TopplistanReligionDetaljer för "Livsagnostiker, en eko-pagans blogg"

Livsagnostiker, en eko-pagans blogg

Livsagnostiker, en eko-pagans blogg
En resa, ett sökande, olika jag, olika frågor och mina svar på allt där emellan. Paganism, Ekologiskt, Wicca, Personligt och Yoga.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Enkel wok med quornbitar i ölmarinad
2012-05-29 11:30:00
I går så hottade jag till maten lite extra med öl och grillkrydda och här nedan kommer resultatet! Gostomte som i normala fall avskyr öl slängde i sig maten för att det var så gott.Ingredienser:öl (Mariestads starköl)grillkryddasalt olivoljatagliatelle (4 garnnystan)valfri wokquorn 'kyckling'-bitarTid: Max en halvtimme Tillagning:Häll i lagom mycket olivolja, ta i lite överkant. Koka upp vatten, salta och häv i tagliatelle, jag valde fyra nystan så att det inte skulle bli för mycket (koka i 8 min). Häv ned valfritt mycket 'kyckling'-bitar, jag tog 2/3 av påsen. Krydda rikligt med grillkrydda och stek en stund, ta ett medicinmått med valfri öl, själv tog jag Mariestads starköl, och ringla över. Stek en liten stund till och se till att röra om under tiden.Innan bitarna är klara så häv i woken, jag hade cirka halva min stora wokpåse kvar sedan tidigare - jag tog allt men men i omgångar. Krydda med grillkrydda och ett mått öl. Stek och rör om ett tag.När tagliatellen är klar häll av...
Spenatstuvning - det enkla sättet
2012-05-28 03:21:00
När jag var liten så fullkomligt älskade jag min mammas spenatstuvning, det var bland det bästa jag visste! När jag nu är äldre och utflyttad så har jag försökt mig på att göra spenatstuvning med varierande resultat, men nu senast fick jag till det. Jag tänkte att det kanske finns andra spenatälskare som mig därute så för er skull delar jag med mig av hur jag gjorde.Ingredienser1dl mjölk1,5 msk mjöl1 msk matfett1 krm saltsvartpeppar(fryst) hackad spenatTillagningHäll först i mjölk och mjöl och rör om (alt. i en shaker), därefter matfett och salt, rör om (bra grund så att inte spenaten bränns vid). Häv i fryst hackad spenat. Hacka och rör om med jämna mellanrum. Viktigt: ställ av på kall platta då och då så det inte bränner vid i botten. När det börjar koka så rör om konstant i 5 minuter. Därefter: svartpeppar efter behag och några klickar matfett. Bon Appetité!
Tillsammans kan vi rädda Amazonas på 48h
2012-05-23 23:46:00
Den Brasilianska kongressen har godkänt en lag som ger bönder och skogshuggare(!) fria tyglar att hugga ned regnskog, med andra ord Amazonas som står för 20% av jordens syreproduktion! President Dilma kan veto lagen och vi har 48 timmar på oss att få henne att vilja göra det.79% av Brasilianarna är emot lagen och än så länge har 1.9 miljoner människor runtom världen skrivit på Avaazs namninsamling. Eftersom det är något som verkligen kan påverka hela jordens befolkning så har Avaaz, Greenpeace, WWF och huvudorganisationer i Brasilien gått samman för att få Brasiliens president att bevara en av de viktigaste regnskogar vår planet har. Jag har skrivit på namninsamlingen eftersom det för mig som både pagan och medmänniska är självklart att den lagen ska rivas upp.Du kan läsa mer och skriva på här: namninsamlingOm du följer min blogg via bloglovin så 'gilla' inlägget, om du har en egen blogg skriv ett inlägg och om du har twitter, google+ eller facebook så länka direkt till namninsaml...
Petition: 1 trillion dollar till oljebolag, nej tack!
2012-05-17 12:34:00
Visste du att varje år så ger världens regeringar 1 trillion dollar av våra skattepengar till olja- och kolföretag? I helgen så är det G8-möte och bland annat Obama har sagt att han vill sluta med dessa betalningar. Därför har Avaaz en petition som skickas till alla G8- och G20-ledare där vi ber dem att lägga pengarna på ren energi istället och att göra dessa betalningar till en top-prio på 'Rio Earth Summit'.Som pagan tyckte jag det var självklart att skriva på den här namninsamlingen, jag behövde inte ens tänka efter. Just nu har 110 931 personer skrivit på (och det ökar för var sekund), målet är 250 000 underskrifter. Vill du vara med och göra en förändring?Namninsamlingen finner du HÄR!
Stjärneholms borgruin
2012-05-15 12:45:00
På 1500-talet lät den danske rikshovmästaren Mogens Gyllenstjerna uppföra Stjärneholm. Det var mer en herrgård än försvarsanläggning, som var populärt att bygga under denna tid. Tyvärr raserades borgen redan 1613-27. I dag finns endast en del av grundmurarna kvar.GullvivaVad som är kvar av borgenAlla foton tillhör och är tagna av Livsagnostiker.
Mer om: Natur , Historia
Tydligen kackerlackor i huset, nu då?
2012-05-10 20:28:00
Jag känner mig lagom förbannad nu. Kom hem för en stund sedan och fick se en lapp i trappuppgången från någon av grannarna... tydligen har vi kackerlackor i huset och om vi ser några så ska vi göra en felanmälan till hyresvärden.Jag har än så länge lyckats hålla mig undan skadedjur, det närmaste har varit silverfiskar (vilket jag fick för första gången när jag flyttade hit) som jag sprejat ihjäl och inte sett på flera månader. Nu däremot så ska jag behöva ha korpgluggarna öppna för 1-2 cm stora kackerlackor i badrum och kök. Jag blir så arg och ledsen. Det borde räcka med spindeln (jag avskyr spindlar) som huserar i sovrummet, jag vet att den gör det, jag ser gångvägarna av spindeltråd den skapat överallt men jag har inte sett själva spindeln ännu.Är det någon som har tips gällande kackerlackor och deras eventuella existerande?
Mitt stackars altare
2012-05-10 13:57:00
Om du frågade mig för några dagar sedan hur länge sedan jag skötte om mitt altare så skulle du endast fått en blank blick tillbaka, jag vet inte. Det enda jag visste om mitt altare var att det var grejer framför och dammet staplade sig ovanpå alla ting. I går fick jag äntligen tummen ur att ta hand om mitt altare. Jag dammade, jag gjorde det mer vårigt, jag pysslade helt enkelt. I samma hörn av mitt sovrum har jag också massvis med foton av platser jag vill besöka samt kvinnor både dåtida och nutida som inspirerar mig, de sistnämnda blev flyttade dit i går.Det känns rent och fräscht, mer inbjudande att sätta sig där en liten stund, tända några ljus och bara prata med Gudinnan och Guden en stund. Förhoppningsvis kommer jag hålla det så fint i framtiden också, speciellt när jag flyttat mitt nattduksbord dit där jag har alla mina wicca/paganska/ört/yoga-böcker ;)Om ni är intresserade så kanske jag lägger upp en bild när förflyttningen av bordet är klart och hörnet komplett!Hur ser...
Mer om: Religion
Vadå vegetarian på IKEA?
2012-05-06 00:49:00
Jag var i dag på IKEA och precis som alla köttätare blir jag också hungrig ibland så jag styrde kosan mot restaurangen. Det enda vegetariska alternativ var som alltid pasta med ratatouille, vilket inte är vidare festligt med tanke på vad IKEA erbjuder köttätarna. Än en gång saknade jag deras broccolibiffar de hade ett tag.Jag komponerade därmed min egna rätt: Ratatouille, pommes och bearnaise.Den vegetariska rätten kostade 35 kr medan jag betalade varje del individuellt och därmed endast 25 kr. Jag blev dock inte mätt förrän jag ätit upp min bulle.Frågan är ändå när IKEA ska ta vegetarianer på allvar?
Naturboost
2012-05-04 21:32:00
Jag har alltid med mig min mobil i högsta hugg och tänkte dela med mig av några av mina naturfoton tagna med just min mobil. Jag hoppas att ni får en underbar fredag och peppar inför söndag då det är fullmåne!Klicka på bilderna för större version :)
Mer om: Natur
Beltaine 2012
2012-05-02 17:46:00
Jag hade en riktigt mysig Beltaine, hann till och med se en eld den här gången! Jag gjorde inte så mycket men sände några tankar till Gudinnan, däremot har jag noterat explosionen i naturen de senaste dagarna. Det är så spännande att se att vissa platser så har syrenerna börjat blomma, på andra finns knoppar, på andra ställen har björken börjat knoppa och på andra inte alls. Det är en spännande tid!(klicka på bild för större bild)Jag vet inte om ni ser det samma men jag ser en kvinna som släpper iväg vår-önskningar (glöden) alternativt en kvinna som sträcker sina armar mot skyn. :)
Mer om: Religion , Natur , Högtid
Utrensning
2012-04-26 17:01:00
Jag började lite innan Imbolc att rensa ut både grejer och kläder som jag inte längre behövde. Jag har också sedan tidigare, i källaren, flera lådor med saker som jag borde sälja. Jag vet inte hur jag lättast blir av med allt och samtidigt får in lite pengar (är i behov av det). Bloppis har ju än så länge inte fungerat. Har du något förslag?Just nu, bara uppe i lägenheten har jag tre påsar med kläder. Hittade till och med lite barnkläder (storlek 146/152) från när jag var yngre! Kan ju inte behålla allt ;)
Inför Beltaine 2012
2012-04-23 20:33:00
Nästa måndag är det Beltaine och Valborgsmässoafton. Själv har jag en förhoppning på fint väder så att jag kan grilla något gott så som squash och vegetariska burgare, samtidigt som man kan sitta på gräset och vara social. Detta året ska jag också se till att se en brasa då jag helt missade det förra året tyvärr (men om jag minns rätt så hann jag grilla!).Det här är Beltaine i korthet enligt important.caBeltane is one of the four "fire festivals" or "greater sabbats". Although the holiday may use features of the Gaelic Bealtaine, such as the bonfire, it bears more relation to the Germanic May Day festival, both in its significance (focusing on fertility) and its rituals (such as maypole dancing). Some Wiccans celebrate 'High Beltaine' by enacting a ritual union of the May Lord and Lady.Klassiskt så brukar Sverige inte ha en majstång på Valborg/Beltaine, som tyskarna, men vi har i alla fall en brasa! Dock kan man ju om man bor utanför stan göra en egen majstång och om man bor i sta...
Mer om: Religion , Högtid
Hotad och knuffad för en 22-kronorsresa
2012-04-21 15:01:00
I veckan så filmades en kvinna som hölls fast och knuffades av biljettkontrollanter från Västtrafik då de sade att hon inte betalat för sin resa. Dock hade hon faktiskt stämplat sin resa, men de påstod att hon gjorde det 'försent', alltså att hon klev upp från sitt säte och stämplade när hon såg dem. Hon nekar till detta och säger att hon klev på precis innan.Kontrollanterna påpekar även att man ska stämpla direkt när man kliver på, vilket därmed innebär att hon gjort fel oavsett om hon gjort det för att hon såg dem eller för att hon gått in och därefter letat upp sitt kort. Vad innebär det? Att vi alla ska stå med våra kort i högsta hugg eller klamra oss fast vid mobilerna som om de vore livbojar? Jag menar, vi alla har klivit på en spårvagn och därefter letat upp vårt kort eller mobil, i alla fall jag (väskor är ibland för djupa för sitt eget bästa). Den enda information jag fått är att du ska kunna visa upp giltigt färdbevis när de frågar.En enkelbiljett inom Göteborg kostar 22...
Mer om: Debatt
UNICEF: Blogga och vaccinera 95 barn
2012-04-20 01:18:00
Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanjFoto: © UNICEF/Asselin
Bloppis 2
2012-04-19 17:53:00
Jag har sedan tidigare en bloppis uppe här, och nu lägger jag upp en till. Dock kommer alla kläder läggas upp på tradera någonstans tidig maj så om det är något du vill ha så slå till direkt :) Allt är i bra skick om  inte annat står!Klicka på bilderna för större bilder, jag har även fler bilder så som closeups på speciella brokader eller mönster. Mitt hem är djur- och rökfritt. Kläderna kostar allt från 15-150 kr och finns i allt från 36-38 och XS-S. Pris står under bilderna.Om du vill köpa eller har en fråga:Maila till livsagnostiker(at)gmail.comTajt kjol från H&M, 75 kr + fraktStorlek: 34 (längd: 32 cm)97% bomull, 3% elastanCorpse bride-tröja från ZARA, 70 kr + fraktStorlek: S, 100% bomullText: Zombie PortraitKan ha både vanlig ärm och 3-kvarts,den är egentligen ljusare, se nedan:detalj från föregående,samt rätt färgBH från Lindex - OANVÄND, 75 kr + fraktStorlek: 75ABH - OANVÄND, 90 kr + fraktStorlek: 70 AOverknee - använda 1 gång, 100 kr + fraktStorlek: 36-38Sammetsro...
Månstorps gavlar
2012-04-16 01:27:00
Med anor från medeltiden så står Månstorp upp, mitt i ingenstans. Litet men intressant, väl värt en titt om man har vägarna förbi (och åker in en bit och stannar vid ett hus för att sedan ta en stig till själva Månstorp).
Mer om: Historia
Ales stenar vid solnedgång
2012-04-15 23:45:00
Jag vaknade upp till en molnig dag trots att klart.se hade lovat solsken hela dagen lång, men jag såg mig inte slagen för det. Först blev det fika, därefter Månstorps gavlar (nästa inlägg) och Ales stenar i skymning. Jag pratade lite med stenarna och gav till och med en av dem en kram - det kändes rätt. När jag gick i mittskeppet fick jag sådan pirrig energi i bröstet, riktigt härligt och det var underbar utsikt vid branten bortom stenarna.Jag och stenen i förgrunden pratade liteutsikten!I och med att jag och Gostomte i dag var på både Månstorps gavlar och så klart Ales stenar så finns det nu en ny kategori där alla dessa inlägg kommer samlas, historia :)
Mer om: Historia
Tips: Kundaliniyoga och 2 min meditation
2012-04-11 01:15:00
Jag kan inte riktigt förklara hur mycket jag saknar kundaliniyogan från 2009, visst jag köpte boken men den står och dammar bredvid mina wicca-böcker. Nu när pilatesen slutar nästa vecka så saknar jag än mer yogan och därmed också Göteborg. Därför började jag leta kurser...I dag hittade jag två intressanta saker istället för kurser (hittade inga, varför börjar alla kurser i januari?). Den första är enkel kontorsyoga baserat på kundalini. Flera av positionerna finns under min etikett yogarelaterat men här har du .pdf jag hittade så slipper du skapa ditt egna program.Den andra var en text som avdramatiserar meditation. Idén är att meditera bara två minuter per dag istället för att försöka trycka in 15-30 min direkt. Med tiden så kunde man utöka. Intressant läsning med en enkel how to. Finnes här.
Vegetariskt på Mando i Malmö
2012-04-09 13:46:00
För den oinsatte så är Mando vid Lilla torg i Malmö ett steakhouse (som verkligen kan tillaga kött). I torsdags (skärtorsdag) letade jag och Gostomte efter ett matställe som kunde fylla båda våra behov (kött OCH vegetariskt) och tyvärr kammade vi hem noll runt Lilla torg tills vi kom till Mando på sidogatan.Gostomte hade något minne av att han hade läst något om vegetariskt när vi varit där innan (då jag fortfarande sporadiskt åt kött) så vi lusläste menyn de hade satt upp - ingenting. Tillslut bestämde sig Gostomte för att gå in och fråga och kom ut med svaret att de hade quornfilé! Han påpekade att de till och med verkade ursäktande för att de endast hade det som vegetariskt val(!). Riktigt positivt var att ALLA maträtter gick att få med quornfilé istället för kött så för mig blev det quornfilé noblis istället för fläskfilé noblis :)Medan vi satt och väntade på vår mat så hittade vi var Gostomte hade läst om vegetariskt. I nedre högra hörnet (punkt tre) på menyn stårJag förväntade...
Runstenar i västra Strö
2012-04-09 00:11:00
I dag var jag och Gostomte på bilutflykt på småvägar. På vår resa stötte vi på Västra-Strö-monumentet som restes 1000-1025 (senvikingatid). Det är sju stenar ute på en åker varav två är ristade, de vet inte vad syftet är med de andra fem. Tyvärr har tidens tand gjort så att baksidan, på en av dem (vänstra på bilden nedan), som var ett skräckinjagande ansikte och ett par nästan helt försvunnit. Den andra stenen har ingen baksida.I bakgrunden kan du se ryggen pånedanstående runstenar
Mer om: Livet
STOR måne
2012-04-07 22:52:00
För ungefär en timme sedan så kikade Månen upp ifrån trädtopparna. Hon var stor, gul och rund. Så vacker! Jag stirrade som en fåne, kunde knappt släppa henne med blicken. Nu någon timme senare är hon fortfarande stor men inte lika gul. Vacker är hon ännu.Om du har chansen så kika gärna och bara andas - njut.
Petition: Stoppa CISPA
2012-04-06 02:27:00
När vi, enade, fått USA att riva upp både SOPA och PIPA så har de nu kommit upp med ännu en lag som kommer ge både USA:s regering och privata företag rätten att bevaka allt vi gör på internet och spara detta hur länge de vill.Detta går rakt emot fundamentala rättigheter! Hur ska till exempel de revolutioner som skedde förra året kunna arrangeras, hur ska medlemmar av diktaturer kunna nå ut utan att bli fängslade för sina åsikter (politiska fångar) och hur ska vi i skydd av anonymitet söka hjälp när vi mår dåligt psykiskt och fysiskt utan att vara rädda att det kan komma att användas emot oss? Hur kan vi våga vara oss själva?Om CISPA går igenom kan dina skypesamtal, chattar, din (privata) blogg, dina e-mail, ALLT bevakas. Ingenstans kan du vara trygg, ingenstans online kan du veta att din religion, din sexualitet, din politiska åsikt eller helt enkelt dina känslor och tankar inte någon gång kan komma att vändas emot dig. Vi måste stå enade och hjälpa varandra. Även om du inte har någ...
Angående Svenskawicca.tk
2012-04-03 12:56:00
Det bästa wicca-forumet i Sverige går inte längre att nå på vanlig adress utan finnes här. Flera har redan hittat dit nu när den vanliga adressen inte längre gäller men för er som inte kan hitta eller som aldrig varit där förut (rekommenderas varmt) så tänkte jag flagga lite så att ni kunde hitta rätt :)Ingen fråga är för liten eller för stor, allt möjligt diskuteras där men med betoning på paganism och wicca. Det är inte helt lätt att navigera sig på forumet MEN sökfunktionen är bra och användbar om du undrar över något. Jag finnes där under Livsagnostiker, f.d. Alta (som nu är en deleted user). Om du också är där, vifta till lite i kommentarsfältet nedan, vore kul att veta vilka som läser min blogg!
Mer om: Livet
Petition för att rädda noshörningar
2012-04-01 21:13:00
Avaaz har just nu en petition för att få EU att stoppa försäljning av noshörningshorn som används i produkter som t.ex. lyckoamuletter, fejkmedicin mot cancer och baksmälla osv. Bara förra året dödades 440 noshörningar i enbart Sydafrika!Detta kan självklart inte fortgå så klicka gärna här och läs mer och om du tycker det är lika viktigt som jag så skriv gärna under och om du kan sprid vidare :)
Pepp på Earth Hour
2012-03-30 12:54:00
I morgon är det Earth Hour klockan 20:30-21:30. Jag har anmält mig på WWF:s hemsida som privatperson (man kan också anmäla skolor, organisationer, företag, etc.) och kikar just nu på event som hålls under Earth Hour. Jag har inte bestämt om jag ska gå på något eller inte. Det är ju mysigt att stanna hemma med alla värmeljus och få en stund med Guden och Gudinnan, dock är jag inte ensam hemma detta år (som jag alltid annars är) så det kanske blir event i alla fall.Visste du att att det slogs ett globalt rekord förra året? 135 länder och 5 000 städer deltog i Earth Hour 2011 och varannan svensk släckte ljuset! [källa]Har du planerat att släcka ned i morgon? :)
Mer om: Livet
Moder Jord vaknar och sträcker på sig
2012-03-29 16:20:00
Jag njuter för fulla muggar av mina dagliga promenader just nu, solsken och värme i luften! Jag kan riktigt se att skotten på vissa träd jag går förbi under min runda är sprickfärdiga och bara för någon vecka sedan såg jag tussilago och för några dagar sedan såg jag ännu fler! Riktigt vårtecken :)Jag plockade dem inte (som jag gjorde när jag var liten) utan lät dem vara kvar att fröjdas av någon annan men jag tog ett foto:Det finns inget mysigare än att se alla dessa vitsippor, tussilagos och krokusar på marken! Eftersom jag även är ett mars-barn (fyllde 25 för ett tag sedan) så log jag också lite extra när jag hittade vide i fredags på mitt favoritställe att fotografera.
Mer om: Natur
Stekt curry-zucchini med ris
2012-03-28 11:26:00
Jag hittade ett par riktigt fräscha zucchini (squash) för ett bra pris så de var tvugna att följa med mig hem. Än så länge har jag tillagat en halv zucchini av de två jag köpte. Nedanstående recept är i flera delar då den bland annat inkluderar fröjd-sallad (som jag åt dagen innan) som du kan hitta recept på här samt en uppdatering dagen efter när jag åt resterna av curry-zucchinin.Ingredienser1 halv zucchini / squashcurryrisfröjd-salladolivoljasaltTillagningHäll i olivolja i stekpannan. Skiva zucchinin i cirka 1 cm tjocka skivor och innan du lägger i dem i stekpannan så tar du en nypa salt och strör över olivoljan. Krydda efter behag med curryn, vänd och krydda även på nästa sida. Stek dessa tills de blivit mjuka och fått färg på båda sidorna. Koka upp ris på valfritt sätt (jag brukar köra på antingen riskokare eller sådana där påsar från uncle bens). Servera med fröjd-sallad.Du kan också steka upp chorizo-sojakorv (den är inte jättestark) vilket jag gjorde dagen efter oc...
Recept: fröjd-sallad
2012-03-27 15:43:00
Min pappade tipsade mig i somras om att inte ha salladen i en bunke utan i en form så att det blir en fröjd för ögat också, för några dagar sedan fick jag för mig att testa.Ingrediensersallad av valfritt slag (gärna flera sorter)tomatmajspurjolökmozarellagurka (dock glömde jag denna ingrediens i min sallad)olivoljaörtsaltannat trevligt du vill ha :)TillagningGrunda med salladen och därefter är det bara att ösa på med resterande ingredienser. Avsluta med mozarella-skivor med olivolja ringlat ovanpå. Som lite extra smak tog jag örtsalt då jag inte mindes vad min pappa använde (ska dock kolla upp detta!). Både olivoljan och örtsaltet kan uteslutas för att man på tallriken använder dressing :) Fräschast att inte ha det direkt på i formen.Om du testar mitt recept är jag tacksam om du länkar hit (ifall du bloggar om det) och att du skriver i kommentarerna vad du tyckte om receptet.
Himmelsk quornfilé version 2
2012-03-26 22:15:00
Ingenting kan jämföras med originalet som är bland det godaste (om inte det godaste) jag skapat i köket: Himmelsk quornfilé i ugn! Den nya versionen hade en lite sötare smak och var riktigt god på sitt sätt. Ny-versionen innehåller också färre ingredienser och är som nedan:Ingredienser(6) quornfiléerTollarps senap (alt. sötsur senap)kesokörsbärstomater (alt. vanliga)riven oststekflottTillagningPensla ugnsfastform (jag penslade inte) med stekflott och lägg filéerna där i, lägg på lite keso ovanpå varje filé och häv på senap (valfritt hur mycket, jag hade några ringlor fram och tillbaka) på keson. Som ett körsbär på toppen så delar du körsbärstomater i två och lägger på varje filé (alt. skiva av vanlig tomat). På med riven ost till eget behag och lägg på extra stekflott.Sätt in i ugnen på 220 grader celsius i 20 minuter. Plocka ut när osten fått lite färg! Jag serverade med mos :)Om du testar mitt recept är jag tacksam om du länkar hit (ifall du bloggar om det) och att du sk...
Ostara 2012
2012-03-24 17:01:00
Jag hoppas att alla hade en underbar vårdagjämning! Själv hade jag lite småfirande med god mat och bra unnande till mig som t.ex. pilates-kursen jag äntligen tagit itu att gå i denna vår (varje tisdag). Jag ska göra en liten ritual under Earth Hour har jag tänkt - som vanligt, så det sköt jag upp.På matfronten var det något ny-gammalt. Det blev en ny-version av Himmelsk quornfilé i ugn. Det nya receptet och några andra nya som jag gjort det senaste ska få egna inlägg så att ni kan hitta dem lättare.Det som jag känner är svårast dock varje sabbat är att välja mat eftersom jag vill ha något passande. Vad brukar du göra och var får du dina tips ifrån? Mina wicca-böcker kammade hem noll så jag skapade något jag kände för och inte gjort på ett tag :)
Mer om: Religion , Högtid
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33637 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss