TopplistanSportDetaljer för "Capoeira Luta da vida"

Capoeira Luta da vida

Capoeira Luta da vida
Sveriges största och härligaste capoeirablogg vigd åt den coolaste och skönaste kamsporten i världen!
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90

Artiklar

Försvunna mästare!!
2012-05-31 15:47:00
Aj ajaj! Nu är det lite för spännande för allas bästa, minst sagt!Contra mestre & Bombom står på Landvetter och väntar på Mestre Serginho och professor João, men...de är inte med planet!!  Var har de tagit vägen? Vad är det som händer? Spänningen är olidlig!
Tjejfestival i Flunsåsparken
2012-05-05 13:22:00
Snart är det dags för Flunsanfestival i Flunsåsparken på Hisingen - och självklart är vi på plats! I år är det girls only - allt ifrån väktare till personal till artister. Festivalen går av stapeln lördagen den 19 maj kl 15-22.På scen uppträder bl a Silversystrar, The Naima Train & Oh Harry!Vi skall köra lite uppvisningar och prova på under hela eftermiddagen. Vi kommer så klart även att berätta om vårt Mångfaldsprojekt och promota våra tjejgrupper! Vi hoppas att alla tjejer i föreningen vill vara med och visa upp capoeira (och alla killar får så klart gärna komma och titta på och heja!)  Flunsåsparken är Sveriges enda folkpark med fri entré. Flunsåsparken brukar kallas för Flunsan av Hisingsbor och ligger i närheten av Wieselgrensplatsen. Foto: Flunsåsparkens hemsidaKika in på Flunsans hemsida! De har ett riktigt fint sommarprogram i år - och firar 30-årsjubileum! Grattis Flunsan!
Kallelse till årsmöte
2012-05-02 23:55:00
Varmt välkomna på årsmöte!Dag & tid:onsdagen den 23 maj kl 19-21Lokal: Jättestensgatan 9, 1 trappa.Föreningen bjuder självklart på fika!Motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast måndagen den 14 maj. Motioner skickas per mail till info@capoeiragbg.se Vill du engagera dig i styrelsen? Anmäl då ditt intresse till att delta innan samma datum som ovan, d v s 14 maj. Anmälan görs till kassör Viveka Gren på telefon 0768-676821 eller e-post viveka@capoeiragbg.se  
Coolaste capoeirasmyckena på väg att bli verklighet!
2012-04-30 12:42:00
Visst är ni också sugna på ett riktigt snyggt capoeirasmycke? Brasseberimbauer av fuskmetall i all ära, men snart blir det möjligt för oss alla att visa vår kärlek till capoeira i mer ädla metaller! Supersköna smyckesdesignern Elin Ryd stöder IF Capoeira Luta da vida och vårt Mångfaldsprojekt. I princip kommer det att innebära att för varje fem sålda smycken så får ytterligare ett barn eller ungdom i Göteborg möjlighet att träna capoeira gratis i ett helt år! Vi väntar med spänning på resultatet!
Jubel!!!
2012-04-28 23:16:00
Ikväll har det jublats högt hemma hos Contra mestre & Guerreira! Biljetterna till sommarens träningsresa är bokade och klara! Gissa om vi började skratta när det bröt ut kraftiga fyrverkeriet precis minuten efter att vi köpt sista biljetter - det var Lisebergs invigningsfyrverkeri och kunde inte kommit mer passande! Contra mestre, Bombom, Pica-pau, Palmerão, Sandalinha, Sapinho, Bonequinha, Alma med kompis är några av de som skall njuta av en månad fylld med massa capoeira, härliga stränder och spännande utflykter. Vill ni läsa lite om hur tidigare resor har varit? Kika då in under kategorin Resor ! Är ni sugna på att följa med? Resan är mellan 12/6-12/7, men man kan självklart stanna både längre och kortare om man vill det! Slå GUerreira en signal eller prata med Contra mestre för mer info om rätt flight etc!Här är lite minnen från tidigare års träningsresor!              
Fler bloggare sökes!
2012-04-21 11:31:00
Vill du hjälpa oss med vår capoeirablogg?Vi behöver hålla vår blogg uppdaterad och därför söker vi nya bloggare som är aktiva i capoeiran och kan förmedla allt kul som händer i vår blogg!Du kanske har några bilder att lägga upp från något kul som hänt?Vill du vara "veckans medlem", lägga upp "veckans rörelse" eller lägga upp någons "veckans outfit"? Berätta hur senaste träningen var eller hur det var att vara med på uppvisningen på Världskulturmuséet?Det absolut viktigaste är att vi håller igång bloggen så att vi kan hålla oss själva och andra uppdaterade om vad som händer i vår capoeiraförening Luta da vida! Artwork: aluno PavãoHar du någon idé eller något tips om vad vi skulle kunna ha med, säg bara till Viveka, Kleber eller Stina på någon träning eller via Facebook!Alla möjliga tankar och idéer är välkomna!/Stina aka Bonequinha
God morgon, god morgon!!
2012-04-19 07:20:00
...så väcktes centrala Hisingen när ett tjugotal tjejer marcherade från Eketrägatan till Vårväderstorget på söndagsmorgonen. Instrutora Gata ledde processionen, spelandes på en berimbau och med ett glatt (och lite trött) gäng tjejer bakom sig. Bilar saktade in, folk kikade ut genom fönstren....alla med leende på läpparna. Det är capoeira, mina vänner! Glädje & gemenskap! Maculelê på Vårväderstorget.Söndagsmorgon i all ära, men tjejerna var trötta av en orsak: Luta da vidas första tjejläger! Från 9-tiden dagen innan hade de tränar capoeira, spelat instrument, haft teckningstävling, gjort halsband och en solklar favorit - tillverkat egna maculelêkläder! Maculelêkjol in the making!  Lägret var superlyckat och det blir definitivt en upprepning! Snart kommer ni även att få kika på lite mer bilder och läsa lite mer om vad vi gjorde - plus se de fantastiska teckningarna som tjejerna gjorde!
Våga bara inte...
2012-04-18 23:23:00
Under tjejlägret fick alla tjejer en liten varning - gör rätt, och VÅGA inte glömma vad capoeirans instrument heter, för då tar jag bältet!Det finns genomslag! Så här illustrerar Bonequinha det hela under teckningstävlingen!!Bad, bad kitty!! hihi
Nu finns vi på Hisingen!
2012-04-18 21:54:00
Fr o m 1 april finns IF Capoeira Luta da vida på Hisingen! Vi är så grymt glada att äntligen finnas här!!! Tack vare ett samarbete med Portugisiska föreningen (União dos Portugueses em Gotemburgo) har vi nu tillgång till en superbra lokal mitt på centrala Hisingen! Lokalen ligger bara någon minut ifrån hållplatsen Eketrägatan. Entré via trappan till vänster om Pizzeria Palermo.Lokalens adress är Jättestensgatan 9, 1 trappa upp. I denna lokal är det Instrutora Gata som är huvudansvarig för verksamheten och här finns större delen av Mångfaldsprojektets verksamhet, liksom grupperna MiniCapoeira, FamiljeCapoeira & babyCapoeira. Det är även här som AfroDansen kommer att starta framöver. Det är även tanken att det skall finnas ordinarie barn- och vuxenträning här.På fredagskvällarna flyttar den fria träningen från Teatergatan 19 hit istället - för fri träning på Teatergatan gäller istället söndagar från kl 16.00.Varmt välkomna att hälsa på oss på Hisingen (eller i centrum)!
Só as garotas! Gilrs only! Lägret bara för oss!
2012-03-22 23:05:00
Så är det äntligen lägerdags!! Helgen 14-15 april bjuder vi in alla tjejer på grymmaste lägret - girls only!Det blir en helg fylld av capoeira, brasiliansk kultur, god mat och en massa roliga aktiviteter och en del överraskningar! Alla tjejer är varmt välkomna - glöm bara inte att anmäla er innan 8 april! För deltagare i Mångfaldsprojeket är deltagandet i lägret kostnadsfritt - men ni måste ändå anmäla er så att vi har mat för alla! För övriga är det 20 kr om man är upp till 20 år och 200 kr om man är över 20 år. Anmälan gör ni genom att betala in lägeravgiften till PlusGiro 121 78 82-8 eller (om ni är projektdeltagare) så mailar ni Instrutora Gata eller aluna Guerreira - eller skriver i lägrets logg på FB (ligger under vår sida & event).Självklart behöver man inte sova över om man inte kan/vill. Men det kommer definitivt bli värt att göra det!  
FAQ: Jag vill hjälpa till - men vad kan jag göra??
2012-03-01 19:39:00
Vi vet att det är många medlemmar som vill engagera sig, men att det är svårt att veta vad föreningen behöver hjälp med. Därför har vi skapat en lista med förslag på sådant som vi behöver hjälp med. Varje terminsavslutning kommer medlemmar som hjälper föreningen att tackas. För att uppmuntra våra medlemmar att hjälpa oss finns dessutom en liten morot: i de fall en medlems hjälp betyder extra mycket för föreningen kommer en premie att delas ut. Det kan t ex vara att man får rabatt på terminsavgiften eller ett liten present. Förbättra-föreningen-listan Generell uppgift: Har ni feed back, idéer eller förslag? Berätta det för oss! Specifika uppgifter: Batizado och fester Baka något gott Hjälpa till med att köra tunga grejer i bil till och från lokalen Foto & video Att ansvara för att ta foton ibland och videosnuttar som vi kan ha på hemsidan Regidera videos och lägga på ljud Uppvisningsgrupp Att vilja delta i uppvisningar Att ordna uppvisningar, kontakta t ex stadsdelsn...
Bröllopsdags!
2012-02-25 15:20:00
Capoeira Luta da vida gläds med Contra mestre Sandalia Preta som efter tio långa år äntligen får sin Guerreira! Kärleken segrar alltid!!
Sträck ut!
2012-02-24 22:49:00
Det är viktigt att inte glömma att sträcka ut ordentligt när man har en hel helg capoeira framför sig!
Lite godbitar från vårens aktiviteter
2012-01-10 23:03:00
Undrar du vad som kommer att hända under våren? Här är lite förhandsinfo! Det kommer att hållas fyra olika läger, varav tre är 24-timmars capoeira non-stop och ett är ett flerdagarsläger. Det första lägret blir redan 4 februari - då är det dags att låsa in föreningens alla tjejer i lokalen i 24 timmar för att se vad som händer! Det kommer att bjudas på både musik, maculele, brasilianskt bak och så klart - sjukt mycket capoeira! Årsmöte skall vi också ha - preliminärt datum är 10 mars. Vad är bra med föreningen - vad skall vi ändra? Hur kan vi utvecklas? Vill du engagera dig mer? Kom in med era motioner och intresseanmälningar till att gå med i styrelsen senast 29 februari!Så klart avslutas terminen med ett grymt batizado! Datum är preliminär satt till 2 juni och räkna med en helg fylld av grym capoeira, glädje och spännande inbjudna gäster från bl a Brasilien, Ungern och Kap Verde.
Kärt återseende!
2012-01-08 12:38:00
I mellandagarna värmdes våra hjärtan lite extra! Vi fick besök av graduada Dedinho delicado (vars apelido betyder ömtåliga fingret, ett namn hon fick den gången hon (klokt nog) drog ett par lager sårtejp kring fingret innan hon tog berimbauen). Hon har de senaste tre året bott i Ungern där hon bl a startat gruppen Capoeira Burgas. Snacka om att det var ett kärt återseende!!Vi fick tyvärr inte möjliget att spela capoeira ihop den här gången - bara äta massa underbar ananaspaj - men planer smeds och vi hoppas att kunna genomföra ett utbyte med hennes grupp i Ungern redan till hösten. Visst vill ni följa med? :) /Guerreira (även kallad Complicada)
Grattis på födelsedagen, mestrando!!
2012-01-08 12:13:00
Ett stort, varmt grattis från oss alla på födelsedagen till vår favorittränare all time!!    
Gott nytt år!!
2012-01-03 06:05:00
IF Capoeira Luta da vida önskar er alla ett riktigt gott, nytt år!!!Vi ser fram emot ett spännande och härligt 2012 tillsammans! Nu tar vi en veckas välbehövd semester så drar vi igång träningen igen måndagen den 9:e januari!!
Julens nyhetsbrev ute nu!
2011-12-18 23:06:00
Nu har vi skickat ut IF Capoeira Luta da vidas första officiella nyhetsbrev, Julen 2011! Nyhetsbreven kommer att skickas till alla våra medlemmar en gång i kvartalet fr o m nästa termin. Har du inte fått Nyhetsbrevet? Hör av dig till oss så dubbelkollar vi maillistan!Lite godbitar ur nyhetsbrevet:Våren 2012 kommer vi att ha flera läger för våra medlemmar, både intensiva 24 timmarsläger i vår egen lokal och längre läger då vi åker ut till en kursgård eller liknande - något att se fram emot!Sugen på att engagera dig mer - massa tips för hur DU kan bli en aktivare medlem och få ut ännu mer av capoeira och föreningslivet! Dags att betala in terminsavgifterna för 2012 - 1 januari är deadline - missa inte den! 
Lite palmer i juletid
2011-12-12 22:56:00
Cm Sandália har när gjort det igen - lekt lite i Photoshop och skapat ännu en snygg reklamposter!Så här i juletider flyr vi gärna i tnaken till varmare breddgrader där palmerna sakta svajar i vinden...Varmt välkomna till Capoeira Luta da vida!
Bambi på hal is
2011-12-02 12:26:00
Vi hittar ofta på saker utanför träningarna - t ex att åka och bada eller, mer lämpligt för den här årstiden, ta en tur till en skridskohall. Så här såg det ut 2004 när vi tog med contra mestre till skridskohallen första gången!
Graderingen närmar sig!
2011-11-23 12:44:00
På lördag är det dags för Capoeira Luta da vidas 9:e gradering - och bakom kulisserna sliter vi för att få allt klart i tid!Förra veckan kom en leverans med 500 meter rep, så nu klipper, fransar, knyter och färgar vi för fullt! 90 graderingsbälten skall förberedas, så vi har mycket att stå i! Idag hoppas vi kunna färga in de sista bältena - så om ni vill gradera men glömt att säga det till oss är det hög tid!!                                                Certifikaten skrivs ut, skrivs under och plastas in....Complicada har suttit i ett par timmar med jobbet, men ser ännu inte slutet på högen...Pica Pau skall ta sig till våra hjältar i Utby, Mera produktion, för att hämta en gäng hoodies som vi i sista sekund lämnat in för tryck. Så alla föräldrar, passa på att köpa en julklapp till era barn i klubbshoppen. För första gången har vi både rosa, lila, röda och blåa hoodies!  Vill DU hjälpa oss inför graderingen? Vi behöver hjälp med:- att baka kakor eller göra pajer till kafét- stå i k...
På väg till Stockholm!
2011-11-18 19:04:00
NU bär det snart av!! Klockan är 7.05 och tåget går 7.42. Hög tid att åka hemifrån!!/Complicada & Anjo
Ingen träning fred-sönd
2011-11-18 09:31:00
Hej vänner!Glöm inte att träningen är inställd över helgen p g a att lokalen är uthyrd för annan verksamhet. Varmt välkomna tillbaka nästa vecka! Läs mer om vilka tillfällen som är inställda HÄR.
God morgon!
2011-11-18 07:56:00
Den här natten hade alldeles för få timmar!! Hade så gärna sovit en stund till...men, men...upp och hoppa, packa väskorna, väck bebisen och ner till frukostsalen. Sen väntar en spännande dag!!/Complicada & Anjo
På plats på Idrottens hus
2011-11-17 22:33:00
Tågresan flöt på och vi hämtades av världens härligaste tågtaxichaufför. TinTin blev eld och lågor över sin bilbarnstol - han gurglade lyckligt hela vägen till Idrottens hus.Det hus som idag kallas för Idrottens hus byggdes inför Olympiaden 1912 som förläggning för idrottarna. Därefter har det bl a fungerat som BB innan idrottsrörelsen flyttade in 2004. Här har bl a RF och SISU sina huvudkontor, liksom en mängd specialförbund. Och nu är vi här - tillsammans med RFs representanter och projektledarna från de övriga 14 projekten som arbetar med mångfaldsprojekt. Underbart!!Snart drar vi igång! På bildskärmarna rullar ett bildspel från de olika projekten.Idag har vi ägnat oss mycket åt inspiration och att lära oss mer om hur man arbetar med projekt under genomförandefasen och avslutsfasen.  Det blev ett kärt återseende av en oerhört inspirerande föreläsare, Andreas Hagström. Andreas har skrivit en bok som vi alla fick när projekten dragit igång, Att leda projekt från start till mål - en...
Graderingen närmar sig!
2011-11-01 20:20:00
Gott folk, nu närmar sig graderingen! Lördagen den 26 november är det dags för både höstens batizado, den nionde i ordningen, samt föreningens andra klubbmästerskap för barn!Följande grupper kan gradera i år: - alla barn, både mångfaldsprojektet (de som började i våras), nybörjare och fortsättare samt MiniCapoeira - ungdomar med Downs syndrom (Klebers grupp) - samt vuxna nybörjare (HT11) Vuxna avancerade står över denna gång för att istället gradera 11 juni 2011. Kostnaden för graderingen, inkl tävling för de barn som skall delta, är 350 kr. Deltagarna i Mångfaldsprojektet graderar gratis.Anmälan görs genom att betala in 350 kr på PlusGiro 121 78 82-8 senast den 15 november.Contra mestre Sandália kommer även att på träningarna de närmaste två veckorna göra en namn-lista på alla som vill vara med på gradering och tävling. Självklart är det fri entré och ni får gärna bjuda med er vänner och bekanta för att njuta av denna dag tillsammans med oss! Det kommer att finnas fika till självko...
Träning som vanligt!
2011-10-31 22:52:00
Ni missar väl inte att det är träning precis som vanligt denna vecka? Hos oss är det aldrig lov - capoeiran fortsätter oavsett höstlov, sportlov, jullov...Varmt välkomna!!
Capoeirakväll på kafé Marco Zero
2011-10-27 11:21:00
Ni har väl inte missat det är capoeirakväll på det brasilianska kafét Marco Zero ikväll?Vi kör igång kl 19 med capoeiradokumentär och sedan blir det föreläsning och kanske en liten roda. Ingen vanlig träning idag, alltså, utan en riktigt skön kväll i capoeiran och gemenskapens tecken!Klicka på loggan för att komma till kaféts hemsida:Marco Zero ligger på Skanstorget 9 - vi ses ikväll!!!
Repetitionerna pågår för fullt!
2011-10-26 23:16:00
Undrar ni varför det lyser i lokalen sent på kvällarna? Varför ett gäng trötta men lyckligt leende capoeristas lämnar lokalen strax innan nattbussarna börjar att gå? Det givna svaret vore att vi älskar att träna, men det är inte hela sanningen i det här fallet. Det är en lite coolare förklaring: Capoeira Luta da vida goes...FASHION!Yes, ni läste rätt - vi förbereder för vår allra första visning! Miss Jay Alexander, släng dig i väggen, nu blir det volter och coola moves på catwalken! Vi skall visa upp Crafts nya kollektion på deras internationella säljmöte nästa vecka och jag överdriver inte när jag säger att det här är vårt absolut roligaste uppdrag hittills! Räkna med en riktigt coolvisning av nästa säsongs sportmode!Vi är riktigt, riktigt taggade!! Showgruppen, som inför det här jobbet består av sju-åtta personer, tränar i princip varje kväll. Vi har fått helt fria händer att utforma visningen, både när det gäller scen, koreografi och musik. Enda kraven gäller tiden (6-10 minuters...
Vi välkomnar våra praktikanter!
2011-10-25 17:55:00
I två veckor kommer vi att ha två killar hos oss som gör sin praktik - varmt välkomna Zinar & Alan!!
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90
33637 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss