TopplistanSportDetaljer för "Tredje gången gillt"

Tredje gången gillt

Tredje gången gillt
Löpträning och livet i allmänhet samt vägen till ett Stockholm Marathon 2010 i synnerhet.
Artiklar: 1-30, 31-60

Artiklar

Dags att gymma lite
2012-04-26 15:02:00
Klockan 16 blir det gymintro på Friskis&Svettis. Ser fram emot det då jag tappat stinget för löpningen eftersom jag blir risig hela tiden. Hoppas att jag kan bygga lite grundstyrka för att senare komma igen med kraft.
Tre veckor senare
2012-04-25 12:20:00
Så börjar kanske känslan av ett lätt tryck över bröstet ge med sig. Vet inte om det handlat om att jag ligger som en påse skit i sängen eller om det är sviter av förkylningen. Det kanske kan kvitta förresten. Idag känns det lite bättre och det är bra för i morgon har jag en provträning på Friskis och Svettis här i stan. Ska börja med att försöka bygga upp lite grundstyrka, jag har ju trots allt inte tränat ordentligt på bra länge. Får se hur mycket fokus löpningen får framöver, det är ju helt rätt säsong.
Och så var vi där igen....
2012-04-02 08:02:00
FAN FAN FAN FAN FAN FAN FANSå fort jag fått drivet tillbaka för att börja träna så får jag någon infektion i kroppen. Ingen feber idag men varenda muskel i kroppen värker. Vore det en engångsföreteelse så skulle det självklart inte vara några problem men vad jag kan minnas så har det varit så här varenda gång jag kört igång de senaste 4-5 åren.Lätt löpträning en vecka och därefter två veckors sjukdom. Blä!
Tillbaka
2012-03-28 10:42:00
Har så smått börjat springa igen och inser att bloggen kan vara ett bra sätt att hålla sig igång. Inriktningen kommer att ändras och det blir definitivt inte marathon som blir målsättningen. Första målet är att komma upp i regelbunden träning och att genomföra Kalmarmilen i sommar.
Hur var det här då?
2011-10-24 18:53:00
Tittut i höstmörkret!Det kan väl inte ha undgått någon att bloggandet varit obefintligt de senaste månaderna. Detta efter att ha levt en tynande tillvaro efter mitt inställda marathonlopp.Bloggen fungerade såklart som en morot i träningen inför Stockholm Marathon och när det inte blev av så tappade jag styrfart med skrivandet. När jag mest tränade planlöst och ostrukturerat så var det inte lika kul att skriva om det längre. Kanske blev det till och med en stress.Någonstans fanns nog också ett sting av avund (jag vet att det är tragiskt Staffan...) gentemot er som höll hela vägen fram och satte fina tider.Livet med barn och renovering gör att det inte är helt enkelt att få till en struktur i träningen. Jag vet att flera av er lyckas fint med det men jag är den förste att erkänna att jag inte får till det. Det "kostar" för mycket att styra upp min vecka så hårt att jag får till träning i den omfattning som behövs.Bloggen kommer i och med detta inlägg att läggas i total träda men jag f...
Cirkus Cirkör - Wear it like a crown
2011-10-24 18:53:00
I somras fick jag biljetter till Cirkus Cirkörs senaste föreställning "Wear it like a crown" av min fru i födelsedagspresent. Den 17 september kändes avlägset den 8 juli men igår var det dags. Jag har bara sett korta klipp med Cirkör på TV men fängslas av både deras dramaturgi och otroliga akrobatik. Visste inte vad jag skulle förvänta mig av föreställningen egentligen men det var verkligen fantastiskt. Som väntat otroligt duktiga och den underbara musiken av Rebekka Karijord gjorde stämningen perfekt. Karijord låter lite som Anna Ternheim tycker jag, klipper in ledmotivet till föreställningen så kan ni höra själva.Det enda jag tycker mindre bra om är att jag missat de två tidigare uppsättningarna, tydligen är Wear it like a crown sista delen i en trilogi.
Skit vad trött jag är
2011-10-24 18:53:00
Senaste månaden har jag bara blivit tröttare och tröttare om kvällarna. Visst, det börjar bli höst och mörkt men det är inte sällan jag krupit ner i sängen grymt tidigt. Visserligen kollat lite valprogram eller någon deckare på svt play men ändå.På måndag börjar jag på nytt jobb och är det inte som vanligt att man är tokstressad sista dagarna eftersom det inte går att hinna med allt man tänkt. Jag är en person som gärna vill lämna ett "tomt skrivbord" och stressar som fan för att lyckas med det. Kombinera detta med att jag också är tidsoptimist så förstår ni att jag strävar efter det omöjliga.
Husvärdering
2011-10-24 18:53:00
Dags för värdering av huset idag. Nu får vi se om vi betalt för mycket och om det finns utrymme att bygga ut kåken eller inte.
Dagens pass: 5,00 km - 24.53
2011-10-24 18:53:00
Ett fint snitt - 5 km i femminuterstempo (nästan). Synd bara att det är fem veckor sedan jag sprang sist (nästan).Var lite kymig i magen innan jag stack ut och tog en kortare runda än jag tänkt men det gick bra hela vägen. Inga som helst problem med puls eller andning. Något som oroar mig är dock att hösten är i kraftigt antågande. Hur många löpsteg blev det över sommaren egentligen...?Nåväl, eftersom jag vet att jag mår fint av löpningen så är det bara att stoppa ner lättjan i sin gamla malpåse och sträva på.
Jobbet är just fullt av tappade sugar
2011-10-24 18:53:00
Hade semester augusti ut och därefter bara tre veckor kvar till dess jag börjar på en ny avdelning. Tanken var att städa av de uppdrag jag har på mitt bord men istället kastades jag in i ett riktigt skitjobb. De måste naturligtvis göras de också men det är inte så muntert när allt samlats på hög under min semester och alla tvår sina händer.Jaja det är snart klart och hösten bjuder förhoppningsvis nya tag. Jag har varit helt omotiverad till att springa men ikväll är det dags.Idag är jag ledig och tillsammans med Elvira så har förmiddagen spenderats på simhallen. Jag har legat i vattnet och plaskat på 40 cm djup och Elvira har sprungit i trapporna... Välinvesterade pengar :-)Nu ska jag ut och plantera en ros!
Tillbaka i etern
2011-10-24 18:53:00
Då var sommarledigheten över för den här gången. Ledigheten har bjudit på mycket härlig tid med min fina familj och en hel del slit med ett, i efterhand ifrågasatt, beslut att måla huset. De första väggarna var lättskrapade men de två sista visade sig behöva göras trärena. Fina tricepspass helt enkelt.Tillbaka i rutinerna igen ska såväl bloggen som löparjournalen åter blomstra. Jag tror att det blir en fin höst.
Gårdagens pass: 10 km - 49.41
2011-10-24 18:53:00
Veckan fick klara sig med ett löppass. I fredags var det femårig bröllopsdag i vår lilla familj. Det blev restaurangbesök och en långpromenad mellan mat och glassdesert. Promenaden företogs ner på Kalmars gräddhylla Stensö (vägrar att kalla Varvsholmen för gräddhylla) och jag gick barfota i skorna. Lagom till att vi vände började det bränna under fötterna och väl inne i city igen hade jag ett par fina blåsor som omöjliggjorde löpning under lördagen. Gårdagens pass blev, förutom veckans första pass, första milpasset sedan omstarten. Lungt och beskedligt och med reflexväst på (är det sant att det redan är höst...?).Snitthastigheten var moderata 4.58 per kilometer och snittpulsen runt 155 bpm.Fortatte att växla mellan mitt tidigare steg och ett med högre kadens. Vet inte vad jag ska tro faktiskt. Jag har helt klart lättare att hålla ett högre tempo med mitt gamla sätt att springa men det "nya" känns definitivt mindre skadebenäget. Tror att jag får ta och filma det hela och ta en titt f...
Dagens pass: 7,7 km - 36.44
2011-10-24 18:53:00
Mest "dagens pass" just nu men snart är hösten här och jag kryper in i min mysiga bloggavarjedagtröja igen. För tillfället står husmålning på schemat och några extra tåhävningar behövs inte efter en dag på stegen. För att komma ut en andra gång den här veckan så blev det ett pass nu på kvällen när min (för tillfället lite krassliga) fru gått och lagt sig tillsammans med dottern.Fortsatte på den inslagna vägen och höll korta, snabba steg och sköt fram höften. Det känns onekligen bra - tror att det kan minska mina skadeproblem avsevärt eftersom jag efter de båda senaste passen inte haft alls lika ont i höfterna. Tummen upp för detta.Dagens pass blev identiskt med det senaste. Jag trippade dock på lite snabbare redan från början. Förra passet gick runt femminuterstempo och jag försökte hålla mig under 160 i puls. Idag var målet att det skulle gå fortare, utan att ta ut mig, och att jag fick släppa upp pulsen mot 166-167. Fortare gick det helt klart. Klockan visade allt som oftast på fa...
Gårdagens pass: 7,7 km - 38.36
2011-10-24 18:53:00
I söndags fyllde min mamma år och det blev till att komma hem sent på kvällen. Ätit lite för mycket och druckit lite för lite så upptaktsveckans sista pass fick stryka på foten.Istället blev det ett pass igår, varvet runt Lindsdal (plus upp och ner längs vår gata) blir 7,7 km och det gick i ett behagligt tempo. Först två på omkring 5.15 per km och därefter mellan 4.50 och 5.05. Snitthastigheten blev 5.01 utan att på något sätt ta ut mig. Provade på att tänka på löpstilen och det kändes faktiskt fortsatt bra att få fram höften och korta steglängden. Något som känns konstigt är däremot att samtidigt luta sig lätt framåt - hålla fram höften och luta sig framåt känns svårt att göra samtidigt i farter över 4.45 per km. Någon som har några tankar om detta. Hastigheten är säkert personlig men i mitt huvud så motverkar de varandra i "låg" fart.
Garderobsprojektet
2011-10-24 18:53:00
Under sommaren har en hel del av Joels tid lagts på ett garderobsprojekt. Vad som i tanken var ett ganska straight forward litet arbete visade sig skapa både bryderier och tidsåtgång.Vårt gamla hus saknar förvaringsutrymme. Det fanns i stort sett inga garderober när vi flyttade in och eftersom det var total avsaknad av dem i vårt sovrum fick vi inledningsvis ha garderoberna nere i vardagsrummet. Sovrummet har snedtak och garderoberna fick helt enkelt inte plats.I samband med omtapetsering kläckte vi idén om en skjutdörrsgarderob. Och istället för att kolla upp detaljerna gav jag mig snabbt på det riktigt roliga, att riva väggen.Det som jag trodde var en gipsvägg var en isolerad plankvägg och efter några timmars arbete stod jag här;Efter mycket trixande, hummande, kollande, mätande, målande, sågande passerade vi det här;och efter en och en halv månads sovande i madrass på golvet i dotterns rum så landade vi här;Jag gillar att bygga och fixa men det här projektet blev väl stort i och ...
Ett litet frö
2011-10-24 18:53:00
Idag ringde en vän och planterade en liten tanke i mitt huvud.Berlin Marathon 2011.Vi får se om tanken växer i takt med vår nysådda gräsmatta.
Dagens pass: ca 5 km - ca 25.00
2011-10-24 18:53:00
Ja ni börjar ju känna igen konceptet. Ms Garmin stannar hemma den här veckan och sträcka och tid är endast uppskattade. Dagens runda blev samma som söndagens fast åt motsatt håll. Mindre motlut och en möjlighet att trots allt gå på liiiiiite hårdare. Fick tips av Staffan någonstans (Kan det ha varit hos Anna...??) att öka på stegfrekvensen lite. Provade fram och tillbaka och inser att jag har ett ganska långt steg, mycket tid i luften och förhållandevis stor ansträngning på knän och höfter. Jag har alltid hävdat att jag "hälrullar" men frågan är om det ändå inte är mer mellanfotslandning. Jag gick inte upp i några högre hastigheter men jag ska definitivt prova att trappa upp kadensen lite på några pass framöver. Om inte annat så kan det nog vara skadeförebyggande.På söndag bjuds upptaktsveckans sista pass. Med en sjua så landar jag på 24 km, i och för sig på åtta dagar men det känns fint. Fortsättningsvis blir det nog bara två pass i veckan. Måste måla huset!
Dagens pass: ca 7 km - 40.00
2011-10-24 18:53:00
Fortsätter min upptaktsvecka. Idag i lätt regn. Första två kilometrarna i ett mycket lugnt tempo eftersom jag hade sällskap av familjens näst yngsta medlem, den sju år gamla Bearded Collietiken Raja. Lägligt nog löpande (haha).Lämnade in henne och tog sedan en ytterligare tur på omkring fem kilometer. Nu i lite högre, men fortfarande lungt tempo.Hela rundan, inklusive hundstopp, tog fyrtio minuter och jag var inte särskilt sliten. Dessvärre känner jag av något som jag aldrig tidigare haft problem med. Ljumskarna. Inte smärta men definitivt en känsla av ostretchade muskler. Detta bekräftades när jag kom in. Sved ordentligt i ljumskarna när jag lade på lite lätt tryck på knäna sittande i fuskskräddarställning. Hoppas att det endast är ett tecken på att jag startat upp efter långt uppehåll och att det inte är tendenser mot en skada.
Dagens pass: ca 5 km - ca 25.00
2011-10-24 18:53:00
På fredag är det två månader sedan jag sprang ett pass senast. Två månader är en rätt lång tid om man betänker att jag under senare hälften satt mig själv på HCHF-kost. Mycket vin, grillat och fika. Jag har i alla fall kroppsarbetat en del med huset, inlägg om detta kommer framöver.Dagens pass var bara ett komigångpass. Jag och frun har sagt att vi kör varannan dag veckan som kommer och för att få ihop fyra pass var så startade jag idag. Det kommer bli fyra pass mellan fem och sju kilometer i ett måttligt tempo. Trots kosthållningen så var det inga som helst problem att springa mina fem kilometrar idag. Inte tillstymmelse till håll eller tunga ben. Funderade ett tag på att förlänga rundan till sju kilometer men det är bättre att smyga igång. Med tanke på att det var i juli jag satte igång förra året och att jag nu ändå måste ha ett bättre utgångsläge än då så kanske Jämjöhalvan ligger bra till framåt höstkanten?
Dags att stå upp för mina beslut
2011-10-24 18:53:00
Nog för att det ändå är för sent att göra en tid under fyra timmar på 2010 års Stockholm marathon men för självförtroendet så var det dags för att göra något åt bloggens titel. Jag tänker inte lämna domänen och drömmen om marathon sub4 lever fortfarande men kanske kommer det vidare uppdateringar på titelfronten.Välkommen Staffan, förresten :-)
Dagens gåta
2011-10-24 18:53:00
På förekommen anledning (översvämning i förrådet igen och ja, Raja måste ju ut...)Q: Vad är det för likhet mellan Göran Greider och en blöt hund?A: Båda luktar blöt hund!
Snart årsdag
2011-10-24 18:53:00
Snart är det ett år sedan jag tog tag i löpningen igen. Bara ett par dagar till faktiskt. Grundtanken var, och är, att göra löpningen till en permanent del av livet. På vägen väcktes tanken om att sikta på Stockholm Marathon 2010 något som säkert höll mig igång under vintern men som under våren snarare blev en hemsko.Nu har det varit uppehåll i snart två månader. Ett välbehövligt sådant tror jag. Jag har inte tänkt så mycket på det men jag tror att jag behövde ruska av mig marathonsatsningen. I ett av de senaste inläggen så skrev jag om mina framtida målsättningar. Det tog ett tag men imorgon snörar jag på mig skorna igen.Häng med vettja!!
Ögoninfektion, feber, nässelutslag
2011-10-24 18:53:00
Det är vad vi sysselsatt oss med här hemma de senaste tio dagarna. Allt har suttit på dottern och det har varit lite upp och ned. Vi har rivit lite vägg i vårt sovrum och kört ett par varv till tippen.Igår kväll fick motorcykeln (hela) luftas lite tillsammans med ett tiotal kollegor. Vi tog en sväng på Öland med fika i Stora Rör. Imorgon är planen att fira lite midsommar tillsammans med goda vänner innan jag ska börja jobba vid 22. Får se om Elvira tillfrisknat bara.
Victorialoppet
2011-10-24 18:53:00
Pushar för ett mysigt lopp så här i bröllopstider.Victorialoppet anordnas i samband med Victoriadagen varje år. Loppet anordnas av IFK Borgholm och är på 9 km. Det brukar vara med lite snabba Kenyaner som vill plocka poäng i cupen men framförallt är det ett mysigt lopp genom Borgholm. Starten går kvällstid och första kilometrarna går genom Slottsskogen vid Borholms Slottsruin. En tur längs med vattnet följs av en lite tråkigare sträckning innan det blir Storgatan ner till applåderna av en rätt stor publik.Torsdagen den 15 juli klockan 19 är det start. Efteranmälan accepteras fram till kl 18.Ses vi på startlinjen??
Vadan denna frånvaro?
2011-10-24 18:53:00
Sällan skådad inläggsfrekvens på bloggen just nu. Åt det sämre hållet.En faktor är att min trådlösa router strular. Tappar uppkopplingen hela tiden och kräver omstart (rycka sladden...) ett par gånger per dag. Blir inte så kul att sitta vid datorn på det sättet.Lilltjejen har dragit på sig en ögoninfektion så det vabbas friskt här hemma och när kvällen kommer så har det senaste dagarna varit fokus på att tapetsera ett sovrum. Det visade sig vara 3512 lager tapet som skulle bort vilket gjort att det tagit tid. Nu hoppas jag att det blir klart till helgen i alla fall.Sista faktorn är att jag haft större delen av hjärnan fokuserad på ett inköp av leksaken nedan. Är mc-freak sedan länge och när jag hittade den här så fanns det ingen återvändo. Det är en Yamaha XT660R, typ off-road för on-road... Kul ska vi ha i alla fall.
Några ord om ett kul pass
2011-10-24 18:53:00
I söndags hade jag tänkt att springa en runda på jobbet. Det stod och vägde lite om det skulle kunna ges möjlighet så istället för att ge mig ut så blev det en runda på bandet. Cyklingen till jobbet (förra veckan blev det totalt sju mil) verkar ge lite resultat för jag känner ett bra klipp i benen.Rullade igång i femminuterstempo och en grads lutning (är det grader eller är det bara ett värde på att det lutar??). Efter 1,5 km så började jag trycka upp lutningen ett steg var femhundrade meter. Fortfarande i samma hastighet. Jag gjorde så med lutningen 2,3,4,5 och 10 utan att för den skull ta ut mig. Därefter blev det ned på en grads lutning igen och över till lite tempohöjningar. från 12 km/h (femminuterstempo) så gick jag upp 0,3 km/h var femhundrade meter. 12,3, 12,6, 12,9, 12,3 och 13,5 innan jag gick ned på 12 igen under en avslutande femhundring.Sammantaget sju kilometer och ett förbannat kul pass.
Målsättningar/Förhoppningar
2011-10-24 18:53:00
Den femte juni både kom och gick. Marathonloppet som var tänkt att bli min sporre för fortsatt träning blev till slut en hemsko av gnagande oro. Det är inte omöjligt att jag kunnat fixa under fyra timmar men en stor del av målsättningen var att komma så förberedd att kroppen inte skulle vara trasig i en månad efteråt. Året inleddes med skadeproblem men totalt sett så är det den allmänna situationen som för min del inte medger marathonträning. Oregelbundna arbetstider, tvååring hemma, hus med renoveringsplaner, en hund som får allt för lite uppmärksamhet samt en fru som också skulle vilja röra sig emellanåt och inte bara låta mig vara ute och lubba hela tiden. Planering och pannben kanske ni säger men jag håller inte med. Ibland funkar det inte. Det var klokt att ställa in.Men ett inställt lopp innebär inte att jag ställer skorna på hyllan. Sannolikt blir det också ett marathonlopp någon gång i framtiden. Men nu går funderingarna åt det här hållet:Träning* Två pass i veckan.* 8-15 km...
Stort lycka till!
2011-10-24 18:53:00
Till alla nyfunna cybervänner som imorgon står på startlinjen för Stockholm Marathon vill jag önska ett stort lycka till.Kan egentligen inte säga att jag är avundssjuk. Jag har gjort rätt val som ställde in, men visst är det något speciellt att stå på Östermalms IP och trampa timmen innan start. Ska göra mitt bästa för att få lite tid i TV-soffan under eftermiddagen imorgon och ser fram emot att läsa era referat.Ett par extra tummar hålls för Daniel och Staffan,this one's for you, lads!
Bra jobbat
2011-10-24 18:53:00
Läser i nyhetsbrevet från Stockholm Marathon att fotoföretaget Marathonfoto publicerar foton på sin hemsida senast 72 timmar efter loppet. Förra året tog de 150 000 foton...Bra jobbat måste jag säga. Antingen har de ett digitalt ID-system som kan läsa av nummerlapparna på bilderna eller så har de en fet sweat shop med pensionärer som sitter och sorterar bilder i dagarna tre.Även om jag lovat Staffan att inte avundas andra så måste jag medge att jag avundas er som startar årets Stockholm Marathon om 28 timmar och 11 minuter.
Hoppas
2009-09-22 19:39:00
Hittade en Garmin Forerunner 305 på Blocket idag. Hoppas att den inte är såld. Eller stulen.
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60
33651 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss