa skolavslutningar i kyrkor trots att ingen annan än de själva frågat efter det.Sturmark är inte för att skolavslutningen ska förbjudas vara i kyrkan:Dessutom har Hägglund fel i sak. Jag vill inte stoppa skolavslutningar i kyrkor. Jag argumenterar tvärtom för att man kan ha skolavslutningar i kyrkan, eftersom det ofta är vackra och stämningsfulla rum och på många orter saknas fullvärdiga lokalalternativ.Däremot har jag sagt att man bör ge prästen ledigt på skolavslutningen och låta någon annan leda ceremonin. Skolavslutningar är inte några kristet religiösa ceremonier. Denna min uppfattning framgår med all tydlighet tex i min debatt med Jan Björklund i TV4 morgon eller i mi...
Mer om: Kristdemokraterna
Hanna leker med tanken att bli C-ledare
2011-06-17 19:13:00
KANDIDATUR. Uppsalacenterns starke man Stefan Hanna kan kan vara intresserad av att bli partiledare för Centern. På frågan om han skulle vara intresserad av att bli partiledare svarar Hanna: Ja det beror ju på. Jag menar jag är engagerad. När jag ställer upp på någonting så ställer jag upp, och gör det så gott jag kan. Och just nu är jag engagerad i att Uppsalas och Sveriges befolkning ska få det så bra som möjligt. Men det beror på vilket nytt inriktningsprogram som Centerpartiet har, innan dess är jag inte intresserad av att ta ställning i en sån fråga, säger Stefan Hanna.Hanna utvecklar på sin blogg:Eftersom man kan vara både vice statsminister, näringsminister och partiledare parallellt är det självklart möjligt att klara partiledarjobbet samtidigt som man är t ex kommunalråd. Jag tycker defenitivt att det är möjligt. Håller du med? Ställer jag upp? Jag är öppen för det mesta men än en gång, vilket uppdrag skall ledaren fixa? Jag är rätt säker på att en ny tid inom svensk politi...
Maud Olofsson avgår
2011-06-17 11:48:00
FLASH. Maud Olofsson avgår som partiledare för det sjunkande skeppet Centerpartiet . SVT:Maud Olofsson avgår som partiledare för Centerpartiet erfar Rapport. Hon kommer att ställa sin plats till förfogande på stämman i Åre i september.Men var inte oroliga, hon kan fortfarande sitta kvar som näringsminister.
Erlandsson blockerar skogsavtal
2011-06-17 10:00:00
NOTIS. Miljö aktuellt:I stort sett alla länder på konferensen var positiva till ett rättsligt bindande avtal för ett hållbart skogsbruk. Men inte den svenske landsbygdsministern.Så här sade han när han klev upp i talarstolen igår eftermiddag:- I djupet av mitt hjärta tror jag inte på en gemensam lagstiftning för Europas skogar. Helt enkelt för att en storlek inte passar alla. Vi måste erkänna de klimatmässiga skillnaderna och socioekonomiska förhållandena i våra respektive länder.Landsbygdsminister Eskil Erlandsson vill istället att man fortsätter ett frivilligt spår som han tycker är den bästa vägen för att utveckla ett uthålligt skogsbruk, skriver ATL.
FP: M Euro-fegar
2011-06-17 09:06:00
SÅGNING. Folkpartiet gillar Euron. Jättemycket. Så mycket att det är värt att ge en rejäl känga till Moderaterna:Carl B Hamilton skickar också en passning till de övriga partierna i riksdagen som vill införa euron.Är de andra eurovänliga partierna för fega?- Ja, vi har blivit det enda partiet som vågar driva det här. De andra är alldeles för passiva ? framför allt moderaterna.Det fina med FP är att de tycker på onsdagen som de tyckte på måndagen. Oavsett vad som hände på tisdagen.
Mer om: Europeiska Unionen
Allianspolitiker fick inte skjuta tillräckligt med varg - JO-anmäler
2011-06-16 18:00:00
NOTIS. Jägareförbundet: En anmälan av Naturvårdsverkets hantering av tilldelningen vid årets licensjakt på varg har lämnats till Justitieombudsmannen (JO). Bakom JO-anmälan står tre företrädare för allianspartierna i Bollnäs kommun ? och Jägareförbundet Gävleborg. I JO-anmälan, som är daterad 9 juni, skriver anmälarna att Naturvårdsverket i sitt beslut om tilldelning vid årets licensjakt på varg inte tagit hänsyn till riksdagsbeslutet om att det ska finnas högst 210 vargar i landet.Okej, så det ni är sura över är att ni inte fick döda tillräckligt mycket varg?
Mer om: Miljö
Alliansfritt dumförklarar KDU
2011-06-16 17:00:00
VÅRDNADSBIDRAGELÄNDET. Den konservativa högern gillar att diskutera det här med vårdnadsbidrag. Så även Christian Carlsson som är andre vice ordförande. Han tycker att "socialisterna och liberaler dumförklarar Sveriges kvinnor" då de är mot vårdnadsbidraget.Nej, Christian. Vänstern och liberalerna smartförklarar den hysteriska majoritet av kvinnor som inte valt att gå på vårdnadsbidrag: 1,8 procent av de föräldrar som är berättigade har utnyttjat vårdnadsbidraget under 2009.90 procent av de som tagit ut bidraget har varit kvinnor.Att invandrarkvinnor som inte har något val väljer vårdnadsbidrag i något större utsträckning är ett stort misslyckande. Vi tycker inte att de är dumma. Vill bara att de ska ha ett jobb. Och att deras barn ska ha en bra språkutveckling. Något som hämmas av vårdnadsbidraget enligt KD själva. Att dessutom insinuera att det är diskriminerande att vilja att dessa kvinnor ska ha ett jobb att gå till det är att dumförklara sig själv.Men valfriheten då? KDU och C...
Mer om: Kristdemokraterna
EU skärper tonen mot Carlgrens vargfiasko
2011-06-16 16:49:00
JAKT. Efter den strida ström av kritik som gång på gång riktats mot alliansens fiaskoartade vargjakt skärper nu EU tonen rejält mot ansvariga ministern Carlgren. SMB rapporterar:EU-kommissionen skärper tonen och anklagar nu Sverige för att bryta mot EU:s naturlagstiftning .Sverige anklagas för att bryta mot lagen på flera punkter:Målet med högst 210 vargar är oförenligt med EU:s regelverk.Sverige bryter även mot EU-lagstiftningen genom att tillåta upprepade licensjakter på en strikt skyddad och hotad djurart - nämligen vargen. EU ger nu Sverige två månader på sig att anpassa sig till EU-lagstiftning annars kommer Sverige ställas inför EU-domstolen för brott mot naturlagstiftningen.Regeringen har de senaste året försökt att skicka in samma rapport tre gånger. En rapport de anser bevisar att skyddsjakten är befogad. De har varje gång fått samma svar - rapporten är otillräcklig, oavsett hur många gånger ni skickar in den.Det har stundtals varit smått underhållande att följa debatt...
Mer om: Centerpartiet
Ändringarna i utlänningslagen effektlösa
2011-06-16 15:00:00
MIGRATIONSTOKERI. Regeringens ändringar i utlänningslagen var alldeles för svaga och diffusa. Nu har effekten av det börjat uppdagas. Ekot:Camilla Östgren hoppades att den nya lagen skulle hjälpa familjen att inte splittras.Men nu tvingas hennes man och pappan till hennes 18 månader gamla dotter Gloria att åka till Iran, landet som han flydde från, för att ansöka om familjeåterförening.? För mig känns det fullständigt absurt att nästintill tvinga människor att av ren formalitet återvända till det land som de flytt från för att de ska kunna ha ett värdigt liv tillsammans med sin familj och ha rättigheterna i landet. För mig så känns det hjärtlöst, säger Camilla Östgren till Ekot.Det är bortom hjärtlöst, det är rena dumheter och visar på en enormt bristande förståelse för de som flytt förtryck.Men Camilla Östgrens fall är inte unikt. Sanna Vestin, som är sakkunnig för flyktinggruppernas riksråd, möter många familjer som har haft förhoppningar om att få söka uppehållstillstånd utan att...
En jordbrukar-näringslivs allians i riksdagen vill stoppa rörligheten över
2011-06-16 14:30:00
VERKLIGHETEN RINGDE. Annika Qarlsson (C), riksdagsledamot:En socialistisk-nationalistisk allians i riksdagen vill stoppa rörligheten över gränserna. Socialdemokraterna, Miljöpartisterna, Vänsterpartisterna gör nu gemensam sak med Sverigedemokraterna. Det i en fråga som rör människors rörlighet över gränserna.[?]Det är just den fria rörligheten för arbetstagare och företagare som är fundamentet i EU-samarbetet. Det bygger på devisen att om inte varor och tjänster passerar gränser så riskerar snart arméer och soldater att göra det. [?] I Centerpartiet är vi glada att människor vill komma hit för att bygga skolor, plocka bär och utveckla it-lösningar.Sammanfattningsvis: Den nationalsocialistiska majoritetskoalitionen i riksdagen vill stänga gränserna och därmed blir det krig och inga jordgubbar.
Näringsministern berättar om apotekare hon inte träffat
2011-06-16 14:20:00
?KONTAKTER?. Lite roligt är det allt. Västerbottens Folkblad:Från sin plats i riksdagens talarstol beskrev centerledaren i målande ordalag hur Ann-Christine Nygren övertog apoteket i Norsjö för en tid sedan.Maud Olofsson berättade att Ann-Christine stortrivs med livet som företagare, även om det kan vara slitigt mellan varven. Ann-Christine Nygren kommenterar:? Riksdagsdebatt? säger Ann-Christine förvånat.Visst. När träffades ni, du och Maud Olofsson?? Vi har aldrig träffats.Inte?? Nej.Hon kanske deltog när apoteket invigdes?? Nej. Men det hade varit roligt om hon hade kommit (skratt). Jag vet faktiskt inte varför hon nämnde mig.
Björklund missförstår lex laval
2011-06-16 14:00:00
LÖNTAGARE. Jan Andersson faktakollar Jan Björklunds uttalande från partiledardebatten igår:Jan Björklund lyfte frågan om Lex Laval och om utstationeringsdirektivet i dagens partiledardebatt. Eftersom jag som ansvarig för denna fråga i Europaparlamentet under flera år la jag märke till tydliga kunskapsluckor i Jan Björklunds argumentation.Björklund menade att vi i Sverige kan hävda svenska avtal då utländska byggföretag kommer till Sverige med utländsk arbetskraft. Det är en sanning med flera modifikationer. Sanningen är att man bara kan hävda de minimivillkor som finns i de svenska avtalen. Det innebär att utländska företag kraftigt kan pressa ned villkoren i avtalen mot de minimivillkor. Minimivillkor är inte det normala för den svenska arbetskraften. För det andra kan man inte kräva svenska kollektivavtal om dessa minivillkor är uppfyllda. Det blir med andra ord lettiska , estniska och polska avtal som gäller om minivillkoren är uppfyllda. Dessa avtal ligger inte i nivå med de nor...
Mer om: Arbete , Europeiska Unionen
Reinfeldt kräver oppositionens stöd för skattesänkningar
2011-06-16 13:30:00
NOTIS. Vi har misstänkt det länge. Nu är det officiellt. Fredrik Reinfeldt har blivit Göran Persson. DN:Socialdemokraterna måste vika sig om skatterna ? annars hotar regeringskris. Nu varnar Fredrik Reinfeldt oppositionen för att stoppa det femte jobbskatteavdraget.Fast det är kanske orättvist att jämföra med Göran Persson, han förstod i alla fall när han saknade riksdagsmajoritet och handlade därefter. Han förhandlade liksom inte med V och MP för att han tyckte det var roligt.
Mer om: Moderaterna
Remissinstanser kritiska till gårdsförsäljning
2011-06-16 13:00:00
KRITIK. Sveriges Radio:Förslaget om gårdsförsäljning av alkohol får skarp kritik från många tunga remissinstanster. Enligt Statens folkhälsoinstitut kan förslaget medföra negativa konsekvenser för folkhälsan.? Vår analys visar att om förslaget skulle gå igenom så skulle vi se en fördubbling av den alkoholrelaterade dödligheten och alkoholrelaterad misshandel, säger Sarah Wamala, generaldirektör på institutet och påpekar också att det vore ett avsteg från sven alkoholpolitik.Problemet med gårdsförsäljningen är att den inte på något sätt begränsas till gårdar eller egenproducerad alkohol. EU-reglerna medför att det ska vara samma regler för alla. Sveriges Radio igen:Flera instanser påpekar är att definitionen av gårdsförsäljning som det såg ut från början har omdefinierats för att inte strida mot EU-rätten när det handlar om fri etableringsrätt och den fria rörligheten av varor.Som förslaget ser ut nu är gårdsförsäljning egentligen ett missvisande ord eftersom det inte ställ...
Mer om: Vård
"Det finns risker med allt?
2011-06-16 12:30:00
NOTIS. Kaj Raving:Regeringens välfärdsråd vill tvinga kommunerna att betala en bättre ersättning till privata hemtjänstföretag skriver Kommunalarbetaren. Bakom välfärdsrådet står bland annat Almega, arbetsgivarorganisationen för just privata hemtjänstföretag. Privata hemtjänstföretag vill alltså att privata hemtjänstföretag ska få bättre betalt. Surprise!Samtidigt så medger man att det kan leda till en dyrare hemtjänstnota eller sänkt vårdkvalitet, men ser det uppenbarligen inte som ett större problem. Ulf Lindberg, näringspolitisk chef vid Almega [och FP-politiker]:? Det finns risker med allt.Visst gör det. Inte minst finns det uppenbara risker med privatiserad välfärd...
Vårdval riskerar stänga vårdcentraler i Värmland
2011-06-16 12:00:00
?VALFRIHET?. NWT:I dag, tisdag, ska politikerna i landstingsstyrelsen ta ställning till förslag om stängning av vårdcentralerna i Deje och Koppom och krympning av verksamheten i Åmotfors. Protesterna från ortsbefolkningen har varit intensiva. Men inom ett par år kan avsevärt fler vårdcentraler än så vara på fallrepet. Åtminstone nio landstingsdrivna vårdcentraler berörs enligt primärvårdens egna beräkningar. Fyra av dessa finns i Karlstad med närmaste omnejd. Orsaken är landstingets kroniskt dåliga ekonomi. Ständigt nya kostnadsnedskärningar måste till för att utgifter och inkomster ska gå ihop. Det gäller alla specialiteter men inom primärvården anser man sig vara mer illa ute än på andra håll. Bakgrunden är bland annat Hälsoval Värmland, det nya valfrihetssystemet. Det innebär valfrihet för patienter men också för utförare. Vem som helst, inte bara landstinget, får driva en vårdcentral bara man uppfyller uppställda krav.
Mer om: Vård
Public service-utredningen inledd
2011-06-16 11:30:00
UTREDNING. Kultur kollen:?Alliansen vill lansera ett alternativ till tv och radioavgiften för att finansiera public servicesektionen. Viljan är att mediamarknaden ska fungera bättre skriver Lena Adelsohn Liljeroth på en debattartikel i DN idag. Men oron är stor för att utredningen ska komma fram till ett förslag som försämrar möjligheten för public servicesektorn att vara oberoende och en garant för demokratin?Riksdag & Departement meddelar att Moderaterna har tvingas backa på många av sina vansinniga idéer:En annan mer grundläggande tvistefråga har handlat om hur pass brett uppdrag som public service ska ha. Medan Moderaterna betonat att public service ska stå för kvalitet, och vara ett komplement till det kommersiella utbudet, har de övriga allianspartierna argumenterat högljutt för att även lättsam underhållning och nöjesprogram också måste få finnas i public service utbud. Och det verkar som att kulturministern fått backa även här. - I direktiven slås det fast att ...
Studentkårerna lever farligt
2011-06-16 11:00:00
UTBILDNING. Expressen:I juni 2009 klubbade riksdagen igenom att kårobligatoriet skulle avskaffas "för att ersättas med ett modernt system för studentinflytande 1 juli 2010". Från och med då blev det frivilligt för landets studenter att bli me d lem i en studentkår.Enligt SFS, Sveriges förenade studentkårer, fanns omkring 80 studentkårer i Sverige innan kårobligatoriets avskaffande - i dag finns 60 - 65 stycken kvar, men många kårer har valt att gå ihop.Enligt Tidningen Studentliv, som ges ut av Tjänstemännens central­organisation, TCO, Sveriges största fackliga organisation för akademiker, som i vintras frågade 44 kårer hur många av deras studenter som valt att gå med i kåren sedan obligatoriets avskaffande så hade i genomsnitt 50 procent valt att bli medlemmar.Alltså har landets studentkårer förlorat hälften av sina medlemmar sedan kårobligatoriet avskaffades.Problemet med studentkårer är att de är lite som gatlyktor. De är jäkligt nyttiga för alla men förbannat svåra att ta betalt...
Mer om: Utbildning
M privatiserar allmännyttan i Staffanstorp
2011-06-16 10:30:00
MAKTMISSBRUK. Vi har tidigare skrivit om Moderaten Möller som oetiskt utnyttjat systemet för att ta sig in på ett SD-mandat i Staffanstorp. Men Moderaterna i Staffanstorp pysslar även med annat fulspel i kommunen. Sydsvenskan:Moderaterna och Staffanstorpspartiet drev på måndagskvällen med hjälp av Leif Widmark, på ett kapat mandat, igenom beslutet som ger Staffanstorpshus rätten att sälja sina hyreslägenheter....- Varför har ni så bråttom när ni vet att så många har begärt folkomröstning? undrade Agneta Nilsson (S).SPI:s Kjell Jönsson var undrande till Moderaternas bostadspolitik.- Michael Sandins Staffanstorp är en jäkla bra kommun att bo i, men var ska vi bo när vi lämnar villan och inte har råd att stoppa in 3,4 miljoner i en bostadsrättslägenhet.Leif Widmark är partiledare för Staffanstorpspartiet, ett gäng som hoppade av Ny Demokrati och som nu hjälper Moderaterna att hetsa igenom utförsäljningar utan folkligt stöd.Henrik Lethin (M) avslöjade att Staffanstorpshus avbrutit all...
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33650 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss