TopplistanPolitikDetaljer för "Med egna ord."

Med egna ord.

Med egna ord.
En tonårssosse med båda fötterna på jorden och huvudet i det blå. Nyfiket och provocerande skriver jag om det som händer i den politiska hetluften. En röd nagel i ögat på borgerligheten helt enkelt.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

8,5 timmar skola
2008-08-30 02:54:00
Jag tycker nästan att det är på tiden att man kräver 6 timmars skoldag! Nu är jag å ena sidan väldigt nöjd med schemat eftersom jag "bara" går 6 timmar på måndagar och halvdag (dvs ca 4 timmar) på tisdagar och onsdagar (om man bortser ifrån ryskan på kvällar). Men torsdagar och fredagar börjar jag 8 och slutar halv 17. Tycker ni att det låter rimligt med så långa skoldagar? Jag gör i varje fall inte det. Idag var dock dagen lite speciell, på förmiddagen hade vi NV3or en klasstävling (som min klass vann stort). Kl 12 hade jag ett möte med Sveriges Elevråd SVEA på WUC. Och så tre timmars teater nu på eftermiddagen. Ser verkligen fram emot just den kursen, det bor ju en liten skådespelare i mig.Om en halvtimme ska jag iväg på kräftskiva, så nu måste jag rusa. Äntligen helg! Kanske hinner blogga lite mer.
Är Göran Persson Sveriges svar på Elton John?
2008-08-30 02:42:00
Klockan börjar närma sig två, under en kräftskiva på norr i Örebro hörs följande: - Att säga att man bor granne med Elton John är som att säga att jag bor granne med ... Göran Persson.- HAHAHA, varför just Göran?- Vet inte, men han är väl typ Sveriges Elton John ......whatever...
Dagen som var
2008-08-27 22:57:00
Fortsatt framgång på shoppingfronten. Idag kom jag hem med ett par nya skor. Kom undan billigt där! Köpte också ett par designbyxor, en fancyklocka och vintershampo & balsam. Använder mig av märket Paul Mitchell, 200:-/flaska är rätt dyrt men absolut värt det.Denna onsdag kommer jag i framtiden att komma ihåg som dagen då jag rotade i en offentlig papperkorg i Örebros näst största galleria! Jag och en anonym uteliggare, på var sin sida av ... ja, jag kan kort säga att det handlade om att jag vid lunchtid idag slängde en påse utan att försäkra mig om att den var tom. När jag flera timmar senare inte kunde hitta vissa grejer blev jag fast övertygad om att de låg i påsen. Som låg i en papperskorg. Mitt i stan. Jag kan även nämna att där låg den inte! Herregud så pinsamt, men det är väl sådant som jag kommer kunna skratta åt en vacker dag.
Örebroshopping
2008-08-26 20:33:00
No shoes. Still no shoes. Och ingen höstkappa heller för den delen! Däremot lite underkläder från Calvin Klein och i.d. smink. Och så några småplagg. Det slog mig idag att servicen är så himla olika från affär till affär! Ibland får man sådana jobbiga affärsbiträden efter sig, de som frågar hela tiden vad man letar efter, försöker prata, undrar om saker och ting passar. Jag menar, herregud, passar det inte mig går jag ut och byter storlek! Och vill jag ha hjälp så frågar jag! Sedan finns det några vänliga själar som bara finns där om man behöver något. Som på Twilfit idag, där jag fick en hel lektion i BH-storlekar (äntligen!). Jag tror att det är den affär i Örebro där de ger bäst service faktiskt. Så måste det vara. Klenisar gillar jag inte heller. Ni vet, sådana som inte vågar säga att saker och ting inte alls passar en. De som bara ler och vill sälja massa skitsaker som säkerligen kommer reas ut till halva priset en vecka senare för ingen har köpt skiten på ett bra tag. Värst id...
Bloggrundan klar
2008-08-25 23:16:00
Nu är bloggrundan klar, dags att börja dra sig mot sängen. Upp idiottidigt imorgon, tack och lov slutar jag efter lunch. Då ska jag ut och shoppa tills jag skiter i brallan. Godnatt.
Jag mår disktrasa
2008-08-25 22:38:00
Long time no see mina vänner, detta har berott på att jag har åkt på influensa och i princip sovit bort helgen. Nåja, inte riktigt. Jag har ätit kräftor och gått långa promenader. Och ätit B&J till frukost. Idag har jag mått skit. Skit som fan. Ni vet när man är öm i musklerna, lite varm och är på gränsen till att dö samtidigt som man går i skolan och har tunga kurser som matte D, eng C och fysik B. Mår verkligen disktrasa.
Visade fittan i fiendens lokaler
2008-08-20 16:02:00
Fick helt oväntat tid hos gynekologen idag, två timmar efter att ha varit i kontakt med vårdcentralen. Blev vidareslussad till en privat vårdcentral på öster, så det blev till och med extra spännande denna gång. Gynekologen visade sig senare vara mamma till en av mina klasskompisar. Tyckte väl att hon påminde mig om någon! Nu är jag hur som helst en erfarenhet rikare, och även lite kunnigare gällande privatvård inför framtida politiska diskussioner. Den här veckan har verkligen varit innehållsrik, har tusen olika tankar och idéer jag skulle vilja dela med mig av. Just nu hinns det inte med, jag ska på middag hos Patrik. Kanske imorgon?
Reinfeldts agerande är antidemokratiskt
2008-08-18 10:48:00
Alla vet numera att Reinfeldt skiter i brallan vid blotta tanken på att möta Sahlin i en offentlig debatt. Jag blir både frustrerad och arg över att han tillåts komma undan med att ena veckan stå där med sin "Jag är redo, Sahlin"-bullshit, för att senare ställa in en sedan länge inplanerad debatt. Pressekreteraren säger att de vill att debatten ska tas först när budgetförslagen är klara. Mm, för att alla invändningar och protester från väljare och media ska komma först då det är försent? Eller är det så att statsministern inte vill debattera Sveriges utveckling de senaste två åren? Frustrerande är ordet.[update]Jag vet inte vad som krävs för att få Reinfeldt in i en TV-studio (han beter sig som en unge som inte vill gå till tandläkaren), men en namninsamling kan kanske skapa lite debatt kring vikten av att ha en debatt. Jag menar, han är statsminister i en demokrati ... vissa saker bör man faktiskt kunna tvinga honom till. Skriv på här.
Ägget vs hönan
2008-08-17 22:18:00
I vanliga fall brukar människor först skaffa sig ett jobb och därmed en inkomst och sedan planera det roliga. Jag gör tvärtom. Det är fest, det är kryssning, ännu mera fest och så min 18års dag. Dessutom ska garderoben fräschas upp och så planerar jag att resa bort under en vecka i höst. Inte tala om längtan till solen i december-tider. Om jag har ett jobb? I wish! Får fortsätta leta, och om ni har några tips är det mycket välkommet.
Greatest hits of Alesia
2008-08-15 02:05:00
Nu har jag suttit här på expen ett tag och ringt viktiga calls inför ESF 2008. Sedan skulle jag härifrån, för ungefär tre timmar sedan. Så blev icke fallet. Istället fastnade jag i mitt arbete med en egen sångbok. Eller ja, det är ju inte mina låtar direkt, men det är en bra blandning kan jag lova! Alltifrån Staten och kapitalet till Pride och Ängeln i rummet. Främling finns också med. Alla låtar är med ackord, min ambition är att kunna tralla till de på gitarr någongång. Omslaget till sånghäftet skulle göra succe som valaffish 2010. Eller vad tror ni?Vepsä, Jytte, Marita och Mona.
Been there, seen that!
2008-08-14 23:45:00
Jag har själv varit ute på Östersjön och tagit bottenprover. Det var sjukt, för det luktade svavel och såg ut som skit. Man måste se det för att förstå vad förbränningen av fossila bränslen gör med havsbotten. Läs artikeln "Världshaven dör i alarmerande takt" och beklaga. Själv knåpar jag ihop en insändare imorgon. Det är det minsta jag kan göra.
Nollvision mot droger
2008-08-14 23:27:00
Läser i svenskan och DN att allt fler ungdomar knarkar nowdays. Och jag undrar, är det verkligen så konstigt? De senaste åren har samhället bedrivit en kampanj för att övertyga ungdomar om att alkohol smakar illa och är farligt för hälsan. Man har lyckats, det kan jag tala om för er. Allt fler kommer till insikt om att de inte behöver svälja illaluktande vätska som bränns i magen och förstör levern och hyn för att bli berusad. Istället kan man dra en lina, lite dyrare men mycket spejsigare. Vad är grejen med att gå lös på cancerpinnar (och få fjortisstämpel på köpet) när man kan bli hög på gräs? Är inte det lite av en dubbelmoral att säga vilken slags planta som är okej att röka? Är det inte själva rökandet som är problemet? Vi kommer aldrig kunna vända trenden så länge vi sänder ut dubbelsignaler. Det är egentligen ingen större skillnad på berusande substanser, och även om det vore det så är det inte det som är problemet. Problemet är att vi använder det. Och nu är det ingen moralp...
Börjar dagen med en RedBull
2008-08-14 14:13:00
Går upp alldeles för sent och börjar dagen med lösgodis och RedBull. Sedan kryper jag ner i sängen igen, nu med datorn i famnen och får en mailsvarsförstoppning utan dess like. Att det ska vara så svårt att hitta rätt ord, avsluta på rätt sätt och ha den där balansgången mellan officiell och personlig. Usch. Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning.
11 öppna homosar i OS
2008-08-13 10:49:00
Egentligen tror jag ju att det är många, många fler. Men det är kul att åtminstonde 11 är öppna med det. Norges handbollslag har tydligen ett par, och ett snyggt sådant. Gro Hammerseng och Katja Nyberg. I Norge får man i övrigt ingå i äktenskap oavsett sexuell läggning. Läste en gammal intervju med en kinesisk flata här om veckan, och fick veta att homosexuallitet i Kina sågs fram till 2001 som ett psykiskt sjukdomstillstånd och var klassat som ett brott fram till 1997. Men historiskt sett verkar Kina ha varit relativt tolerant mot homosexuella. Nåväl, vill ni veta vilka de andra 9 homosar är finns det en artikel om det på QX.se, nu ska jag skutta till banken.
Ikväll kl 21
2008-08-13 10:21:00
"Remember the titans" på TV9! Filmen som får mig att gråta som ett barn. Skulle kunna se hur många gånger som helst.
Fräscha bloggar
2008-08-13 10:21:00
Nu får det vara nog med skitbloggläsandet. Bloggar á la WannabeRichAndFamous-Blondinbella är inget jag kommer att följa under hösten. Förstår inte hur jag, likt hundratusentals andra, kunde vara så dum att lägga ner min tid på att läsa bloggar jag absolut inte får ut någonting av. Men nu är den tiden över och det är jag glad för. Jag har hittat två nya pärlor i bloggosfären: Carolina Gynning och Dominika Peczynski. Grymma brudar som knappast behöver någon närmre presentation.
Det börjar dra ihop sig
2008-08-13 10:21:00
Nu är det ganska precis en vecka kvar innan jag börjar skolan igen. Det här är alltså sista veckan av mitt sista sommarlov! Idag har jag redan hunnit cykla till skolan och ta ett stort skåp (vi har ett hierarkisystem bland skåpen), så det bådar gott inför terminstart. Idag ska det städas, tvättas och planeras en massa.
Godnatt
2008-08-13 01:24:00
Nu är jag hemma från expen, med rödsprängda ögon och energibrist. Orkar inte ens klä av mig. Förresten var det första gången jag var på expen till efter midnatt, och det var inte roligt ska jag tala om för er. Man hör konstiga ljud och får rysningar som om någon vore där. Så idag fick jag gå genom rum för rum med ett paraply (kunde inte hitta basebollsträn?) och pepparsspray i handen. Nåväl, imorgon ska jag dit igen. Nu ska jag sova.
Ett fantastiskt initiativ
2008-08-12 14:01:00
http://www.statyupproret.se/Okej, såhär ligger det till. I samhället har vi idag strukturer som ligger i grund för männens dominans på samhällets alla områden. Bland annat på arbetsmarknaden, inom rättsväsendet och i hemmet. Börjar man titta på siffror, vilket många kan ju tycka är tråkigt, kan man inte annat än vara ledsen över hur mycket vi har kvar att uträtta inte minst i Sverige. Hur som helst. Många säger att de vill ha ett jämställt samhälle, men i praktiken uppmuntras vi till raka motsatsen. Till exempel har vi ett vårdnadsbidrag som uppmuntrar kvinnor till att vara hemma och ta hand om barnen och sedan leva på en betydligt mindre pension än männen. Inom sporten har vi något som heter landslaget och "damerna" (inte för att tala om löneskillnaderna där!) Och så har vi massa män av stål som står här och där i våra städer och ger ett intryck av att det bara är männen som har gjort gott för landet. Det är en av sakerna som vi kan, och ska, ändra på. Det finns otroligt många bort...
Skatteåterbäringen!
2008-08-12 10:43:00
Ärligt talat visste jag inte att jag betalade skatt. 212:- blev det i alla fall!
Nästa vecka
2008-08-10 22:29:00
Nästa vecka kommer bli kaos. Det är sista veckan av mitt sista sommarlov. Då är det bara att städa, organisera mappar på datorn och i bokhyllan, tagga inför sista året på Karolinska Läroverket. Det är inte enkelt det här, för jag minns exakt hur det var att sitta uppe hela natten och skriva värdelösa uppsatser och det känns verkligen som att jag är snart där igen. Nä, det här året kräver bättre planering om jag ska få mitt liv att gå ihop. Därför inleder jag denna heliga vecka med att planera inför hösten!
Vem ägnar sig åt cykling?
2008-08-10 17:24:00
Å herregud vad tråkigt det är att kolla på cykling! Och vad är det för människor som ägnar sig åt det egentligen? Allvarlig talat, hur tråkiga är inte träningarna? Den där Emma Johansson är från Sollefteå läste jag någonstans, och henne kan man ju förstå liksom ... bor man i Norrland får man säkert cykla väldigt långt, och då kanske man tänker "Idag tog det bara 2 timmar att cykla till skolan, det är femton minuter minre än förra månaden - I'm getting good!" Nä, skämt åsido. Jag förstår verkligen inte vad det är för folk som ägnar sig åt cykling. Kan man ha en talang inom sporten? I vilken ålder upptäcker man det?
Regeringen är desperat
2008-08-10 12:06:00
När man hör en viss partiledare säga "Vi måste hålla koll på Ryssland och FRA är ett viktigt verktyg i det arbetet", då är det illa mina vänner. En stor och fet paranoidvarning där. Tretton år i det militära sätter sina spår. Han väntar alltså fortvarande på ryssen. Kul kille. Det andra tragiska i det hela är att regeringen försöker använda krisen i Kaukasus för att legitimera massavslyssning. Det luktar Bushretorik över det måste jag säga.
Är man stor och stark måste man vara snäll. Eller?
2008-08-09 12:07:00
Många av världens konflikter (om inte alla?) går liksom att känna igen sig i. När man var liten, satt i sandlådan käkandes fågelskit och muckade gräl med de andra barnen. Man skulle alltid visa att man kunde spöa skiten ur den som muckade med en, varesig man kunde det eller inte. Oavsett om det var värt det eller inte. Och så slutar det med att man beskyller varandra för att ha börjat. När man växer till lär man sig välja sina strider. Man mognar till brukar det heta. Att Ryssland bombar sönder städer i Georgien är inget tecken på mognad. Är man stor och stark måste man vara snäll, vilket är skitsvårt och skitjobbigt för många gånger betyder det att man får ta skit för allt utan att kunna göra någonting åt situationen. Men Ryssland har nog en hel del att vinna på att inte sparka på dem som redan ligger, man brukar ju säga att om man ska slåss så ska man slåss med någon i sin egen storlek.SvD1, SvD2, DN, Aftonbladet.
Ett rejält träningspass
2008-08-09 11:13:00
Ett härligt träningspass fick jag mig nu på morgonen när jag hjälpe till vid en flytt. Det där härliga pirret i armarna och ryggen har jag inte känt sedan Friskis kom igång med sitt sommarschema som inte inkluderade några intensivpass. Ska ut och jogga nästa vecka, nu när det är OS och allt handlar om idrott blir man ju faktiskt lite taggad. Och på tal om OS så spelar Sverige mot Argentina senare idag! 2-0 till Sverige blir det.
Fan.
2008-08-09 10:05:00
Minns ni att jag köpte mobil för knappt en månad sen? Jag tappade den i fontänen utanför centralen i Stockholm, och den gick inte att rädda. Så då är det bara att köpa ny mobil. Och det står faktiskt inte högt upp på min priolista just nu.
Sverige - Kina
2008-08-09 10:05:00
Sitter här med tallriken i famnen och kollar på fotboll. Kan inte låta bli att anmärka på kommentatorernas kommentarer och brist på intresse för matchen. Idioter. Man blir totalt jävla otaggad av deras fem minuters tystnadspauser mitt i matchen. Eller kommentarer ā la "ja. nu blev det mål." efter en kvittering! Kassörskan på Konsum skulle kommentera matchen bättre.
Frankrike 08
2008-08-09 10:05:00
Här skulle man kunna tänka sig bo, eller hur?Ser ut som en nöjd skitunge!Jag och Sirwa, som också är kortens ägare, i ett tappert försök att se pigga ut!
Stina, we like!
2008-08-09 10:05:00
Idag kom Stina över och lagade mat åt mig. Sedan satt vi och pratade i fem timmar. Nu ska jag kolla på Hemsökta hus på TV4+. Och det här måste vara det tråkigaste men ändå mest informativa inlägget jag fått till. Tack och hej.
Nu är jag hemma
2008-08-09 10:05:00
Jag skulle verkligen kunna skriva skiten ur er just nu... Jag har stekt mig i 50 graders värme i en vecka, flörtat med italienare och dansat till gryningen varje dag. Jag har varit i Marseille, pallat meloner och badat i medelhavet. Totally lovely. Och som grädde på moset gick jag i Prideparaden idag. Som ni förstår orkar jag inte skriva om allt det där. Och även om jag hade orkat vet jag inte hur eller vart jag skulle börja. Bilder kommer. Nu mina vänner, ska jag sova. Hörs imorgon! http://www.stockholmpride.org/Feel/Pride-Paraden/Bilder-fran-paraden/
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33650 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss